BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380248 przez ewelinda83
nelka co do tych stanikow to nie uciskaja piersi i nie blokuja mleka, wszystko jest OK :) wiec spokojnie mozesz wracac do seksownej bielizny :silly:

Kinga narazie lapie pieluszke, smoczek, lale i od wczoraj zaczyna kopac zabawki z maty :) grzechotki jeszcze nie trzyma bo mamy grube wiec moze dlatego :huh:
zaczela mi sie juz regularnie przewracac na boczek :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #380341 przez Karola1990
Elwerka... nelaka ma racje to moze byc z przejedzenia. moja mała też tak miała. teraz dopiero tak pomyślałam.
dzieci ok3m-ca zaczynają dopiero wypluwać butle jak są najedzone i z cyckiem to samo. może daj smoka.

moja mała pięknie spała od 21 do 5:30 i 30min leżała i sie bawiła w łózeczku :D

12 lata 6 miesiąc temu #380364 przez Elwerka00
wczoraj byl koszmar.Olek mial kolke 3 godziny uspokajania,masowania... Szkoda gadac.. Po szczepieniu byl jeszcze marudny.. Nie chcial spac.dzis znow od 3 nie spimy.. A maly chyba sie nie przejada bo sam wyplowa cyca... Nie wiem,nic juz nie wiem...

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #380395 przez kala321
a mój jak nie chce to wypluwa butlę

facet znów zaczął pukać:(

www.bebiklub.pl/home/konkursy/konkurs-ro.../galeria/?start=2320
dzis tez poprosimy o głosiki:) dziekujemy

12 lata 6 miesiąc temu #380431 przez ewelinda83
Elwira jak juz probujsze wszystkiego to sprobuj ten infacol
a my dalej spimy :)
dzisiaj polozna ... ciekawe ile moj olbrzymek wazy :blush:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380437 przez nelka
Elwerka a długo wisi ci na cycka? może poprostu chce sobie tylko possać a że z cycka jak ssa leci mleko to przy okazji się przeje. Wspominałaś że Olek nie lubi smoka ale może się przyzywczaji, możesz spróbować różne smoczki, nie każdemu dziecko każdy smok pasuje... A jak ma te kolki to płacze cały czas czy się uspakaja i płacze na zmiane?

Ewelinda Kinia napewno też się nauczy sama zasypiać tylko wiadomo trzeba na too poświęci sporo czasu i ceirpliwości :huh: a do ciebie jeszcze położna przychodzi? a jak się przewraca Kinia na boczek? z plecków na boczek? czy z brzuszka na plecki? bo z boczku na plecki to już pewnie wszystki dzieciaczki się przewracają :woohoo:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380441 przez ewelinda83
kala glosy oddane :blink: wygrasz !!! masz ich ponad 130 :ohmy:

nelka ja dostaje listy z terminami wizyt u poloznej, nie wiem dlaczego jeszcze no ale warto isc i niech dziecko sprawdzi, tym bardziej ze mam doslownie do niej 100m :blink:

Kina sie regularnie przewraca z pleckow na boczek, czasami jej sie uda z brzuszka na plecki :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #380442 przez kala321
nie jest powiedziane,jeszcze dużo czasu;)

12 lata 6 miesiąc temu #380466 przez nelka
fajnie ze tak dlugo sa te wizyty zawsze lepiej jak ktos chlodnym okiem zerknie na dzieciaczki :blink: tak sobie mysle ze Kinia juz jest starcza wiec czas aktywnosci sie u niej wydluza wiec pewnie dlatego ma dwie drzemki w ciagu dnia...

12 lata 6 miesiąc temu #380503 przez Elwerka00
Olek jak ma kolke to placze krzyczy az tchu mu brak ,po godzinie cciaglego placzu na chwile przestaje i zaraz znowu az wkoncu ustapi... Najgorsze co moze byc,dziecko wygina sie z bolu a ja nic zrobic nie moge;(

Jezeli dzis sytulacja sie powtorzy to naprawde zmienie znow lek.do tej pory pomagal.. Eh..

mozliwe ze maly jest dzis jeszcze marudny po wczorajszym szczepieniu?

Kalus swietne sa te korale naprawde;D
Dziekuje;*

Ewus to Kinia zdolniacha jest;) jak juz sie tak przekreca;) moj lezac na brzuszku raz podniosl glowke,a tak to leniuch jest;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #380533 przez ewelinda83
Elwira ja z czystym sumieniem polecam ten infacol, ja go podawalam przed kazdym karmieniem ( cala miarke ) teraz daje go sporadycznie bo juz nam nie jest tak czesto potrzebny, problemy minely :)

Kinia lapie juz grzechotke :lol: znalazlam odpowiednia do jej raczki :) musze jej ja wsadzic w raczke ale pozniej sie nia przez chwile ladnie bawi :)

aaaa i moj maly Irolek dostal Paszport .... jupiii mozemy jechac na wakacje :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #380584 przez nelka
Zośce też się czasem uda przewrócić z brzuszka na plecki jak ją głowa przeważy :blink:hihi a z boczku na plecki też już się przewraca i ciągle mi się przesuwa w łóżeczku, muszę jej rano szukać :lol: grzechotek jej wkładam do rączki i ją trzyma ale nieświadomie, wkacu pewnie ją zauważy :blink:

Ale mam dzisiaj lenia i głowa mnie boli :dry: pogoda jest beznadziejna i troszkę pada więc byłyśmy tylko na szybkim spacerku :huh: muszę dzisiaj iść na spotkanie wspólnoty może wkącu cś się ruszy i ktoś zacznie zarządać tym naszym budynkiem bo ten deweloperek to jedna wielka dupa :ohmy: szkoda gadać zaraz będzie rok od odbioru mieszkań a on nadal się nie wywiązał z umowy... wróże mu bankructwo :silly:

Elwi długo już dajesz ten lek? za częste zmiany też mogą zaszkodzić czasem trzeba poczekać jakiś czas na efekty działania... mojej znajomej synek też się męczył z kolkami to ją zapytam co ona mu dawała, suszarka mu pomaga i przyciskanie nóżek do brzuszka ale to ty też napewno próbujesz... och szkoda maleństwa jak tak się męczy :(

12 lata 6 miesiąc temu #380624 przez Elwerka00
daje juz z 2 tyg. Ahhh zapytaj Nelus..

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #380650 przez ewelinda83
bylysmy u poloznej, ktora byl pan :lol: Kinia wazy 4550g, dluga jest na 59,5cm
bardzo ladnie, mocno i wysoko podnosi glowke :laugh:

a slini sie i ssie raczke bo to jest poczatek zabkowania :huh:

12 lata 6 miesiąc temu #380949 przez Elwerka00
dzien dobry;)

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka