BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 3 tygodni temu #247183 przez iwcia
Karola, moniq gratulacje :)

U mnie to jest dziwnie, wcześniej w ogóle małej nie czułam a teraz od paru dni to codziennie parę razy dziennie :) fajne uczucie :)

Zgage mam okropną :/ strasznie mi dokucza, co bym nie zjadła ... zgaga. Poza tym dopiero się wylizuje z choroby, miałam zapalenie oskrzeli :/ i dostałam antybiotyk, bo wyjścia innego nie było. Trilax czy jakoś ponoć jest bezpieczny od 13 tygodnia ciąży więc pozostało mi tylko uwieżyć lekarzowi i go zażywać.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #247246 przez Moniq
iwcia, dbaj o siebie i wracaj szybko do zdrowia :)

13 lata 3 tygodni temu #247445 przez Karola1990
zaczynam gotować obiadki takie typowe dla dzieci :D
nie znoszę gotować ale chyba teraz czas to polubić.

13 lata 3 tygodni temu #247663 przez nelka
witajcie dziewczyny :)

od paru dni wkącu czuje moją kruszynkę i po dzisiejszej wizycie wiadomo napewno, że będzie to dziewczynka :lol: ale charakterek chyba będzie mieć złośliwy po mamusi bo tak się dzisiaj ustawiła, że żadnego zdjęcia na krótym dobrze by było widać nie udało się zrobić ;) główką w dół była i cały czas u doktorka fikała :silly: następna wizyta 23 przed samymi świętami i będę miała robione nastęne badanie prenatalne...

mi też dokucza zgaga prawie zawsze wieczorem, naszczęście dosyć szybko przechodzi... na zgage dobre jest ciepłe mleko!

iwcia zdrówka życzę!

13 lata 3 tygodni temu #247766 przez Moniq
nelka, gratulacje!!!
to chyba na razie większość dziewczynek się szykuje???

13 lata 3 tygodni temu #249205 przez Karola1990
Cześć dziewczyny :) mam do was pytanie czy to możliwe że moja dziecinka tak się ułożyła że naciska na pęcherz ?
Tak mnie boli jak bym ze dwa dni nie sikała.
Nie jest to za przyjemne.

I już jestem pewna że nasza Oleńka lubi toffi bo zawsze jak zjem to daje o sobie znać.

A no i jeszcze jedno.
Czy wy czujecie już wyraźne kopniaki czy takie łaskotanie w brzuchu? Bo ja tylko takie delikatne muśnięcia. Trochę się zastanawiam czy to normalne bo chyba powinnam czuć już wyraźne kopniaki.

13 lata 3 tygodni temu #249230 przez zora85
Cześć Karola :)
To możliwe że Oleńka naciska na pecherz. Ja ostatnio albo sikam jak opetana albo mam tylko uczucie silnego parcia a gdy ide do wc to nic nie robię. Poza tym macica juz sięga ponad pępek i ona również może uciskać pęcherz, jelita..

Mój synek kopal zawsze jak szalony po kabanosie :lol: ale własnie od kilku dni kopie mniej. Dziewczyny na innym forum mnie pocieszają że niemal wszyskie tak miały i że dziecko ma swój dobowy rytm i może kopać np.w nocy gdy spię. Ale troszkę się nipokoje bo wczesniej kopał mocno i kilka razy pod rząd a teraz sa pojedyncze, lekkie kopniaczki. Ale może się obrocil znowu bo co usg to inaczej jest ulozony.

Dziewczynki rządza na forum ;) ale mój synek bedzie miał kolezanek, no no. :silly:

13 lata 3 tygodni temu #249240 przez Karola1990
zorka... no faktycznie.. większość dziewuszek.
Trochę dziwne te ruchy bo to takie bąblowanie w brzuchu albo łaskotanie co prawda są co raz częściej bo zdarzają się kilka razy dziennie.

Czyli ty już czujesz wyraźne kopniaczki?
Narobiłaś mi ochoty na kabanosy :)

13 lata 3 tygodni temu #249248 przez pieguska
Hej dziewczyny. Mam termin porodu na 1 kwietnia ;) Już wiemy, że będzie to chłopczyk. Macie już imiona dla waszych pociech? Pozdrawiam ;)

13 lata 3 tygodni temu #249255 przez Karola1990
pieguska ... witamy i gratulacje
my już imię wybraliśmy na samym początku. Oleńka.
Jak byłby chłopiec to Jacek

13 lata 3 tygodni temu #249359 przez nelka
witam pieguska i gratulacje, termin akurat na pryma aprilis:)

u mnie w ciągu dnia to raczej czuć bąbelki ale wieczorami to już mała dokazuję i czuć kopniaczki :lol: miałyście rację, nie da się tych ruchów z niczym innym pomylić!
dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca w macicy więc napewno ułożenie wpływa na intensywność kopniaków....

z imieniem mamy mały problem albo Zosia albo Ola:dry: w naszym najbliższym otoczeniu wśród znajomych i rodziny tylko my będziemy mieć córeczke :woohoo: będzie przebierać w adoratorach :blink:

13 lata 3 tygodni temu #249369 przez Karola1990
dziewczyny a jak u was z macaniem brzucha? nie przeszkadza wam to?
ja nienawidzę jak mnie dotykaja to mój brzuch moje dziecko i tylko tatuś może głaskać nasze maleństwo. Wkurza mnie strasznie takie obmacywanie. Wyraźnie daje do zrozumienia że tego nie lubie a i tak to robią. Chyba zrobię sobie koszulkę. Nie twoje dziecko nie dotykaj albo coś w tym rodzaju.

13 lata 3 tygodni temu #249370 przez pieguska
My jeszcze się zastanawiamy. Najbardziej podobają nam się Michał, Adam, Piotr i Patryk ;)

13 lata 3 tygodni temu #249374 przez pieguska
Mnie bardziej wkurzają tzw. dobre rady osób "bardziej doświadczonych" i zabobony :dry:

13 lata 3 tygodni temu #249415 przez zora85
Karola, czuję już wyrazne ruchy od 18 listopada :woohoo: W końcu mały kopie jak zawsze i juz jestem spokojna. Zaczął kopać gdy M się ,,nadzierał'' a potem jak zwykle przy kompie. Zaraz sprostuję że mąż na mnie nie krzyczał tylko wyzywał służbę zdrowia bo mój teść jest znowu w szpitalu a tam bajzel mają we wszystkim. Mnie tylko raz złapano za brzuch i też mnie to doprowadza do furii. Teraz nie pozwalam i zakrywam brzuszek. Tylko mężowi zezwalam a;e on i tak jakoś rzadko to robi.

Witaj pieguska :) Adam i Patryk brzmią niezle ;)

nelka, widzę że same Aleksandry się urodzą :silly: Nie cierpiałam tego imienia bo noszę je od 26 lat :silly: Tzn Aleksandra jest OK ale niecierpię gdy mówią do mnie Ola :dry: W ogóle to dlaczego skrutem od Aleksandra jest wlasnie Ola?! :huh:

Mój syn na drugie imię dostanie Aleksander :laugh: Na cześć mamusi :lol: Ale Olek nigdy do niego nie powiem; prędzej Alex :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka