BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #423633 przez kala321
witam niedzielnie;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #423652 przez Elwerka00
u mnie maly spi pod kocykiem i pod kolderka,zalezy od tego jak jest zimno.. Ale ostatnio tylko pod kolderka.. Spi ze mna i tez sie rozkopuje ale przykrywam go.mimo to i tak ubieram go cieplo. W ogole ostatnio kiepsko mi sypia.budzi sie z takim placzem ze ojej. Chyba mu sie cos sni.kreci sie marudzi. Ahhh od 4 nie spal plakal.bujalam go.
Teraz zasnal...

Marudzi i marudzi.i tez piszczy.znow cos go dopadlo bo juz tak pieknie gugal a tu znowu mmmmmm itp. Ohhh.

Jestem niewyspana.. ;p

U nas tez zabki pod dziaslem czuc ale nie wychodza;/ a ja naprawde czasem nie wiem o co chodzi w tym wszystkim;p

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423724 przez iwcia
Ja już niemam pomysłu jak ją przykrywać na noc, przez tą kołderkę nie spałam 2 noce bo tylko wstawałam przykrywałam a mała płakała i się budziła bo jej kołderka przeszkadzała :/ mam śpiworek ale taki ciepły, jeszcze za ciepły na teraz i pewnie już będzie na nią mały. Ciągle fika tymi nóżkami w górę i jak niema swobody to nie śpi więc niewiem też jak będzie w śpiworku bo ruchy też ograniczone będzie miała.
A i moja śpi sama w łóżeczku więc też ciągle wstawanie do niej i przykrywanie to nie zbyt mi się uśmiecha a czy jej za gorąco hmmm śpi poprostu w piżamce jednoczęściowej z długim rękawkiem, niby ciepła jest, ale jak ja śpie pod kołdrą i kocem to wiecie bo ze mnie jest zmarzluch.

Elwerka z tymi ząbkami cztery światy, moja tak piszczy że uszy nas już bolą :P hehhhhh ale damy radę trzeba to jakoś przetrwać bo jakie wyjście :) ale bąbelki nam rosną oj rosną u mojej niuńki 11 będzie skończone 5 misięcy :D ale to zleciało jejku .... o ona taka cudowna jest że nie wyobrażam sobie życia bez niej teraz.
Właśnie poszła na 3 dzisiaj drzemkę :P pewnie znowu 20 minut ;p heh

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 4 miesiąc temu #423770 przez nelka
Jaką dajecie dziecią wodę do picia? przegotowaną z kranu czy z butelki? jak tak to jaką butelkowaną?

12 lata 4 miesiąc temu #423802 przez Elwerka00
ja z kranu przzegotowana..

U nas kryzys cyckowy. Nadrabiam mm bo maly przeciez glodowac nie bedzie..skrecilam mu krzeselko ktore dostal na chrzciny takie do karmienia ale jeszcze bedzie musialo poczekac;)

Mam nadzieje ze te koszmary mina bo spiac w dzien maly budzil sie co chwila i trzasl az ze strachu!az sie sama przerazilam;( to bylo straszne.. Nie dam mu ogladac juz tv bo sie naoglada a pottem spac nie moze;///

No i niedziela dobiega konca.. We wtorek zjezdza siostra z chlopakiem i brat ze swoja,takze super moze bede miala z kim w koncu pogadac;)

Dobranoc;)

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu #423836 przez iwcia
Moja też dostała na chrzciny krzesełko do karmienia :) ale jeszcze za mała, pewnie za 2 miesiące już będzie korzystać. My dajemy wodę z kranu, przegotowaną.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 4 miesiąc temu #423842 przez kala321
ja z kranu przzegotowana.. ale u nas jest super woda kranowa

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #423875 przez ewelinda83
ja tez jak daje wode to z kranu przegotowana ( ale przegotowana tylko raz )
Kinga spi pod samym kocykiem e pajacu i tez sie rozkopuje strasznie, ale ja jakos na sile jej nie przykrywam, sprawdzam tylko czy ma cieplutkie raczki i kark. jak ja polozylam w spiworku to byla cala zlana, wiec jeszcze nie pora na niego.

my dzisiaj wyprobowalismy takie krzeselko po kuzynie do jedzenia, ale takie troszke inne nie takie normalne, postaram sie zrobic zdjecia to pokaze :)

konsumpcja.bloblo.pl/zdjecie/256275 ( podobne do tego ) i powiem wam ze jest to super sprawa, w koncu bylam czysta i Kinga tez :lol: do tej pory bywalo roznie ;)

postukalam dzisiaj lyzeczka dziaselka i bylo juz cos slychac :laugh: tak wiec marudzenie i humorki mojej Myszki sa usprawiedliwione :)
spi ladnie i w dzien i w nocy ale marudna sie zrobila :dry: no ale coz musimy przeczekac, tylko mi jej strasznie szkoda bo sie meczy biedna :(

powoli pakujemy torbe na nasze wakacje :lol: jeszcze tydzien :)

12 lata 3 miesiąc temu #423954 przez Elwerka00
ja juz nie wiem co sie z moim dzieckiem dzieje;(
Noc byla tragiczna..od 19 do 22 spal jako tako budzil sie ale dalam smoka i zasypial... A potem od 22.30 sie zaczelo... Budzil sie z placzem.. Okropnym placzem.. Bralam na raczki ululalam i zasypial odkladalam chwila i znow budzi sie z placzem.. I tak do 3 nad ranem;( juz sama prawie ryczec zaczelam.nie wiem czy go cos bolalo czy snilo sie cos..nie mam pojecia;/ ale mnie boli glowa ze zmeczenia i stanowczo sie nie wyspalam bo jest godzina 6 i pora wstawac.. A zasnal na mnie...na klacie.

Ewa pisalas ze Kinga tez Ci sie tak budzila,tak?skad wiedzialas ze to od jedzenia?bo ja karmilam i on stanowczo nie chcial..;(

Nie mam sily...

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #424026 przez ewelinda83
Elwira u mnie Kinga poprostu nie jadla tzn wisiala przy cycu po 3 minuty wiec wiedzialam ze placze z glodu :(
dzisiaj tez sie budzila z placzem ale to przez zabki, posmarowalam zelem i zasnela. ale z tego placzu wywodzilo sie takie mamamamamaa mamamama :( biedna oczekiwala ode mnie pomocy :(
moze Olka tez cos boli, tez mu zabki ida ? daj mu moze przy dlugim placzu jakis syrop albo czopek :S

12 lata 3 miesiąc temu #424029 przez Karola1990
jeju jutro szczepienie ;( masakra

12 lata 3 miesiąc temu #424082 przez Elwerka00
no wlasnie Ewa.. On placze ale jak go przytule to zaraz sie uspokaja i spi dalej.. Ida mu zabki ale nie wiem czy ten placz w nocy moze byc tego powodem eh..no dobra jak dzisiejszej nocy sie obudzi to posmaruje mu..

Wlasnie u mnie Olek je,3 minuty i tez placze... To moze sie nie najada?ale pojje te 3 minuty i placze wezme na rece i spi. Nie wiem o co chodzi...

A weszlam dzis na kompa by specjalnie Kinie zobaczyc! To jest szalenstwo;D u mnie Olek tez chlapie ale nigdy az tak;p i zauwazylam,ze Twoj m chyba niezle cwiczy bo ma mega miesnie na rekach ;p chyba ze to od trzymania tej szalonej Kini ;p

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #424100 przez ewelinda83
no kiedys troche cwiczyl, teraz schudl bo przy Kindze nie bardzo ma czas chodzic na silownie :dry: woli z dzieckiem posiedziec, bo caly dzien jej nie widzi bo jest w pracy.

posmaruj mu te dziaselka, zel napewno nie zaszkodzi. mi sie wydaje ze Kinga tak czesto domagala sie piersi bo ona usmierzala jej bol :S

z kapaniem to mamy tak ciagle, we trojke jestemy mokrzy :lol: w srode maja nam naprawic kran w wannie wiec sie przeniesiemy do wanny :) bedzie Kinga miala wiecej miejsca do plywania :blink: ( jak naprawia :angry: )

karola powodzenia jutro :blink:

a gdzie magda ????

12 lata 3 miesiąc temu #424113 przez szolrak1
tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #424118 przez szolrak1
3mam kciuki za szczepienia karo!!!

elwi to pewnie zabki!!!! a twoj cycek to masazer na nie dlatego po 3 min zasypia bo jest padnietyi wymasowany:*

kinia oczywoscie najpiekniejsza:D

iwus lasko ty no no no:* witaj

kalus zazdroszcze czystej wody bo ja mma herbate lukrecjowa z kranu:P jak sie kapie to po pielegnacji wygladam jak krolowa samoopalacza:P u nas syf w kranie ale ja nie daje małemu wody:) jak dawałam w upały to kupna i do tego przegotowana i mleko modyfikowane na poczatku tez z kupnej i przegotowanej ;]

a u mnie leci mały pieknie spi jest super grzeczbny nie placze nie narzeka na zeby kupka cudna wyrywa sie do chodzenia i proboje ostro sam siedziec;] brzuch brzuch ciagle za kazdym razem na brzuch mamo;]no i rozpoznaje sie w lustrze:) smieje sie do rozpuku;] nowa zabawa puszczanie sliny z bablami i smiech:d a najlepiej jasz duzo z brody scieka mama wyciera i zas:d no i obserwacja mamy:D patrzy na mnie jak ja na niego zaczyna sie smiac i znow musze mu dac na profil popazrec i udawac ze go nie widze hahah:D kochammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm goooooooooooooooooooo

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka