- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
dużo z Antkiem jestem na dworku bo tak fajnie ciepło jest
chyba spróbuję z tym smokiem, pamiętam jak sama Tobie o nim pisałam hihihihihi
ale mój jak się budzi to ciągnie mleko, nie bałaś się, że mała jest głodna a TY odmawiasz dziecku jedzenia? smoka dajesz w łóżeczku czy bierzesz normalnie jak do karmienia? a z przewijania też rezygnujesz wtedy?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziś w nocy chyba nasze dzieciaczki się poumawiały:) ADusia robiła pobudki o 23, 3, no i 5:)
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
różyczko ostatnio jakaś zakręcona jestem, ciągle coś do zrobienia, ciągle gdzieś ale czytam na bieżąco
dużo z Antkiem jestem na dworku bo tak fajnie ciepło jest
chyba spróbuję z tym smokiem, pamiętam jak sama Tobie o nim pisałam hihihihihi
ale mój jak się budzi to ciągnie mleko, nie bałaś się, że mała jest głodna a TY odmawiasz dziecku jedzenia? smoka dajesz w łóżeczku czy bierzesz normalnie jak do karmienia? a z przewijania też rezygnujesz wtedy?
ej no oczywiscie,ze sie bałam ,ze ją glodze, gdybym nie miała takich dylematów to bym juz wcześniej ją spróbowała "naprawić", ale tu - na forum mam takie wsparcie a oprócz tego czytam cały czas tą Zaklinaczke Dzieci i choc mnie wkurza momentami to jednak musze przyznać,ze babka ma racje w tym, ze my musimy nasze dzieci NAUCZYĆ jak zasypiać, jak jeść itd. bo one same z siebie tego nie potrafią, jak maluchowi powtórzy sie kilka razy jakas sytuacja to wchodiz mu to w nawyk i ono mysli,ze tak własnie musi być.
ja sama jak przez jakiś czas musiałm wstawac bardzo rano do pracy to potem nawet jak nie musiałm to i tak już sie budziłam rano bo organizm sie przyzwyczaił
no i tak sobie racjonalizując pomyslałm,ze moje dziecko nabrało złego nawyku jedzenia przez okrągłą dobe a jej żołądeczek musi kiedyś odpocząć od tego jedzonka więc jak sie zabrałam za to odzwyczajanie to wierzyłam,ze postępuję słusznie i robie to dla jej dobra.
sprawe akurat mi ułatwiło to,ze Bianka nie płacze, czyli jak sie budzi w nocy to tylko si ekreci, szuka cyca, postekuje itd. bo gdyby mocno płakała to bym sie złamała na bank, a tak trudnoscią bylo tylko to,ze ciągle trzeba wstawac....co chwile...co chwile.... bo dydka ciągle wywalała...
ale nie brałam jak do karmienia tylko podchodizłam do łózeczka, wsadzałm dydusia i głaskłam chwile po główce, ona najczesciej nawet oczu nie otwierała, przysypiała na trochge i za chwile znowu stękała....
no była głodna pewnie ale jak sie okazało - nie umarła a teraz juz nie ma potrzeby tyle w nocy jeśc bo podejrzewam efektywnie zjada w dzień - dzieci zawsze te kalorie sobie odbija potem takze bez obaw
Trzymam kciuki za Antka!
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hoborrku to sa mali terroryści, grupowa akcja była hihhiihihih
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
mój chłopak odkrył nogi i ciągle je zadziera
a i dziś robię naleśniki wg przepisu różyczki kakaowe z białym serem a i dziś muszę iść do rossmana trochę daleko mam ale wózkiem Antek będzie miał spacer a ja trochę ruchu a nie tylko dupkę w samochód i fruuuuuuuuuu
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przed chwila w dzień dobry tvn na koniec zapowiadano jutrzejszy program i nagle patrze a tam zdjecia maluszków w poscieli z tasakiem np. a do tego komentarz "jutro wiecej o szokującej kampani - łózko rodziców to miejsce, w którym umiera najwiecej dzieci "
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- paulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- :D
u mnie dalej nie ma@ ale juz od dzis was nie zadreczam jak bedzie dobra wiadomosc to napiesze:)
Lucy witaminki jakies lykam,ale je trzeba conajmniej 3 miesiace lykac a ja mniej,wiec musze poczekac,w ogole to na wyplatke kupie sobie kwas foliowy o! Moze to moje wypadanie jest przez tabletki anty ?
Lucy piekna ta twoja Olunia ,a dydus cuuuudny, i ladnie bardzo czyta gazetki
AniaW przystojniaczki z twoich dzieciaczkow a Szymek ma cudny usmiech i te bialutkie zabki cuuuuuuuuuuuuuuudo P.S wiecei jak wybielic kielki?
Rika podobal ci sie pan w niebieskich rajtkach???
Rozyczko wyobrazam sobie twoja corcie jak patrzy na to jedzonko ,to musi byc fikusny obraz
A u mnie sie troche porobilo, pisalam ze jestem na3 miesiecznej probie w pracy,no i chyba zwariuje tam,szef mnie wnerwia, dupek sie przyczepil,nie lubie takich typkow,uwaza sie za jakieos playboya,a ze ja polka to szaleje,no i chyba zrezygnuje z tej roboty, nie bede sie meczyc. Udalo mi sie odlozyc troszke pieniazkow, maz ma prace wiec powinno byc ok, i moze uda mi sie znalezc cos fajniejszego, tylko w razie jakbym w ciazy byla to troche glupio bo macierzynski by mi chyba przepadl wiec dziewczynki staje sie bezrobotna hiiihi
ale co tam ,znajde sobie lepsza prace nie?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewka to co piszesz o Antku to też "wypisz wymaluj" Mikołaj!! Tak samo się zachoują..moze taki etap?
Paulinko jak się napawdę źle w tej pracy czujesz to zmykaj, pewnie! Ale też moze niedługo będziesz w tym wyjątkowym stanie to L4 i tez do widzenia
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ewitku i Różyczko tak odnośnie oszukiwania dydkiem, to jak mi Piotr przesypiał całe noce, topani pediatra mi powiedziała że to niejedzenie nadrobi sobie w dzień, więc nie ma co się martwić
Rika jaki kolorek?
Aniu gdzie Ty byłaś całe moje życie? Ja w życiu brzuszków nie dałam rady zrobić (oprócz 3, przy partych:), tak szybko się zniechęcałam, że szok, a ten twój sposób jest ekstra.
Wiesz bardzo mi się podoba jak Dominik śpi na brzuszku, Piotrowi zdarzyło się raz:P
Hoborrku i mój Piotr tak samo spał, ale pobudka dopiero o 8:40:)
Lucy jakie śliczne fotki, a ten smoczek genialny:)
Oposku daj jakieś fotki Filipka... Ja chcę zobaczyć ząbki:)
Różyczko dobrze tata wybrał, mnie się podoba Monika:) A ciacho ekstra, chyba się pokuszę i też zrobię na święta:)
A ja dziś już po pysznej kawce z mlekiem:P a teraz natchnęło mnie na zieloną herbatę, której już wieki nie piłam. A wynik diety 1 fazy to -1,5 kg, ale dziś było że jest to niezdrowe itp... Zrobiłam sobie wyniki i za miesiąc powtórzę, jak będzie pogorszenie to sobie odpuszczę.
- paulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- :D
Asiu dlatego poczekam jesze z tydzien ,jak nie wyjdzie ze jestem to zmykam, w sumie to tu w uk tak strasznie z praca nie jest,wiec napewno cos znajde, tym sie nie martwie:)
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
gdzieś w mądrych ksiązkach czytałam, że dzieci w którymś momencie jakby cofnęły się w rozwoju, wymagają większego zainteresowania ale to podobno mija, oby
idziemy na spacer