- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

My mięliśmy karmienie o 21.30 , 2.30 i 6.30

Pogodę mamy barową...pada i chłodno...ale ponoć od poniedziałku wracają do nas na 2 tygodnie gorączki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

My dziś mamy bardzo pracowity dzień, pranie, sprzatanie, gotowanie, prasowanie, karmienie i tulenie

Normalnie matka pracująca

Noc w miarę ale nad ranem znów napinanie ciałka i prezenie się na maxa... chyba po prostu musimy przez to przejść, bo raczej krople i napary srapary nie pomagają

Wisnia, Hania wasze księżniczki blyszcza

Kakaszka do środy niby blisko ale jakże daleko...czas pewnie bedzie Ci się dlużył jak cholera !
Dwupaczki dacie radę

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gochens a spróbuj może krople BioGaia. Ja małej daję 5 kropli na dobę, zawsze rano do mleka (i przechowuje je w lodówce) i malutka normalnie robi kupki (dwa razy na dobę strzela kupala

Ja mam już posprzątane, ciasto zarobione...zaraz pójdzie do piekarnika. Malutka właśnie zjadła mleko...i mi marudzi trochę bo chce na ręce. Uciekam.
Miłego dnia mamuśki

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Cudne księżniczki nam prezentujecie

My narazie i mam nadzieje, że juz nie będziemy mieli kłopotów z brzuszkiem...Arturek płacze jak jest głodny, chce pociumkać cyca lub jak go przebieram...myslę, że do 2 dni odpadnie nam pępuszek...
Dziewczyny wiem, że końcówka leci dość wolno, ale będziecie miały za niedługo nagrodę w postaci ślicznych maluszków, które owładną waszymi serduszkami...i staną się sensem życia...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wydaje mi sie ze nie ale wole sie upewnic

Wszystkiego najlepszego Lenka z okazji miesiaca

- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Violcia jeśli tamto mleko wczorajsze stało w lodówce to możesz dolać

No ciasto wstawiłam do piekarnika, obiad wszamałam (od wczoraj mam makaron i boloński...zrobiłam więcej bo nie chce mi się przy garach stać

No nie ...do mamy dzwoniłam i ma zupę z kalarepy ...mniam pycha i zjadłabym jak choinka...teraz Agusia mnie kusi botwinką ... kurka uparłyście się chyba na mnie dziś z takimi pysznymi zupkami

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
Haniu muszę w takim razie spróbować tych kropli, nie wiem tylko czy to dobrze tak mieszać jedne i drugie... czy te, których używam narazie odstawic ?? Kurcze szkoda mi małego bo jak się tak spina to robi się taki czerwony jakby zaraz miał peknac...
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dopiero skonczyla sprzatac,Oskar zasnal dopiero-wymeczyl mnie troche to moge odpoczac wq koncu

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

violcia -nie ma sprawy

Gochens - odstaw tamte i podawaj BioGaie.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Dziewczyny, co Wy w ogóle jecie?
Bo ja to za bardzo nie mam kiedy...praktycznie jade na płatkach z mlekiem, serku białym, jogurtach, czasem kanapka z szynka i serem żółym...i tyle...no i jakiś obiad w postaci zupy lub drugiego dania, gdzie góruje mięso gotowane...
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusia - ja jem wszystko jak leci

Właśnie zjadłam placek na proszku do pieczenia z jabłkami i malinami

Lenka dziś też prawie cały dzień śpi...aż się boję przez to nocy

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Biszkopty, herbatniki,paluszki, ser biały, kanapki wędliną i sałatą, młode ziemniaczki znów z sałatą i odrobiną śmietany, ryż, czasem zdarzy się, że mamuśka ugotuje mi cienką zupkę z makaronem sama bym nie dała rady stanąć przy garach poza tym mam kuchnię na dole, a małego nie wezmę bo jest bardzo duża różnica temp, na polu jest 30'C, a w kuchni zaledwie 20'C dorosły człowiek jak przebywa dłuższą chwilę to marźnie.
Zdarza się, że po jedzeniu śpi do 4 godz, a czasem 30 min lub 1,5 godz. Ciężko określić kiedy mu się porządnie zaśnie.
Ostatnio to zaczęłam myć WC- ta ale niestety nie zdążyłam bo się obudził.
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Biszkopty, herbatniki,paluszki, ser biały, kanapki wędliną i sałatą, młode ziemniaczki znów z sałatą i odrobiną śmietany, ryż, czasem zdarzy się, że mamuśka ugotuje mi cienką zupkę z makaronem sama bym nie dała rady stanąć przy garach poza tym mam kuchnię na dole, a małego nie wezmę bo jest bardzo duża różnica temp, na polu jest 30'C, a w kuchni zaledwie 20'C dorosły człowiek jak przebywa dłuższą chwilę to marźnie.
Zdarza się, że po jedzeniu śpi do 4 godz, a czasem 30 min lub 1,5 godz. Ciężko określić kiedy mu się porządnie zaśnie.
Ostatnio to zaczęłam myć WC- ta ale niestety nie zdążyłam bo się obudził.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
Śniadanie = bułka, masło, sałata z ogródka ( podobno tylko taka można) wedlina, ogórek zielony
Obiad = gotowana marchewka, ziemniaki, filet kurczak bądź indyk, na zamianę pulpety z mięsa mielonego z indyka
Podwieczorek = banan a jak wiekszy głód to bułka czyli snidanie...
Kolacja = bułka bądź filet z kurczaka z marchewka z obiadu...
Czyli jedną wielka MONOTONIA
Sera żółtego JUŻ nie jem bo jest ciezkostrawny, czasem pozwolę sobie na herbatnika maslanego

Dzięki Haniu a te kropelki to można dla noworodka ? Zresztą teBobotik też niby od 28 dnia można więc pal licho