BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #421581 przez ewelinda83
piekna noc za nami :)
teraz bedziemy sie wybierac na spacerek bo za oknem slonko :)

karola u nas tez zeby daja popalic, zazwyczaj wieczorem :( Kinga wklada raczki do buzi i probuje wyrwac dziasla :(:( jak posmaruje jej zelem to jest lepiej, ale tylko na chwile. wczoraj jej musialam podac nurofen bo byla tak marudna i rozdrazniona :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #421584 przez kala321
u nas pochmurno:(

ja też wczoraj małemu dałam czopek
dobre określenie "wyrwać dziąsła"

12 lata 4 miesiąc temu #421662 przez ewelinda83
niewiedzialam jak to opisac :silly: wklada paluszki do buzi i ciagnie z calych sil :dry:

kala a jaki czopek dalas ?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421695 przez kala321
ja dzis gorzej się czuję,niedługo okres:(

mały wczoraj dostał czopek paracetamol Hasco,by mógł juz ten zab wyjsc (pytałam w aptece na ząbkowanie,że nic się nie dzieje,tylko ząbki idą i w razie czego cos bym chciała.I Pan dobrał mi paracetamol do wagi dziecka

wczoraj dostał brzoskwinkę

12 lata 4 miesiąc temu #421696 przez kala321
tak sobie mu smakowało,niby buźkę otwierał,ale częsć wypluwał i nie wiem czy dlatego,że się uczy jeść i tym jezyczkiem wypycha,czy mu nie smakowało
dziś spróbuję znowu

chciałam mu marchwekę dać,ale sama zrobić i teraz nie wiem czy potrzeć surowej czy ugotować i dać gotowanej,bo surpwej tak drobno nie zrobię?jak Wy dawałyście?

zdrzemnełam się z małym godzinkę,on 1,5 ,ale nadal bym poszła spać,kiepsko się czuję przed @
teraz piję kawkę,a mały bawi się na macie

a wasze dzieci też tak "marudzą -mmmmmmm..." zamiast gugać,bo mój guga,,ale od czasu zębów zaciska usta i często robi "mmmmmmm..."

12 lata 4 miesiąc temu #421697 przez kala321

12 lata 4 miesiąc temu #421705 przez kala321
tu opinie:
www.bangla.pl/opinie/p4621/farmina-parac...czopki-dla-niemowlat

nam lekarka poleciła przy szczepieniu,a potem farmaceuta przy ząbkowaniu

12 lata 4 miesiąc temu #421727 przez kala321
chyba nikogo nie ma:(

12 lata 4 miesiąc temu #421730 przez Elwerka00
kala u mnie robil tak mmmm...cale dnie.. I to trwalo z 2 tyg.w ogole prawie nie gugal tylko mmm i tak jakby marudzil... Wydaje mi sie ze to skok,bo juz minelo i teraz tak gada ze hoho. Tak grrrr lelu itp bardziej niz przzed tym okresem z mmmm..

Ja dzis u dentysty bylam.z malym. 2 godziny w kolejce bo sie ludzie wpychali.swinstwo.maly plakal trosszeczke ale zjadl i lezal potem grzecznie.ja weszlam a moja mama czekala z malym,potem ona weszla i ja juz poszlam do domu..zmeczona jestem.

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu #421742 przez kala321
super,że już jesteś po;)
dzielna;)

a on gada,ale oprócz tego to mmmmmmmmmmmmmm... już od jakiegoś czasu,może rzeczywiście minie jak u Was;)

12 lata 4 miesiąc temu #421745 przez Karola1990
marchewka koniecznie gotowana.
ja ją gotuję na miekko irozdrabniam przeciskając przez sitko takie do herbaty fusiary

12 lata 4 miesiąc temu #421751 przez kala321
dzięki Karola;)

12 lata 4 miesiąc temu #421802 przez Elwerka00
kala i podobno mlodej marchewki dawac nie mozna..ale trzeba ugotowac..

Tez sie ciesze,ze juz po;p

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu #421847 przez ewelinda83
my juz po spacerku :) Kinga uwielbia jazde na brzuszku, znalazla w wozku szpare przez ktora podziwia swiat :) dziais dwie godziny tak jezdzila, tak tez zasypia :) ja ja na plecy a ona myk i na brzuszek sie przekreca :lol:

kala dzieki, tez mam te czopki i VIBURCOL ale sie boje podawac :huh: wogole boje sie podawac jakie kolwiek lekarstwo bo nie wiem kiedy tak naprawde powinnam :S

u nas dzisiaj byla marchewka z ryzem :) ze sloiczka ;)
marudzenia ciag dalszy :( kiedy te zebiska wyjda :ohmy: :unsure:
teraz mam chwilke dla siebie bo Myszka zasnela sama w lozeczku :kiss: i obiadek tez pozwolila mi zrobic :kiss:

elwira wiem cos o uprzejmosci w przychodniach w Polsce i nie tylko :ohmy: glowa boli !!! jak bylam z Kinga u ortopedy z bioderkami to sie nasluchalam , pani przy rejestracji kazala mi przyjsc na 18.00. ja przychodze a tam kolejka ponad 10 osob - dziadkow i babuszek ( byla tez jeszcze jedna mam z dzidziusiem ). no i przyszlo co do wchodzenia wiec ta mama idzie z dzieckiem no bo z dzieckiem bez kolejki a te dziadki jak na nia nie naskocza ze jak to ona sobie wyobraza, ze trzeba szybciej przychodzic i sobie miejsce zajmowac itd itp ... a do mnie zaraz mowia ze jak dziecko grzeczne to moge poczekac :ohmy: wiec ja odpowiadam ze pewnie moge czekac az zacznie plakac, bedzie glodna i zmeczona ... lakarz chyba musial slyszec te ,, mile rozmowy ,, bo po chwili sam wyszedl i poprosil mame z dzieckiem czyli mnie. ale co mnie zszokowalo najbardziej to to ze to strae dziadki i babcie takie sa nieuprzejme a od nas mlodych wymagaja :ohmy:
podobna sytuacje mialam przed spowiedzia na chrzest. dziewczynka moze miala 14 lat i mnie przepuscila a dziadki sie oburzali ze jak to tak ...

12 lata 4 miesiąc temu #421898 przez kala321
mały dostał kaszkę,ale za bardzo nie chciał jej jeść
zobaczymy jutro

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka