BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #247724 przez ewitkun
Rika ja chcę ja chcę :)
a tylko taka jak Twoja tam były, są czy inne kolory tez?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #247740 przez Rika
Ewitkun tylko takie kolory były a jutro zobaczę może inne będą ale chyba to ja im wszystkie takie czapki wykupiłam :)

13 lata 1 miesiąc temu #247769 przez ewitkun
Rika nie będę kombinować i sprawiać Tobie trudności niech będzie taka jak Twoja na zdjęciu :) dziękuję, na priv wymienimy się danymi :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #247868 przez Rika
Dziewczyny ja tylko napiszę co do czapeczek że one są duże, tzn takie normalne jak dla mnie np, nie są takie malutkie żeby dzieci mogły w nich śmigać zimą :) ale za to sa idealne do zdjęć. Dalej jesteście zainteresowane?

A to moje nowe włoski :)

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #247943 przez Oposek
Filipek dziękuje wszystkim forumowym Ciociom za gratulacje z powodu zębów:) Donoszę, że synek trochę marudzi i kiepsko sypia, więc od wielkiego bólu dostaje Nurofen. Żel Bobodent zlizuje i domaga się popicia, więc średnio działa. Mamy nadzieję, że wkrótce zębowe atrakcje miną;) Ja tam się wcale nie cieszę, że Filipek ma zęby, bo boję się próchnicy, a dziecko na piersi w tym wieku jeszcze przecież musi jeść w nocy... Gryzak, który poleciła Ewitkun jest super:) Naprawdę świetny zakup, mamy kilka innych gryzaczków, ale Filip nie jest zainteresowany. Z nowych umiejętności Młody zaczął się przewracać z pleców na brzuch. Do tej pory umiał tylko z brzucha na plecy...
Poza tym czasu mało i choć czytam Was codziennie to nie bardzo jest kiedy odpisać. Mamy już wszystkie prezenty świąteczne kupione i większość popakowanych, żeby nie latać jak co roku pod koniec grudnia.
Ja też mam monitor oddechu i była to najlepsza rzecz, jaką kupiłam dla dziecka. Świetnie wydane pieniądze. W dodatku jest przenośny, więc można go przyczepić do ubranka, fotelika, wózka, łóżeczka- gdzie kto chce. Śpimy więc spokojnie czasem w jednym łóżku, bo głęboko wierzę, że w razie bezdechu/przyduszenia/przygniecenia zdążę zareagować. Ja uwielbiam te chwilę razem w łóżku, szczególnie rano. A monitor oddechu przyczepiam do piżamki, mam nadzieję, że jakby co zadziała :dry: Przerażający ten plakat. Ale i tak bywa, że mam schizę i sprawdzam po 3 razy, czy synek oddycha;)

Lucy Oleńka cudna, dawno już nie było Jej zdjęć:) Fajny smoczek, Tat pewnie dumny. No i uper, że spacerówka się sprawdza!

Ania W szkoda, że przyjaciółka ta daleko mieszka... Moja też, w Słupsku. I w dodatu ma 5 dzieci ,więc z czasem krucho;) A ta Twoja Ciocia urocza:) Ja też mam taką, za każdym razem jak Ją widzę, to mówi ,że przytyłam. Tylko nie tak wprost a "że taką mam buzię okrągłą w tej fryzurze" albo coś w tym stylu;) Z tą nadżerką to nie mam pojęcia, ale boję się, że i mnie to czeka. Zdjęcia Chłopaków jak zwykle cudne:) Ech, ciężko z tymi dyżurami, ale fajnie, że wracasz na dłużej do pracy, trochę zazdroszczę:)

Różyczka śmieszna historia z Twoim imieniem:) Mama nie była zła, że nie jesteś Dominika?;) mój dziadek pomylił pierwsze imię z drugim i moja mama zamiast Renata Wioletta była Wioletta Renata:) Faktycznie z Twojej Bianeczki się głodomora zrobiła:) super! No i lans w nowej limuzynie? :) Bomba! A jak tam nosidełko? bo też się zastanawiam nad kupnem... No ostatnio też wspominałam te torby z biedry, ja swoją mam jeszcze :side:

Paulinko ja ciągle za Ciebie mocno trzymam kciuki! a z pracą to tak jak mówisz- poczekaj na wynik testu, a potem fruuu;) szkoda życia na nerwy.

Aśka cudne zwierzaki:) króliś fajny, ja uwielbiam króliki:) Naszemu mąż od dawna obiecuje pasztet ;) Ja też bym interweniowała w sprawie tych kalendarzy. W końcu płacisz to wymagasz :angry:

Masuska na zdjęcia Filipa z zębami będziesz musiała chyba zaczekać, na razie przerżnęły się przez dziąsło, więc do wyglądu ząbków Szymusia chyba im jeszcze daleko;) Fajne te poduszki ze Stokrotki, będę się trzymać dzielnie, żeby nie kupić;) Za to nastawiam się na śpiworki z LIDLa, choć dla dziewczynek ładniejsze;) Oj Madzia, ładnie to wykorzystywać wózek synka do tajnego przewożenia ogórków? :P Ja teraz też spotykam koleżanki głównie w miejscach "dziecięcych". Trochę to frustrujące, stare jesteśmy :P

Ewitkun mój synek też ostatnio mega absorbujący!Filipowi przebiły się dwa na dole, ale to nie reguła. A ubranka kupuję na bieżąco w rożnych rozmiarach i robię zapasy, jak tylko znajdę coś, co mi się podoba. Jeju, daj znać, jak ten sernik;)

Rika czapka faktycznie fajoska:) ja to mam podobną dla siebie, uwielbiam koloro

TakaJedna z tym obwiązywaniem to pomysł z PRLu chyba? :cheer: Dziewczyny mają rację, pójdź Kochana do innego lekarza...

Basba to faktycznie nieciekawa sytuacja z tymi chłopcami w przedszkolu. Ja też mam nadzieję, że panie będą interweniować i Antoś się nie zniechęci.

Hobbor śliczne te Twoj kule:) I każda z nich to pewnie fajne wspomnienie:) Ja zbieram...mamuty;)

Na koniec zdjęcia pokoiku synka. Wszystkie uwagi mile widziane, coś bym poprawiła, coś mi nie pasuje, ale nie wiem co :( Może po prostu za bardzo zagracone? :unsure:

13 lata 1 miesiąc temu #247956 przez ewitkun
Rika ja poproszę tą czapkę Antek będzie miał do zdjęć a ja będę w niej pomykać :)

OPosku ale śliczny pokój bombaaaaaaaaaaaaaaaaa

mebelki fajne :)
odezwę się później powiem jak sernik teraz zmykam bo pędzę do kosmetyczki z rana

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #247957 przez aska27
Oposku pokoik cudo..i wg mnie wogóle nie jest zagracony.. prześlicnzie! :) Oby Filipkowi szybko minęły "ząbkowe" dolegliwości! ;)

Rika fajny kolor! Często farbujesz.

aaa jeszcze wrócę do tematu opalania w solarium... po opalaniu nie wolno się kąpać..inaczej to bezsennsu, tak tylko Ci napisze,moze się przyda,moja ciocia ma solarium i się trokszę nasłuchałam.

Wczoraj byliśmy u ortopedy, czekaliśmy na niego 1,5h,bo się spóźnił..zaczął przyjmować o 19~~ w rezultacie Mikołaj usnął... potem po powrocie do domku rozbudził się i usnął o 21.30! W sumie nie wytrzymałam i położyłam się z nim do łóżka...i tak zasneliśmy oboje :laugh: A tak ogólnie u Mikołaja po badaniach okazało się,że wszystko wporządku..to najważniejsze :) echh..gdyby nie to,ze lekarz taki fajny to masakrycznie zła bym była..tyle czekać,ale mam słabość do niego hahaha :blink:

Prezent na Mikołaja dla Mikołaja kupiony :silly:
teraz szukam jakiegoś fajnego krzesełka do karmienia.

Buziole :kiss: :) :blink:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #247992 przez masuska
Oposku, jaaaaka cudna podłoga!!!!!! pokój przepiękny, ale jestem teraz na etapie wyboru paneli :P i dlatego tak. Ale pięknie... ja mam wizję pokoju Piterka ala dżungla:)

Rika też miałam kiedyś taki fryz. Poszukam jakiejś fotki to Ci pokarzę:)

Anula, będziesz miała mało czasu...:( Szkoda, no ale wiem, praca. Ja w sumie też bym chciałą, ale nie mam do czego wracać, trzeba szukać!

A ortopeda tym razem stwierdził że muszę syna kłaść na brzuch i to jak najczęściej, ale wszystko w porządku, kontrola za 3 miesiące. Najlepsze było że wszystkich załatwiali taśmowo, wchodziło się najlepiej z rozebranym dzieckiem od pasa w dół (z pampkiem) i pokazać biodra i wypad. A siostra mi opowiadała że 14 lat temu to było tak że wchodziły po 3 rozbierały dzieci, lekarz rzucił okiem i wypad, następne. A dzieci i kiedyś i teraz ubiera się na korytarzu:P PORAŻKA!!! Jak by był jakiś inny ortopeda to bym chętnie poszła, ale u mnie nie ma:(

Co do nakazu pieluszkowania to nic oczywiście nie mówił,nie pytał i jest wszystko dobrze, więc po jaką cholerę?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chciałam Wam jeszcze opisać nockę u nas. o godzinie 19 mąż zasnął, a na 5tą pobudka, więc stwierdziłam że kąpiel sobie odpuścimy. Młodego umyłam koło 20:30, nakarmiłam, położyłam do łóżeczka i tak się bawił ostatnio najlepszą zabawką, tj. pieluchą, a ja rozbudziłam małża i mówię że idę się wykąpać, a on niech czuwa nad Piotrem. Przychodzę koło 21:30 a tam i jeden i drugi śpi, każdy w swoim łóżku. Pytam Męża jak to zrobił, a on że zasnął i nie wie co się działo, więc Piterek zasnął sobie sam:P (grzeczny chłopczyk) wstał dopiero o 3:30, a jedzonko (bez oszukiwania dziś było) i dopiero o 7:40.... Jestem WYPOCZĘTA.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248002 przez masuska
W nowym:P łamiąc regulamin

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248006 przez różyczka
A czyje to teraz?? :cheer: Twoje czy Riki :unsure:
....miałam napisać....ale już nieaktualne :lol:

psychologa na forum mamy,nawet 1 moja kolezanka na staraczkach jest, ale na naszym watku chyba nie...

a mi sie podoba jak jest odwrotnie, tak jak teraz trendy czyli,ze od góry ciemne a potem w miare jak do dołu to coraz jasniejsze...że niby takie wielkie odrosty hehe :laugh:
ale wszystkie gwiazdy z tv tak teraz mają wiec bede orginalna i zostawne przy swoim :)

Oposku rewelacyjny ten pokoik! Zazdroszcze....ja mojego meza molestuje,ze musimy dobudować pokój dla Bianki, mam nadzieje, ze bedzie to mozliwe :side: bo też chciałabym jej tak urzadzić, póki co ma tylko kacik u nas w sypialni..

A ciekawe jak tam Iwanek i Hania? czy wyszly już ze szpitala?
Natimp tez sie nie odzywa ostatnio....

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #248014 przez masuska
Różyczko dzięki za info.

Ja mam teraz cały łepek blond,niby pasemka, bo mam swoje naturalne blond, tylko zrobiła mi dziewczyna refleksy:P

A taki fryz jak piszesz to miała ta jurorka z xfaktor:P Maja czy któś.

13 lata 1 miesiąc temu #248020 przez różyczka
masuska napisał:

Różyczko dzięki za info.

Ja mam teraz cały łepek blond,niby pasemka, bo mam swoje naturalne blond, tylko zrobiła mi dziewczyna refleksy:P

A taki fryz jak piszesz to miała ta jurorka z xfaktor:P Maja czy któś.

i Górniakowa Edzia i Marina ta piosenkarka...

zastanawiam sie dlaczego wszystkie z Was maja kontrole bioderek a ja nie dosć, ze poszłam dopiero jak Mała miała 3 m-ce to ortopeda nic o zadnej kontroli nie wspomniał :unsure: :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #248028 przez masuska
Różyczko moja sis stwierdziła że jest to wyłudzanie pieniędzy od nfztu przez przychodnie, bo to badanie widać jak jest przeprowadzane, a i kontrole powinny być w kluczowych momentach, tj. jak dziecko zaczyna siadać i chodzić, chyba że jest jakieś wskazanie.

Porażka

13 lata 1 miesiąc temu #248047 przez Rika
No Masuska ładne włoski :) Ja też kiedyś miałam takie i kombinowałam, kombinowałam... w pracy kazali mi przefarbować włosy bo nie pasowały do sukien ślubnych i od tamtej pory miałam ciemne, później swoje naturalne, później znów blond a później czerwone, różowe, znowu ciemne i teraz mam takie :)

Aska jak to nie kąpać się po solarium? Przecież wtedy śmierdzi się jak spalony prosiak :ohmy: :unsure:

13 lata 1 miesiąc temu #248057 przez masuska
Racja że się śmierdzi ale też o tym słyszałam że nie można się kąpać.

A ja Riczko trzymam się blondu i jedyny mój wyskok to te dwókolorowe, a i moje naturalne, ale one są takie szare mysie. Ciekawe czy mam już siwe włosy... Hmmm

A wychodzicie dziś na spacer? Ja bym wyszła, bo mam po co i tak ładnie słoneczko świeci, ale takie wiatrzycho, że łeb mi urwie, a co z biednym Piotrusiem w wózeczku?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka