BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #684638 przez Agusia83
Haniu,4dni jak dobrze liczę :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684652 przez Hania84
Agusia bo ja dzisiejszego dnia i dnia porodu nie liczę :lol:

Patrzyłam na wizyty u pediatry tutaj i mamy w 4/5 tygodniu przewidywaną...później 3/4 miesiąc... 6/7 miesiac...10/12 m-ąc....21/24 m-ąc...43/48 m-ąc...60/64 m-ąc :) a jeśli chodzi o szczepionki to położna mi wydrukowała zgodnie z urodzeniem się Lenki i wychodzi mi koniec lipca, koniec sierpnia i koniec września - i to są te 5w1 (3 razy się to robi)...a później dopiero między kwietniem a lipcem 2014 roku na jakieś i w 2015 i 2018 i w 2022/2030 :D tak daleko mam wydrukowane :D

www.facebook.com/photo.php?fbid=32443709...45121&type=1&theater

Niestety prawdziwe

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684670 przez abrakadabra
Coś mnie boli w podbrzuszu i mam strasznie twardy brzuch.. :(

11 lata 6 miesiąc temu #684685 przez natali
Haniu ja mialam propozycje tych szczepionek dla.Eryka ale zrezygnowalam i dokupilam tylko te na zapalenie opon muzgowych. Jest wiele roznych opini na temat tych szczepionek i troche sie balam ze Eryk zle.je zniesie.

Abra to chyba dobrze, niech boli i maly wychodzi predko.

11 lata 6 miesiąc temu #684697 przez Gochens
www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-...iadki-deserki-47399/

Dziewczyny karmiace znalazłam w necie taka stronke może wam się przyda ;)
Mały śpi, ją po obiadku odpoczywam sobie ... zastanawiam się nad spacerem ale jest tak duszno że chyba dziś odpuszcze, póki co chlodze się pod klimatyzatorem i nie mam zamiaru spod niego wychodzić.

Jutro przychodzi polozna , ciekawe jak będą wyglądać te wizyty....

Kurcze Ikunia zaskoczylas mnie tym terminem na stawy biodrowe... zdecydowalas się czy szukasz jakiejś innej przychodni??

No ciekawe czy przepowiednie Hani się sprawdza ;) oby !!!

11 lata 6 miesiąc temu #684700 przez Agusia83
Ja tez szczepilam Emi 5w1...tylko u nas sie za nie płaci. Ja płaciła między 175a 220zl za każda dawkę. Emisi nic nie bylo...jej na pneumokoki nie szczepilam,ale synka chyba będę musiała bo chce corcie. od przyszłego wrzesnia posłać do przedszkola.

Abra,oby coś sie rozkrecilo..ja takie bóle mam często...ale nic sie nie dzieje..mnie chyba od razu musi ból ściąć z nóg :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #684716 przez natali
Mnie cos sciska w krzyzu i co jakis czas skurcz. Maly sie strasznie probuje rozpychac.

Agusia to fajnie ze Emi dobrze zniosla te szczepionki. Moja kuzynka podawala je swojemu.synkowi i za kazdym razem przezywala horror a maly tez sie ucierpial przy nich i chyba to mnie powstrzymalo.

11 lata 6 miesiąc temu #684724 przez Hania84
Ja mam te 5w1 napisane tak (na co) - DTaP + Hib + IPV + HB + Pneumokokken (czyli pneumokoki są w tym 5w1 . No tutaj są darmowe te szczepionki. W ogóle leki i całe leczenie dziecka jest tu darmowe do 18 r.ż a jak się uczy to i do 25 r.ż :)

Natali ile osób tyle opinii...a każde dziecko znosi to inaczej. Jutro mam położną to się ją wypytam jak ona to widzi. Zresztą tez ma 2 dzieci więc pewnie powie mi jako matka a nie jako przedstawiciel medyczny...zresztą poproszę ją o opinię matki.

Nooo...rozkręca się rozkręca :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684766 przez Ikunia1910
To jutro musze isc do przychodni i sie dowiedziec co to jest to drugie skierowanie.

Gochens w medeorze byl termin na sierpien ale udalo mi sie zapisac na bazarowa na 22lipca.

Oj goraco jest strasznie caly czas:/

Dziewczynki co juz rodzily, jak tam wasze psiochy sie goja? Krwawicie jeszcze sporo? Bo u mnie jest 11 dni po porodzie i juz bardzo malo krwawie.

Nudno cos ostatnio na tym forum, taki przestuj straszny w dzieciaczkach :(

Pisalam do Eweliny dzisiaj. Podobno mialy z Pati dzisiaj wreszcie wyjsc ze szpitala. Moze nas odwiedzi na dniach.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #684771 przez Hania84
Ikunia a więc....psiocha od tygodnia mnie już nie boli i od tygodnia mam już tylko takie brązowawe plamienie. Nawet o dziwo hemoroidów nie miałam po porodzie...i oby się nie pojawiły paskudy :lol: mam tylko wrzodziska na małej...ale to od grzybicy pochwy pewnie...ale na szczęście temat opanowany i znikają już powoli. Ale co mi bólu narobiły to moje...zasrańce małe :huh:

No to fajnie...czekamy zatem na Ewelinę :)

Ja jak doładuję konto (chyba w piątek to nastąpi) to napiszę do Beciary i dowiem się co i jak u niej :)

11 lata 6 miesiąc temu #684791 przez abrakadabra
Melduje,że nie przeszło, mimo iż próbowałam odpocząc, poleżec, ide zaraz wziąc ciepłą kąpiel, może to mi pomoże.. :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #684798 przez natali
Wiem Haniu nie.jestem im przeciwna tylko wystraszylam sie
widzac maluszka mojej kuzynki, i stwierdzilam ze poprostu jak jakas bedzie mnie interesowac to dokupie.

Wogole gdzie sie podzialy wszystkie mamusie, zadko ostatnio do nas zagladaja.

Wlasnie zaczelo u mnie padac, ale mimo pogody dzis czuje sie o niebo lepiej niz wczoraj.

Dla oczekujacych, niedawno dzwonila do mnie kolezanka rozmawiala w warzywniaku z jakimis starszymi babkami na przyspieszenie porodu kazaly wsadzic nogi do bardzo zimnej wody.... A noz zadziala mam zamiar wyprobowac a wy jak chcecie to nie powinno zaszkodzic.

11 lata 6 miesiąc temu #684810 przez abrakadabra
Nogi do bardzo zimnej wody?? Jak Boga kocham pierwszy raz słysze o takim sposobie..

11 lata 6 miesiąc temu #684831 przez Agusia83
haha...Natali, wybacz, ale lepszej głupoty nie słyszałam...

Abra, zaciskam kciuki by jednak to było to :laugh: bardzo boli? Co ile masz ten ból?

11 lata 6 miesiąc temu #684836 przez natali
Abra ja tez ale co kraj to obyczaj, widzisz raz sasiadka mi wrozyla czy urodze chlopca czy dziewczynke na podstawie gniazdka na wloskach mojego synka :huh:
A jak nie zaszkodzi to moze pomoze, nie ma nic do stracenia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka