- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
kurde Natimp sie coś nie odzywa długo
Aniu a jak Twoje chłopaki dzisiaj?
Hoborrku moja Mała nie płacze na widok obcych póki co, zdarzyło sie tylko 2 razy,ze rozpłakała sie jak moja kummpela a raz kuzynka wzieły ja na rece pleckami do siebie - tak, ze ona nie widziała kto jest za nią.
A o dużej córci nie pisze ostatanio bo tak jakoś....sama nie wiem byłam na wywiadówce - pał ma tyle samo co 5 ale nie wagaruje, nie pije, nie pali tak jak jej koleżanki, tylko te konie i konie wiec nie czepiam się bo w duchu dziekuje bogu,ze jakoś tak spokojnie póki co mija jej ten okres dojrzewania, bo sama wiesz po swoich uczniach do czego sa zdolni gimnazjalisci
Aniu te zabkowe naczynia sa sliczne
Aska dzieki za link do artykułu o tym jedzeniu łapkami
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No to ja napiszę tylko tyle, że mój byczek rzucił mnie kiedyś żeby po roku znów się spotkać i być razem, jego pożegnalny sms nigdy do mnie nie dotarł w całości i przez ten okres byłam w nieświadomości co tam dalej było napisane i niedawno mu dopiero o tym powiedziałam, oczywiście wtedy ani on ani ja nie myśleliśmy o tym, że nasze drogi znów się złączą ale mimo wszystko... Przez ten cały czas myślałam o nim, próbowałam nawiązać jakiś kontakt ale nie było szans i wiecie co? Znalazłam go na NK zaczęliśmy pisać a później jakoś tak samo dalej poszło, czyż to nie jest przeznaczenie?
jaki kurna byczek???/
Rika chce Olifff sprawic niespodzianke i zamówic jej ten szablon konia na sciane co kiedys mi zapodałas tutaj/w ogóle dzieki za pomysł /, tylko jak go kurde znalezc??? popristu szablon kon wpisac w wyszukiwarce na all?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiu i Masusko ja sie zakreciłam na maksa teraz, bo kojarzyłam,ze Aska kupuje fotelik od 0-18 i ze on sie rozkłada do pozycji lezacej i że koszuje coś koło 3 stówek i jeszcze pokazywałam mojemu staremu, ze taki fajny i ze moglismy od razu taki wziac to od poczatku by był i jeszcze długo długo i że on w dwóch kierunkach sie montuje i teraz ja juz nie wiem czy mi sie coś poryrało czy Ty Asiu na poczatku pokazywałś inny fotelik a kupiłas inny...no ja juz nie wiem
Kupiłam ten który pokazywałam.
ps. miałam pytac o tą wywiadówkę... oceny mozna poprawic, masz racje,ze najwazniejsze,ze Oliwia nie robi głupot, ten gimnazjalny wiek jest b.trudny.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wychodzi na to,ze coś po ciązy z moim mózgiem jest nie teges a może to już wczesniej mi sie działo ale nie zauważałam symptomów
w każdym razie wychodzi na to,ze to i tak dopiero za ileś m-cy bedzie mozna włozyć tam dzieci, tak? bo dopóki nie osiagna tej wagi 9 kg i głowa im nie wystaje ponad fotel powinny byc wożone w tych małych - ponoć tak najbezbieczniej
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rodzice byli mega wkurzeni,ze musza tego wysłuchiwać ja zresztą tez a dyrek stał w drzwiach auli i głupio było wyjsc hehe...czuliśmy sie wszyscy jak dzieci na apelu
śmieszne to jest,ze dorośli ludzie przychodzac do szkoły i siadajac w ławce czuja sie znowu jak uczniowie osobiście nie znosze łazić na wywiadówki
a najlpesze jest to,ze sama prowadze w szkole takie wywiadówki hehe i wtedy jest ok
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
AniaW super że udalo Ci się zbic temperaturę maluchom, 40 stopni u takiego malca to ja bym chyba spanikowała, ja dwa razy w życiu miaąłm 40 stopni po weselu jak siedziałam na dworze w samej sukience a było zimno, to pamiętam że prosiłam mamę żeby mi donosiła tylko koce o nawet czapkę bo tak mi zimno było
Hoborrno to zaszalałaś , zakupy hoho
co do,,zdrowych warzyw"- u mnie na szkole rodzenia właśnie mówili że nie powinniśmy się czuć gorsze jak nam się nie będzie chciało robić tych dań tylko dawać słoiczki bo warzywa z marketu są właśnie pełne chemii, w końcu jadą tu kawał drogi i muszą być nafaszerowane, a o tym że było szkło w słoiczku też słyszałam, i ktoś ze zmajomych mi mówił jak robią te słoiczki to te warzywa np. marchewka leżała w skrzynce(przed zrobieniem) no i zanim dojechała na miejsce to już ciekła z tej skrzynki a i tak dali ją do wyrabiania tych słoiczków.
Moja mama znowu tez mówiła że siedziała pół dnia w kuchni i robiła obiadki zupki a my wolelismy słoiczki.
Olkato dobrze że tylko otworzyło te drzwi od garażu, ja bałam sie spać tak wiało, jeszce wieje
Ja używam ciągle proszku lovela i płynu kupiłam 2 do białego i dwa do koloru i dopiero co zurzyłam po jednym więc wykorzystam.
Basbazazdroszczę imprezy!!!fajnie Ci dwujka dzieciaczków i możecie się bawić
Śliczna z Was para. Mysz w torbie od lapka ja bym się bała heheh, mój tato pracował jako górnik i jak zjeżdżali windą pod ziemię to łuskał pestki słonecznika i sięgną do kieszeni po nie a tam mysz
Iwanekno szybko ten czs zapiernicza, już nasze dzieciaczki takie duże , nie wiadomo kiedy urosły ja idę na wychowawczy, chociaż tak z pół roku jeszzce żeby posiedzieć z małą chce, jakoś sobie nie wyobrażam jej teraz zostawić , a nawet nie mam komu.
Oposeknie złe dziwactwa powymyslali, a ja oglądałam ze ktoś wymyślił budzik i przycisk do wyłąńczenia jest w śród szpilek i zanim ktos znajdzie ten przycisk to już sie obudzi heh, albo taki strój dla dziecka raczkującego ze zmatkami do wycierania podlogi
ja ogólnie jest zadowolona zawsze marzyłam o rodzinie i wogle no i co czego zawsze chciałam mam, ale nie powiem ze czasem mam myśli jak by wyglądało moje życie gdybym nie wróciła do mojego męża jak się rozstałam z nim jak jeszcze ze sobą chodzilismy
Rózyczkono to nie źle podstępem Was wzieli na ten wykład o zdrowym odżywianiu ale nie fair to było ktoś urywa się ze swoich obowiązków bo niby potkanie z dyrem a tu taki przekręt
A co do snów to śniło mi się dużo rzeczy, ale co sie obudziłam to nie pamiętałam co bo to były sny science - fiction , a ni to ta rzeczewistość , nie wiadomo co, a jeden był jakiś o końcu świata ale pewnie temu że tak wiało a ja się bałam i sobie wkręcałam różne mysli oby się nie spełnił
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/szablony-malarskie-szablon-ma...xxl-i1958176003.html tu są konie,
allegro.pl/szablon-malarski-kon-naklejki...ent-i1958311873.html tu masz same konie ale tamte co kiedyś znalałam były cudne, nie mogę ich znaleźć
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ginekologia.wieszjak.pl/ciaza/296174,Pol...st-nas-niewielu.html
Ech.. a ja się dzisiaj tak naprodukowałam, nikt nie zauważył
i prosiłam o radę w sprawie krzesełek i cisza... buu..
.... chyba już mnie nie kochacie!!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu nie zazdroszczę! Jak słyszę remont ,przeprowadzka to najchętniej uciekłabym na drugie koniec świata... no ale za to..potem bedize pięknie
ginekologia.wieszjak.pl/ciaza/296174,Pol...st-nas-niewielu.html
Ech.. a ja się dzisiaj tak naprodukowałam, nikt nie zauważył
i prosiłam o radę w sprawie krzesełek i cisza... buu..
.... chyba już mnie nie kochacie!!!
ej no jak nikt
a ja dziekowałam za link do artykułu o blw np.
na temat krzesełek sie nie wypowiedziałam bo ja nawet nie wiem czym one sie róznią
oba mam dodane w ulubionych linkach ale sama jeszcze nie zabrałam sie za analizowanie, wiem tylko tyle, ze podobaja mi sie te nowoczesne, składane, łatwe do czyszczenia, takie jak pokazałas
o tym połozniku juz kiedyś czytałam...albo o innym w każdym razie o facecie
a ja znowu pieke tym razem "dla odmiany" muffiny czekoladodo-bananowe bo Oliwia chora i tak chciałam jej frajde sprawić na dobranoc
Kaska oby Twój sen o końcu nie był proroczy
a to ubranko ze szmatkami do wycierania podłogi mi sie podoba
a i Aska zdjecie przeurocze
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Facet w roli połoznej - chyba zły pomysł. Szczególnie to "podmywanie" po cesarce... bleeee Ale jak na patologii to super:)
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no i znowu coś wyszperałam:
"Ankowy- Dominiczkowy" smok:
www.babymama.pl/smoko-przytulaki-wubbanub-p1151.html
i mata ,bo coś pisałycie o tym:
www.babymama.pl/mata-animal-3w1tessell-p1146.html
a Różyczko przypomniałaś mi o muffinkach..specjalnie dla Was wpadł mi niespodziewanie zupełnietaki przepis:
Muffinki z jabłkami i orzechami
Składniki na 12 muffinek:
• 1,5 szklanki mąki pszennej
• 0,5 szklanki mąki razowej
• pół szklanki jasnego brązowego cukru
• 1 płaska łyżka przyprawy korzennej do piernika
• szczypta soli
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
• pół szklanki mleka
• pół szklanki jogurtu naturalnego (lub maślanki)
• 3 łyżki roztopionego masła (około 45 g)
• 1 jajko
• 3 średniej wielkości jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
W jednym naczyniu wymieszać składniki sypkie, w drugim płynne. Połączyć zawartość obu naczyń, wymieszać, ale z grubsza, dodając jabłka. Ciasto nałożyć do foremek na muffinki do 3/4 ich wysokości (nakładałam prawie pełne), z wierzchu posypać orzechami i cukrem demerara.
Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC. Studzić na kratce.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika poczekamy na takie cudo na pewno:) a ciekawa jestem co było w tym smsie.
Aśka co do diety to jest fantastyczna:) Jem to co lubię i wreszcie mogę/muszę sobie gotować, bo mama mówi że dla mnie nie będzie specjalnie gotować, a ja wcale na to nie liczę Jejku:) Pyszności, a efekt jak widać jest:) Jeszcze 9 kilo:P
Wiecie, dziś tak Różyczka pisała o naszych słoiczkach i postanowiłam dać Piotrowi dynię, schodze do piwnicy, zaglądam na półkę a tam prawie wszystkie dynie popsute... Albo nie zassały się korki, albo wręcz przeciwnie były tak wypukłe jakby miały wybuchnąć. może z 1/5 lub 1/6 jest dobra, a i szpinak do wyrzucenia:( A jak dałam dziś Piotrowi dynię to tak się zajadał jak Bianeczka Różyczkowa... Kurde szkoda.
DOBREJ NOCKI
PS. Piotr dziś miał dużo śluzu w kupie przy 3 kupkach, a żadko robi aż tyle w ciągu dnia... Co robić? Poczekam do jutra...
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale szwagier przywiezie
A co do tych szeleszczących "zabawek" to chciałam dać Oli opakowanie po chusteczkach,jak jej zaszeleściło to zrobiła wielkie przerażone oczy i krzyczała EJ!!!!!!!EJ!!!!!!!
Śmiesznie to brzmiało ale dziecko przestraszyło się.
Basba zazdroszczę imprezki! Mam nadzieję że dobrze się bawiłaś
AniaW Ola zaczęła gorączkować w sobotę w południe
U Nas już lepiej uff ale Olcia jeszcze marudna,widać ze choróbsko ją wymęczyło bidulka,ale walczyła dzielnie jestem z niej dumna
Nie wiem co jeszcze miałam napisać
Aha a taki fotelik do 36kg to nie jestem przekonana,bo ile ma lat dziecko ważące 36 kg?6 lat? 8? Jak ono się tam zmieści???
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do fotelików do 36kg.. nie wciskasz dziewcko w ten fotelik,zwykle się demontuje i zostaje takie siedzisko pod pupą... lub zmienia się w fotelikach oparcie. Tez zastanawiałam się nad kupnem fotelika do 18kg,ewentualnie potem dokupilibyśmy pod pupe to siedzisko.. ale niestety drogo by to wyszło a mąż jest przepisowy..hehe..zboczenie zawodowe jak ma tak być to musi i juz!
ale teraz są takie fajne foteliki z regulacją szerokości, fajna rzecz.