BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #249487 przez Lucy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #249490 przez Lucy
aska27 napisał:

A co do fotelików do 36kg.. zwykle się demontuje i zostaje takie siedzisko pod pupą... lub zmienia się w fotelikach oparcie. Tez zastanawiałam się nad kupnem fotelika do 18kg,ewentualnie potem dokupilibyśmy pod pupe to siedzisko.. ale niestety drogo by to wyszło :dry: a mąż jest przepisowy..hehe..zboczenie zawodowe :blink: jak ma tak być to musi i juz!

AHA ;)
Ale żem tempa dzida B)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249501 przez aska27

13 lata 1 miesiąc temu #249515 przez Lucy
Asiu próbowałam jej dawać marchewkę,bananka ale ona więcej pluje jak je :)

13 lata 1 miesiąc temu #249554 przez hoborr

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249620 przez aniaw
Asiu te śpiochy dla rodziców mnie rozwaliły :lol:
Ja też tak segreguje zdjęcia :)
A te krzesełka dla mnie bardzo podobne, oba fajniutkie :)

Lucy super, ze z Olą lepiej, gratulacje dla dzielnej mamusi :)

Rika a ile my mieliśmy rozstań i powrotów z moim M to książkę można napisać :lol:
Też myślimy teraz, że to przeznaczenie :P

Masuska oby z tym śluzem to tylko przejściowe.

Różyczko chłopaki odpukać lepiej, zobaczymy jak minie noc, ale już jest siora, więc zajmie się Szymonkiem jakby się obudził w nocy, ale oby nie :)

Byłam u gina i dowiedziałam się, że on może wypalić mi nadżerkę za friko, bo tylko taki ma sprzęt ;) A wymrażanie zazwyczaj płatne, bo to nowsza metoda, ale można szukać gabinetów z nfz które mają taki sprzęt i robią to za darmo. Ale wszystko i tak dopiero po zakończeniu karmienia.

A co do różnych pomysłów na prezenciki to u nas sprawdza się taki wynalazek:
allegro.pl/chicco-653573-suszarka-do-but...per-i1956170358.html

Dziewczyny może pomożecie? :laugh:
Byłam w zeszłym roku z moim M i Szymciem na imprezie plenerowej z okazji Dnia Dziecka.
Tam bawiliśmy się takimi cieniutkimi rureczkami plastikowymi kolorowymi z których można robić niesamowite konstrukcje. Mają takie malutkie krzyżyki-łączniki dzięki którym to wszystko się trzyma. A ja za chiny nie wiem jak to się nazywa a chciałabym to kupić ;)
Jak któraś z Was kojarzy o co mi kaman albo przypadkiem znajdzie to plisss dajcie jakiegoś linka, będę dźwięczna :)
Dołączam fotkę:

I jeszcze fotka naszej suszarki do butelek :)
Wszystko w jednym miejscu, zawsze czyste wyparzone, schnie ładnie i wygląda ciekawie :)
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #249630 przez Oposek
Paulinka ja jestem szczęśliwa:) nawet nie wie, czy powinnam tak pisać, jeszcze zapeszę;)

Ewitkun u nas na szczęście wszystkie prezenty kupione, popakowane i luz:) nic tylko czekać na święta;)

Różyczko w Lidlu są śpiochy z konikiem, body z konikiem i śpiworek do spania z konikiem:) Śpiworek najładniejszy, ale wszystko moim zdaniem ok i cena nie zabija. O rany to zrobili z Was dzieci na tej wywiadówce :dry: Choć czasem to jedyny sposób na rodziców, wiesz na pewno... Tylko dlaczego Ci normalni mają za to płacić? ech.. Oto link do cuda od karania;)
www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=561&lang=pl

Kaśka ja chcę strój do raczkowania ze szmatkami :lol:

Asia ja bym nie chciała, żeby się mną opiekował pan położny szczególnie podczas porodu... Puzzle fajne, ale cena odstrasza. Niezłe te artyuły...Może kupię mężowi spiochy pod choinkę?;)

Masuska szkoda tej dyni, kurcze ciekawe dlaczego się zepsuła :( A śluzem bym się nie przejmowała na razie, obserwuj i tyle;)

Lucy cieszę się, że Olcia lepiej się czuje!

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249670 przez aniaw
Oposek napisał:

Ania W takie?
www.inwestment.info.pl/index.php?p=2_1
allegro.pl/bamp-500el-zabawka-dla-dzieci...nio-i1947368266.html

Boszsz Oposku jesteś wielka, kochana, super, wielkie dzięki :lol: :lol: :lol:
Szukam już tego tyle dni i normalnie szlaken mnie trafiał :ohmy:
Dzięki dzięki dzięki
:lol:

Super się tym bawiliśmy :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #249675 przez Oposek
Ania W ależ Kochana, nie ma problemu:) miałam w przedszkolu takie, były super:) Cieszę się, że mogłam pomóc!

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249682 przez aniaw
Oposku A wiesz, że własnie myślałam o Tobie, że może z racji pracy będziesz wiedziała :laugh:
Dzieciom się podobała ta zabawa?
Szymcio troszkę jeszcze mały, więc przemyślę zakup ale my wystarczająco duzi do tej zabawy :lol:
Tylko troszkę drogie, ale pomyślimy, w każdym razie w zakładkach mam jakby co :laugh:
Jeszcze raz dzienks :silly:

To może jeszcze w jednym uzyskam od Was pomoc :laugh:
Też od jakiegoś czasu szukam po necie i nie mogę znaleźć :(
Chodzi mi o sesję zdjęciową dzieciaczków chyba niemowlaczków tylko ta babeczka robi.
Dzieci zazwyczaj śpią na tych fotkach a ona z najróżniejszych tkanin tworzy krajobraz, ogólnie całe tło. Zawsze wygląda to jak cudny obrazek.
Np dziecko śpiące na plaży a ocean z niebieskiego pomarszczonego materiału i do tego ptaszki, muszelki i takie tam.
Albo dziecko z ogonem syreny - pomysły zawsze oryginalne, fantazyjne drzewa i wszystko uformowane z normalnych materiałów, kawałków tkanin większych i mniejszych.
Mam te obrazy przed oczami kiedyś dostałam linka a teraz na śmierć znaleźć nie mogę :(

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249692 przez Oposek
Ania W piszesz- masz:)
Ta pani to Adele Enersen, tu są Jej zdjęcia:
photodonuts.com/adele-enersen
O to chodziło?
W tych klockach masz też tańsze zestawy, nawet na allegro. A dzieciom baaardzo się podobało, na iprezach przedszkolnych zawsze dzielnie wspierali nas w zabawie zachwyceni rodzice;)

To ja też mam pytanie:) Co mogę podać dorosłemu królikowi rasy baran oprócz siana i karmy? daję koperek, natkę pietruszki, marchew, paprykę, jabłko i nie wiem, czy dobrze i czy coś mogę jeszcze. Podpowiesz? byłabym wdzięczna :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #249735 przez aniaw
Oposek jesteś nieoceniona :)
Dzięki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Co do żywienia królików to na początek zerknij na ten artykuł:
lecznica-oaza.strefa.pl/biblioteka/artyk...kroliki/zywienie.htm
Napisała go lekarka - specjalistka od tych zwierząt - moja znajoma, u której pracowałam w Warszawie w Lecznicy zajmującej się głównie uszatkami a później wybyła do Krakowa.

A teraz moimi słowami :)
Siano to podstawa. Na drugim miejscu warzywa (wszelkiego rodzaju możesz podawać takie jak marchew, cykoria, rzodkiewka, burak, sałata rzymska, pietruszka nać i korzeń, dynia, rzepa, koper włoski, karczoch, brokuły, kalafior, brukselka - te 3 ostatnio wymienione na początku ostrożnie trzeba wprowadzać, żeby królik się przyzwyczaił, papryka, seler, pomidor w niewielkich ilościach).
Bardzo ważna jest też zielenina m.in. liście mniszka lekarskiego, koniczyna,babka wąskolistna i szerokolistna, lucerna, bazylia, tymianek, rumianek, mięta, krwawnik, młode pokrzywy, lebioda, podbiał pospolity.
Karma treściwa czyli jakaś mieszanka w niewielkich ilościach podawana - 1-2 łyżki dziennie
Owoce m. in. jabłko, banan, brzoskwinia i inne w niewielkich ilościach, tylko jako przysmak.
Do podgryzania też gałązki jabłoni, gruszy, wierzby brzozy, jesionu.
To tak pokrótce.
Ważne, żeby ta dieta była urozmaicona i żeby mieszanka ziaren czy granulat nie były na pierwszym miejscu.

Bardzo fajne suszoną zieleninkę czy warzywka, czy liście, czy gałązki czy przede wszystkim siano ma ZUZALA
www.zuzala.com/?p=ziola_i_smakolyki
Mają zawsze na prawdę świeże te rzeczy, więc z czystym sumieniem polecam :)

To tak na szybko, ale jak masz jakieś konkretne pytanka to śmiało :)
A w jakim wieku masz króliczka? On czy ona?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #249738 przez masuska
Oposku jesteś niezwykła:)

Dziś kupka lepsza, więc zobaczymy co będzie dalej:) A pochwalę się że mój skarb spal dziś od 21 do 4:20 i dalej do 8:45:P

A co jeszcze chciałam, Asia, fajne te luksusowe rzeczy dla dziecka:)

Aniu podobają mi się te rurki:) wezmę sobie zapiszę, kiedyś może kupię:)

Lucy może u Oli to tylko 3-dniówka:) dobrze że już lepiej:)

A i DZIEŃ DOBRY!!!:)

WIEM CO CHCIAŁAM! Na TVN Style jest taki cykl 7 kobiet i... jak byłam w ciąży to było akurat i ciąża, a wczoraj było 7 kobiet i karmienie piersią. Polecam każdej, naprawdę bardzo mi się podobało i stwierdzam że każda kobieta przeżywa to samo, ma takie same rozterki i problemy z laktacją, tylko każda sobie inaczej radzi. A i było to dla mnie szokujące widok 5 letniego chłopca drącego się "cycuś, cycuś" no i oczywiście karmienie go...

Pewnie będą powtórki, jak dorwę kiedy to napiszę na forum:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka