BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #397085 przez Rika
Różyczko a co sanepid ma do czadu??? Kurwa te szuje nad wszystkim chcą mieć władzę. Ej a zgłosiłaś się wtedy? A Masuska idziesz do nich? Ja bym nie poszła :) jak mają sprawę to niech sami przyjdą :D

Co tu tak cicho? Czyżby każda bała się że jak włączy komputer to on wybuchnie??? Jakby nie patrzeć dzisiaj PIĄTEK 13 :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #397110 przez hoborr
Wypraszam sobie Rika - 13 piątek zawsze jest szczęśliwy! haha

Moja siostra pracowałą kiedyś w sanepidzie. Non stop latała po sklepach - bo ludzie zgłaszali że jakieś farflochy pływają w wodzi mineralnej , albo jogurty przeterminowane stoją itp:) Ale jej się to podoało..

Ale co ma czad wspólnego z sanepidem to już nie mam pojęcia! :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #397117 przez masuska
hoborr napisał:

Dziewczynki kochane - JESTEM W CIĄŻY!!!!!! :lol:

O jaaaa... aż się łezka w oku kręci:) Gratulacje dla Ciebie i Tatki:) No i starszej siostry:)

12 lata 5 miesiąc temu #397118 przez masuska
Różyczko ja sam tort bezowy robiłam i zgadzam się jest zajebisty

Rika, Różyczko idę w poniedziałek do sanepidu. Na początku się wystraszyłam, ale teraz mam szczerze to w nosie i po prostu pójdę pogadam i dzida na zakupy, trzeba sobie jakieś fatałaszki kupić na wakacje:)

Ania nie przemęczaj się, wracaj do nas:)

12 lata 5 miesiąc temu #397119 przez masuska
Hoborrku a na kiedy termin? znaczy się tylko miesiąc mniej więcej.

12 lata 5 miesiąc temu #397129 przez przyszla_mama
hej dziewczynki :*

skladam spoznione, ale serdecznie zyczenia naszym solenizantom i ich mamom - Basba, Kasia, Natimp. Dzieciaczkom zyczymy z Areczkiem przede wszystkim duzo zdrowka, usmiechu na buzkach, aby kazdy dzien byl radosny i przynosil nowe niespodzianki. a mamom zycze pociechy z malenstw, aby macierzynstwo sprawialo kazdego dnia wiele radosci i szczescia

Bylam dzisiaj z Arkiem na szczepieniu, jednym z pierwszym. zdecydowalam ze bedziemy szczepic ale idziemy innym trybem. Poplakalo troche moje biedactwo ale w sumie spodziewalam sie ze bedzie o wiele gorzej, dzielny byl moj maly mezczyzna :) wazy ponad 10 kg 600 g, nadrobil i to niezle lobuz, bioraac pod uwage ze uroddzil sie z waga 2740

Różyczko - odwiedzilam dzisiaj blog Oliwii i powiem jeszcze raz, ale fajna masz core :) ja musze sobie coreczke tez jeszcze sprawic w przyszlosci :) co do Twojego pytania to nie, nie pracuje. Gdy zachorowalam musieli znalezc kogos niestety na moje miejsce, za dlugo mnie nie bylo. Ale zamierzam niebawem wziasc sie za szukanie pracy.

Aniu - bede cie meczyla poki nie wstawisz - czekamy na zdjecia pieknej panny mlodej :) a filmik z Dominikiem - bezbledny :) a jak sobie pieknie radzi :)

oposku - dziekuje za namiar na pieluchy wielorazowe, przyda sie na pewno. fajnie ze napisalas o tym schemacie zywienia, bo ja wlasnie malemu daje wszystkie owoce poza cytrusami i zastanawialam sie czy to dobrze. jak widac instynkt dobrze mi popdopowiadal :)

Masuska - pierwszy raz slysze o takim wezwaniu :S

hoborrku - moje serdeczne gratulacje!!! alez wiesci!!! :):) no to wszystkie razem bedziemy przechodzic z Toba Twoja ciaze :):)

Rika - a jak Ty sie kochana czujesz? dobrze mi przemknelo przed oczami zze przeziebiona bylas? co do piatlu 13 to ja dopiero jak przeczytalam Twojj post dowiedzialam sie, ze dzisiaj takowy :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397187 przez iwanek1
Dzień dobry
Masuska pisze,żebyś się nie denerwowała tym sanepidem,jak Hania miała e-coli i biegunki,to też zgłosili do sanepidu,ale do nas do domu przyjechali ,pytali o ... warunki sanitarne,czy jest bieżąca woda,wc,ile osób mieszka,takie duperele :angry:
Hoborr jeszcze raz gratuluje,wróżba sie spełniła,byłaś druga i teraz też jesteś druga w ciąży :lol:

Pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki:))

Aha,Różyczko czy Bianka jeszcze ulewa,bo mój mały kuzynek ma 8 miesiecy i jeszcze rzyga:)

I jeszcze moje dziecko wstawie,bo Wasze oglądam to i moją Hanią się pochwale:))
W zdmuchiwaniu pomaga chrzestna i tata:))
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #397198 przez masuska
Czeeeeeeeśśśśśśśśśśćććććććććć Iwanku, jak mi Ciebie brakowało:)

Dziękuję za info o sanepidzie, jednak na prawdę nie mają co robić.

A Hania cudna księżniczka:)

12 lata 5 miesiąc temu #397280 przez olka1730
Witam,hoborr gratulacje!!!

Ja powiem Wam ze juz z trzecim to chyba nie dalabym rady,maly tak daje popalic ostatnio ze mnie rehabilitacja czeka na kregoslup :huh: od noszenia wieczornego...

Iwanek buziaczki dla Hanki,rosnie panna Tobie.Czy Hania juz sama trepcze???

Moj cos znowu nisko-parterowy sie zrobil :angry: i na czworakach biega,normalnie rzekłabym ze galop opanowal ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397300 przez hoborr
Dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia.
Jakaś jestem skołowana od rana. Zaczęłąm się martwić czy sobie poradzę. Ada nie będzie miała 2 latek. Ale potem pomyślałąm że dopuki mieszkam u teściów to lepiej że tak się stało. ZAwsze to Adą się zajmie teść. No inei wiem czy się wyprowadzimy na następne wakacje... ale zobaczy się! No i miałam miec wychowawstwo piwerszy raz:( Ale co się odwlecze to nie uciecze! uuuu jutro idę na festyn i imporę na wsi:) Video i BAciary maja być!

MAsuska okres miałam 1 czerwca i termin wypada na 3 marca. Jakoś tak rano mi kalkulator wyliczył.

Iwanku - bardzo się cieszę że tu napisałaś:) Z tą wróżba to rzeczywiście się zgrało:) Hania piękna dziewczynka:) :kiss:

Ej dziewczyny może jeszcze któaś zajdzie - byłoby mi raźniej!!!

12 lata 5 miesiąc temu #397320 przez iwanek1
Dziękujemy za komplementy:))
Olka Hania zaczęła chodzic jak nie miała jeszcze 10-ciu m-cy,teraz biega,ale na podwórku mam ja na szelkach,bo nie patrzy gdzie leci i ciągle ma zdarte kolana i guzy na czole:))Wczoraj trafiła w futryne i siniak na pół czoła.Czy wieczorne usypianie to to noszenie-bo ja chciałam się pochwalic,że Hania od miesiąca zasypia sama i w dzien i wieczorem,do tego sama o tym zdecydowała,przez 11 m-cy usypiałam ja nosząc na poduszce:))
Hoborr mieszkasz z teściami,to chyba pomogą Ci troche,a między maluchami będzie mała różnica,dogadają się ze sobą:))I jeszcze Ci napisze na pocieszenie,że Hania waży 8kg,dziś bylismy na szczepieniu,więc mniej niz ADa:))Na ten festyn tez bym poszła,Baciary-szok po prostu:) ;)

A w ogóle jak oglądam Wasze zdjęcia to w szoku jestem jak porosły juz wszystkie bąble,Ada ,Bianka,Ola jakie sliczne:))Piotruś,Filip,Dominik,Arek jacy przystojni:)

12 lata 5 miesiąc temu #397340 przez różyczka
NO nie :lol:
Ja chyba padne dziś :) co za dzien :) niby piątek 13 a takie niespodzianki tutaj :)

Iwanek normalnie to bym napisała, ze franca jestes nie z tej ziemi:silly: :lol: ale za bardzo sie ciesze, że Cie widze żeby krzyczeć, ze tak rzadko tu skrobiesz :)
Hania lala jak malowana :) i jaka wysoka sie wydaje! No i mialam pisac własnie, ze Ty juz nie brunetka i że karmelowy blond jakis widze czy cóś :) a doczytałam, ze to chrzestna heheh :)
gratki dla Hani, ze taka zosia samosia :kiss:

Aniu ten filmik z chlebem wymiata :lol:

Masusko tzn. samą beze bez kremu jadlaś? czy chodzi Ci o ta pavlovą? ze bita smietana i owoce na beze? ja raz w zyciu piekłam beze iklops wyszedł wiec se boje ale ten tort jest tak zajebisty w smaku, ze musze wypróbowac w domu bo umre, a poza tym dyche kawałek w cukierni kosztuje, wiec wole wydac 5 zł na mascarpone w biedrze i pare zł na białka i mam cały dla siebie :blink: :laugh:

Rika ja nie umiem za bardzo poruszac sie po facebooku ale dzis wlazłam tam z ciekawosci jak napisałas o tym, ze o ciązy Hoborr sie dowiedziałas stamtąd, tez chciałam popatrzec ale za diabla nie wiem co tam i jak :unsure: :S

Przyszla_mamo a Ty o blogu Olif pamietałas??? :cheer: szok :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 5 miesiąc temu #397344 przez różyczka
Iwanku Bianka juz nie ulewa ale ulewała dluzej niz pól roku na pewno, choc lekarz twierdził, ze powinno około 6 m-ca ustąpic
ale zdarzylo jej sie zwymiotowac w aucie podczas dłuzszej jazdy :( podejrzewam, ze ma chorobe lokomocyjną jak wszytskie kobiety w mojej rodzinie :dry:

a ztym zatruciem tlenkiem to chodzilo chyba o te warunki własnie, ze może narazilismy dziecko na zatrucie czy coś takiego :S i dlatego sanepid, no sama nie wiem, w kazdym razie nie wzywali mnie tylko szpital zawiadomił sanepid i to wszystko, tak jak u Was pewnie, zreszta moze i nawet byli w moim domu jak bylam z Olif w szpitalu na odtruciu, bo wtedy pamietam wszyscy u nas byli-straz pożarną, kominarze, pogotowie gazowe itd. to i moze sanepid był :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 5 miesiąc temu #397350 przez Rika
Iwanek wpadaj częściej :) zdjęcia super :)

Przyszla_mama mnie tak kaszel męczy że o mało płuc nie wypluję :( koszmar po prostu :(

Może jutro pojadę z dziewczynkami na basen, jeszcze zobaczę w jakim będziemy stanie :) ale mam nadzieję że w końcu się uda :)

Dziewczyny nie mam siły dzisiaj pisać, idę dusić się pod kołdrę.

Dostałam zaproszenie do koleżanki teściów na kilka dni ale koleżanka jedzie z synem i mężem a ja z moimi dwiema bym tylko jechała to by sobie ludzie pomyśleli, dwie baby, 3 dzieci i jeden facet :cheer:

Różyczko ja na FB też niedawno dopiero zawitałam, znaczy miałam tam konto ale nie zaglądałam a teraz zaglądam raz dziennie i jest całkiem OK :) ale też jeszcze nie doszłam do wprawy.

Wiecie co?
21 mam wesele i nie mam sukienek, tzn już mam, tzn nie wiem czy mam. Cienka wypłata była a ja jestem taka że dwa razy tej samej sukni nie założę. A że to drogie wszędzie to powiedziałam że kupię używaną i... kupiłam pierwszy raz w życiu używaną, nie przepraszam używane sukienki bo aż 4 :D na allegro of kors :) w poniedziałek babka wyśle ;)
No i wydałam na nie 70 zł + koszt wysyłki ok 15 zł :) ale... jeszcze nie wiem czy któraś będzie na mnie dobra... :dry: więc trzymajcie kciuki żeby było OK :)

Duszę się :(
Dobranoc

12 lata 5 miesiąc temu #397352 przez Oposek
Przede wszystkim Hoborku serdeczne gratulacje dla Ciebie! :):):) Bardzo się cieszę, życzę zdrówka, spokojnej ciąży i fajnych przygotowań na pojawienie się Nowego Członka Rodziny:) Wszystko się poukłada, zobaczysz. Teraz na początku masz wakacje to będziesz mogła trochę odpocząć, później jeśli będziesz miała chęć to wrócisz na semestr do pracy, a wychowawstwo nie ucieknie. Adusia coraz starsza, Teściowie pomogą i będzie dobrze!

Rika to zdrówka życzę i trzymam kciuki, żeby sukienki były dobre! ja się wybieram od kilku tygodni po sukienkę na chrzest, ale jakoś wybrać się nie mogę, w razie czego mam calkiem odpowiednią, więc tak bardzo się nie przejmuję. A wakacje super sprawa, jeśli tylko masz możliwość i ochotę to jedź i się nie zastanawiaj, niech ludzie sobie gadają co tylko chcą!

Ania W jak się udała nocka u koleżanki? i kiedy w końcu wraca ta Twoja Szefowa i będziesz miała czas i siłę być więcej z nami na forum, bo tęsknimy :kiss:

Przyszła Mamo to fajnie, że na szczepieniu nie było najgorzej, my jesteśmy zapisani na sierpień, ale będę przesuwać. Duży chłopczyk z Areczka:)

Iwanku kochany, jak fajnie, że tu też napisałaś:):):) Hania cudowna, już pisałam, ale nadal się zachwycam:) Śliczną masz Córeczkę!

Olka współczuję problemów z kręgosłupem, mnie ostatnio też coś pobolewa, ale to chyba od za długiego noszenia klocka w nosidełku;)

Różyczka a ja z kolei tak przywykłam do facebooka, że na nk wchodzę z rzadka i mi się nawet zdjęć wrzucić nie chce... Jakby mnie nie było jutro to trzymam kciuki za pogodę niedzielną i żeby się wszystko udało tak, jak chcecie :kiss: A nocek współczuję :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka