BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #323413 przez Karola1990
mi chodzi o Biblię a nie Pismo Święte.
bo PŚ dostaną przy komunii.

Ja chałam zrobić chrzciny na początku maja a za 2 tyg by była komunia więc może będą wyrozumiali. Ola nie daje mi siedzieć więc koniec mojego pisania. :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323415 przez nelka
witajcie, nadrabiam co naskrobałyście :laugh: ale lictytuję nianię na allegro i muszę pilnować bo zaraz się kończy, trzymajcie kciuki!!!

12 lata 10 miesiąc temu #323419 przez kala321
Nelka trzymam kciuki:)

Karola u Was dostają Pismo św, przy Komunii,to nie wiem bym chyba nie dublowałą książką,a może Pismo św na mp 3,czy jakiś właśnie fajny album,albo książkę -encyklopedię-koleżanki syn w zeszłym roku dostał fajną o zwierzętach a drugo o ciałach niebieskich,planety i takie tam:)

12 lata 10 miesiąc temu #323426 przez nelka
wygrałam :lol: co za emocje i przypływ adrenaliny, szaleństwo dla ciężarówki :woohoo:

szolrak ślicznie napisałaś! ja też myślę teraz o tych wszystkich przyjemnościach jakie mnie spotkają jak dzidzi będzie już z nami :lol: a po za tym jak to mówi moja kumpela nie ma co panikować tą drogą we weszła dzidzia tą wyjście :blink: hihi

karola to dla tego co lubi zabawki kup jakąś fajną gre planszową np. monoplo, my do dzisaj uwielbiamy sobie pograć, a dla drugiej encyklopedia, biblie pewnie dostaną od chrzestnych albo dziadków, trudna sprawa z tymi prezentami na komunie w dzisiejszych czasach, kiedyś to rower to był szał a teraz laptop :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #323435 przez Karola1990
ale się zdenerwowałam...
na fb w ddtvn był temat aborcji. nie potrafię zrozumieć dziewczyn które ją popierają!

12 lata 10 miesiąc temu #323455 przez Elwerka00
ja tez nie wyobrazam sobie jak mozna usunac dziecko ;/ przeciez ta mala istotka nie jest niczemu winna ;/ wrrr... Albo jak kobiety pija lub pala w ciazy ;/ tego tez nie rozumiem...

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #323563 przez Moniq
cześć Dziewczyny, dopiero mam chwilę więc nadrabiam forumowe zaległości :)
Domi była dzisze mną cały dzień-nie poszła do przedszkola bo wczoraj miała gorączkę a dziś katar ale wygląda że to nic strasznego;jednak na nic czasu nie miałam, nalatałam się za nią ze hoho :)))
Karola, my w zeszłym roku kupiliśmy grę na kompa ale taką biblijną, coś w stylu gry przygodowej, sporo fajnej treści a wiem że chłopaki (bo ten co dostał ma straszego brata) do dziś sobie grają
ale jakaś encyklopedia to też fajny pomysł

nelka, gratulacje! ale z Ciebie łowca okazji :D

oj, nie mówcie mi nawet o aborcji, bo mnie krew zalewa; jakiś czas temu odkryłam że panie z pokolenia naszych babć mają zupełnie odmienne zdanie o aborcji, dla sporej grupy to nie było nic wielkiego ani strasznego i byłam w szoku jak wiele z nich się do tego przynaje(mam sporo pacjentek w tym wieku)

Dziewczyny znacie jakieś fajne rymowane życzenia ślubne, dosłownie dwa zdania, żebym mogła nauczyć moją Małą na ślub mojego brata? ja cały czas dumam ale jakieś zaćmienie umysłowe mnie dopadło :)

12 lata 10 miesiąc temu #323566 przez Moniq
kala, jak będziesz na zajęciach w szkole rodzenia to zapytaj jak nie zapomnisz, co położne sądzą o pasach poporodowych? od kiedy można je zakładać itp. chyba że już coś mówiły to napisz; a jak któraś z Was jeszcze chodzi do szkoły rodzenia to też niech zapyta; interesuje mnie zdanie położnych i czy coś się zmieniło przez ostatnie trzy lata :)

12 lata 10 miesiąc temu #323654 przez kala321
Moniq:
"Róże są piękne, bo kwiaty mają.,
Lecz są nietrwałe bo, przekwitają.
A Wasza miłość niech się rozwija,
Niech trwa na wieki i nie przemija."

"W maleńkiej obrączce uczuć świat cały,
Miłość,obowiązek, wzniosłe idealy.
Maleńka obrączka, a znaczy tak wiele...
Na całe życie włozona w kościele."

"Ile piasku na Saharze,
tyle szczęścia młodej parze!"

"Wśród kwiatów zieleni,
I słońca płomieni.
Żyjcie długo i szczęśliwie,
Nowozaślubieni."

zobacz sobie jeszcze tu:
www.klamerka.pl/6-2-slubne.html

12 lata 10 miesiąc temu #323655 przez kala321
postaram się zapytać,obym tylko pamiętała,przypomnij mi jeszcze w czwartek,ok?

12 lata 10 miesiąc temu #323658 przez szolrak1

12 lata 10 miesiąc temu #323665 przez Elwerka00
kobietki,jak sobie radzicie z tymi wszystkimi obawami?bo mnie to one juz wykanczaja ; ( buuuu ; ( boli'mnie szyjka,nie wiem ile ona jeszcze wytrzyma.. Mam wrazenie jakby miala zaraz puscic ... I zobaczcie,jaki ja bede miala porod,jak ja ciagle leze.zero ruchu nic.. Teraz jak sie przejde do kuchni po schodach bo mam pietrowy dom,to juz kosci mnie bola,miesnie i ten zwisajacy brzuchol ;/ . Jak ja mam miec sile urodzic dziecko jak nie mam nawet przejsc paru krokow.. ;( przeciez aktywnosc w ciazy ma duzy wplyw na porod,nie mowie,ze jest calkowicie uzaleznione jedne od drugiego ale to duzo pomaga.. W moim przypadku bedzie brak sil,miesnie beda slabe,parcia tak samo... Bede rodzic 2 doby.. Wszyscy mi mowia,zebym chodzila bo bedzie mi ciezko urodzic,ale ja nie moge chodzic,bo za wczesnie urodze! I wez badz tu madrym ;(

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #323667 przez szolrak1
nie martw sie najwazniejsze elwerka ze lezysz tak jak ci kazali!!! podczas porodu polozne ci pomoga nie martw sie tym siły braknie to cos wymysla od tego sa i nie jeden poród przerabiali! ty najwazniejsze abys odpoczywała! ja sie ruszam w ciazy a jak ostaatnio lekarz kazał mi zrobic przsiad to dostałam zakwasów i skurczy łydek i ud... a niby spaceruje:) wiec głowa do gory!!!!!!!

12 lata 10 miesiąc temu #323675 przez Elwerka00
szorlak moze i nie jeden taki porod mieli,ale ja bym wolala zeby szlo gladko i szybko(w zasadzie kto by nie wolal) . Co do przysiadu,to sie nie dziwie Ci ,ja nawet przed ciaza mialam z tym problem hehh ...

A co sadzicie o metodach wywolywania porodu w domu?wiecie cos typu goraca kapiel,olej recytynowy (czy jakos tak sie zwie) itp..

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #323683 przez Karola1990
ja jak zwykle przed wizytą cała w nerwach jestem..
wczoraj golenie zajeło mi godzinę. a Ola jak na złość wbijała mi się pod żebra.
mam tylko nadzieje że doktorek nie powie mi nic w stylu ..urodzi pani za tydzień albo 2 tygodnie... chyba bym umarła ze strachu.

remontuja u nas drogi i wstawili sygnalizację bo jest ruch tylko na jednym pasie więc stoi się z 10min. na tych światłach. będę musiała wyjechać wcześniej co też mnie juz stresuje. Jak ja nienawidzę chodzić do ginekologa. ;( tylko to mnie pociesz że może zobaczę Olusie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka