- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ja kiedyś takiego znałam w parafii u mamy i nawet czasem podwiózł mnie autem jak się gdzieś spieszyła, zawsze podszedł, zagadał z każdym, znał ludzi i ich problemy i był prawdziwym człowiekiem ale takim dobrym prawdziwym księdzem z powołania
Teraz to wiadomo jacy w większości są księża, ale super, że trafiają się wyjatki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
www.parafia-wnmp-szczytno.pl/gal_swn2011/images/swn2.jpg
www.parafia-wnmp-szczytno.pl/gal_swn2011/images/swn4.jpg
www.parafia-wnmp-szczytno.pl/gal_swn2011/images/swn9.jpg
No ci z co polewali to księża, ten w niebieskim i ten w szarym:)
A to mój kościółek
img.webme.com/pic/e/ecclesianostra/wnmp.jpg
Kościół pw. WNMP, w stylu neogotyckim, z lat 1897–1899
Zanudzam, idę Męża pomęczyć
DOBREJ i SPOKOJNEJ NOCKI
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
A ja jestem na etapie poszukiwania profesjonalnego mikroskopu do naszej przychodni i takie cudeńka są teraz z kamerami do podłączenia do komputera i z wyświetlaczami LCD a ceny też rewelka, dobra idę szperać dalej
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
czyżbym była pierwsza?
nocka z pobudkami po 23, 2, 4 chyba jednak wrócę do dokarmiania Antka gdy kładę się spać skoro i tak się teraz budzi przed północą wszędzie czytam, że to taki przejściowy okres bo dziecko ma zwiększone zapotrzebowanie energetyczne i trzeba to odczekać...
dziś basen, uśpiłam małego żeby nie był senny w wodzie jak ostatnio po południu mieliśmy jechać na rynek starego miasta na jarmark bożonarodzeniowy ale pada i wieje więc nie wiem czy będziemy się ruszać z domu....
idę na śniadanie i męża budzić
buziaki dla Was
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
a w tvn chrześnica Amy Winehouse - 15 lat ale jaki ma głosss! szok!
Masuska fajne te fotki z lanego poniedzialku
mam pytanko do mam, ktore już rozszerzają diete:
-co dajecie dzieciom? jakie konkretnie warzywa/owoce/kaszki?
-czy same gotujecie czy kupujecie gotowe sloiki?
-i ile razy dziennie i jak duze porcje?
bo widziałm po sloiczkach,z e po 4 m-cu jest już całkiem duzy wybór - np. banany, brzoskwinie,jagody, dynia itd. nie tylko jabłko i marchewka
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewka też bym chciała pójśćna taki jarmark!!! Jej, ale cudnie!!
Masuska fajne zdjęcia!
Hoborr w JYSK są kule śnieżne po 7,50 przecena z 12zł i jeszcze takie
www.jysk.pl/210/504/6005600/a/catalog
a w Rosssmanie mozesz kupić sobie kuplę ze swoim lub kogoś zdjęciem za 19,99zł, w Auchan 3,45!
a co do nocnych pobudek... mamy podobnie
Różyczko jeśli chodzi o nowe jedzonko to nie doradze, bo Mikołaj nie chce jeść gotowych dań ze słoiczków. Będę więc gotować mu sama.. moze wreszcie polubi. Chętnie je kaszki.. jego ulubione to malinowa ze sokiem i bananowa.. brzoskwiniowa tak sobie. Czasami delikatnie zagęszczam mleczko,ale na noc.. i kaszki tez wieczorem dostaje w dzien mleczko.
aaaa zapomniałam ..soczki robię mu sama..takie świeżo wyciskane i bardzo je lubi.
Nadal szukam fajnego krzesełka do karmienia. Moze oś polecicie?
Jak mi się juz cos spodoba to cena jest kosmiczna!
ta chrześnica Amy Winehouse rzeczywiście ma świetny głos!! oj jakby kopia Amy
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a i czy mozesz jeszcze raz podac linka do tego krzeselka samochodow. co ma Mikołaj?
z góry dziekuje Ci za odpow. i sorry za upierdliwosć
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aska a tą kaszke je łyżeczką z miseczki? i ile tej kaszki podajesz? to sa kaszki ryzowe? a te soki wyciskane to dajesz mu do picia z butelki? czy do kaszki? i ile mililitrow?
a i czy mozesz jeszcze raz podac linka do tego krzeselka samochodow. co ma Mikołaj?
z góry dziekuje Ci za odpow. i sorry za upierdliwosć
hehe no jaką upierdliwość?!
Kaszke Mikołaj pije z butelki, ona mocno się zagęszcza dlatego też zmieniłam smoczek, teraz mamy butelkę do herbatek, do mleczka i do kaszek!
Co do tych dan ze słoiczków zaczęłam od marchewki, gdzies przeczytałam,zeby dziecku podawać najpierw same warzywka,a później owoce,bo są słodsze i moze bobas potem nie chcieć jeść warzyw.
Soczki podaje mu butelką lub na łyżeczce.. wypija 30ml.
Moze Dziewczyny więcej Ci doradzą.
Link do fotelika:
www.diabloxl.pl/
www.caretero.pl/16_Diablo-XL-LE.html
Fajne są też foteliki z regulowaną szerokością..juz nie pamiętam jakiej firmy.
jej..ale mam ochotę na lody waniliowe- bakaliowe!!! Szok!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ile on kosztował?
wiesz znalazłam sklep gdzie był w promocji za 199zł kupiłam, zapłaciłam,a potem dostałam wiadomość,ze pracownik się pomylił i kosztuje 340zł!!!! No i ,ze tak kiepsko wyszło sprzedali mi za 250zł i dorzucili zabawkę dla Mikusia,a kosztuje chyba ok 320-340zł.
tutaj jest za 289,99zł
dzieciecykram.pl/fotelik-diablo-xl-9-36-...-marki-caretero.html
www.motofakty.pl/artykul/fotelik_kupuj_z_rozwaga.html
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczka napisał:
a ile on kosztował?
wiesz znalazłam sklep gdzie był w promocji za 199zł kupiłam, zapłaciłam,a potem dostałam wiadomość,ze pracownik się pomylił i kosztuje 340zł!!!! No i ,ze tak kiepsko wyszło sprzedali mi za 250zł i dorzucili zabawkę dla Mikusia,a kosztuje chyba ok 320-340zł.
dziekuje
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
na jarmark pojedziemy w inny weekend bo ta pogoda do d.....
jakaś bez życia jestem dziś wszystko mnie irytuje ten mój biedny mąż jak on wytrzymuje to.... hihihihihi
a Antek na basenie był niezły gonzo widać że wreszcie miał fun uśpiłam go po siódmej i był wyspany i tak zawsze będę z nim robić
teściowie dziś przychodzą na sernik
nie widziałyście gdzieś w fajnych cenach kompletów obiadowych na 6 osób? muszę kupić na prezent ale przez allegro trochę się boję żeby potłuczone nie przyszły.... byłam dziś w pepeco ale takie jakieś beznadziejne były....
czyli nie jestem sama z regresem co się dzieje z tymi maluchami? zamiast spać w nocy to głupoty im w głowie a potem matki niewsypane chodzą jak zombie
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Długo szukałam i w koncu trafiłam na DiabloXL Caretero i w koncu zadecydowałam się.
W sumie z czystym sumieniem mogłabym go komuś polecić. Czasami też warto wybrać się do sklepu, pooglądać, poprzymierzać.., bo dobrze jak się zobaczy, dotknie itp.
finanse.wp.pl/kat,104124,title,Dzieciaki...caid=1d74d&_ticrsn=3
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Moje dzieciątko dalej gorączkuje...Noc tragedia,ciągłe budzenie,robienie okładów,jedzenie na szczęście...
Dziś byliśmy na pogotowiu,Ola zwyczajnie złapała jakiegoś wirusa,lekarz zbadał ją wzdłuż i wszerz.Zęby jeszcze nie idą.Podawać paracetamol,jeśli do wtorku nie przejdzie na kontrolę,powiedział,że więcej nic nie przepisze żeby się nie przyzwyczaiła do leków.Pytaliśmy też o tą jej kupkę,to już trzeci lekarz który stwierdził,że nic jej nie dolega skoro przybiera na wadze...
Ach i chciałam herbatkę na laktacje i nie dostałam,bo ponoć tak do końca nie wiadomo czy pomaga W aptece jej nie mieli
Ja też jakaś przeziębiona jestem,choć gorączki nie mam,być może się ode mnie zaraziła
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lucy biedna Ola, oby szybko jej przeszło!
Ewa może jakies fotki z basenu? Fajnie, że Antosiowi się podoba
Aska Bartek jeszcze na razie jezdzi w tym co ma, ale jak bede kupować nowy, to chyba tez ten kupie co Ty, bezpieczeństwo bardzo ważne, ale i cena niestety gra rolę, a ten nie jest aż tak drogi
Masuska tacy ksieza to skarb! Te zdjecia fajne, w naszej parafii to byłoby nie do pomyslenia chociaż musze przyznać, że i tak najgorszy ten nasz ksiadz nie jest, pisałam tu nawet - nie czepial sie w sprawie chrztu ,, a my slubu nie mamy
Oposku super pokoik! Filip już śpi w nim w nocy sam?
Aniu to co Twój luby ma za pracę, bo już którys raz piszesz, że mu pomagasz? Powinien Cie po rękach całować - dzieci, swoja praca, jeszcze jemu pomagasz
Rika fajna nowa fryzurka, też się musze wybrac do frezera
Rózyczko ja to zaczęłam od kaszki ryzowej - dorzuciłam łyzeczke do mleka na noc, jak kazala lekarka... Ale Bartek miał po tym zaparcia, wiec juz nie daje, chyba kupie kukurydziana i ja bede dawac... Zeby mu pomoc dalam mu soku jablkowego - troche ruszylo, ale nie do konca, meczyl sie wczoraj to mu dałam skrobane jabluszko - dalej nic... Dzisiaj tez mu dałam, zobaczymy... I herbatke jablko z melisa pije
Tez czytalam, i znajoma mnie uczulała, zeby zaczynac od warzyw, ale po marchewce to on mi w ogole kupy nie zrobi
Sokow nie mam jak robic sama, a i deserki i obiadki beda ze sloika - nie mam dostepu do sprawdzonych warzyw czy owoców...