BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246610 przez aska27
Masuska ja kiedys tzn niedawno :blink: miałam taką sytuacje,ze nie zapłaciłam 1zł za WC w pewnej restauracji..no bo nikogo nie było... mąż się ze mnie śmiał ,bo ja cały dzien przeżywałam ,ze tej złotówy nie dałam :laugh: echh... pocieszał mnie,ze na pewno ta restauracja zbankrutuje przez mnie :laugh: :silly: ale swoją drogą co to za pomysł...zeby płacić za WC w restauracji w której się je? :angry: :blink:

Rikacudne fotki!

Zamówiłam dzisiaj kalendarze.. 3 sztuki! Zapłaciłam 117zł ..wysłałam fotki, patrze a tutaj juz projekt..oglądam i masakra! No myślałam,ze zemdleję,co za katastrofa! Pytałam wcześniej czy zdjęcia mam obrobić czy sami to zrobą, powiedzieli,ze mam zrobić sama..oni też mogą,ale będę musiała zapłacić dodatkowo..spoko myślę, przecież zrobię..no i walczyłam z 13 fotkami...a tutaj takie coś! Miałam potwierdzić,ale nie mogłam,przecież beznadziejne to było, poobcinali zdjęcia i wsadzili w jakis szablon, płakać mi się chciało. Napiałam,ze pierwszy raz jestem w takiej sytuacji,ze to co zamówiłam nie podoba mi się, ze liczyłam na więcej i tak naprawdę tylko rekalma cudna,a tutaj mam wrażenie,ze ktoś powsadzał zdjęcia mojego synka w gotowy szblon i gotowe! Nie zgodziłam się i poprosiłam o zmianę. Potem miałam wyrzuty,ze niepotrzebnie tak napisałam,ale skoro spieprzyli sprawę i mi się nie podoba,a przeciez to nie mam za darmo tylko kase na to wydałam..to chyba mogę prosic o to,zeby porządnie to zrobili, prawda?! Odpisali,ze im przykro i mam dać im więcej czasu to poprawię projekt. Zobaczymy.

a tutaj znowu cisza! :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #246661 przez Rika
Aska ja właśnie mam zamiar zamówić taki kalendarz ale chyba sama zrobię bo wyjdzie taniej. Poza tym tak jak piszesz mogą zrobić a mi się nie spodoba w każdym razie płacisz i wymagasz, nie?

13 lata 1 miesiąc temu #246685 przez ewitkun
a my właśnie zrobiliśmy zakupy w smyku ciuszki dla Antka i zabawki dla dzieci w rodzinie poszło się bujać 800 pln :( buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246777 przez różyczka
Rika gdzie kupilas tą czapke? jest slicznaaa :) ja też chce taka dla Bianusi :side:

Masusko no majtki identico jak te co jej w paincie wtedy zrobilam na fotce z kąpieli :laugh: hehehe

Aska no chyba by mnie szlag trafił z tym kalendarzem :angry:

i racja - ja też nie widziala śmietanki kokosowej tylko mleko zawsze - fakt faktem to mleko w puszce jest mega gęste bo uzywałam już do róznych rzeczy min sernika na zimno, no ale to jednak mleko, a tam w przepisie jest i mleko i smietanka kokosowa, choc ja mysle, ze spokojnie moznaby było zastapic ją kremowka

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #246780 przez takajedna
Heeeej

Ile miałam nadrabiania ;) odpiszę jutro, bo mój Księciunio wciąż szaleje w nocy i ostatnio chodzę spać o 9 zeby jakoś funkcjonować :dry: a dzisiaj i tak się zasiedzialam przy piwku - bezalkoholowym ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246789 przez różyczka
Takajedna - ta baba chyba zwariowala :S

Masusko a te muffiny to Ty sama piekłaś?? :lol:

oczywiscie ja równiez sie przyłączam do życzeń dla solenizantów naszych 5 m--cznych :lol:

BUZIAKI I UŚCISKI DLA OLENKI I DOMINIKA :kiss:
[/color]

13 lata 1 miesiąc temu #246822 przez aniaw
Cześć laseczki :laugh:

Dzięki za życzonka :)

Rika cudna Ola w tej czapie :)

Asiu jasne, że masz prawo domagać się takich kalendarzy za jakie chcesz zapłacić :ohmy:

Ewa tyle kasy na raz wydać, ja jednak wolę stopniowo to mniej to zauważam :P

Takajedna mi mleko samo zanikło stopniowo jak już Szymon nie ssał :)
Ja u zwierzaków w ostateczności wkraczam z hormonami, ale żeby obwiązywać :ohmy: Jakaś zacofana ta lekarka :ohmy:

Masuska Ty kradzieju :lol: A mufinki mniamu mniamu :P

Różyczko sernik kokosowy? :laugh: Jak ja uwielbiam wszystko co kokosowe :P
A gdzieś mam przepis od kumpeli na takie ciacho warstwowe też z motywem kokosowego smaku, boszzz ale to było pysiaste, znów mam głoda :P
Kiedyś w liceum to uwielbiałam piec - każde uroczystości i święta to kuchnia była moja a te studia i później praca i ciągły brak czasu zupełnie mnie oduczyły tego ;)
Matko kiedy ja ostatnio coś upiekłam to nie mam pojęcia :ohmy:

Różyczko moja ciocia odwiedza mnie raz na jakiś czas, więc dobrze pamiętasz :)
I jeszcze zapodam Wam jeden jej tekst:
Wzięła Dominiczka na ręce i pyta się czy zarosło mu się już ciemiączko. Ja mówię, że jeszcze nie. To ona z tekstem, że musi uważać, żeby go nie upuścić, bo pewnie by było krucho z nim :ohmy:
A potem jakby nigdy nic dodała, że jak ja byłam mała i ona mnie pilnowała to wypadłam jej z wózka na chodnik :ohmy: Ale nic mi się nie stało bo już miałam zarośnięte ciemiączko :ohmy:
To ja się całe życie zastanawiam czemu ze mnie taki czubek a teraz wszystko stało się jasna :lol:

Dziś byłam na dwóch dyżurach i znów mega ruch :laugh: Super, bo teraz dopiero siadłam do kompa i czytając Was odpoczywam :)
Jutro z Małym na rehabilitację może wreszcie się uda bo 2 zajęcia odpuściłam przez jego kaszel ;)

Mam do Was pytanko:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246866 przez Lucy
Dzień dobry :(

U nas pobudka o 4-tej :cheer: ,co tu zrobić żeby Olka szła spać później :unsure: jak Olka przed 18-tą już jest śpiąca,wczoraj ledwo przesunęłam kąpanie do 18.15 :(

Takajedna
ja też dostałam bromergon na"spalenie" pokarmu w razie W,ale lekarz nie kazał się ściskać!!! Ja bym tego nie robiła!!!

Och znów przeoczyłam ;)

Wszystkiego najlepszego dla OLEŃKI i DOMINICZKA!

AniaW myślę,żę powinno być to refundowane,ale nie jestem pewna

Ewitkun sporo kaski wydaliście ;)

Aśka skoro nie jesteś zadowolona to mów otwarcie nikt Ci glowy nie urwie,ja bym nie przyjęła szajsu

Rika Olusia cudna,ile ona waży? Wygląda na drobniutką dziewczynkę...
Mój jak zobaczył ją wczoraj to pyta: co to Olek? Nie poznaję czapki?
Ja mówię:Tak,ale nie Nasz :)
On:No właśnie coś za szczupło wygląda :laugh:

Co do tych szczepień to nie mogę się połapać,bo niby te skróty europejskie,ale jenak nie bo np.DTPw to szczepionka pełnokomórkowa czyli błonica,krztusiec,tężec tutaj nazywa się DKT ale czy pełnokomórkowa czy aceluarna(DTPa) to nie wiem :dry:
A polio w polsce to IPV jest osobny skrót a tutaj nie,DKTP to błonica,krztusiec,tężec i polio...Ja już myślałam że kontunuować szczepienie w PL i zaszczepić ją 3 m-ce później,ale czy to nie za późno???

Muszę uciekać bo Młoda marudzi

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #246895 przez ewitkun
ania, lucy fakt sporo kasy a ja wolę za jednym razem i mieć to z głowy niż kilka podejść robić :D

my dziś po nocy prób pobudka była krótko po północy więc akcja smok, Antek walczył ze mną około godziny :( nawet krzesło sobie przyniosłam i siedziałam trzymając mu smoka aż zaśnie i zasnął :) spał godzinę krótko po 2 jedliśmy a mnie ta godzina odpowiada więc malutki sukces, potem pobudka o 5.30 i spaliśmy do 8 :D więc będę konsekwentna i jeśli będzie budził się przed 2 to smoczysko atakuje :D
dziękuję różyczko :)

dziś jadę do tesco na zakupy, malucha podrzucam teściowej :) wiecie czy te duże paki pampersów w kartonach są jeszcze w tesco?

a tak właściwie dzień dobry kochane :)

13 lata 1 miesiąc temu #246906 przez różyczka
Ewitkun no ja też dziś musiałm zastosowac znowu oszukiwanie :) bo poszła spac o 19.30 potem o 23.30 jedzonko było o 2 znowu jedzonko i nagle o 4 znowu Młoda chciała a ja konsekwentnie, ze maja być tylko 2 jedzonka przetrzymałam ją dydem i pospała do 6 a to uznajemy już za dzień, tez potrzymałam dydka i poklepełam po pleckach tak długo az zasneła z powrotem :)

mi by pasowało, zeby Bianka jadła po kąpieli a potem jak ja sie kłade spać czyli np. koło 23 a wtedy idealnie by było zeby pospała do tej 6 - ale bym była wtedy wyspana!! jak mops :laugh:

a co do tych opakowań kartonowych to ja myślałm kiedyś,ze one sa w promocyjnej cenie ale policzyłam ile wychodiz za szt. w normalnej paczce i w tej kartonowej no i wcale nie sa :dry: wiec kupuj e wtych miękkich bo nie mam co potem z tymi kartonami robić :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #246919 przez basba
Dzień doberek! :)

Kurcze musicie tyle skobać?! :laugh: Nadrobic was graniczy z cudem!!!

U nas po staremu... Wiki kochana jak zawsze :P śpi całą noc. Choć katar dalej ją męczy - już 7 dzień :angry:

Co do Antka i przedszkola heh.. rozmawiałam z obiema paniami (dzień po dniu). Sytuacja jest ogólnie nieciekawa. Faktycznie dwóch chłopców rozrabia i bije i to nie tylko Antosia. Ostatnio jeden Antka uderzył po prostu w twarz... za nic- ot tak nawinął mu się!!! Myślałam że wyjde z siebie!!! No a co na to panie... twierdzą ze izolują tych dwóch (mają zakaz bawienia się z innymi dziećmi jak biją i rozrabiają), przeniosły im szafkę w szatni (trzy półeczki stoją trochę dalej), dają te słynne smutasy, rozmawiają z rodzicami chłopców (choć matka tego jednego wiecznie broni syna i twierdzi że to przez inne dzieci on się tak zachowuje). No... ogólnie rzecz biorąc interweniują. Mam nadzieję ze to sie uspokoi i Antoś nie zniechęci się do przedszkola!

Dziewczynki przepraszam że nie odpisuje każdej z osobna. Napiszę tylko że zdjecia dzieciaczków jak zwykle cudne! No i spoźnone zyczonka dla Oleńki i Dominisia :)
Obiecuje was nadrobic!!! :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #246928 przez masuska
Właśnie w DDTVN jest o spaniu z dzieckiem

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246945 przez ewitkun
masuska też oglądałam i wiem że śmierć łóżeczkowa ale w łóżku ze mną mały zasypia natychmiast i wg mnie dziecko potrzebuje takiej bliskości, my mamy codzienny rytuał rano razem dosypiamy gdy tata idzie do pracy i mały ma full miejsca

hmmmm różyczko masz rację w kartonie jest 54 sztuki a w normalnej folii więcej sztuk chyba wszystko zależy od rozmiaru... my już na 4 jedziemy muszę policzyć dokładnie, policzyłam na kartonie oszczędność 0,03 zł na sztuce, dla mnie karton wygodniej mam z głowy zakupy pieluch na miesiąc prawie

13 lata 1 miesiąc temu #246957 przez masuska
Dzień dobry:)

Rika a gdzie fryz:) Ja tez zachwycam się tą czapą, świetnie Olunia w niej wygląda.

Lucy, a może przejdź się z małżem do punktu szczepień i popytaj o co cho...

Basba ja myślę że właśnie tak dzieci karane klapsem się zachowują, przemoc rodzi przemoc, a to jest całkowicie zbędne. Mam nadzieję że sytuacja się szybko naprawi, bo szkoda mi Antka:(

Różyczko a te majciochy to kąpietlowe są:) A ja nie piekłam, na razie nie robię nic słodkiego:P A powiesz mi jak zrobić to ciasto w kąpieli wodnej? Bo nie mogę tego sobie wyobrazić jeszcze.

Ewitkun, 800pln, no sporo, ale i tak się wyda i tak:P

Aniu myślę że bezpłatnie, ale wiesz. Ja będę u gin za tydzień to zapytam jak chcesz:)

Asiu, domagaj się swojego, bo płacisz to wymagasz, bubla też bym nie chciała.

A jeszcze wam napisze że dziś idziemy do ortopedy, jak ja tego konowała nie lubię!!! ściemniacz, o idiotycznych poglądach. Ostatnio kazał mi profilaktycznie pieluszkować i nie kłaść na brzuch do 3 miesiąca!!!! Ciekawe co dziś powie: Żeby nie sadzać do 5 roku życia?

W DDTVN będzie o tym co widzi kilkumiesięczne dziecko:) a to co wcześniej było o spaniu z dzieckiem to o kampanii w USA:

A tu artykuł:
m.onet.pl/_m/a4c7aa3111ece5324b263ee913dfe224,14,1.jpg

13 lata 1 miesiąc temu #246962 przez masuska
ewitkun napisał:

masuska też oglądałam i wiem że śmierć łóżeczkowa ale w łóżku ze mną mały zasypia natychmiast i wg mnie dziecko potrzebuje takiej bliskości, my mamy codzienny rytuał rano razem dosypiamy gdy tata idzie do pracy i mały ma full miejsca

hmmmm różyczko masz rację w kartonie jest 54 sztuki a w normalnej folii więcej sztuk chyba wszystko zależy od rozmiaru... my już na 4 jedziemy muszę policzyć dokładnie, policzyłam na kartonie oszczędność 0,03 zł na sztuce, dla mnie karton wygodniej mam z głowy zakupy pieluch na miesiąc prawie

Wiesz też tak myślę. Ja czasem biorę Piotra nad ranem, jak już tata pójdzie do pracy, to i jeszcze z godzinkę pośpimy razem, a ja tak lubię jak on się budzi u uśmiecha do mnie:) Mi jest dobrze i Piotrowi też:) Ja go już nie karmię i bliskość mamy przez tą godzinkę rano:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka