BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #248065 przez aska27
Rika mój mąż zawsze mówił ,że śmierdzę jak owędzony kurczak..ale wykąp się przed i najlepiej idz wieczorem.. potem do spania i rano kąpiel ;)

Z ortopedą jest tak ,ze kto nie chce jesgo sprawa..moja ciotka ze swoimi dziećmi nie była w ogóle... tak jak ze szczepieniem..bierzesz ryzyko na siebie. Z drugiej strony co szkodzi zbadać malucha?! My mamy fajnego lekarza..szkoda,ze spóźnialski...ale narzekać na niego nie będę ;) nie pogania, tłumaczy, luz... mimo ,ze na korytarzu tłum ludzi spokojnie zmieniłam pieluszkę Mikusiowi, ubrałam,a lekrz zagadywał i stroił miny do Mikołaja :laugh:

jej,ale dziś zimno!!! :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248073 przez Lucy
Hey

Wpadłam Wam powiedzieć,że Ola ma gorączkę 38.6 :( ,dałam jej ibufen,zasnęła.Bidulka cała spocona oby jej przeszło

Kąpie się dzieci z gorączką czy nie?

A jakby nie przeszło to owinąć ją mokrym chłodnym ręcznikiem?
Proszę dajcie instrukcję jak to zrobić :dry:

Acha a ten ibufen to ma smakować jak mydło? Blee...
Nie dziwię się że jej nie smakuje

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248090 przez aska27
oj, Lucy przykro mi ,że Ola się rozchorowała!!! :(
Co do kąpieli..podobno mozna..tylko musisz szybciuko no i ,zeby cieplutko było!
a gdy temp jest bardzo wysoka mozna zrobić kąpiel ochładzjącą/obniżającą tem/ ale ja bym była jednak za okładami.

buziaczki i szybkiego powrotu do zdrówka :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #248103 przez Rika
Aska ja wieczorem nigdzie nie mogę się ruszyć bo wieczorem mam największy zapierdziel przy dziewczynach, szczególnie jeszcze teraz jak Zuzi ząbki idą. Niestety już nie chodzą spać tak jak kiedyś że do godziny 21 już spały. Zuzię muszę przetrzymywać do 22 bo jak pójdzie spać wcześniej to zwyczajnie robi sobie godzinną drzemkę i wstaje żeby później szaleć do 1 :ohmy: a solarium tylko do 22... Dobrze że chociaż Ola jest grzeczniutka :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248106 przez aska27
Rika to postaraj się tak z 2h po opalaniu nie kąpać! /jej co za rada :silly: /
oj, z dziewczynkami masz kupe pracy... a zuzia ma teraz ciężki okres..ale fajnie jak się razem wychowują, mój mąż jest o rok młodszy od brata ..zawsze mieli i mają dobry kontakt ze sobą :)

Słyszałyście,ze mucha i Skrzynecka urodziły?! Obie przed terminem, jak dobrze pamiętam ..Mucha miała na grudzien, a Skrzynecka na styczeń. Moda z zachodu wkracza do nas. Córka Kaśki Skrzyneckiej ma na imie Alika. :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #248108 przez Rika
Lucy ja daję Zuzi IBUFEN D bo jest bez cukru. Poza tym ma całkiem przyjemny smak. Ja sama nie chciałabym żeby mnie ktoś zimnym ręcznikiem okręcał jak mam gorączkę bo jest mi zawsze zimno i też nie robię tego jak Zuzia ma gorączkę, jedynie zimne okłady na czoło. Teraz reklamują jakieś plastry z Ibum chyba i one są takie chłodzące ale ja widziałam je tylko w reklamie i nie miałam na szczęście okazji ich próbować...

13 lata 1 miesiąc temu #248112 przez Rika
Aska jakoś mnie tak ci "wielcy" ludzie nie interesują... ciągle gdzieś słyszę jakieś "znane" nazwiska a i tak nikogo nie kojarzę i w ogóle...

Jakoś nie pali mi się żeby chodzić śmierdząca spalenizną :D

idę dzisiaj albo jutro na solarium :D

13 lata 1 miesiąc temu #248119 przez aska27
Rika napisał:

Aska jakoś mnie tak ci "wielcy" ludzie nie interesują... ciągle gdzieś słyszę jakieś "znane" nazwiska a i tak nikogo nie kojarzę i w ogóle...

Jakoś nie pali mi się żeby chodzić śmierdząca spalenizną :D

idę dzisiaj albo jutro na solarium :D

hehe no tak :laugh:

co do gwiazdeczek to mi wsio tylko te wczesne porody... teraz jest taka "moda" rodzenia dzieci w 7 miesiącu,zeby figury nie stracić... tak było na zachodzie i tak teraz jest w Pol.

13 lata 1 miesiąc temu #248132 przez aga1040
Hej dziewczynki.

Ale żeście naskrobały że aż nie dam rady was nadrobić :(

Masuska u nas też dzisiaj takie wiatrzysko. Ale młody i tak wyszedł na dwór z tatusiem. Ja musiałam posprzątać więc małż stwierdził, że on z nim pójdzie na spacerek a ja na spokojnie sie wezmę za porządeczki. Małego owinęłam ze wszystkim możliwych stron, także nie powinien nałykać się powietrza. Jak wrócił ze spacerku to był zadowolony. :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248147 przez aska27
Aguś BUZIACZKI DLA KUBUSIA :kiss: :kiss: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #248152 przez Lucy
Rika,Asia dzięki za wskazówki :side: Młoda Obudziła się,zjadła i dalej śpi ale trochę temp spadła czyli jest dobrze chyba ze wieczorem podskoczy :(

Asia jak zwykle piękne zdjęcie :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #248177 przez aska27
Lucy śliczny awatarek :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #248180 przez ewitkun
aska śliczne zdjęcie :)

sernik wyszedł mniamuśny, mąż mówi że mógłby być bardziej słodki i tej białej czekolady nie czuć może za dużo sera nawaliłam ale polecam przepis bo robi się szybko i tylko ta kąpiel była straszna ale co tam wyszło :) jakby co mogę udzielać wskazówek higiihh
my już po spacerku, wieje ale małemu pasowało bardzo :)

Oposku a gdzie i za ile kupowałaś te puzle, które masz na podłodze. są takie grubsze czy cienkie?
posprzątałam, mąż zrobi obiad, Antek zajmuje się sobą i prezentuje tacie swój pisk więc leżę nic nie robię jupppi :D

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248194 przez różyczka
Buziaki dla Kubiego z okazji 4 m-ca :kiss:
[/b]

No wlaśnie ewitkun jak robilam kiedys sernik kokosowy ale na zimno tez z tym mleczkiem kokosowym to tez wyszedł taki jakby mało slodki.

My też bylismy na spacerze, nakupowałam słoików dla mojego małego lakomczucha :) po marchewce z ryzem nic jej nie jest, po jabłkach też nie wiec w nastepnej kolejnosci spróbuje banany a potem brzoskwinie, bo tez sa po 4 m-cu :)

ja tez chce te puzzle piankowe kupić, skad je masz Oposku?

Lucy śliczny avatarek :)
Aska piękna fotka :)
a mozesz napisać dlaczego nie można się kapać po solarium? ja nie chodze ale straszne mnie to zaciekawiło :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #248195 przez Rika
Różyczko właśnie ja też nie wiem dlaczego nie można kąpać się po solarium a nie znalazłam żadnego mocnego argumentu :D

Lucy temperatura zwykle na noc skacze w górę więc nie ma czym się przejmować.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka