BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #396064 przez różyczka
Dzieki dziewczyny, ze sie dzielicie swoimi jedzeniowymi sprawami :)
Masusko ja wiem, ze wszystko Pit je, tak jak moja, mi chodziło o konkretne dania, potrawy, które dajecie bo mi juz pomysłow brakuje na tą głodomorrę :S :laugh:

Oposku super ta stronka 'osesek', wlasnei sobie wyszukuje tam rózne propozycje i znalazłam tam np. ekspresowe kluseczki z serka homo :)
ogólnie o takie rzeczy własnie mi chodziło, zeby miec pomysły na to co młodej dawac/robic, bo ona jest zadną wrażeń :laugh: nie lubi nudy, nie daje rady np. ciagle jesc kaszki na śniadanko, czy owoców na podwieczorek, ciagle musi byc jakas rotacja heheh :laugh:
no masakra mówie Wam :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396072 przez Oposek
Różyczko cieszę się, że strona Ci się przyda, ja czasem też coś tam stamtąd robię:) A z dziećmi, które są żądne kulinarnych wrażeń trudno o tyle, że nie zapchasz byle czym, ale z drugiej strony to mega przyjemnie patrzeć, jak je ze smakiem, co nie? :)

12 lata 5 miesiąc temu #396107 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczko cieszę się, że strona Ci się przyda, ja czasem też coś tam stamtąd robię:) A z dziećmi, które są żądne kulinarnych wrażeń trudno o tyle, że nie zapchasz byle czym, ale z drugiej strony to mega przyjemnie patrzeć, jak je ze smakiem, co nie? :)

tak, bo cmoka, jedzą tez włosy, krzeselko, głowa, nogi jedzą :side: to co wypada z pysia wraca do recyklingu :side: no fajne to jest naparwde ale sprzatania ile potem :S ło matko!

Aska ja tak jak Oposek miałam 2 komplety tych puzzli ale wtedy gdy Bianka miala sie kulac, uczyc raczkowac itd. przydały sie bardzo, w zimie ocieplały panele do zabawy hehe
ale teraz juz od dawna ich nie używamy i nie wiem nawet czy jeszcze sie kiedys przydadza w ogóle...

12 lata 5 miesiąc temu #396136 przez Oposek
Różyczka no ja wiem, Ty myślisz może, że Filip siedzi w miejscu i je obiadek złotymi sztućcami prowadząc równocześnie miłą konwersację?;) On tak jak Bianulek spożywa dodatkowo krzycząc, posapując i pośpieszając nas, jak się ociągamy z podawaniem jedzenia. Ja kupiłam folię mlarską i tyle. Ale choć sprzatania jest dużo to wolę sprzątać po takim posiłku niż po maluchu, które pluje i rozbryzguje po ścianach, bo nic nie chce jeść;) A Bianka też śpiewa przy jedzeniu? ;)

12 lata 5 miesiąc temu #396142 przez hoborr
Asiu ja kupiłąm na alegro ale ten sprzedawca jż nie ma w ofercie puzzli - właśnie sprawdziłam... - więc nie pomogę!

PS. byłam u dentist u mam tylko 6 zebów do delikatnego podleczenia:) Dziś juz mi w sumie 2 zaleczyła:) Także jeszcze 4:) i to bez znieczulenia:) = a to niezły wynik bo statnio byłam z 5 lat temu u dentysy.
ps2. Kupiłam test - jak do piątku nie dostane - robię:) Bo 13 to mó szczęśliwy dzień:) Ostatnio robiłam test 13 listopada 2010 i było 2 krechy:) ALe to zleciało:)

DOBRANO DZIOŁCHY!

12 lata 5 miesiąc temu #396192 przez różyczka
To sie bedzie działo Hoborrku :lol:
a co do dentysty to dzielna dziewczynka :blink:

Oposku nie spiewa ale mruczy, cmoka, gada, ekspresyjnie sie delektuje :laugh: tak bym to okresliła :laugh:
czasami jak ją karmie dodatkowo łyżeczką to gra w taką głupia gre pt."trafic łapami w łyzke i wystrzelic zawartosć jak najdalej" :angry:

ale ogólnie ostatnio fajna jest bo karmi nas, czesze nam i sobie wlosy, bierze szczoteczke i myje sobie i nam zeby, czysci fugi w łazince, odkurza, sciera kurze (jesli juz to pisalam to sorry :silly: )

ide spać. dobrej nocy

12 lata 5 miesiąc temu #396222 przez Rika
Hoborr nie masz czym się przejmować, moja Ola waży 7,5 kg i ma 78 cm także z wagą mniej niż Ada i to o ile :) za to w górę po roku poszła jak Zuzia :)

12 lata 5 miesiąc temu #396270 przez Oposek
Dzień dobry:)
My chcąc nie chcąc wróciliśmy ze spaceru, bo leje. Po południu za to ma być ładnie:)

Rika co u Ciebie?

Hoborku to jeszcze ze dwie wizyty u dentysty i będziesz miała z głowy! to trzymam kciuki za test!:)

Różyczka ja teraz codziennie myślę o tym, jakie to fajne, że można wyjść na kilka godzin, Młody zje gdzieś w trasie banana, czy kanapkę, popije wodą ze zwykłej butelki i tyle:) Superancko!

12 lata 5 miesiąc temu #396326 przez hoborr
Rika napisał:

Hoborr nie masz czym się przejmować, moja Ola waży 7,5 kg i ma 78 cm także z wagą mniej niż Ada i to o ile :) za to w górę po roku poszła jak Zuzia :)

Miałam nadzieję Rika że mnie pocieszysz:) Dzięki:)

A tak pozatym to DZIEŃ DOBRY!

I nie pisze tego na złość drogiej koleżance RÓŻYCZCE ale u nas dziś jest tylko 24 stopnie! TO o 10 mniej niż wczoraj! W końcu da się oddychać:) hahahahhhahaa
No ale u nas w sobotę niedzielę imprezy i mam nadzieję że będzie ciepło:)

12 lata 5 miesiąc temu #396339 przez aniaw
Hello :)

No nie mam czasu na pisanie, ale obiecuję poprawę :S

Co jedzonka to tak wygląda śniadanko Dominiczka :lol:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396365 przez aga1040
Och wy moje dziewczynki. Dzięki za podpowiedzi.
Dzisiaj zrobiłam małemu kisiel :laugh: jutro mu zrobię budyń według przepisu Oposka :lol:
Co ja bym bez was zrobiła :woohoo: O i zrobię kaszkę tak jak podała Masuska :laugh: Bo zawsze dawałam mu te gotowe kaszki bezglutenowe :laugh: a te glutenowe ciężko u nas znaleźć w sklepie i znajoma mi powiedziała, że zwykła kasza manna ma gluten ale nie wiedziałam jak ją zrobić. Także jeszcze raz dzięki :laugh:

Ania jaki ten Dominik jest do Ciebie podobny :woohoo: ... a śniadanko wypas :laugh: moj jak dostał taki bochenek to pchał do buzi ile wlazło, zresztą tak jest z wszystkim, dlatego muszę mu dzielić na kawałki czy chlebek ze szyneczką czy nawet chrupki. Co prawda już widzę, że zaczyna to ogarniać więc niedługo będe już mu podawać całe kanapki i chrupki.

12 lata 5 miesiąc temu #396543 przez hoborr
Ale mam pysznego kalafiora! Kto chce??? palec pod budkę! :huh: :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #396562 przez aga1040
Dałam dzisiaj Kubusiowi arbuza. Ale wcinał jak szalony :laugh: aż musiałam go schować bo by zjadł chyba całego. :lol: a na obiad chciał wszamać moje pierogi z kapusta i grzybami... kurde smakosz za ojcem :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #396563 przez aga1040
ale tu cisza dzisiaj

12 lata 5 miesiąc temu #396576 przez masuska
Cześć,

Aga ja kupiłam dla Pita fisielowy kubek, taki kisiel gotowy, skład możliwy a Piotrowi smakuje, to tak jakby ktoś chciał jak ja pójść na łatwiznę:)

Hoborrku kalafiora to ja nie bardzo, ale dziękuję za propozycję:)

Dziś dostałam telefon z sanepidu z wezwaniem na "wywiad" w sprawie bakterii która wywołała u pita biegunki... Wystraszyłam się strasznie, ale poczytałam i nie jest tak źle, więc w sumie nie wiem czego chcą, w poniedziałek się dowiem.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka