- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Twoj przyklad tez jest odzwierciedleniem tej niby kulturalnej polski:/
Ja tez chce kaszke wprowadzac na noc. W ogole niby gluten jakis trzeba podawac ale ja nic o tym nie wiem.Ewus widzialam ze Ty podajesz.uswiadom mnie co i jak;p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Kinga jezdzi jeszcze w gondoli, ale jeszcze troszke i przejdziemy na spacerowke.
gluten dodaje do nocnego mleka. dodaje jedna lyzeczke na 150 ml mleka ,, zdrowy brzuszek ,, on jest po 6 miesiacu, niestety w Irlandii nie znalazlam tego po 4 mcu ale na szczescie nie ma problemow z brzuszkiem wiec podaje dalej.
www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ct...290/subcatid/37.aspx
ale jest cos takiego po 4 miesiacu
www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ct...0/productid/286.aspx
Niemowlęta karmione piersiąGdy niemowlę karmione jest piersią, gluten można wprowadzić w 5 miesiącu życia, w formie przecieru jarzynowego z kaszą manną. Podawanie posiłków uzupełniających należy zacząć od małych ilości, np. 3-4 łyżeczek.
Między 7-9 miesiącem życia można wprowadzić kaszki/kleiki glutenowe (jako samodzielne danie).
10-miesięcznemu niemowlęciu można podawać niewielkie ilości pieczywa (np. skórkę od chleba), biszkopty i sucharki.
Od 11 miesiąca życia zaleca się podawanie produktów zbożowych w połączeniu z produktami mlecznymi.
Zaleca się by wprowadzanie glutenu do diety niemowląt odbywało się stopniowo i w czasie karmienia piersią. Takie rozwiązanie zmniejsza ryzyko choroby trzewnej we wczesnym i prawdopodobnie w późniejszym dzieciństwie.
Niemowlęta karmione sztucznie
W przypadku dzieci niekarmionych piersią zupy z dodatkiem kaszy manny (gluten) wprowadza się od 6 miesiąca życia.
Do 9 miesiąca życia należy podawać 1 posiłek dziennie zawierający dodatek kaszki glutenowej.
W 9 miesiącu życia można do diety dziecka włączyć biszkopt.
Od 10 miesiąca życia można wprowadzić niewielkie ilości pieczywa, biszkopty i sucharki, a częstość podawania produktów glutenowych można zwiększyć do 4 razy dziennie.
Wprowadzanie glutenu należy rozpocząć od podawania 2-3g kaszy manny na 100 g posiłku jeden raz w ciągu dnia.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
mój M chory, Zosie dziąsełka swędzą ale i tak jest dzielna! ostatnio zrobiła się taka fajna i potwornie ruchliwa, szaleje na jej punkcie:) musiałam ją eksmitować na podłogę bo kanapa już jest za mała i niebezpieczna!
My jeździmy jeszcze w gondoli ale jest już na długość na styk, dobrze że nie ma mrozów bo z śpiowrkiem napewno by się nie zmieściła...
Elwi a jak wozisz małego w spacerówce? na płasko? z jakąś wkładką lub poduszką? nie kręci ci się w niej za dużo? jedzie buzią w twoją stronę?
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój siada w gondoli i czasem go tak wozę,ale króciutko,aby kręgosłupa nie obciążać,a jak śmiesznie patrzy na wszystko co mijamy;)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja Oliwka je też marcheweczke z ryżem, zupke jarzynową ze słoiczka po 4 miesiącu, jabłko jej ścieram na tarce, próbowała też banana ale niezbyt smakował, no i kaszk a u nas obowiązkowo Był taki czas że budziła mi się w nocy 3 razy na mleko, odkąd daje jej na noc kaszke to przesypia znowy do 3, 4 godziny ostatnio także widocznie głód jej dokuczał.
Ja daje wszystko bezglutenowe, bo moja ma alergie, co do glutenu z tego co czytałam to powinno się wprowadzać znacznie póżniej, napewno po pół roku a nawet póżniej, są takie kaszki specjalne które pomagają wprowadzić gluten.
Elwerka moja w gondoli się lewdo mieści, przez to nocne jedzonko to sobie troche przytyła i 74 nosi. 11 września ma szczepienie więc akurat wtedy skończy 5 miesięcy :/ niezły prezent heh, chyba się na wagę nie zmieści
Moja jest nauczona na lulanie żeby spała w dzień więc jeszcze używam tej gondoli bo się boje że mi ze spacerówki wypadnie ale na spacer to juz tylko spacerowa.
Kiedyś też byłam u lekarza z mała, to nikt mnie nie przepuścił a ona się tak wydzierała niesamowicie bo złapała jakiegoś wirusa, dopiero pielęgniarka musiała zadziałać żeby się ludzie zlitowali, ale po minach widziałam że nie bardzo....
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale zaczął coś teraz płakać nie wiadomo o co.Ubrałam go i przytuliłam,na razie jest ok.
kurcze nelka mocno?
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
nasza mała zrobiła nam niespodziankę.
Dzis rano Olusia spała na brzuszku a kładliśmy ją na pleckach. Znaczy to że zaczyna sama się przekręcać. <3
Zęby bolą i ciągły płacz jest. Jakoś to wytrzymmy. No i już jestem pewna że pierwsze wyjda 3 ... niewiele brakuje żeby przebiły się przez dziąsełka. Tylko Olusia biedna się męczy i widać że główka ją boli bo taka dziwna jest i oczka jak szpareczki jakby ciągle spać chciała.
Co się dzieje dziewuszki? gdzie madzia i reszta?
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no u nas też szpareczki lub czerwone od płączu jak się zanosi jak go boli,a za chwile uśmiech i oczka spuchnięte po wcześniejszym
nie wiem gdzie dziewczyny
Madzia pewnie się urządza;)