BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #392903 przez Elwerka00
dobrze ze sie Madzia stara! Daj mu ostatnia szanse.. Postaw warunek ze jak sytulacja sie powtorzy to nie ma juz powrotow. Mam nadzieje,ze facet zrozumie ;) zycze Ci tego kobietko bo zaslugujesz! ;* no i napisz jak tam Bruncio? Ladnie glowke podnosi?u mnie mimo cwiczen ledwo 3 cm od ziemi podniesie;D hihi

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #392908 przez szolrak1
kochana elwi:* dziekuje

Bruncio nagle w ciagu tych 3tyg jak tu jestem zrobił cudne postepy budzi sie raz w nocy........ spi od 20 - 24 i 24.12 - 5.00 czasami 6.00 potem sie bawimy i zasypia kolo 8.00 ale sie wysypiam;] widocznie tu ma spokoj i zero stresu;] a tam byłam ja sama ciagle zdenerwowana i sie nad nim odbijało... nagle zaczał podnosic glowke gawozyc chwytac ... rewlelacyjnie nozkami wymiata w wodzie smieje sie raduje genialny rozwoj nagle... jednak stres robi swoje... spiewa ze mna kopie odbija sie chwyta i bawi sie pzrewz godzine gzrechotkmia... elwi malenki Olus tez do tego dojdzie przyjdzie taki dzien jak u mnie w swoim tempie i bedziesz w szoku!!!!!!!!!!! zobaczysz!!!

12 lata 6 miesiąc temu #392909 przez Karola1990
ale super....pierwsze zabki na forum :D !!

madzia... faceci sa beznadziejni.. :/

Ola też się tak podnosi do siedzenia... :D śmiesznie to wygląda. ale skoro chce się podnosić to niech się podnosi. ćwiczy sobie mięśnie. jak się zmęczy to przestanie. :D

12 lata 6 miesiąc temu #392936 przez ewelinda83
kala321 napisał:

ewelinda-pięciomieśięczne dziecko robi bąbelki ślina(tu tak pisze)a, mój teraz robi i czasem tak się ślini9,że mu cieknie
też czytałam o tych śliniankach i nauce mówienia,ale jak mu włożysz palec do buzi to tak ściska dziąsłami mocno i przez chwilę cisza, ma też coraz bardziej takie białe
nie wiem,czy to zęby? tylko się zastanawiam,bo dużo podobieństwa do tego co się dzieje przed zębami,a te objawy mogą trwać nawet do 2-3 miesięcy-dziś przeczytałam,może być krótko i wyjdzie,może być długo,a może być bez objawowo

kala wiem wlasnie :/ Kinga tez sie tak juz sliniala jak miala dwa miesiace, teraz troszke jak by mniej ;) ale dziaselka ma dalej biale, nie ma opuchlizny ... ale pewnie to jakis poczatek przed zabkami :) mam nadzieje ze bedziemy mialy spokojniejsze zabkowanie niz moj chrzesniaczek :blink:

madzia dobrze ze teskni :) szkoda ze tak pozno :ohmy:
jak te sytuacje sie powtarzaja to moze go jeszcze przetrzymaj :S skoro na dniach macie sie przeprowadzac na swoje to moze nie ma sesu znowu sie pakowac ...
masz ciezki orzech do zgryzienia :ohmy:

Kinga tez chce siadac ale ja jej jednak jeszcze nie zpozalam bo sie boje zeby pozniej nie bylo problemow. ortopeda mi mowil ze takie dziecko powinno jak najwiecej lezec.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #392938 przez ewelinda83
kupilismy nosidełko ergonomiczne :) bo w takim nosidle dziecko ma nozki ulozone jak zabka, wiec dla jej dobra wlasnie takie wzielismy bo ona i tak musi bym pieluchowana :(

za dwa tygodnie gorska wycieczka :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #392947 przez Elwerka00
ohh Madziu,mam nadzieje ze przyjdzie taki moment i zacznie potrafic podnosic glowke itp;) mysle ze mamy czas,nic na sile... ;) bede cwiczyc i moze mu sie wkoncu uda ;D hiii ;D

Dzis przyjezdza do malego tatus;D zobaczymy czy bedzie wiedzial co robic;p niech sie uczy przebierac pieluche nosic itp ;p bo ostatnio jak wzial go na rece to sie dziwil czemu placze;/ nic dziwnego jak go tak przycisnal ze maly oddychac nie mogl,bo jeszcze nos mu zakryl.wrrr..

Milego dnia,u nas 30 w cieniu na dworzu a w domu zimnooooo ;D

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393029 przez ewelinda83
Elwira a robisz z Olkiem samolocik albo przewracanki na boki :) Kinia bardzo lubi takie zabawy :)

jestem zaniepokojona, moze wymyslam ale juz sama nie wiem :( mam wrazenie ze Kinga nie reaguje na glos :( miala w szpitalu sprawdzany sluch i wyszlo wszystko OK, ale teraz jak stoje z jednej strony uszka i do niej mowie to ona nawet sie nie obroci, reaguje dopiero jak juz mnie zobaczy. rozmawia ze mna, smieje sie w glos, jak cos trzasnie to ona sie wzdryga. oj chyba jestem przewrazliwiona :dry: za tydzien mamy szczepieni to sie spytam pani doktor a jak cos to za dwa tygodnie i tak mamy umowiona wizyte w Polsce u lekarza to tam poprosze zeby mi to sprawdzic.

12 lata 6 miesiąc temu #393058 przez kala321
ewelinda ja też przez jakiś czas miałąm takie wrażenie,i nawet z mężem rozmawiałąm,a on mówi,że nie
i rzeczywiście po chwili,czy następnego dnia było ok
poprostu bardziej miałą skupione na czymś innym uwagę-coś go ciekawi to nie reaguje

dzwoniłam do położnej o ten pępek i mam pojechać do szpitala na chirurgię i neich obetną
bo wczoraj małemu zawinęłąm gazę w koło nasączoną w spirytusie i nie zauważyłąm i on przez sen pociągnął i okrawaił
przemyłam i było ok
ale patrzę,że dziś przy zabawie znów musiał pociągnąć za plastik,bo znów mu trochę krwawił
jadę dziś na oddział,zobacze co powiedzą
tylko musze czekać na męza bo jest w pracy

12 lata 6 miesiąc temu #393060 przez ewelinda83
kala dzieki za pocieszenie :) mam nadzieje ze to jednak jakies przewrazliwienie i te zabawki zabieraja jej tyle uwagie ze olewa mamusie :blink:

trzymam kciuki za pepuszek :)

12 lata 6 miesiąc temu #393069 przez kala321

12 lata 6 miesiąc temu #393075 przez Elwerka00
Ewus a jak robic z nim samolocik.tak na reku na brzuszek klasc?ale jak mu glowa bedzie latala?

U nas Olek tez czasem tak ma,ze nie reaguje na glos..

Kala powodzenia

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393103 przez ewelinda83
sprobuje wytlumaczyc :D
klade sie na lozku, moje nogi ukladam tak jak do robienia rowerka, na nie klade Kinge i latamy :) tzn ruszam nogami ( obydwie razem ) w gore, w dol i na boki :)
trzymam ja za raczki bo ona i tak sie do mnie sama wtedy przykleja, glowke tez ladnie sztywno trzyma :)
sprobuj glowka mu nie powinna latac, najwyzej jej nie bedzie podnosic tylko bedzie lezec ci na nogach caly ale wydaje mi sie ze ciekawosc wygra i bedzie chcial popatrzec na swiat z gory :lol:

u nas sie ta zabawa sprawdza :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #393110 przez Elwerka00
oooo sprobuje ;) dzieki zdam relacje jak poszlo;D

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393161 przez Elwerka00

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393314 przez Karola1990
dzięku Bogu że miałam cesarke !! strasznie się to czyta o tym zrastaniu itp. moja rana jest ok ale poewiem wam że dostałam plamienia. a @ mialam 2 tyg temu :/ troche kiepsko no ale poczekam jak coś się będzie działo to pojade do gin.

Olusia się dzis przekręciła z plecków na brzuszek tylko nie wie jeszcze co z rączką robić ale jeszcze troche i będzie umiała. Teraz to strach ja na łóżku zostawić bo spaść może.
Nie moge się doczekać kiedy będzie siedzieć albo raczkować. ale radoche będą miała :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka