BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #248588 przez iwanek1
HejCzy ktoś nas pamięta? :) .Wyszłysmy ze szpitala,z 3 dni zrobiło się 12!!!Ledwie dałam rade,mala też się popsuła w szpitalu,maruda jest,ale powoli ją prostuje:))
Hania miała bakterie e-coli w kale,nie wiem skąd,niby od kogoś :unsure:
Przez 5 tygodni nie przybrała nic :angry: Zobaczymy teraz we wtorek jak pójde ją zważyc,już dziś bym poleciała ale nie mam gdzie.
Gadałyście o rozszerzaniu diety,Hani w szpitalu kazali jeśc zupki,owocki,Sinlac,wszystko na raz,nie bawili sie w pojedyńcze potrawy,wściekła byłam,ale oddział gastrologiczny to chyba wiedzą co robią.Teraz w domu sama jej gotuje,chociaz pare słoiczków kupiłam,słabo jej idzie to jedzenie,niejadek okropny :angry:
A WAS NIE nadrobię nigdy :( :laugh: Tyle naskrobałyscie :laugh:
Krzesełko do karmienia potrzebuje,ale tyle jest,że nie moge się zdecydowac.
Solarium,masaże ni się w oczy rzuciły-marzenie :laugh:
Rika ale czapa cudo,fryz też niczego sobie :laugh:
Masuskama podobny?
Różyczkozazdroszcze apetytu u malukiej :laugh: żeby moja tak kiedyś jadła :( Kaszke ryżową też,jak ktoś pisał,dosypuje po łyżce do mleczka wieczornego,a do zupek,które gotuje sama kleik ryżowy dodaje
Lucyzdrówka dla Oli
Oposkucudny pokoik,ja powoli zaczynam myślec o osobnym dla Hani pokoiku
Reszty nie przeczytałam :( chyba nie zdąże :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248594 przez aska27
jej iwanek co za pytanie!!!
Super,ze jesteście juz w domku! Oby Haniu apetyt się poprawiłszybciutko!
No i wielkie buziaczki dla Hani :kiss: :kiss: :)

aaa i buziolki dla Arusia i Mateuszka :kiss:

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #248603 przez kaska191919
Witam:)trochę mnie tu nie było, ale się przenosiliśmy przez te parę dni, dziś nocujemy na nowym mieszkanu pierwszy raz, we wtorek jeszcze mamy przewozić troche rzeczy i lodówke lózko, jak na razie zrobilismy tylko Zuzi pokoik. Wczoraj przenieśli nam neta na nowe mieszkanie, zaraz Was podczytam.

13 lata 1 miesiąc temu #248609 przez kaska191919
Różyczkosuper że Biance podobają się widoki ze spacerówki :)
Oposekgratuluję ząbków Filipka i życzę żeby spokojnie mały przechodzil ząbkowanie!pokoik super! dopracowany w każdym calu! :laugh:
AniaWfajnie ze Dominik lubi ćwiczonka,
Rikaśliczne zdjęcie, super wygladasz i Zuzia podobna do Ciebie bardzo!!
Asiasłabość do lekarza hehe, super że z małym wszystko ok.
Rózyczko
ja z malą byłam na kontroli jak miala 6 tygodni , lekarz mówił żeby za miesiąc się pokazać ale niby ok było i poszłam dopiero teraz 17 listopada i wszystko jest dobrze mówił że można się pokzać jak zacznie mała chodzić.
RÓŻyczko[/b mały głodomor hehe, mojej małej tez nic nie było po tych słoiczkach, ale pół słoiczka wywaliłam a ta marchew z ryżem jak spróbowałam fuuuu :P
Lucyzdrówka dla OLI !!!
Iwanekcieszę się ze Hania juz zdrowa!dwanascie dni w szpitalu duzo, dobrze ze macie juz to za soba!

13 lata 1 miesiąc temu #248611 przez aga1040
Hej dziewczynki!
Dziękuje bardzo za życzonka i buziaki dla Kubusia 

Masuska fajne zdjęcia z dyngusa. A kościołek po prostu przepiękny.
Mój kościół w którym braliśmy ślub i w którym chrzciliśmy Kubiego wygląda podobnie. 

Ewitkun my z małżem pojechaliśmy do sklepu i też dość długo się zastanawialiśmy na fotelikami. Wiele osób chwali foteliki MaxiCosi. Nas sprzedawczyni zapoznała z wieloma i zdecydowaliśmy się na RECARO. Fotelik kosztował 729 zł bo była promocja. Teraz cena już normalna to ok. 840 zł. Fotelik ten wyszedł podobno dużo lepiej w crash testach niż nawet maxi cosi. Poza tym firma Recaro produkuje fotele do samochodów wyścigowych więc muszą być koniecznie bezpieczne.
www.recaro-polska.pl/produkty/158

Lucy mnie herbatka laktacyjna pomaga. Także polecam.

Oposku pokoik rewelacja.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSIEJSZEGO DLA ARECZKA I MATEUSZKA!!!!!!!!

A ja wam powiem że na razie nie daje nic młodemu. Mały patrzy na jedzonko wielkimi oczami. Kurde sama nie wiem co robić. Postanowiłam że młodego zacznę dopiero dokarmiać tymi pysznościami jak skończy 6 miesięcy. Chciałam żeby jadł tylko moje mleczko bo z tym jedzeniem w dzisiejszych czasach to bywa różnie. Nie wiadomo czy pryskane i ile. Ale mały tak ślinkę przełyka jak coś jemy więc nie wiem czy się nie złamie. Ale to chyba jak skończy 5 miesięcy tak myślę?! Kurde sama nie wiem. Żebym miała pewność że te warzywa i owoce są dobre, nie pryskane to bym mu już dawała. A co do tych słoiczków to nie jestem przekonana że są bez barwników, konserwantów i jakiś dodatków. Czy któraś wie coś na ich temat??

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248622 przez różyczka
Aga no ja mialam dokładnie taki sam dylemat - karmiłam dotychczas wyłacznie piersią i planowalam tak dotrwać do końca 6 m-ca ale Młoda tak sie oblizywala i gapiła,ze sie złamałam i jak przyszly reklamowe próbki z bobovity i hippa to spróbowalam jej dać a ona az sie trzęsła z radosci i od zeszłego tyg. dostała już dwa razy jabłuszko, zupke marchewkową z ryzem 3 dni z rzędu a dziś mus jabłkowy z brzoskwiniami i dziele sloiczek na 3 części ale ciezko to idzie bo dziś tego musu z brzoskwiniami zjadla poł słoika, jak chciałam skończyc wczesniej to piszczała i kwękała :laugh: wiec kupiłam juz troche tych słoiczków i bede jej dawać bo nic jej nie jest, kupka bez zmian,a ona szczęśliwa... :)
a w tych sloiczkach nie ma absolutnie żadnych konserwantów i barwników sztucznych, one sa pasteryzowane tak jakbys weki robila w domu, ja nie mam możliwosci kupić nigdzie niepryskanych warzyw i owoców stąd wybor padł na te sloiczki bo ich zawartosć jest o niebo lepsza od tych marketowych warzyw. Wiadomo,ze potem dziecko i tak bedzie jadlo to wszystko co i my ale przynajmniej na poczatek nie chce jej faszerować tą chemią.
Fajnie jak ktos ma taka mozliwosć jak Masuska np., ze ma owoce i warzywa z wlasnego ogródka i porobiła sobie przetwory własnej roboty, zapasteryzowała i teraz rządzi :)

a co do smaku warzyw w słoiczkach i lęku o to,ze dziecku mogą nie smakować jesli spróbuje najpierw owoców - np. zupka marchwiowa z ryzem, ktora dalam Biance jest słodka bo do smaku dodano w niej sok z białych winogron i choc Biance dalam najpierw jabłko to widzialm,z e ta zupe z jeszcze wiejszym smakiem wciągala wiec to nie jest reguła chyba...

Iwanek ja pisalam nawet, ze ciekawe co tam u WAs? superr, ze już wysżłyscie, mam nadzieje,z e już teraz bedzie wszytsko dobrze z Hanią :)

Takajedna Recaro to mercedes wsród fotelików :)
Ja mam teraz Maksi Cosi i Młoda się w nim wciska :dry:

Lucy daj adres ja Ci wyslie tą herbatke z HIppa :) - ona jest naprawde dobra. serio pisze.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #248629 przez kaska191919
Różyczkoto spoko masz ze mała polubiła jeść te słoiczki, ja też dałam małej te co mi przysłali i może zjadła z dwie trzy łyżki a raczej wypluwała :angry: na razie więc jej nie daje więcej bo nie ma sensu, jak ugotuje kiedy ziemniaka czy marchewkę to jej dam , a tak to po 6 miesiącu będę dawać te słoiczki, a Ty kiedy dajesz Biance te słoiczki?? jak jest głodna? czy tak w połowie miedzy jednym a drugim karmieniem? moze moja nie jadła bo ja tak z godzinę po karmieniu dawałam, ale bałam się czekać do momentu az się rozpłacze z głodu :silly: myślałam że się bedzie denerwowac jak zobaczy ze nie ma cycy, tylko znowu coś innego, a ona zbytnio nowości nie lubi bo z butelki też nie pije :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #248632 przez takajedna
Znowu bym przegapiła - wszystkiego naj dla Mateuszka i Areczka! :)

Iwanek dobrze, że już w domu jestescie! W domowym zaciszu Hania od razu zacznie przybierac, tego zycze :blink: no i Hania ma już 5 miesiecy - wyściskaj ją! :silly:

Oj, znowu Mały wstał ;)

13 lata 1 miesiąc temu #248633 przez kaska191919
Aga , Przyszła mama , Olga- wszystkiego naj z Okazji 4-tego miesiąca Waszych pociech!!
Iwanekwszytkiego najlepszego z okazji 5-tego miesiąca!

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248639 przez różyczka
kaska191919 napisał:

Różyczkoto spoko masz ze mała polubiła jeść te słoiczki, ja też dałam małej te co mi przysłali i może zjadła z dwie trzy łyżki a raczej wypluwała :angry: na razie więc jej nie daje więcej bo nie ma sensu, jak ugotuje kiedy ziemniaka czy marchewkę to jej dam , a tak to po 6 miesiącu będę dawać te słoiczki, a Ty kiedy dajesz Biance te słoiczki?? jak jest głodna? czy tak w połowie miedzy jednym a drugim karmieniem? moze moja nie jadła bo ja tak z godzinę po karmieniu dawałam, ale bałam się czekać do momentu az się rozpłacze z głodu :silly: myślałam że się bedzie denerwowac jak zobaczy ze nie ma cycy, tylko znowu coś innego, a ona zbytnio nowości nie lubi bo z butelki też nie pije :dry:

daje jej miedzy karmieniami przed południem, jak jest wyspana i w dobrym nastroju, wtedy sama najczesciej coś przekąszam i ona tak swidruje tymi swoimi slepkami i zaglada mi do talerza :laugh: ja nawet jeszcze naczyń jej nie kupiłam, dostaje na talerzyku do ciasta to swoje jedzonko :)
Bianka tez nie lubi butelki, ale z tym wypluwaniem to tez jest tak na początku,że dzieciaki nie potrafią jeszcze połykać takiej konsystencji, muszą sie oswoić, bo to trudniejsza sztuka niż połykanie rzadkiego płynu, który praktycznie sam wpada do gardła.
No my narazie eksperymentujemy a cyc i tak jest niezastąpiony wiadomo :silly:
:) :) :)
buziaki spóźnione dla Hani i aktualne dla Areczka i Mateuszka
[/color] :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #248641 przez różyczka
Kaska zapamietaj koniecznie co bedzie się Tobie dziś śniło na nowym miejscu :blink: ponoć sie zawsze sprawdza :)

13 lata 1 miesiąc temu #248647 przez aniaw
Cześc kobitki, podczytuje, ale nie mam veny.

Buziaczki dla solenizantów :kiss:

Szymuś ma 38,9 temp i to tylko przez przypadek się domyśliliśmy, bo żadnych innych objawów brak ;) Może to zęby, teraz bardziej marudny i śpiący się robi.
Dostaje na przemian Paracetamol w syropie i Nurofen w czopkach. Matko no.
Zobaczymy co bedzie w nocy.
Dominiś 37,4 i pokasłuje. Super po prostu.

Różyczko fajnego masz głodomorka, super, że jej tak smakuje :)

Lucy trzymaj się tam z Olą :kiss:

Iwanek super, że jesteś juz :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248651 przez różyczka
O matko boska Aniu to Twoje chłopaki tez chore? :(
Ola chora... :dry:
szkoda tych maluszków :(

Ta moja mala córa to rzeczywiscie smakosz sie zapowiada ale za to starsza je 3 potrawy na krzyż :S

Aska tak sie upewniam tylko: mozna w tym foteliku regulowac oparcie tak? i jeździc narazie tyłem do kierunku jazdy?

dostalismy od mojej kumpelki mate ale Bianka nie wykazuje nia najmniejszego zainteresowania :S za to jak jej dalam dziś zgniecioną koperte od rachunku za gaz, taką z okienkiem szeleszczącym to godzina z głowy-dziecka nie było :laugh: czyli zabawki z recyklingu u nas cieszą sie najwiekszym powodzeniem póki co...

13 lata 1 miesiąc temu #248655 przez kaska191919
Różyczkodzieki za radę, mam nadzieję ze cos mi się wogle przyśni:) :lol:
AniaWwspółczuje Ci że chłopcy znowu chorzy :S

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248662 przez ewitkun
zamówiłam krzesełko do karmienia
allegro.pl/show_item.php?item=1935150306
Rodeo

różyczko tu artykuł który nie jest aż tak pochlebny w stosunku do gotowych dań dla dzieci....
ebobas.pl/artykuly/czytaj/527/karmienie/...obiadki-czy-sloiczki
jak we wszystkim warto zachować umiar...

mamy dzieci, które mają już zęby używacie szczoteczek?
truskawkowawyspa.pl/nuby-luv-n-care-szcz...owa-nb730-p2298.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka