BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #693992 przez Hania84
Witam i ja :)

My mięliśmy karmienie o 21.30 , 2.30 i 6.30 :)

Pogodę mamy barową...pada i chłodno...ale ponoć od poniedziałku wracają do nas na 2 tygodnie gorączki :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #694040 przez Gochens
Dzień dobry kochane :laugh:

My dziś mamy bardzo pracowity dzień, pranie, sprzatanie, gotowanie, prasowanie, karmienie i tulenie :lol:
Normalnie matka pracująca :laugh: jutro gości mamy więc dom musi lsnic ...

Noc w miarę ale nad ranem znów napinanie ciałka i prezenie się na maxa... chyba po prostu musimy przez to przejść, bo raczej krople i napary srapary nie pomagają :angry:

Wisnia, Hania wasze księżniczki blyszcza :kiss:

Kakaszka do środy niby blisko ale jakże daleko...czas pewnie bedzie Ci się dlużył jak cholera !

Dwupaczki dacie radę :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #694068 przez Hania84
Kakaszka, cordis, dacie radę :) Pocieszcie się że będziecie miały najmłodsze dzieciaczki :D

Gochens a spróbuj może krople BioGaia. Ja małej daję 5 kropli na dobę, zawsze rano do mleka (i przechowuje je w lodówce) i malutka normalnie robi kupki (dwa razy na dobę strzela kupala :) ), nie spina się. Te krople regulują pracę jelit. Pomagają na kolki, biegunki i zatwardzenia. Są to krople probiotyczne dla dzieci.

Ja mam już posprzątane, ciasto zarobione...zaraz pójdzie do piekarnika. Malutka właśnie zjadła mleko...i mi marudzi trochę bo chce na ręce. Uciekam.

Miłego dnia mamuśki :)

11 lata 9 miesiąc temu #694070 przez Agusia83
A mój krasnalek śpi od 10:45 :laugh: ja czuję, że mi mleko non stop napływa...Teraz Emi zasypia...obiad praktycznie gotowy, tylko ziemniaczki ugotować...a dziś botwinka :laugh:

Cudne księżniczki nam prezentujecie :laugh:

My narazie i mam nadzieje, że juz nie będziemy mieli kłopotów z brzuszkiem...Arturek płacze jak jest głodny, chce pociumkać cyca lub jak go przebieram...myslę, że do 2 dni odpadnie nam pępuszek...

Dziewczyny wiem, że końcówka leci dość wolno, ale będziecie miały za niedługo nagrodę w postaci ślicznych maluszków, które owładną waszymi serduszkami...i staną się sensem życia...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #694086 przez violcia00
hej dziewczyny mam pytanko-czy pokarm odciagniety wczoraj moge wymieszac z dzisiejszym???
Wydaje mi sie ze nie ale wole sie upewnic :silly:

Wszystkiego najlepszego Lenka z okazji miesiaca :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #694089 przez cordis
Hania,no fakt najmłodsze dzieciaki i najdłużej na urlopie będziemy ; :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694105 przez Hania84
Lenka dziękuje za życzenia cioci violci :)
Violcia jeśli tamto mleko wczorajsze stało w lodówce to możesz dolać :)

No ciasto wstawiłam do piekarnika, obiad wszamałam (od wczoraj mam makaron i boloński...zrobiłam więcej bo nie chce mi się przy garach stać :silly: )

No nie ...do mamy dzwoniłam i ma zupę z kalarepy ...mniam pycha i zjadłabym jak choinka...teraz Agusia mnie kusi botwinką ... kurka uparłyście się chyba na mnie dziś z takimi pysznymi zupkami :blush: :side:

11 lata 9 miesiąc temu #694154 przez Gochens

Haniu muszę w takim razie spróbować tych kropli, nie wiem tylko czy to dobrze tak mieszać jedne i drugie... czy te, których używam narazie odstawic ?? Kurcze szkoda mi małego bo jak się tak spina to robi się taki czerwony jakby zaraz miał peknac...

11 lata 9 miesiąc temu #694156 przez violcia00
Dzieki Haniu...wydawalo mi sie ze nie mozna mieszac mimno iz stoi w lodowce,a zostalo mi sporo z wczoraj bo maly zjadl tylko pol butli,a teraz mam duzo pokarmu,czasem nawet wkladki nie pomagaja ;)

Ja dopiero skonczyla sprzatac,Oskar zasnal dopiero-wymeczyl mnie troche to moge odpoczac wq koncu :blush:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694203 przez Hania84
Lenka sie obudziła...teraz zjadła i drzemie sobie u mnie na rękach :) Zdążyłam sobie dzis nawet poczytać książkę jak mała spała :) teraz musze sobie kawke zrobić.

violcia -nie ma sprawy :) Ja już mleka nie mam w piersiach. Trudno.

Gochens - odstaw tamte i podawaj BioGaie.

11 lata 9 miesiąc temu #694212 przez Agusia83
Emi pojechała z tatą do babci Ani (mama męża)a ja złozyłam pranie, powiesiłam, umyłam naczynia...chwilę Was poczytałam...Arturek śpi...on prawie cały czas śpi :silly: jeszcze muszę poprasować...

Dziewczyny, co Wy w ogóle jecie?
Bo ja to za bardzo nie mam kiedy...praktycznie jade na płatkach z mlekiem, serku białym, jogurtach, czasem kanapka z szynka i serem żółym...i tyle...no i jakiś obiad w postaci zupy lub drugiego dania, gdzie góruje mięso gotowane...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #694219 przez Hania84
Agusia - odezwie się zobaczysz...a na razie mam do Twojej mamy no comment B)

Agusia - ja jem wszystko jak leci :silly: :lol:
Właśnie zjadłam placek na proszku do pieczenia z jabłkami i malinami :lol: :laugh:

Lenka dziś też prawie cały dzień śpi...aż się boję przez to nocy :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #694223 przez aleksiaa88
Agusia moje jedzenie się nie zmienia cały czas jadę na tym samym w ogóle to czasem nie mam czasu żeby zjeść. Karmię zaśnie myślę sobie to polecę zjeść ta gdzie niczym wyjdę to stwierdzi, że jeszcze jest głodny i się obudzi. Jak ktoś z nim nie posiedzi, to nie wyleży 3 minut zajmując się sobą potem to krzyk tylko, więc trzeba go zabawiać nosić, mówić.

Biszkopty, herbatniki,paluszki, ser biały, kanapki wędliną i sałatą, młode ziemniaczki znów z sałatą i odrobiną śmietany, ryż, czasem zdarzy się, że mamuśka ugotuje mi cienką zupkę z makaronem sama bym nie dała rady stanąć przy garach poza tym mam kuchnię na dole, a małego nie wezmę bo jest bardzo duża różnica temp, na polu jest 30'C, a w kuchni zaledwie 20'C dorosły człowiek jak przebywa dłuższą chwilę to marźnie.

Zdarza się, że po jedzeniu śpi do 4 godz, a czasem 30 min lub 1,5 godz. Ciężko określić kiedy mu się porządnie zaśnie.
Ostatnio to zaczęłam myć WC- ta ale niestety nie zdążyłam bo się obudził.

11 lata 9 miesiąc temu #694224 przez aleksiaa88
Agusia moje jedzenie się nie zmienia cały czas jadę na tym samym w ogóle to czasem nie mam czasu żeby zjeść. Karmię zaśnie myślę sobie to polecę zjeść ta gdzie niczym wyjdę to stwierdzi, że jeszcze jest głodny i się obudzi. Jak ktoś z nim nie posiedzi, to nie wyleży 3 minut zajmując się sobą potem to krzyk tylko, więc trzeba go zabawiać nosić, mówić.

Biszkopty, herbatniki,paluszki, ser biały, kanapki wędliną i sałatą, młode ziemniaczki znów z sałatą i odrobiną śmietany, ryż, czasem zdarzy się, że mamuśka ugotuje mi cienką zupkę z makaronem sama bym nie dała rady stanąć przy garach poza tym mam kuchnię na dole, a małego nie wezmę bo jest bardzo duża różnica temp, na polu jest 30'C, a w kuchni zaledwie 20'C dorosły człowiek jak przebywa dłuższą chwilę to marźnie.

Zdarza się, że po jedzeniu śpi do 4 godz, a czasem 30 min lub 1,5 godz. Ciężko określić kiedy mu się porządnie zaśnie.
Ostatnio to zaczęłam myć WC- ta ale niestety nie zdążyłam bo się obudził.

11 lata 9 miesiąc temu #694227 przez Gochens
Agusia z jedzeniem tou mnie nienajlepiej... a wygląda mniej więcej tak:
Śniadanie = bułka, masło, sałata z ogródka ( podobno tylko taka można) wedlina, ogórek zielony
Obiad = gotowana marchewka, ziemniaki, filet kurczak bądź indyk, na zamianę pulpety z mięsa mielonego z indyka
Podwieczorek = banan a jak wiekszy głód to bułka czyli snidanie...
Kolacja = bułka bądź filet z kurczaka z marchewka z obiadu...

Czyli jedną wielka MONOTONIA

Sera żółtego JUŻ nie jem bo jest ciezkostrawny, czasem pozwolę sobie na herbatnika maslanego ;)

Dzięki Haniu a te kropelki to można dla noworodka ? Zresztą teBobotik też niby od 28 dnia można więc pal licho

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka