BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #248967 przez iwanek1
Dziękujemy za zyczenia i pamięc,aż czasem nie mogę uwierzyc,że Hania ma 5 miesięcy,a niedawno miałam brzuch:))Wam też tak szybko upływa czas?
Aniawzdrówka dla synków
Hoborrmoja też chce siedziec,podciąga sie za rączki,a w łóżeczku przewala się na boczek i podnosi głowe i barki,śmiesznie to wygląda,troche siedzi na kolanach,ale samej nie pozwalam nawet podpartej,no i tez boi się obcych,popatrzy chwile i bródka jej się trzęsie :laugh:
Lucytak mi szkoda Twojej córeczki,męczy się maleńka
Basbano nie,zabawy to Ci bardzo zazdrosze,tak potańczyc troche i zapomniec na chwile o problemach-marzenie,no i drinka bym wypiła :laugh: juz nie pamiętam jak smakuje :angry: i apetytu Wiktorii zazdroszcze,w szpitalu leżał z nami 8-czny chłopczyk,on tak jadł,że mnie się płakac chciało,z takim apetytm,mojej się to nie zdarza :(

Ja piore cały czas w Lowelli,nie wiem czy można już w "dorosłych"proszkach?Jak nie ma uczuleń to chyba tak :unsure:
Teraz mój mały kurczak spi,więc by trzeba coś porobic,posprzątac,ale weny nie mam :silly:

Czy któraś z Was idzie na wychowawczy?Bo ja tak,nie planowałam tego,dzisiaj powinnam iśc do pracy pierwszy dzień,ale zdecydowałam zostac w domu,nie mogę zostawic tego mojego szkraba,tym bardziej,że wizyty u lekarzy się zapowiadają.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #248971 przez aga1040
Różyczko a ja zmiksowałam ten twój przepis na Brownie i wyszło cudo.
Z robiłam podwójną porcję, nie dodałam orzechów tylko same rodzynki i dodałam dwie łyżki proszku do pieczenia. Wyłożyłam na kwadratową tortownicę. Wrzuciłam do piekarnika na termoobieg na ok 40 min w temp. 180.
Ja się już upiekło i wystygło, przekroiłam ciacho na pół.Między te dwie części przełożyłam krem, który zrobiłam z wymieszania połowy puszki tofii mleko skondensowane z połową kostki masła. Na wierzchu ciasta artystycznie polałam resztę tego kremu toffi i rozpuszczoną polewą czekoladową. Myślałam że wyjdzie coś ciulowego ale wyszło przepyszne. Nie zostało ani kawałka tego ciacha tak się zajadali u mnie w domku. :laugh: Czasami warto improwizować.

13 lata 1 miesiąc temu #248984 przez różyczka
Aga no to poszalałaś :laugh: no i super :) az mi ślina cieknie teraz :P

Masusko dzieki za info o Maksi cosi :blink:
a Tobie Aska za ten artukuł bo dzięki niemu dowiedziałam sie,ze woze dziecko w najbezpieczniejszym miejscu :)

basba
jak ja Ci zazdroszcze!!!! pięknie wyglądaliscie :)
a za mną tak chodzi martini, ze szok! :silly:
i zawsze kopiuj tekst bo mi sie to zdarzyło tyle razy,ze czasem az klapą od lapka trzaskałam ze złosci :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #248989 przez aga1040
Iwanek jak wybieram się na urlop wychowawczy. Co prawda przydałaby się moja wyplata bo właśnie zaczynamy budowę naszego domku. Ale mój dzióbek jest dla mnie ważniejszy i nie wyobrażam sobie go teraz zostawić. W sobotę mój małż poszedł z nim pierwszy raz sam na spacer, żebym ja mogła sobie spokojnie sprzątnąć, a ja w panice najpierw poinstruowałam go co ma robić w razie jakby się zakrztusił, że ma patrzeć czy mu ucho nie wychodzi i czy jest zastawiony od tego silne wiatru. A kiedy już wyszedł to po minucie zadzwoniłam do niego jak tam... Wiem jest to masakryczne, że tak panikuje. Ale co zrobić :-)wole być przesadną matką niż żałować ze czegoś nie dopilnowałam. Dlatego mama zamiar siedzieć z nim jeszcze rok na wychowawczym a jak będzie trzeba to i 3 lata :-)

13 lata 1 miesiąc temu #249000 przez hoborr
Dzień DOBRY!

Kurcze ale tu pyszności opisujecie! Jakieś ciasta ...mniam mniam.
Ja będę tak piekła jak już będę na swoim:)

Aga ja też tak panikowałam ale to juz było jakieś 2 miesiące temu... Można popaść w paraanoje. Teraz już tak bardzo się nie stresuje jak Ada zostajnie z kimś innym niż ja:)

Kurcze my jeszcze nie myśleliśmy o foteliku. Rozglądamy się tylko za spacerówką z nadzieja że w zimie będzie taniej kupić... :blush:

13 lata 1 miesiąc temu #249007 przez masuska
a tak wtrącę w ENDO jest promocja na ciuszki i przez 5 dni wysyłka gratiś, nie doczytałam sie o oc cho, bo może gratis przy zakupie za min 100zł ale jak ktoś ma ochotę to proszę zerknąć:

endo.pl/?module=ScCatalog&controller=The...czne-okazje&filter=1

Wiecie czy jest gdzieś promocja na chusteczki pampers? oprócz tesco i reala

13 lata 1 miesiąc temu #249014 przez hoborr
masuska napisał:

a tak wtrącę w ENDO jest promocja na ciuszki i przez 5 dni wysyłka gratiś, nie doczytałam sie o oc cho, bo może gratis przy zakupie za min 100zł ale jak ktoś ma ochotę to proszę zerknąć:

endo.pl/?module=ScCatalog&controller=The...czne-okazje&filter=1

od 50 zł:)

13 lata 1 miesiąc temu #249020 przez hoborr
Oposek napisał:

Różyczko a jakie Ty naczynka chciałabyś kupić Bianeczce? Może i ja bym się zdecydowała na coś dla Filipka?
Na razie mam tylko kilka plastikowych kolorowych łyżeczek:
truskawkowawyspa.pl/nuby-luv-n-care-lyze...nb5247bel-p4086.html
dwa pojemniczki na jedzenie:
truskawkowawyspa.pl/sassy-izolowane-poje...a-s-361-n-p6698.html
i miseczkę:
truskawkowawyspa.pl/nuby-luv-n-care-mise...-nb5327bp-p4084.html .
A, no i taki zestaw dostaliśmy w prezencie, ale leży i się kurzy, bo z butelki nie pije, a na resztę za mały:
http://www.momma.plcat,82_zestaw_do_napojów,product,714_mOmma_Rozwojowy_zestaw_do_napojów_4m_kolor_zielony

Te rzeczy mi się strasznie podobają,super są :side:
www.mamagama.pl/skip-hop-zestaw-naczyn-zwierzatka.html
www.mamagama.pl/artystyczny-talerz-paleta.html
www.mamagama.pl/samolotowy-widelec-airfork-one.html
www.mamagama.pl/sztucce-a-la-lego.html

Ania W nie dziwię Ci się wcale, że się przestraszyłaś. Kilka lat temu mój mąż miał 40 stopni i drgawki i myślałam, że umrę ze strachu. Na szczęście po podaniu pyralginy w zastrzyku już na pogotowiu wszystko minęło, a to tylko angina była, nic przesadnie groźnego u dorosłego człowieka.
Niefajnie, że zaczyna się przeziębienie, ale dobre, że osłuchowo jest w porządku. Trzymam kciuki, żeby chłopcy wyzdrowieli jak najszybciej! Ja to myślę, że Szymonkowi lepiej, że nie mieszka sam. No i Ciocia ma wesoło;) Prawda jest taka, że w tym wieku taki pokój to radość dla rodziców, a dzieciom wystarcza kącik i rodzice blisko. Ja miałam swój pokój, a przynosiłam zabawki i bawiłam się u rodziców;)

Oposek świetne te naczynka isztućce ale strasznie DROOOOOOOOOGIE!!!!!! :ohmy: :side:

13 lata 1 miesiąc temu #249072 przez aniaw
Cześć babeczki :laugh:

Oj tak kopiowanie tekstu to podstawa :ohmy:

Masuska a ja jestem szczęśliwa bo mam 3 cudownych facetów, ale nadal nie żyję w świecie idealnym :P

Różyczko ale superaśna miseczka, nie widziałam takiej jeszcze :)
A dla Szymonka mam zamiar właśnie kupić teraz ten niekapek 360 stopni z lovi, bo do tej pory miał Aventu :)

Oposku ale wymyśle rzeczy wyszperałaś :laugh: ja mam komplecik z ikea zastawy dla Szymonka
www.ikea.com/ca/en/catalog/products/40084861/

Olka ja nadal piorę maluchom w jelpie, bo Dominiś ma AZS, więc musze być ostrożna ;)

Lucy lekarz kazał dawać tylko dużo pić im, jak duża temp to podawać leki p/gorączkowe (zazwyczaj po 3 dniach te wirusówki mijają.
Dla Szymonka wit c i rutinoscorbin oraz wapno.
Dominik witC. I jak mają gorączkę to na razie nie wychodzić z domu.
I czekać czy układ immunologoczny poradzi sobie z przeziębieniem czy będzie trzeba wspomagać.
A Ola od ilu dni już gorączkuje? Jakieś inne objawy ma?

Takajedna oby Bartuś nie załapała nic bidulek.

Basba zazdraszczam imprezy :laugh:

Aga niezła jesteś z tym tel do męża, daj mu też się wykazać :lol:
Ale ciacho przepysznościowo przedstawiłaś :P

Iwanek ja to od rana nie mam chwili czasu i ciągle w piżamie chodze :P
Podziwiam Rikę jak ona daje sobie radę z dwiema dziewczynkami sama :)
Ja bez siory dziwnie się dziś czuję i cały czas coś jest do zrobienia, na razie tylko pranie wstawione a jeszcze tyyyle roboty :ohmy:

Asiu
fajniutka ta zabaweczka do łóżeczka :)
Ja mam pluszową grającą gąsienicę, z różnymi grzechotkami i przyciskami i fajnie się nia Domoniś bawi. Przyczepiłam ją po prawej stronie, żemy stymulować go do obracania w tą strone, bo on raczej taki lewostronny :lol:

Hoborku daj znać cxzy spacerówki sa tańsze zimą, bo nawet o tym nie pomyślałam :P

A my dziewczyny mielismy ciężką noc, bo biedny Szymuś się budził i w nocy też musiał dostać czopek a później się pocił i na zmianę wybudzali się z Małym więc krążyłam od pokoju do pokoju ;)
Nie ma jak nocny aerobik :lol:
Na szczęście od rana jak na razie odpukać ok, tylko trochę marudne szkrabole ;)

13 lata 1 miesiąc temu #249101 przez Rika
dzień dobry
I papa :) później może zajrzę,
Masuska chusteczki będą od środy w Polo :) nie ma jakiejś mega promocji ale lepszy cyc niż nic... ja kupuje w realu zwykle 6 opakowań za 19,99 a tutaj nie pamiętam ile jest ale chyba 3-4 opakowania za 15 zł.

13 lata 1 miesiąc temu #249110 przez masuska
A widzisz Hoborrku, wiedziałam że jest jakiś myk:P

Aniu trzymam kciuki za zdrówko:)

A ja piorę w Lovelli, zostały mi jeszcze 2 opakowania, skończą się i będę próbować normalnego proszku.

Rika, ja nawet Polo tu nie mam:( Ale mąż jeździ to może by miał po drodze... hmmmm

13 lata 1 miesiąc temu #249113 przez różyczka
Aska ten fotelik co Ty kupiłas jest od 0-18 wiec powinien byc montowany tyłem do kierunku jazdy :dry: hmmm no bo takiego maluszka przeciez nie mozna przodek do kierunku jazdy wozić :unsure:

co do miseczki niewysypki uważam,ze jest GENIALNA! :lol: linka żadnego jeszcze nie dam bo nie szukałam póki co ale ponoć tylko w necie można ja dostac narazie, tak mi babaka w sklepie powiedziała

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #249121 przez masuska
różyczka napisał:

Aska ten fotelik co Ty kupiłas jest od 0-18 wiec powinien byc montowany tyłem do kierunku jazdy :dry: hmmm no bo takiego maluszka przeciez nie mozna przodek do kierunku jazdy wozić :unsure:

co do miseczki niewysypki uważam,ze jest GENIALNA! :lol: linka żadnego jeszcze nie dam bo nie szukałam póki co ale ponoć tylko w necie można ja dostac narazie, tak mi babaka w sklepie powiedziała

Nie, on jest do 36 kg.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249129 przez aska27
Różyczko tak jak Masuska napisała to jest fotelik 9-36kg, a dokładniej od 8,5kg ;)
Jak narazie jestem zadowolona i Mikołaj chyba też, fajna jest ta funkcja gdzie mozna fotelik do tyłu przechylić i maluch nie siedzi tak na prosto, Mikołaj tak właśnie jeździ,a ze jest wysoko to patrzy sobie na widoki przez szybę. Przy zapinaniu też się nie szamocze, jest ok. Tylko wyjęłam mu ta wkładkę, jeździ juz bez.

Pisałaś tez,ze Bianka chce siadac,Mikołaj robi to samo, ale opieram go o siebie, tylko wstręciuszek mały chce siedzieć sobie prosto i próbuje do skutku :blink: a jak lezy to wypina pupe ,bioderka do góry jakby chiał wstać :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249131 przez masuska

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka