BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #300720 przez kala321
właśnie sobie nałożyłam i zajadam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #300733 przez nelka
u nas dzisiaj klopsy z serkiem, marchewka i pyrki:) jestem dzisiaj leniwcem więc opróżniamy zamrarzarke, staram się zawsze robić troszkę więcej i zamrażam na czarną godzine :blink:

elwerka bardzo ładne imie! a rodzić chcesz w szpitalu tam gdzie mieszkasz czy tam gdzie masz lekarz? my do szpitala mamy 25km i troszkę martwi mnie ta droga powrotna ze szpitala z maluszkiem bo w zależności od korku jedziemy 30min-1godz :huh:

12 lata 11 miesiąc temu #300766 przez szolrak1
Kalus albo puder albo oliwka , na ciemie najlepiej oliwa z oliwek tylko, zamiast gąbki do kapieli kup materiałowa myjke bo gabki maja pełno bakterii, gaziki zabezpieczajace kikut pepkowy , ja bede miała jescze mate edukacyjną, i silikonowe nakładki na brodawki z aventa jakby maluszek pobawił się w wampirka żeby ławiej je wyleczyc i masz wszystko:) ściskam;]

12 lata 11 miesiąc temu #300781 przez szolrak1
ja dzisiaj zrobiłam nuggetsy i łódeczki ziemniaczków wraz z ogóreczkami z chilli mmmmmmmmmmmmmmm... jami :)

co do soli fizjologicznej połozne na szkole rodzenia powiedziały zeby tego nie stosowac tylko ciepła wode przegotowana tak samo uczka zamiast patyczków zwykły wacik.

najlepiej sudocrem ;]

madzia

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300800 przez ewelinda83
U nas tez dzisiaj na obiad rosolek, ktory zrobil mezus :)
Po dzisiejszych badaniach jestem troszke spokojniejsza, wyniki sie nie pogarszaja :) Kolejne badania w srode - dobrze ze do szpitala mam 5 min spacerkiem ;)

Dostalismy w prezencie zdjecie nozki maluszka :):)
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #300848 przez szolrak1
to wspaniale !!!!!! badzo sie cieszę! nózka urocza:) :laugh: :laugh: :laugh:

3mam kciuki za Was!

12 lata 11 miesiąc temu #300893 przez kala321
matę do zabaw też mamy,zapomniałąm wpisać;)

byłam dziś na szkole rodzenia,mamy nie 5 spotkań tylko 5 tyg czyli 10 spotkań -2 razy w tygodniu
dziś uczyliśmy się oddychać,trochę ćwiczyliśmy,dostaliśmy trochę próbek i gazetek;)-dziś mieliśmy temat "zwiastuny porodu"-miła jest Pani położna i fajnie opowiada ciekawie;)
następna lekcja w czwartek

12 lata 11 miesiąc temu #300954 przez Moniq
my po wizycie, wszystko w porządku, stan szyjki się nie pogarsza więc dużych powodów do niepokoju nie ma :) ale podróż komunikacją miejską nie była miła, musiałam wysiąść chwilę wcześniej i podejść kawałek na piechotę, bo było mi tak niedobrze że mało nie zwymiotowałam :( ale poza tym pojechałam i wróciłam bez większych przygód :)))
ewelinda, super że wszystko dobrze, trzymamy kciuki, dbaj o siebie :D

12 lata 11 miesiąc temu #301015 przez Elwerka00
karola ja sie narazie nie ucze,nie wiedzialam na jakie isc studia a isc zeby potem zrezygnowac to tez nie za ciekawie. Pracowalam,ale niestety zaraz po dowiedzeniu sie ze jestem w ciazy wyladowalam na pogotowiu z oznakami poronienia ; ( i od tamtej pory jestem na zwolnieniu lekarskim,teraz i tak dobrze bo moge chodzic a na poczatku tylko lezalam... Ale wiem,ze maluszek mi wszystko wynagrodzi.; ) jesli chodzi o te wpisy Twoje to wspolczuje,bo w zasadzie taka prosta rzecz jeden wpis itp a trzeba sie tyle nameczyc dojechac itp,prawda? Mam nadzieje,ze szybciutko Ci to zleci i zalatwisz to co musisz ;)

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #301022 przez Elwerka00
nelka Sliczne imionka wybralas ; ) ciekawe jakie te nasze chlopaki beda ; )

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #301036 przez Elwerka00
dziewczyny przepraszam,ze pisze oddzielnie tak,ale dzialam na komorce a tu wszystko takie male i zanim wszystko zobacze to sie namecze ze ho ho,ale niestety komputer sie rozwalil,a chce byc na bierzaco z Wami ; )

Nelka ja chce rodzic tam gdzie mam lekarza,bo niestety najblizszy szpital i tak mam 20 km od domu,a tam sa srednie warunki i znieczulenia nie chca dawac nawet za oplata. Wiec wole miesiac wczesniej jechac do brata tam gdzie chce rodzic i u niego spokojnie czekac na bobaska ; ) ajj.. Ty tez masz kawaleczek,a czy podroz powrotna z dzidziusiem juz jest niebezpieczna itp? Bo ja bede wracac az 60 km ;/ sa jakies przeciwskazania?

Aleksander < 3

12 lata 11 miesiąc temu #301053 przez Moniq
ale samochodem będziesz wracać?
taki maluszek nie powinien zbyt dużo czasu spędzać w foteliku ale taka odległość nie powinna mu zaszkodzić.

dobrej nocki, Mamuśki

12 lata 11 miesiąc temu #301255 przez Karola1990
Hejka :)
Ja znów miałam ciężką noc i chyba muszę sie do tego przyzwyczaić :) Co raz ciężej znaleźć mi miejsce.

Biorę się za sprzątanie i naukę bo do czwartku czas mi zleci nieubłaganie.

Życzę miłego dnia mamuśki :)

12 lata 11 miesiąc temu #301317 przez kala321
ja tez się wierciłam,dodatkowo Patryk wieczorem naciska na zołądek powodując mdłości i zgagę u mnie,więc wtedy piję i zjadam migdały-już nie mogę na nie patrzeć;)

śliczna nóżka,fajna pamiątka;D

czekam na Patryka i zrobię wszystko,aby mu pomóc wyjść na ten świat,aby był zdrowy i bezpieczny. W tym tyg w czwartek szkoła rodzenia ,w pon szkoła rodzenia,a we wtorek do lekarza i na ważne usg,zobaczę Patryka:).
A wiecie co jest jeszcze fajne po szkole-po zajęciach słuchamy po kolei serduszek naszych maleństw na ktg:)

12 lata 11 miesiąc temu #301318 przez ewelinda83
Czesc :)
Ja tam nawet spie :) ale co dwie godziny wstaje na siusiu :pinch: przyzwyczajac sie nie musialam bo przed ciaza mialam tak samo :angry: :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka