BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #248366 przez aniaw
Masuska fajnie znależć takiego księdza równego :laugh:
Ja kiedyś takiego znałam w parafii u mamy i nawet czasem podwiózł mnie autem jak się gdzieś spieszyła, zawsze podszedł, zagadał z każdym, znał ludzi i ich problemy i był prawdziwym człowiekiem ale takim dobrym prawdziwym księdzem z powołania :)
Teraz to wiadomo jacy w większości są księża, ale super, że trafiają się wyjatki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #248385 przez masuska
Aniu no dokładnie też myślę że to rzadkość w mojej starej parafii księża na tegoroczny lany poniedziałek po mszy poprosili starszych aby wyszli bocznymi drzwiami a młodzież głównym wejściem, no i było lanie:) Super sprawa:)

www.parafia-wnmp-szczytno.pl/gal_swn2011/images/swn2.jpg
www.parafia-wnmp-szczytno.pl/gal_swn2011/images/swn4.jpg
www.parafia-wnmp-szczytno.pl/gal_swn2011/images/swn9.jpg

No ci z co polewali to księża, ten w niebieskim i ten w szarym:)

A to mój kościółek
img.webme.com/pic/e/ecclesianostra/wnmp.jpg

Kościół pw. WNMP, w stylu neogotyckim, z lat 1897–1899

Zanudzam, idę Męża pomęczyć :blush:

DOBREJ i SPOKOJNEJ NOCKI

13 lata 1 miesiąc temu #248435 przez aniaw
Ale fajniutka akcja z tymi księżmi :)

A ja jestem na etapie poszukiwania profesjonalnego mikroskopu do naszej przychodni i takie cudeńka są teraz z kamerami do podłączenia do komputera i z wyświetlaczami LCD a ceny też rewelka, dobra idę szperać dalej :P

13 lata 1 miesiąc temu #248454 przez ewitkun
dzień dobry :)
czyżbym była pierwsza? :)

nocka z pobudkami po 23, 2, 4 :( chyba jednak wrócę do dokarmiania Antka gdy kładę się spać skoro i tak się teraz budzi przed północą :( wszędzie czytam, że to taki przejściowy okres bo dziecko ma zwiększone zapotrzebowanie energetyczne i trzeba to odczekać...

dziś basen, uśpiłam małego żeby nie był senny w wodzie jak ostatnio :D po południu mieliśmy jechać na rynek starego miasta na jarmark bożonarodzeniowy ale pada i wieje więc nie wiem czy będziemy się ruszać z domu....

idę na śniadanie i męża budzić :)
buziaki dla Was

13 lata 1 miesiąc temu #248470 przez różyczka
Ojezuuu a moja córcia dziś miała regres - znowu pobudki 23,1,3,5 a o 6.30 wstała, mam dosć :dry:

a w tvn chrześnica Amy Winehouse - 15 lat ale jaki ma głosss! szok! :cheer:

Masuska fajne te fotki z lanego poniedzialku :laugh:

mam pytanko do mam, ktore już rozszerzają diete
:
-co dajecie dzieciom? jakie konkretnie warzywa/owoce/kaszki?
-czy same gotujecie czy kupujecie gotowe sloiki?
-i ile razy dziennie i jak duze porcje?

bo widziałm po sloiczkach,z e po 4 m-cu jest już całkiem duzy wybór - np. banany, brzoskwinie,jagody, dynia itd. nie tylko jabłko i marchewka

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248475 przez aska27
Dzień dobry!

Ewka też bym chciała pójśćna taki jarmark!!! Jej, ale cudnie!!

Masuska fajne zdjęcia! :)

Hoborr w JYSK są kule śnieżne po 7,50 przecena z 12zł i jeszcze takie
www.jysk.pl/210/504/6005600/a/catalog
a w Rosssmanie mozesz kupić sobie kuplę ze swoim lub kogoś zdjęciem za 19,99zł, w Auchan 3,45!

a co do nocnych pobudek... mamy podobnie :blink:

Różyczko jeśli chodzi o nowe jedzonko to nie doradze, bo Mikołaj nie chce jeść gotowych dań ze słoiczków. Będę więc gotować mu sama.. moze wreszcie polubi. Chętnie je kaszki.. jego ulubione to malinowa ze sokiem i bananowa.. brzoskwiniowa tak sobie. Czasami delikatnie zagęszczam mleczko,ale na noc.. i kaszki tez wieczorem dostaje w dzien mleczko.

aaaa zapomniałam ..soczki robię mu sama..takie świeżo wyciskane i bardzo je lubi.

Nadal szukam fajnego krzesełka do karmienia. Moze oś polecicie?
Jak mi się juz cos spodoba to cena jest kosmiczna!

ta chrześnica Amy Winehouse rzeczywiście ma świetny głos!! oj jakby kopia Amy :)

13 lata 1 miesiąc temu #248485 przez różyczka
Aska a tą kaszke je łyżeczką z miseczki? i ile tej kaszki podajesz? to sa kaszki ryzowe? a te soki wyciskane to dajesz mu do picia z butelki? czy do kaszki? i ile mililitrow?
a i czy mozesz jeszcze raz podac linka do tego krzeselka samochodow. co ma Mikołaj?
z góry dziekuje Ci za odpow. i sorry za upierdliwosć :blush:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248488 przez aska27
różyczka napisał:

Aska a tą kaszke je łyżeczką z miseczki? i ile tej kaszki podajesz? to sa kaszki ryzowe? a te soki wyciskane to dajesz mu do picia z butelki? czy do kaszki? i ile mililitrow?
a i czy mozesz jeszcze raz podac linka do tego krzeselka samochodow. co ma Mikołaj?
z góry dziekuje Ci za odpow. i sorry za upierdliwosć :blush:

hehe no jaką upierdliwość?!

Kaszke Mikołaj pije z butelki, ona mocno się zagęszcza dlatego też zmieniłam smoczek, teraz mamy butelkę do herbatek, do mleczka i do kaszek!
Co do tych dan ze słoiczków zaczęłam od marchewki, gdzies przeczytałam,zeby dziecku podawać najpierw same warzywka,a później owoce,bo są słodsze i moze bobas potem nie chcieć jeść warzyw.
Soczki podaje mu butelką lub na łyżeczce.. wypija 30ml.
Moze Dziewczyny więcej Ci doradzą.

Link do fotelika:
www.diabloxl.pl/
www.caretero.pl/16_Diablo-XL-LE.html

Fajne są też foteliki z regulowaną szerokością..juz nie pamiętam jakiej firmy.

jej..ale mam ochotę na lody waniliowe- bakaliowe!!! Szok!

13 lata 1 miesiąc temu #248491 przez różyczka
a ile on kosztował?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248497 przez aska27
różyczka napisał:

a ile on kosztował?

wiesz znalazłam sklep gdzie był w promocji za 199zł :laugh: kupiłam, zapłaciłam,a potem dostałam wiadomość,ze pracownik się pomylił i kosztuje 340zł!!!! No i ,ze tak kiepsko wyszło sprzedali mi za 250zł i dorzucili zabawkę dla Mikusia,a kosztuje chyba ok 320-340zł.

tutaj jest za 289,99zł
dzieciecykram.pl/fotelik-diablo-xl-9-36-...-marki-caretero.html

www.motofakty.pl/artykul/fotelik_kupuj_z_rozwaga.html

13 lata 1 miesiąc temu #248503 przez różyczka
aska27 napisał:

różyczka napisał:

a ile on kosztował?

wiesz znalazłam sklep gdzie był w promocji za 199zł :laugh: kupiłam, zapłaciłam,a potem dostałam wiadomość,ze pracownik się pomylił i kosztuje 340zł!!!! No i ,ze tak kiepsko wyszło sprzedali mi za 250zł i dorzucili zabawkę dla Mikusia,a kosztuje chyba ok 320-340zł.

dziekuje :)

13 lata 1 miesiąc temu #248506 przez ewitkun
aska a kierowałaś się bezpieczeństwem dziecko przy zakupie tego fotelika? też byłam zdecydowany na ten ale w testach bezpieczeństwa najlepiej wypada cybex, kidyy, romer, recaro i teraz się waham bo my dużo i daleko jeździmy z małym

na jarmark pojedziemy w inny weekend bo ta pogoda do d.....
jakaś bez życia jestem dziś :( wszystko mnie irytuje ten mój biedny mąż jak on wytrzymuje to.... hihihihihi
a Antek na basenie był niezły gonzo :D widać że wreszcie miał fun :) uśpiłam go po siódmej i był wyspany i tak zawsze będę z nim robić :)
teściowie dziś przychodzą na sernik :huh:

nie widziałyście gdzieś w fajnych cenach kompletów obiadowych na 6 osób? muszę kupić na prezent ale przez allegro trochę się boję żeby potłuczone nie przyszły.... byłam dziś w pepeco ale takie jakieś beznadziejne były....

czyli nie jestem sama z regresem :( co się dzieje z tymi maluchami? zamiast spać w nocy to głupoty im w głowie a potem matki niewsypane chodzą jak zombie :unsure:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248513 przez aska27
Ewka oczywiście,ze zależało mi,zeby był super bezpieczny!!! No i cena też była ważna....te które ty zaproponowałaś są niestety dla mnie za drogie..dlatego musiałam znaleźć inny też DOBRY i tańszy!
Długo szukałam i w koncu trafiłam na DiabloXL Caretero i w koncu zadecydowałam się.
W sumie z czystym sumieniem mogłabym go komuś polecić. Czasami też warto wybrać się do sklepu, pooglądać, poprzymierzać.., bo dobrze jak się zobaczy, dotknie itp.

finanse.wp.pl/kat,104124,title,Dzieciaki...caid=1d74d&_ticrsn=3

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #248542 przez Lucy
Witajcie

Moje dzieciątko dalej gorączkuje...Noc tragedia,ciągłe budzenie,robienie okładów,jedzenie na szczęście...
Dziś byliśmy na pogotowiu,Ola zwyczajnie złapała jakiegoś wirusa,lekarz zbadał ją wzdłuż i wszerz.Zęby jeszcze nie idą.Podawać paracetamol,jeśli do wtorku nie przejdzie na kontrolę,powiedział,że więcej nic nie przepisze żeby się nie przyzwyczaiła do leków.Pytaliśmy też o tą jej kupkę,to już trzeci lekarz który stwierdził,że nic jej nie dolega skoro przybiera na wadze... :unsure:
Ach i chciałam herbatkę na laktacje i nie dostałam,bo ponoć tak do końca nie wiadomo czy pomaga :angry: W aptece jej nie mieli :dry:

Ja też jakaś przeziębiona jestem,choć gorączki nie mam,być może się ode mnie zaraziła :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #248572 przez takajedna
Aga - 100 lat dla Kubusia! :)

Lucy biedna Ola, oby szybko jej przeszło! :)

Ewa może jakies fotki z basenu? Fajnie, że Antosiowi się podoba :laugh:

Aska Bartek jeszcze na razie jezdzi w tym co ma, ale jak bede kupować nowy, to chyba tez ten kupie co Ty, bezpieczeństwo bardzo ważne, ale i cena niestety gra rolę, a ten nie jest aż tak drogi

Masuska tacy ksieza to skarb! Te zdjecia fajne, w naszej parafii to byłoby nie do pomyslenia :ohmy: chociaż musze przyznać, że i tak najgorszy ten nasz ksiadz nie jest, pisałam tu nawet - nie czepial sie w sprawie chrztu ,, a my slubu nie mamy

Oposku super pokoik! Filip już śpi w nim w nocy sam?

Aniu to co Twój luby ma za pracę, bo już którys raz piszesz, że mu pomagasz? Powinien Cie po rękach całować - dzieci, swoja praca, jeszcze jemu pomagasz :silly:

Rika fajna nowa fryzurka, też się musze wybrac do frezera :lol: :blink:

Rózyczko ja to zaczęłam od kaszki ryzowej - dorzuciłam łyzeczke do mleka na noc, jak kazala lekarka... Ale Bartek miał po tym zaparcia, wiec juz nie daje, chyba kupie kukurydziana i ja bede dawac... Zeby mu pomoc dalam mu soku jablkowego - troche ruszylo, ale nie do konca, meczyl sie wczoraj :( to mu dałam skrobane jabluszko - dalej nic... Dzisiaj tez mu dałam, zobaczymy... I herbatke jablko z melisa pije
Tez czytalam, i znajoma mnie uczulała, zeby zaczynac od warzyw, ale po marchewce to on mi w ogole kupy nie zrobi :(
Sokow nie mam jak robic sama, a i deserki i obiadki beda ze sloika - nie mam dostepu do sprawdzonych warzyw czy owoców...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka