BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #446729 przez Karola1990
hejka :) u nas weekend strasznie zakręcony :)
Nawet dzisiejsza noc jakaś wyjątkowa bo Olusia się nie budziła i wstała o 8 !!
tzn. przebudziła się ok 5 i chciała do nas do łózka ale łatwo się nie dała i spałam koło jej łóżeczka żeby mogła trzymać moją rękę.

Od dziś uczę ja znów spać i zasypiać w łóżeczku :)

Przyszła @ wiecie co... już się od niej odzwyczaiłam. Jakoś tak dziwnie się z tym czuję. ale ile mogło by to dobre trwać :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446844 przez Elwerka00
czesc.

Karola u mnie wczoraj przyszla @ i o dziwo nic a nic nie boli.jestem w szoku i praktycznie nie czuje ze ja mam..

U mnie weekend tez jakos dziwnie.maly nie chce mi w nocy jesc ;/ w ogole jesc mi nie chce.np dzis w nocy nie jadl w ogole tylko o 6 zjadl 60 ml;/ i potem znow spal wstalismy o 9.30 i dopiero o 10 zjadl moze z 50 ml kaszki... ;/ ja nie wiem juz co mam z nim zrobic.taki niejadek sie zrobil z niego ze szok,ale to chyba ten drugi zabek bo widac ze wychodzi juz..

Macie jakies sposoby zeby dziecko wiecej jadlo?

A wczoraj mielismy gosci roczna dziewczynke i niby tylko pol roku wiecej,a roznica niesamowita..oczywiscie maly wystraszony hehh a potem juz nie zwracal na nia uwagi;p nawet jak mu zabawki wyrywala z reki;p

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #447061 przez Karola1990
widocznie małemu starczyło.
Ja uważam że jak dziecko nie płacze że głodne to nie ma sensu wmuszać. Jeżeli waga ok oczywiście.
Na przymus nie ma co dawać.

12 lata 2 miesiąc temu #447153 przez nelka
A my zmieniliśmy wózek na spacerówke:) już taka zgnębiona w tej gondoli była a że pogoda w miare ładna to nie ma co czekać i tak już dni gondoli były policzone...

Elwerka Karola ma rację nie ma co się martwić jak nie płacze z głodu, niestety czasem są takie okresy że dzieci mają mniejszy apetety.

U nas mały sukces i dzisiaj z ochotą zjedzony był rosołek. Znalazłam sposób na mojego niejadka i najpierw daje jej posmakować nakładając sobie obiadek na palec a potem dopiero łyżeczką :lol: a po jedzeniu zdjeła sobie skarpetke i wytarła nią buźke :woohoo:

Karola a to ostatnio Oleńka spała z wami? bo budziła się w nocy o ile dobrze pamiętam...

Ewelinda a rosołek gotowałaś na mięsku? niby się nie powinno podawać dziecią wywaru z mięsa, warzywa osobno i mięsko też osobno....

A tak wogle ty Karola gotujesz samam obiadki i co tylko warzywka czy mięsko też robisz? gotujesz na parze? w wodzie? dodajesz jakieś przyprawy? a dajesz do swoich obiadków masełka albo olej?

12 lata 2 miesiąc temu #447200 przez Karola1990
nelka .. tak mała ostatnio spała od 3 w nocy mniej więcej z nami bo wtedy było najgorzej. wstawanie co 5min dosłownie.

Ja sama gotuje obiadki ale ostatnio mała wcale tego jeść nie chciała. Ja gotuję marchewkę ziemniaczka mięsko czasem dynię i miksuję.

Od paru dni dostawała same słoiczki. Może przejadło jej się to samo.
Za to uwielbia kaszki.

Jakoś się nie przejmuję że za bardzo obiadków nie chce jeść bo może jeszcze nie czas. Jak narazie pije mleczko z kaszką i jest ok. Waga dobra. Zaokragliła się nawet ostatnio więc się nie martwię :)

Brokuła jej zawała dziś łososia wcześniej szpinak. różnie
I muszą byc gęste te obiadki bo inaczej nie zje

U nas w gondolce spokojnie pojeździ z 2m-ce. Chyba że nie będzie chciała bo teraz to raczej woli się rozglądać :D

12 lata 2 miesiąc temu #447377 przez Elwerka00
wiecie co? od paru dni chodze jak osa.tak mnie wszystko denerwuje ze juz mi sil brak.normalnie az sie poryczalam.wrocilam do palenia.maly daje mi pocisk kazdego dnia.. Juz sie zaczyna ryk o wszystko..najgorzej w nocy gdy sie nie moze ulozyc i kopie nogami ryczy az go poloze na boczek dam reke to wtedy zasnie.. Na godzine.

ide spac dobranoc
Chyba znikne na pare dni z forum,i zajme sie sprzataniem odstresowaniem.. Takze do uslyszenia,jak znormalnieje..

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #447378 przez nelka
Karola ale razem wszystko gotujesz na wodzie tylko?

Zośka też lubi kaszki. Teraz szaleje w łóżeczku i ani myśli iść spać :dry: jeszcze zrobiła kupke i już wogle się rozbrykała... Normalnie pozwalamy jej spać tak długo jak chce ale widzę że popołudniu to trzeba ją budzić bo potem wieczorem jest problem.

12 lata 2 miesiąc temu #447490 przez ewelinda83
no ja gotowalam na kurczaku :ohmy: a wiedzialam ze powinno sie gotowac dziecku wszystko osobno ale zapomnialam :ohmy: ale Kindze nie bardzo szlo to jedzenie tak jak by bardziej wolala te jalowe sloiczki ;)

Elwira ja tez mam humor bojowy i dolowy od jakiegos czasu :(

dzisiaj mnie bolal brzuch tak jak na okres, ale ja dalej biore tabletki antykoncepcyjne wiec nie wiem o co chodzi :unsure: ale moze ten moj humor od tego ze hormony buzuja :angry:

nelka ja tez dzisiaj z mezem przygotowalam spacerowke :) jak pogoda dopisze to jutro zrobie nia szybki ranny spacer :blink: dzisiaj Kinia na spacerze byla ubrana w kombinezon taki misiowy i chyba nie do konca byla zadowolona bo lezala w nim jak mumia :woohoo:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447491 przez ewelinda83
kala a czy zamiast tej skarbonki moge zamowic u ciebie taki biedronkowy kuferek/szkatulke np na gumeczki, spineczki :blush:

12 lata 2 miesiąc temu #447521 przez Karola1990
ja na wodzie wszystko gotuję. ale nawet nie wiedziałam że trzeba osobno.

też bym chętnie się zrelaksowała ale w jakiejś saunie .. o tak marzy mi się to!. :)

biorę się za sprzątanie.

12 lata 2 miesiąc temu #447580 przez ewelinda83
no to sie zrelaksujesz karola :P

a ja niewyspana jestem :( Kinia sie krecila od 4.00 a o 7.30 juz wstala i sie bawi w najlepsze ;)

12 lata 2 miesiąc temu #447649 przez nelka
A my się chyba dzisiaj wybierzemy na basen :lol: codziennie to samo to chociaż jakaś atrakcja będzie choć dla mnie troszkę męcząca bo tyle rzeczy trzeba zabrać a to nakarmić a to przewinąć a to ubrać :silly:

Zośka w kombinezonie też leży jak taka mumia :laugh:

Ewelinda ty też bierzesz cerazelte? czy przy nich wogle się okresu nie dostaje?

12 lata 2 miesiąc temu #447674 przez ewelinda83
tak, ja biore cerazette juz chyba 5 opakowanie i nie mialam ani razu okresu :) dzisiaj od rana te same pobolewanie, chyba pora pozegnac sie z tabletkami :S ale tak mi dobrze bylo bez okresu ... w piatek ide z Kinga na szczepienie wiec moze zapytam pani doktor :unsure: pokarm i tak juz chyba stracila :( ale w nocy jeszcze przykladam Kinge do piersi bo kocham normalnie to uczucie i smutno mi jak sobie pomysle ze juz pora sie pozegnac z cycem :(

12 lata 2 miesiąc temu #447677 przez kala321
Elwerka nie uciekaj, możesz być jak osa,pogadaj z nami, nie dołuj się sama

i nie pal to nie pomaga a tylko małemu i sobie szkodzisz
głowa do góry i cycki też, będzie dobrze dopadła Cię jesienna chandra

ewelinda tak możesz szkatułeczkę (choć ta skarbonka jest super)

12 lata 2 miesiąc temu #447686 przez kala321
u nas chyba idzie lewa dwójka górna,bo mały się bawi a za chwilę krzyk-pisk i łapie się za dziąsełko
ewelinda wysłałam priv wiadomość odpisz to będę robić

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka