BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #321985 przez szolrak1
ide podgrzewac obiadek bo Książę Lulejko dał znać iż przybywa do dworu na uczte:P wiec baloniki w góre:P:D buziaki MOnisiuuuuuuuu :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #322002 przez Elwerka00
szorlak moj mezczyzna wlasnie mnie zostawil.. I zrobil wszystko tak,bym to ja byla winna.. teraz wszyscy widza we mnie ta najgorsza bo mam swoje humorki ,ze nie maja cierpliwosci juz do mnie..nawet moj ojciec rozmawial z nim i takie rzeczy mowil na mnie,ze az sie plakac chce.. Wszyscy obstaja za nim,a ja jestem najgorsza..to przykre ze nawet na swoja rodzine liczyc nie mozna.. ; ( najchetniej to bym stad uciekla zostawiajac wszystko tu.. Nie wiem kiedy dla mnie zaswieci slonce,nie bede sie tu uzalac nad soba..ale chcialabym zasnac i sie wiecej nie obudzic..

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322004 przez Moniq
Elwerka, poważnie? co za dupek!
nie daj sobie wmówić że to Twoja wina; myśl teraz tylko o maleństwie

ściskamy Cię mocno

12 lata 10 miesiąc temu #322006 przez Karola1990
powiedz który to to mu dupe skopie.!!!
Nie rozumiem mężczyzna o ile można tak kogos takiego nazwać, którzy zostawiają kobietę w ciąży.

Dasz radę jesteś silna i ta cała głupia sytuacja nie jest bez wyjścia.
Strasznie mi przykro że musiało cie coś takiego spotkać. Moja siostra była w podobnej sytuacji, ale akurat moi rodzice mimo gadania zawsze jej pomagali jak mogli.

Zobaczysz urodzi się dzieciątko to wszystko się zmieni. Teraz nie możesz się aż tak bardzo załamywać. Wiem że musi Ci być bardzo trudno ale dla dobra dziecka postaraj się nie załamywać.

Może i my za dużo nie pomożemy ale zawsze możesz się wyżalić.

12 lata 10 miesiąc temu #322009 przez Elwerka00
ahhh dobra dziewczyny,postaram sie nim nie przejmowac i nie stresowac... Z czasem sie okaze co i jak..

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322018 przez kala321
Elwerka ale Ty jesteś kochana:)
spokojnie dasz radę,ja też byłam przerażona jak dziewczyny pisąły że mają poprane i poprasowane,a tym czasem udąło się i zostały mi kapcie do kupienia i spakować torbę,ale to na spokojnie-ty masz utrudnione bo leżysz,ale na pewno masz koleżankę,mamę czy kogoś bliskiego co może pomóc;)

załatwiłam wszystko,teraz czekam na klientkę;)
ale jestem śpiąca mimo wiosny na dworze

dzięki szorlak:D

12 lata 10 miesiąc temu #322020 przez Karola1990
o następna co brakuje jej kapci :) śmieszne trochę bo ja tez na samym koncu kapcie kupiłam :D

12 lata 10 miesiąc temu #322025 przez kala321
u nas też nie wolno chodzić w dresach tylko w koszuli;)
młode mamuśki,a Ty niby starucha 30 w tym roku,to ja sie nie odzywam;P;D

szorlak też cieszę się z allegro i netu,;D

nie ja nie mam problemów z udami,ale ręce mi puchną i nogi(nie mogę nosić obrączki)
zasypiam
odebrałam te wyniki na te wątrobowe i wszystko w normie;)
czyli to swędzenie skóy to pewnie przez to suche powietrze i kaloryfery;P;)

u moich znajomych różnie jedne straszą,drugie pocieszają,że boli,ale jak dostaniesz dzidzię na brzuszek to zapominasz o wszystkim, inne mówią że mamy nie myśleć ,że muszę urodzić,tylko,że chcę pomóc maleństwu wyjść na świat-pozytywne myślenie,a każdy skurcz przybliża nas do tego,ż emaleństwo będzie w naszych ramionach zdrowe i szczęśliwe

12 lata 10 miesiąc temu #322027 przez kala321
Elwerka jak mógł?
szkoda mi słów na niego,ale będzie dobrze,rodzi się maleństwo-cud Boży;)
idę coś zjeść,potem chwilę odpocznę i pójdę na spacerek chyba:P chyba że zasnę to nie;P

12 lata 10 miesiąc temu #322038 przez Elwerka00
nie wiem kochane,jak mogl..ale ja sie nie poddam... Poradze sobie,jeszcze nie wiem jak,ale jakos dam rade...

Ja bym pozamawiala z allegro ale nie mam laptopa,tylko kompa przy ktorym musze siedziec,a mi niee wolno nawet siedziec.. Na forum dzialam na komorce,cale szczescie ze tak moge chociaz z Wami popisac ;*

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322051 przez nelka
elewerka głowa do góry, możesz być z siebie dumna że sama sobie dajesz radę i choć nie będzie łatwo to napewno wszystko się ułoży :kiss: tak już niestety w życiu jest że raz jest lepiej a raz gorzej, jakaś równowaga w przyrodzie musi być ;)

nie mogłam wczoraj zasnąć od tego że dotarło do mnie że tyle jeszcze do zrobienia a czasu już coraz mniej :ohmy: nawet chciałam w nocy jechać do tesco na zakupy ale mąż kazał mi iść spać i nie wydziwiać :silly: też mi jeszcze pare rzeczy brakuje i tych cholernych kapci też nie mam:woohoo: po za tym jest jeszcz pare rzeczy, które musimy wykończyć w mieszkanku zanim się mała pojawi i okna muszę pomyć, posprzątać, firany poprać... chyba zaproszę kumpele w przyszły weekend żeby mi pomogły :huh: znowu włączyła mi się panikara porodowa :silly:

a gdzie wy się widziałyście jak wyglądacie?

wogle to jakie są objawy zbliżającego się porodu? brzuch schodzi w dół, może pojawić się siara, wypadnie czop śluzowy, skurcze przepowiadające i co jeszcze?
muszę się bacznie obserwować :blink: ja nie miałam jeszcze chyba ani razu skurczy :S

idę zrobić pranie....

12 lata 10 miesiąc temu #322063 przez Elwerka00
Nelka ja brzuch opuszczony mam juz od 3 tygodni ,siare mam od polowy ciazy ,skurcze mam tez tak od 3 tyg gdzies.. Wiec nie wiem nawet jak to jest gdy ma sie zaczac porod.;p tzn co go przewiduje..

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322065 przez kala321
najważniejsze to skurcze są mocniejsze,niż te co teraz mamy przygotowujące do porodu,
-czyli tak mocniejsze skurcze trwające co 5 minut(przez 2 godziny) i nie słabnące mimo zmiany pozycji,mimo prysznica,czy zjedzenia czegoś
-odejście czopu(2-3 dni wcześniej)
-opadnięcie brzucha(na ok 2 tyg przed porodem)
-jeśli wody są czyste a odeszły to jeszcze mam ok 2-3 godzin do porodu,więc spokojnie(czasem wody odchodzą już na sali(nie muszą wcześniej)
jeśli wody są jasno zielone,znaczy że dziecko oddało smółkę i należy w ciągu 1 godziny dojechać do szpitala)
(jeśli wody są ciemno zielone-od razu jedziemy,mogą być problemy z tętnem dziecka)

gdzie się widziałyśmy na fb;D

12 lata 10 miesiąc temu #322072 przez Elwerka00
no własnie,jak Was znalesc na fb? ;p

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322091 przez szolrak1
elwerko teraz wrociłam z zakupow ... co Ci powiedział te chop??? jest teraz z toba czy gdzies polazł??

może panikuje sam przed porodem nie radzi sobie ze swiadomoscia bycia obowiazkowym tata!! w kazdym razie jest faktycznie tak zrobił to jest ..... . A jak ty stoisz z mozliwoscia powrotu do rodziców czy jest ktos u kogo wrazie w mogłabys zostac???

licze jednak ze sie opamieta ale dokładnie wiem co czujesz...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka