BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #397653 przez aniaw
Oposku cudne urodzinki :lol: To wyspanie domyślam się, że najlepszy prezent :)
My też z mężulkiem się dziś wyspaliśmy :silly: Moje ostatnie plany co do wyspania się zderzyły się z rzeczywistością porannego krzyku Dominisia :lol:

A tu cytat z książki, którą Tobie polecałam : dziewczyna z zapałakami

"Teraz dziecko. Dziecko Rózia. Chwyciło szczebelki łóżka. Podniosło się i natychmiast włączyło alarm modulując dźwięk, na znak i pamiątkę wydarzenia własnego istnienia, i w rocznicę codziennej tej rewolucji. Na znak, że na świat przyszło i zmieniło go w jeden dzień, a teraz na środku się tego świata obudziło i natychmiast musi coś dostać do jedzenia, aby żyć. O, wielka jest moc dziecięcego głosu! Rózia ryczy. Biorąc na ręce ten owoc mojego żywota, bardzo już wyrośnięty, pulchny, czerwony na policzkach, mokry od spodu (!), obsmarkany od góry. Wściekłe ciało kosmiczne, które przyszło niewiadomo skąd, przeszło przeze mnie, a teraz zawłaszcza zastaną rzeczywistość. "

Udanego jutrzejszego dzionka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #397654 przez Rika
Oposek ale Ci fajnie zoo i w ogóle... i mąz taki pomocny...

O basenie nie ma dużo do gadania, pojechałam sama z dziewczynkami, najpierw przekonywanie Zuzi że basen itd później jak weszłyśmy ona bała się każdych kolejnych drzwi... w przebieralni 20 minut żeby przebrać dziewczynki w stroje kąpielowe, później 3 minuty w basenie, płacz, strach i kolejne 30 minut żeby się ubrać i wyjść. koszmar, miałam Olę na rękach i Zuzię też, jak weszłam do wody a Oli stopy dotknęły wody to wyskoczyła jak poparzona. Dlatego nigdy więcej. Zuzie jeszcze wezmę jak Seba przyjedzie :) znaczy jej kolega z moją koleżanką ale Ola póki co ma szlaban na basen :) Ona na wet jak na podwórku basenik stoi to nie bardzo chce się w nim pluskać, jedynie stać poza basenem i rączki moczyć ale w wannie isty diabeł, chlapie po całej łazience...

A to butki które wylicytowałam :)

allegro.pl/royal-fashion-piekne-l3108-si...r39-i2468558370.html

allegro.pl/royal-fashion-luksusowe-l3107...r39-i2468555302.html

Aniaw fajowe zdjęcia :D skąd wytrzasnęłaś takie "koszyki"?? :D

12 lata 5 miesiąc temu #397655 przez aniaw
Rika oj z 2 dziewczynkami to nie dziwnę, że cięzko było Tobie na basenie ;) A poza tym Ty jeszcze dusząca się ;) I cała jeszcze wyprawa, szkoda ;)
A buty rewelacja :lol: Tzn mi się podobają jak taka laska jak Ty je założy, bo ja to w życiu, sto razy bym się w nich zabiła :huh:
A koszyki takie grające i czytające bajeczki w każdym chyba już centrum handlowym mają :)

12 lata 5 miesiąc temu #397657 przez Rika
Aniaw ja nie widziałam nigdzie takich koszyczków jeżdżących :)

Dziewczyny już dawno miałam Wam pokazać ale czasu nie było zeby znaleźć :D

Znacie Yasia???
Jest zajebisty :D nie mogę jeszcze znaleźć meczu tzn coś tam było FC komża AC konfesjonał czy coś takiego...

w467.wrzuta.pl/film/4LSggwu8Kf8/jasiu_xxx

w568.wrzuta.pl/film/1h9Xw3t4KqL/yasiu_bunny_i_babcia_elvi

madzia3112.wrzuta.pl/film/9NICtrAH5xN/yasiu_zycie_jest_nowela

Jest!!! Znalazłam!!! :D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397675 przez Oposek
Dzień dobry:)
U nas pogoda całkiem niezła, więc śmigamy na działkę, w najgorszym razie zamiat w baseniku Filip pomoczy się w kałużach;)

Rika Ty pewnie w tych stronach nie robisz zakupów, ale u nas takie samochodziki są w Arkadii i Wola Parku. Myślę, że tak jak pisze Ania teraz wszędzie są, bo to bardzo popularne, poszukaj:) Szkoda, że z tym basenem nie wyszło, może dziewczynki potrzebują więcej czasu i jak Mąż w końcu da się namówić to spróbujecie znowu! Ja w takich butach też bym się zabiła;) A jak Ty się dziś czujesz???

Asia Masakra z tą Dziewczynką, trzylatką... Ale wiesz co na budzenie się nie mamy wpływu i chyba większość dzieci ma takie noce, że się budzi i już, bo zęby, bo koszmary, bo skok rozwojowy i sto tysięcy innych powodów, ale z jedzeniem można wiele zrobić. No w każdym razie warto próbować:) Upierdliwe to jest i czasochłonne, ale zazwyczaj da się, Filip tego przykładem, przecież On koło Wielkanocy jeszcze 4 razy ssał cyca w nocy. A jak Twoje nerki? jak jest chłodniej to lepiej się czujesz?

Masuska no niestety, w internecie tak naprawdę nikt nie jest anonimowy. Mój mąż który jest mega przeczulony na tym punkcie nie raz pokazywał mi, jak strony, na które wchodziłam zbierały moje dane i sprzedawały do różnych firm np adres mailowy, imię i nazwisko. I to strony zupełnie niepozorne- fora, fb. Za kilkanaście złotych każdy w necie może kupić dane KRS kogoś kto ma firmę- imię i nazwisko, pesel, adres, nip, zadłużenia. Z takich codziennych przykładów, to ja przecież poszłam na basen i spotkłam na tych samych zajęciach Ewę z Antosiem;) W Warszawie zajęcia z pływania dla niemowląt są w 17 miejscach, razem 42 grupy, a my spotkałyśmy się na jednych:)

Ania Zdecydowanie wyspanie się to najfajniejszy prezent:) Tylko ja już spać nie mogę tak, jak kiedyś- przed ciążą bym spała do 14, a teraz niestety po miesiącach wstawania i bezsenności nie mogłam już potem zasnąć:) Ale i tak było super:) Plany wyspania planami, a rzeczywistość bywa różna;) Ja dziś też wstawałam w nocy, odkąd oduczałam Filipa jedzenia w nocy wszystko trwa znacznie dłużej, więc też jestem nieprzytomna, co robić;) A fragment książki fajny!

12 lata 5 miesiąc temu #397680 przez Oposek
Bianeczko Kochana wszystkiego najlepszego z okazji Chrztu Świętego! Mam nadzieję, że Ksiądz przepędzi z Ciebie diabełka i dasz wreszcie pospać Rodzicom;)

Już chyba tylko moje diable wcielone zostało;)

12 lata 5 miesiąc temu #397732 przez masuska
Dziewczyny przepraszam ze tak o sobie, ale aż mnie nosi.

Pierwsze cięcie włosów Pitowi (na które czekałam rok) zrobiła bez mojej zgody i wiedzy teściowa!!!

No kur.... mać....

12 lata 5 miesiąc temu #397733 przez Rika
Masuska co Ty gadasz?!?!?!?!? Jakim prawem?????? ja pierdole te teściowe to jednak zmory każdej młodej mamy. Moja bez mojej wiedzy podaje dziewczynom leki. A w ogóle to szykuję się na wyprowadzkę za granicę.

Oposek mieszkałam kiedyś przy Arkadii tzn najpierw u koleżanki (która była naszą stylistką) przy rondzie Radosława a później już sama z Radosławem na Stawki :D
Jeszcze mnie meczy ten kaszel :( ale już mniej.

12 lata 5 miesiąc temu #397735 przez masuska
Rika, wiem, wyć mi się chce, normalnie oczy bym wydrapała, jeszcze kur.. mam masakryczny okres i przybita jestem.

Nie wiem jak można być tak tępym i zrobić coś takiego. Ja bym komuś psa nie obcięła a co dopiero dziecko i to ten pierwszy raz, a jak bym chciała żeby Piter miał długie włosy, kolczyk w nosie i tatuaż to co?

Dziś miałam tam nie jechać, ale jednak stwierdzam że muszę jej wygarnąć bo za bardzo się panoszy. I dupa, na imprezę w sobotę nie pójdę, ale nie będzie mi nikt takich numerów odstawiał!

12 lata 5 miesiąc temu #397747 przez Rika
A mówiłaś jej to? moja wykąpała pierwszy raz Zuzię beze mnie, zaraz po przyjściu ze szpitala...

12 lata 5 miesiąc temu #397773 przez różyczka
hej hej
150 lat Oposku :kiss:
co za flądra z Twojej T. Masusko :angry: zabilabym :ohmy:
Aniu super fotki jak zawsze :)
moje dziecko jest juz dzieckiem bożym, bylo mega grzeczne calą mszę a impreza tez udana wiec ide wykonczyc tort i sie cieszyc ciszą po wyjeździe T. :lol:
sorry, ze tak po lepkach, pozdrówka niedzielne :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 5 miesiąc temu #397780 przez Rika
Różyczko fajnie że wszystko się udało tak jak chciałaś :) DAWAJ ZDJĘCIA!!! :D Gratulacje dla Bianusi z okazji chrztu :)

My byliśmy na zakupach, dziewczyny wymęczone, Ola zwykle śpi ok 13-14 a dzisiaj dopiero o 15:45 przez te zakupy, obiad się robi tylko na frytki trzeba czekać bo mąż coś się obija... sałatka już od godziny gotowa :)

Ale jestem głodnaaaaaaaaa

Jednak jadę do koleżanki na noc bo do jej teściów to tak niezręcznie bym się czuła...

Nawet jej nie znam, raz ją widziałam i o było ponad rok temu.

U nas z wojny z teściową ciąg dalszy...

Już nie mogę doczekać się kiedy pokażę Wam nowe mieszkanie :) ale jeszcze tyle czasu... znając życie to i Hoborr zdąży urodzić :laugh: ale wytrzymałam 2 lata ponad więc i te kilka miesięcy mam nadzieję że wytrzymam.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397824 przez różyczka
Oposku dzięki za zyczenia i musze przyznać, ze Twój maz naprawde sie spisał :)
Rika dzieki, fotki będa ale nie dzis bo robił głównie mój kuzyn (chrzestny) lub Oliwia jego aparatem i dopiero beda jak do nas dotrą :)
no i powiem Ci, ze odważna babka z Ciebie bo ja bym z dwiema takimi małymi na basen sama sie nie zdecydowała wybrać, a co do mieszkania to i ja sie fot nie moge doczekac a najbardziej tego, ze nadejdzie taki dzien, ze napiszesz jaka jesteś happy w końcu :) że robisz sobie po swojemu, że sobie sama u siebie urządzisz i porządzisz itd. życzę Ci tego z całego serca i bardzo Ci kibicuje, zeby szybciej niz za rok to udało (bo ciąża Hoborr prawie rok :blink: )
a jak sie R. nie ogarnie troche z pomocą Tobie itd. to osobiscie sie przejade do tych Ząbek czy gdzie Wy tam i mu recznie wytłumacze jak sie trzeba z kobietami obchodzic bo ma w koncu 3 to powinien co nieco wiedziec :blink:

Masuska ja piernicze
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a Pit ma juz tyle wlosów, ze jest co obicinac w ogóle??
Szok :cheer: :laugh: Biańcia ma 3 piora na krzyż heheh :laugh:
a co do anonimowośći: ja tez juz tu sie nie czuje anonimowo bo Was znam i lubie wiec sie czuje jakbym gadala normalnie z kolezankami codziennie i często zapominam, ze to jednak forum i inni tez czytaja nasze rozmowy...
pewnie czasami miałam dziwne uczucia jak myslałam sobie, ze ten czy tamten mogliby to czytac ale z drugiej strony....rozmowy takie w 4 oczy tez nie daja gwarancji dyskrecji, ktos idzie i dalej gada kolejnej osobie czesto to co mówimy, wiec sama nie wiem co o tym myslec....
wiadomo, ze i tak najintymniejsze rzeczy to sie gada kochanemu do ucha :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 5 miesiąc temu #397852 przez Rika
Różyczko, Masusko jak będę miała czas to napiszę Wam co nieco na priv, chociaż wolałabym na maila, jak możecie to dajcie na PW.

Różyczko dziękuję za kibicowanie :) ja też nie mogę się doczekać chociaż widzę że im bliżej końca tym dalej...

Tylko nie wiem czy życzycie sobie zdjęcia już jak będzie góra na picuś blancus zrobiona czy jak się wprowadzimy na chama i byle jak :D

12 lata 5 miesiąc temu #397889 przez masuska
Ooo Bianeczka ochrzczona:) Buziaczki dla Aniołka:)

Rika, Różyczko, u teściowej nie byliśmy, tak się pokłóciłam przez to wszystko z mężem że powiedziałam krótko że jeśli on nie stanie po mojej stronie to i ja i moje dziecko tam też się nie pojawi.

Piotrek miał takie fajne kędziorki przy uszach i na szyi do przycięcia, bo czuprynkę mu zostawię, jest taka słodka jak zaczeszę ją na boczek.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka