BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #440910 przez Karola1990
ja robie 180ml mleka i jak dodaję kaszkę to pół łyżeczki do normalnie zrobionego mleka
obiadek to taki mały słoiczek i starcza na 3-3,5godziny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #440928 przez kala321
karola a przez cały dzień zjada Ci 180 ml mleka raz 4 +słoiczek obiadku,tak?

12 lata 3 miesiąc temu #440940 przez kala321
czyli ok 720 ml? tak?

12 lata 3 miesiąc temu #440943 przez iwcia
Kala moja w nocy jeszcze budzi się na mleko i je np o 3 w nocy 140 ml, potem śniadanie kaszka około 10 - 140 ml kaszki na mleku, o 14 - słoiczek obiadku, 17- deserek i około 20 - kaszka z mlekiem 140 ml

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 3 miesiąc temu #440965 przez kala321
640 ml mleka, kaszki 50-90 ml, zupki 40-80 ml
czyli to nie jest mało?

12 lata 3 miesiąc temu #440970 przez kala321
a bo zapomniałam,że jeszcze deserek tak 80-90 ml
Iwcia to myslisz ze ok?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #440974 przez kala321
np dzisiaj zjadł o 5-150 ml mleka, o 8:30 40 ml kaszki na mleku+50 ml mleka, obiadku ok 50 ml jarzynowa z kurczakiem i teraz 90 ml mleka

12 lata 3 miesiąc temu #440975 przez kala321
on zawsze kazde jedzenie kaszke czy zupkę dopija mlekiem
jedzenie pluje ze nie,a mleko chetnie

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #440980 przez iwcia
Kala ja myśle że ok jak jeszcze dopija mleczkiem, bo tak to by chyba troszke mało było. Widocznie jedzonko takie zwykłe jeszcze go do końca nie przekonało, ale stopniowo będzie się przedstawiał na to nowe jedzenie. Maluchy jednak do mleka przyzwyczajone więc niema się co dziwić. U mnie znowu wiesz moja mała pije nutramigen a to jest ochydne więc jej bardzo smakują obiadki i właściwie wszystko co jest inne, bo od nutramigenu poprostu wszystko jest lepsze taka prawda, więc łatwiej mi było ją przestawić, niemniej jednak jak się obudzi w nocy to tylko mleko ją usypia od nowa.
Jak Ci mały ładnie przybiera na wadze to nie masz się co martwić. A widocznie potrzebuje tyle jedzonka a nie więcej.

Może woli jeść mniej a częściej?

Karola ja generalnie jestem przeciwna antykoncepcji która prowadzi do poronienia a spirala to środek wczesnoporonny. Osobiście nie założyłam bym sobie tego.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 3 miesiąc temu #440994 przez Elwerka00
moj je bardzo malo 120 ml mleka na raz to max i tez nie zawsze.. Ale daje mu co 2h cos bo jest glodny czasem 3. W nocy je 2 razy. Je czesto ale malo... I to tez zalezy od tego jak sie czuje..

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #441000 przez Elwerka00
co do spiralki,Karola osobiscie nigdy nie mialam,ale znajoma miala ciagle plamienia przez nia,co ja mowie krwawila.myslala,ze to okres i przejdzie.. Trwalo to 2 tyg.blada jak sciana.. w koncu zemdlala,w szpitalu gdy sie obudzila,powiedzieli ze doszlo do zaplodnienia i o dziwo zarodek zagniezdzil sie ale w jajowodzie. i spiralka nie dosc,ze zawiodla to o malo nie zabrala zycia tej dziewczynie,a oczywiscie taka ciaza musiala byc usunieta.i teraz ma male prawdopodobienstwo ze zajdzie w ciaze juz kiedy kolwiek.

Tego Ci nie zycze nigdy w zyciu ,ale ja pomyslalabym sobie nad inna forma zabezpieczenia.. Ewentualnie poszukalabym dobrego lekarza co naprawde zrobil takich zabiegow mnustwo i dobrze,pogadalabym z innymi dziewczynami ktore stosuja te zabezpieczenie.. Decyzja nalezy do Ciebie,ja zdecydowanie balabym sie..

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #441029 przez Karola1990
pierwsza sprawa: spirala. wiecie.. też mam wątpliwości i wg ale tyle moich znajomych ją ma i wszystko z nimi ok. moja mama tez miała i nie narzekała.
po drugie to jak już pisałam nie mogę brać hormonów bo są bardzo niewskazane dla mnie a w jakiś sposób muszę odzyskać ten okres. Brzuch mnie boli co raz bardziej i coś z tym trzeba zrobić. W piątek się podpytam lekarza co i jak. nie ukrywam że to słowo wczesnoporonne mnie przeraża. No bo co? przyczyniam się do śmierci naszych dzieci? nie wiem co mam myśleć na ten temat. Z gumkami jest ok i w sumie mogłoby tak zostać gdyby nie ten okres zasrany. Którego nie ma.

AA co do jedzonka: mi się wydaje że jeżeli dzieciaczki dobrze przybierają to nie ma się co martwić. Moja Olusia bardzo lubi mleczko i moja mama mówi że mam jej dawać jak najdłużej. Dlatego tylko raz dziennie podaję jej inny posiłek.
Z resztą już czas na zmianę mleka chyba jakoś więc trzeba będzie się zorientować na czym ta zmiana polega i wg. czy te mleko bardziej syte czy mniej. Jak dzieci nie płaczą z głodu to jest ok :D A moja mała jak się dobrze bawi to i o jedzonku zapomina :D

12 lata 3 miesiąc temu #441105 przez nelka
Kala dziewczyny mają rację jak Patryk prawidłowo przybiera to nie ma co się martwić że troszkę mniej je bo widocznie tyle mu wystarcza. Czyli jak dobrze policzyłam je 4 posiłki? A jak skończy jeść obiadek to sam woła o mleko czy mu sama dajesz?

Karola tylko pół łyżeczki kaszki sypiesz do mleka? i dajesz w butli? mleko następne różni się składem bardziej dostosowanym do potrzeb rozwojowych maluszków w kolejnych miesiącach, powoli zmniejsza się ilość mleka 1 a zwiększa 2 aż całkowicie przechodzi się na 2.

Elwerka je mniej a częściej, jak już przejdziesz całkowicie na butelek to te przerwy między posiłkami pewnie się wydłużą.

U nas jedzenie przez o przeziębienie się popsuło :dry:

Wogle to na buźce wyszła jej taka kaszka ;) lekarka niby mówiła że to od tłustego kremu łojotokowe i mam wysuszyć sudocremem ale jest tego coraz więcej i troszkę inne te krostki się zrobiły :huh: przestaje ją smarować tym sudo i wyprałam jej pościel jeszcze raz w innym proszku bo ostatnio kupiłam dzidziusia i mam podejrzenie że to może być od tego ;)zobaczymy czy pomoże...

12 lata 3 miesiąc temu #441106 przez kala321
nelka on je 7-8 razy, to co napisałam dzis to było do godziny 13 te 4 posiłki

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441138 przez ewelinda83
kala mysle ze nie masz sie co przejmowac, jezeli tylko Patryk przybiera na wadze :)
mi tez Kinga malo je :S mleka zjada 120ml i to nie zawsze - 3 razy dziennie ( niby powinna jesc 210ml ) dostaje tez kaszke ( czasami ) obiadek i deserek, rano i wieczorem dostaje jeszcze cyca.
teraz jej zrobilismy na wieczor 180ml zobaczymy ile zje :unsure: tata poszedl studzic butle a ona piszczy bo mysli ze jej ja zabralismy :blink:
do mleka dodaje na noc jedna lyzeczke glutenu i dwie kaszki :)

karola a nie mozna jakos inaczej tego okresu wyregulowac ???
moja kolezanka dostala w Anglii jakas taka antykoncepcje co jej wszczepili pod skore ( jako mi tlumaczyla, wszczepili jej pod znieczuleniem cos takiego jak zapalka ) nie wiem co to jest i jak to dokladnie dziala ale ona jest zadowolona, moze spytaj o cos takiego lekarza albo tez sama sobie poszukaj na internecie i poczytaj.

kala a moze to uczulenie na mleko tylko ujawnilo sie teraz ??? oby nie :blink:

iwcia mialam przyjemnosc albo i nie sprobowac nutramigenu bo siostry syn to jadl :( ochyda blllleeee :X :X :X

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka