BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #563589 przez Karola1990
dziękujemy i wzajemnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #564321 przez kala321
witam,co tam u Was?
jak maluchy?
nasz coraz częściej puszcza się i stoi bez trzymanki,czuję,że lada chwila będzie biegał

niestety te zęby znów dają nam się we znaki

czy karmicie jeszcze maluchy w nocy?

12 lata 1 miesiąc temu #564883 przez Karola1990
u nas Ola tylko 3 tyg jadła w nocy więc dawno mamy z tym spokój
fajnie że Patryczek już się na nogi szykuje

Ola jakaś taka nieswoja ale to chyba pogoda bo ja tez jakoś nie bardzo

mamusie chyba zapomniały o forum
Madzi u nas dawno nie było a co raz częściej siedzi mi w głowie wiecie co u niej?

12 lata 1 miesiąc temu #565636 przez kala321
no smutno ,że dziewczyny nie piszą,ciekawa jestem co u nich i maleństw

zaczęłąm dodawać trochę kaszki do mleka na noc i spał do 2:30,a potem do rana 7:30
nie wiem ile tej kaszki sypać do picia

u nas spał śnieg:( nie lubię śniegu a już się tak cieszyłam,że tak wiosennie się zrobiło;D

Ola;* buziak od cioci

mały włąśnie poszeł spać idę popracować
miłęgo dnia dziewczyny;D

piszcie z nami:D!

12 lata 1 miesiąc temu #565637 przez kala321
zarejestrowałąm małego na bilans,pierwszy wolny termin to 12 marzec;D
nic się nie dzieje,więc czekamy;D

12 lata 1 miesiąc temu #566520 przez szolrak1
hej laseczki;] u nas duzo sie dzialo

bunio w złobku ja w pon wracam do pracy

chciałam odstawic go od piersi ale nie idzie nie pije mleka butelek mam jak w hurtowni kubkow doidy i zrezygnowałam nie bede go meczyc

pokupowalam jakies ciuchy do pracy

codziennie zostawiam buania zeby sie przyzwyczaił w złobku do 13 ech boli mnie serce
nic nie chcce jesc i placze......... ciezko mi z tym

wiem ze to minie ale............

kala bunio spi ze mna i od czasu jak jest w złobku budzi sie z placzem i zada piersi i trzyma mnie wrecz za skore reka:( wiec karmie w nocy na lezaco

karolciu:*:*:*:*::**: tez o was mysle ale nie miała czasu wpasc

bunio raczkuje wstaje pomyka nie moge go na sek zostawic forest gump

nie mowi mama tylko "eeeeeeeeeee"

no i uzmyzykalniony po mamusi tylko mam spiewac tylko piosenki tylko mu grac na pianinie;] i spiewac w aucie:D dzisiaj spierwal ze mna:D heheh

12 lata 1 miesiąc temu #566798 przez Karii
Szolrak to faktycznie dużo się dzieje. Adaś też miał iść do żłobka ale ostatecznie siedzi z opiekunką. Na pewno się za klimatyzuje i będzie chętnie chodził do żłobka. Ja też karmię w nocy piersią, cały czas walczę aby odzwyczaić ale niestety mały się bardzo często budzi w nocy, Gdyby nie fakt, że chodzę do pracy to w nocy bym nosiła, bujała u s powrotem usypiała. Podobno dwie, trzy noce i by się odzwyczaił ale niestety na razie nie starcza nam sił. Adaś też raczkuje, wstaje i zaczyna chodzić przy łóżku lub przy mebelkach. Tak samo nie można na chwilę go zostawić samego bo zaraz coś zbroi.

12 lata 1 miesiąc temu #566836 przez kala321
no nasz dziś zjadł wieczorem,a potem mleko o 5:10;D

12 lata 1 miesiąc temu #567008 przez iwcia
Hej dziewczyny :)

A u nas coraz bliżej do wyjazdu meża i niewiem co to będzie :/ czas tak leci jeszcze 2 misiące...

Mała zaczyna pokazywac swoje fochy, jak się jej czegoś zabroni albo zabierze z rączki coś niedozwolonego to aż nogami kopie ze złości i płacze jakby się świat kończył hehe
też śpiewa jak się jej powie śpiewaj :P aaaaaa na melodie kotki dwa :)
Wcale nie raczkuje tylko wstaje chce chodzić przy wszystkim, próbowałam na to raczowanie ale się nie da więc chyba już nie będzie.

no i mamy kłopot bo wczoraj na ząbku górnym zauważyłam czarną kreskę od zewnątrz i też od spodu taki czarny nalot, niewiem co to, bo przecież ten boczny ząbek niedawno wyszedł :/ czy to możliwe że już próchnica? Pozostale ząbki są ok, ona kiedyś brała żelazo, bo miała anemie ale tam pisało że niby nie barwi ząbków :/

Pozdrawiam :)

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 1 miesiąc temu #567033 przez Karii
O kurcze Iwcia wystraszyłaś mnie trochę z tą próchnicą chociaż nie wiem czy to możliwe aby tak szybko się pojawiła. Dałaś mi mobilizację bo już tyle czasu kupuję Adasiowi szczoteczkę do zebów i jakoś zawsze zapominam. Musze kupić i regularnie szczotkować ( o ile sobie na to pozwoli). :)

12 lata 1 miesiąc temu #567105 przez Karola1990
oo jak super :) mamusie się odezwały

Madzia współczuję że musisz iśc do pracy. i wszystkim mamusiom które musiały.

muzykalne te nasze dzieci.
Ola jak usłyszy melodie to odrazu na nogi i tany tany rączkami macha pupcia kręci :D

Iwcia... dacie rade. musicie. zobaczysz będzie dobrze.
A fochy... tez to przechodzimy ale staramy sie nie ulegać żeby późnije problemu nie było.
a co do próchnicy. mój siostrzeniec tak miał. poprostu czasem dzieci tak mają że ząbki sa słabe i wychodzi próchnica. nic nie da szczotkowanie.

Kari u nas mała wyciaga nam z szuflad bielizne ale najbardziej podoba sie jej mój stanik który zakłada sobie na głowę :P

12 lata 1 miesiąc temu #567182 przez Karii
Karola ta Twoja Ola to niezła jest. W ogóle jest bardzo mobilna jak na swój wiek. Adaś te wyciąga bieliznę z szuflad ale nie bardzo go to interesuje wyrzuci i tyle. A jak Wasze maluchy mówią coś?? Adaś ciągle mówi papa czy ktoś przychodzi czy wychodzi, jak się kładzie spać jak wstaje ciągle jest papa. Kiedyś wymknęło mu się tata i mama ale to był przypadek i teraz tylko papapa

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567203 przez iwcia
Karii moja mała mama zaczyna dopiero mówić, od początku było tata, baba jest non stop dziadzia też, dzidzi, papa i takie guganie.

Wyszczotkowałam porządnie tego ząbka i praktycznie zeszło to czarne więc podejrzewam, że może tylko było czymś zafarbowane bo Oliwka gryzie co popadnie, zobacze jeszcze wieczorem czy aby na pewno jest już ok, bo teraz ma focha i się złości cały czas, idą nam te boczne ale jeszcze się nie przebiły wiec wiecie jak to jest ;)
a szczoteczkę kup koniecznie bo Twój Adaś juz ma sporo ząbków więc warto przynajmniej na noc trochę poszczotkować, ja mam pastę elmex od 0, i jak narazie jest ok.

Madzia współczuje powrót do pracy jest trudny no i w ogóle zostawienie maluchów z kimś obcym nianią czy danie do żłobka mogę sobie tylko wyobrazić ile to Was kosztuje :(
Mi ostatnio mąż pokazał taki filmik z nianią w roli głównej, był na wykopie jak potraktowała dziecko mniej więcej 8 miesięczne więc nie mogłam potem zasnąć...

Karola jak przygotowania do ślubu?

12 lata 1 miesiąc temu #567233 przez Karii
No tak szczoteczkę kupie koniecznie, mam wyżuty, że dopiero teraz. Wyobrażacie sobie iść z takim maluchem do stomatologa?? czytałam gdzieś jakiś artykuł, że profilaktykę trzeba zacząć od pojawienia się pierwszych ząbków. Ja na razie jeszcze o tym nie myślę, to chyba za wcześnie. Iwcia ja kiedyś oglądałam program idealna niania, gdzie to kobiety były nagrywane w domu klientki podczas opieki nad dziećmi, aż włos się jeżył na głowie i miałam bardzo duże obawy przed zatrudnieniem niani. Ostatecznie małym zajmuje się niania "niby" z polecenia, piszę niby bo jestem ostrożna i staram się kontrolować. Myśleliśmy z mężem nawet żeby nagrać jak się opiekuje Adasiem ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Ogólnie wydaje nam się, że wszytko jest ok. Zrezygnowaliśmy ze żłobka na rzecz niani i mam nadzieję, że nie będziemy tego żałowali.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567336 przez iwcia
Karii jak ktoś z polecenia i wyczuwacie że jest wszystko tak jak być powinno to tylko się cieszyć, ale rękę na pulsie trzymajcie :) moj M to by chyba mimo wszystko nagrał, bo jest za bardzo uczulony na tym punkcie a teraz jeszcze jest tyle różnych kamerek z grosze do kupienia że można sobie łatwo sprawdzić.

To link do tego filmiku, ale ostrzegam że ja zobaczyłam tylko fragment bo nie mogę :/ zaraz mi się wydawało że jakby moja była tam to .... także jak macie mocne nerwy to oglądnijcie, z drugiej strony dobrze wiedzieć że potwory też są na świecie

www.wykop.pl/link/1402279/dlaczego-warto...463345687873597a673d

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka