BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #245987 przez ewitkun
różyczko ostatnio jakaś zakręcona jestem, ciągle coś do zrobienia, ciągle gdzieś :( ale czytam na bieżąco :D
dużo z Antkiem jestem na dworku bo tak fajnie ciepło jest :)

chyba spróbuję z tym smokiem, pamiętam jak sama Tobie o nim pisałam hihihihihi
ale mój jak się budzi to ciągnie mleko, nie bałaś się, że mała jest głodna a TY odmawiasz dziecku jedzenia? smoka dajesz w łóżeczku czy bierzesz normalnie jak do karmienia? a z przewijania też rezygnujesz wtedy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #245990 przez hoborr
DZień dobry

Dziś w nocy chyba nasze dzieciaczki się poumawiały:) ADusia robiła pobudki o 23, 3, no i 5:) :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #245998 przez ewitkun
hoborrku to sa mali terroryści, grupowa akcja była hihhiihihih

13 lata 1 miesiąc temu #246000 przez różyczka
ewitkun napisał:

różyczko ostatnio jakaś zakręcona jestem, ciągle coś do zrobienia, ciągle gdzieś :( ale czytam na bieżąco :D
dużo z Antkiem jestem na dworku bo tak fajnie ciepło jest :)

chyba spróbuję z tym smokiem, pamiętam jak sama Tobie o nim pisałam hihihihihi
ale mój jak się budzi to ciągnie mleko, nie bałaś się, że mała jest głodna a TY odmawiasz dziecku jedzenia? smoka dajesz w łóżeczku czy bierzesz normalnie jak do karmienia? a z przewijania też rezygnujesz wtedy?

ej no oczywiscie,ze sie bałam :),ze ją glodze, gdybym nie miała takich dylematów to bym juz wcześniej ją spróbowała "naprawić", ale tu - na forum mam takie wsparcie a oprócz tego czytam cały czas tą Zaklinaczke Dzieci i choc mnie wkurza momentami to jednak musze przyznać,ze babka ma racje w tym, ze my musimy nasze dzieci NAUCZYĆ jak zasypiać, jak jeść itd. bo one same z siebie tego nie potrafią, jak maluchowi powtórzy sie kilka razy jakas sytuacja to wchodiz mu to w nawyk i ono mysli,ze tak własnie musi być.
ja sama jak przez jakiś czas musiałm wstawac bardzo rano do pracy to potem nawet jak nie musiałm to i tak już sie budziłam rano bo organizm sie przyzwyczaił :)

no i tak sobie racjonalizując :laugh: pomyslałm,ze moje dziecko nabrało złego nawyku jedzenia przez okrągłą dobe a jej żołądeczek musi kiedyś odpocząć od tego jedzonka więc jak sie zabrałam za to odzwyczajanie to wierzyłam,ze postępuję słusznie i robie to dla jej dobra.
sprawe akurat mi ułatwiło to,ze Bianka nie płacze, czyli jak sie budzi w nocy to tylko si ekreci, szuka cyca, postekuje itd. bo gdyby mocno płakała to bym sie złamała na bank, a tak trudnoscią bylo tylko to,ze ciągle trzeba wstawac....co chwile...co chwile.... bo dydka ciągle wywalała...
ale nie brałam jak do karmienia tylko podchodizłam do łózeczka, wsadzałm dydusia i głaskłam chwile po główce, ona najczesciej nawet oczu nie otwierała, przysypiała na trochge i za chwile znowu stękała....
no była głodna pewnie ale jak sie okazało - nie umarła a teraz juz nie ma potrzeby tyle w nocy jeśc bo podejrzewam efektywnie zjada w dzień - dzieci zawsze te kalorie sobie odbija potem takze bez obaw :)
Trzymam kciuki za Antka!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #246012 przez aska27
ewitkun napisał:

hoborrku to sa mali terroryści, grupowa akcja była hihhiihihih

:laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #246028 przez ewitkun
różyczko mój Antek jak się budzi w nocy to właśnie trzeszczy :( ale co tam jak trzeba to trzeba być konsekwentnym :D dziękuję za porady :) dziś będzie akcja smoczysko :)budzenie o 24 przesunę gdzieś na 2 a potem około 6 :D

mój chłopak odkrył nogi i ciągle je zadziera :D

a i dziś robię naleśniki wg przepisu różyczki :) kakaowe z białym serem :D a i dziś muszę iść do rossmana trochę daleko mam ale wózkiem Antek będzie miał spacer a ja trochę ruchu a nie tylko dupkę w samochód i fruuuuuuuuuu :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246038 przez różyczka
Ewitkun myśle, ze jak sie tak nastawisz konkretnie to Ci sie uda :)

A ja już szukam na świeta przepisów no i dizś z samego rana trafiłam na to cudeńko :lol: :

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #246042 przez aska27
jej.. Różyczko podziel się przepisem... PROSZĘ :kiss: :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #246052 przez różyczka
Aska przepisik proszszszsz:http://feeriasmakow.blox.pl/2011/11/Aksamitny-Sernik-Kokosowy.html

Przed chwila w dzień dobry tvn na koniec zapowiadano jutrzejszy program i nagle patrze a tam zdjecia maluszków w poscieli z tasakiem np. :cheer: a do tego komentarz "jutro wiecej o szokującej kampani - łózko rodziców to miejsce, w którym umiera najwiecej dzieci ":cheer: :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #246061 przez ewitkun
mój Antek najczęściej chciałby żebym była przy nim, zagadywała, taki mało samodzielny się zrobił, kiedyś miał inaczej, też tak macie? my zaraz jemy i zmykamy do sklepu

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246066 przez paulinka
Hej mamunki

u mnie dalej nie ma@ ale juz od dzis was nie zadreczam jak bedzie dobra wiadomosc to napiesze:)

Lucy witaminki jakies lykam,ale je trzeba conajmniej 3 miesiace lykac a ja mniej,wiec musze poczekac,w ogole to na wyplatke kupie sobie kwas foliowy o! Moze to moje wypadanie jest przez tabletki anty ?

Lucy piekna ta twoja Olunia ,a dydus cuuuudny, i ladnie bardzo czyta gazetki :lol:

AniaW przystojniaczki z twoich dzieciaczkow a Szymek ma cudny usmiech i te bialutkie zabki :woohoo: cuuuuuuuuuuuuuuudo P.S wiecei jak wybielic kielki?

Rika podobal ci sie pan w niebieskich rajtkach??? :blink:

Rozyczko wyobrazam sobie twoja corcie jak patrzy na to jedzonko ,to musi byc fikusny obraz :lol:

A u mnie sie troche porobilo, pisalam ze jestem na3 miesiecznej probie w pracy,no i chyba zwariuje tam,szef mnie wnerwia, dupek sie przyczepil,nie lubie takich typkow,uwaza sie za jakieos playboya,a ze ja polka to szaleje,no i chyba zrezygnuje z tej roboty, nie bede sie meczyc. Udalo mi sie odlozyc troszke pieniazkow, maz ma prace wiec powinno byc ok, i moze uda mi sie znalezc cos fajniejszego, tylko w razie jakbym w ciazy byla to troche glupio bo macierzynski by mi chyba przepadl :dry: wiec dziewczynki staje sie bezrobotna hiiihi
ale co tam ,znajde sobie lepsza prace nie?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #246069 przez aska27
Różyczko buziole! Tylko nie wiem czy bedę potrafiła zrobić :unsure: :dry:

Ewka to co piszesz o Antku to też "wypisz wymaluj" Mikołaj!! Tak samo się zachoują..moze taki etap?

Paulinko jak się napawdę źle w tej pracy czujesz to zmykaj, pewnie! Ale też moze niedługo będziesz w tym wyjątkowym stanie to L4 i tez do widzenia ;)

13 lata 1 miesiąc temu #246081 przez masuska
Dzień dobry:)
[/b]

Ewitku i Różyczko tak odnośnie oszukiwania dydkiem, to jak mi Piotr przesypiał całe noce, topani pediatra mi powiedziała że to niejedzenie nadrobi sobie w dzień, więc nie ma co się martwić:)

Rika jaki kolorek?

Aniu gdzie Ty byłaś całe moje życie? Ja w życiu brzuszków nie dałam rady zrobić (oprócz 3, przy partych:), tak szybko się zniechęcałam, że szok, a ten twój sposób jest ekstra.
Wiesz bardzo mi się podoba jak Dominik śpi na brzuszku, Piotrowi zdarzyło się raz:P

Hoborrku i mój Piotr tak samo spał, ale pobudka dopiero o 8:40:)

Lucy jakie śliczne fotki, a ten smoczek genialny:)

Oposku daj jakieś fotki Filipka... Ja chcę zobaczyć ząbki:)

Różyczko dobrze tata wybrał, mnie się podoba Monika:) A ciacho ekstra, chyba się pokuszę i też zrobię na święta:)

A ja dziś już po pysznej kawce z mlekiem:P a teraz natchnęło mnie na zieloną herbatę, której już wieki nie piłam. A wynik diety 1 fazy to -1,5 kg, ale dziś było że jest to niezdrowe itp... Zrobiłam sobie wyniki i za miesiąc powtórzę, jak będzie pogorszenie to sobie odpuszczę.

13 lata 1 miesiąc temu #246082 przez paulinka
Ja chyba tez sprobuje tego rozyczkowego ciacha :silly: teraz bede miala wiecej czasu to bede mogla pichcic, :laugh:

Asiu dlatego poczekam jesze z tydzien ,jak nie wyjdzie ze jestem to zmykam, w sumie to tu w uk tak strasznie z praca nie jest,wiec napewno cos znajde, tym sie nie martwie:)

13 lata 1 miesiąc temu #246084 przez ewitkun
aska ufffffffffff to nie jestem odludkiem w swoich odczuciach hhihihihih
gdzieś w mądrych ksiązkach czytałam, że dzieci w którymś momencie jakby cofnęły się w rozwoju, wymagają większego zainteresowania ale to podobno mija, oby :D

idziemy na spacer :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka