BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 4 miesiąc temu #408092 przez hoborr
POmijając fakt że Ania przepiękne zdjęcia dodała normalnie zakochałąm się w tej spódniczce tiulowej!!! Basba szukam takiej samej i znalazłam tylko orginały tutu - ale nie ma ceny podanej. Jeśli to te same babki co widziałam w TV to koszt ok 200zł - to mnie nie stać!
Najlepiej by było gdybys odsprzedała mi swoją:):):) :laugh: :laugh: :P :P :lol: :lol: - pamięjat że ciężarnej się nie odmawia!!!

www.ochhtutu.pl/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #408117 przez Rika
Kurde Masuska mojej Zuzi 3 na dole wyszły dopiero jak gdzieś ok 2 latek jak miała a Ola ma zęby na górze jedynki, dwójki i czwórki a na dole jedynki i czwórki :) czyli tak jak u Zuzi. Nie wiem od czego to zależy :)

Nie mam czasu na przerabianie fotek...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408133 przez Oposek
Hej Dziewczyny!
Ja też całym sercem jestem za przedszkolem, uważam, że to wyrównuje szanse i rodzice, czy dziadkowie nie są w stanie zapewnić dziecku powyżej trzech lat takich warunków do rozwoju jak przedszkole. W innych krajach od dawna dzieci 5/6 letnie idą do szkoły i chcąc zrównać poziom podjęto i u nas taka decyzję, szkoda tylko, że w naszych szkołach nie ma warunków podobnych do Szwecji, czy Wielkiej Brytanii. W Polsce jak zwykle pwszystko na pół gwizdka. Zamiast pchać dzieciaki wcześniej do szkoły można by przecież po prostu zmienić program edukacji przedszkolnej...
Dla zainteresowanych w Polityce fajny artykuł o szczepionkach i o tym, skąd się wzięła moda na nieszczepienie i szczepionkowa histeria.

Hoborku w kwestii spódniczki spójrz tu:
allegro.pl/listing/user.php?string=sp%C3...iczka&us_id=19396632
Bo Ty dla Adusi tej spódniczki szukasz Kochana tak?

Rika Filip też ma jedynki, dwójki, czwórki i teraz idą trójki dwie. Zależy głównie od genów:) Ja jestem leworęczna, ale na jeśli nie ma lateralizacji krzyżowej to w niczym to nie przeszkadza:)

Ania zdjęcia cudne :kiss:

Masuska a ja fotek nie dostanę? :(

Aga śliczne zdjęcia! Filip chodzi w ubrankach na 86 cm, niektóre jeszcze są trochę za duże.

Różyczka przytulam mocno :kiss:

Natimpja też tak mam ostatnio, że podobają mi się wszystkie sukieneczki, kokardki, spineczki:) Ile to różnych zestawów można tworzyć;) Ale z chłopcem taniej- kilka koszul, jedne spodnie i z głowy;) Jaaaa jaka fajna fotka z Maksim:):):) Mój po porodzie prawie łysy był;) Ale cudne fotki- wszystkie fajne, ale ta z żółwiem i chłopcami super!

Asia Mikołajek jak zwykle uroczy, szczególnie w tych zielonych ogrodniczkach mi się podoba!

Basba cudne foty Twojej Księżniczki :kiss:

Olka ojej, współczuję jelitówki :( Zdrówka dla synka! Ja nabyłam ostatnio wózek Espiro Magic i jestem zachwycona. Chciałam troszkę większy niż parasolka, bo Filip jeździ dużo i sypia często w wózku, ale przymierzałam się też do wózka Różyczki- jest świetny i bardzo dobra cena stosunku do jakości. Bardzo mi się też podobał Baby Design Mini 2011. Mega popularne są teraz McLareny, ciągle jakiś widzę, dobre wózki, tylko półka cenowa już inna.

12 lata 4 miesiąc temu #408149 przez Rika
Oposek dawaj zdjęcia z nad morza :D

Ja nie wierze w te artykuły i każda mama powinna mieć wybór czy chce szczepić czy nie i sama powinna podjąć świadomą decyzję :)

Co do przedszkola czy szkoły dla dzieci to jestem zdania ze najpierw niech zrobią do tego warunki a później realizują plany żeby dzieci szły wcześniej do szkoły.

12 lata 4 miesiąc temu #408156 przez aga1040
AniaW zdjęcia prześliczne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wyglądaliscie wsZyscy przecudnie!!!!!!!!!!!!!!

Różyczko a co tam się stało? To widzę że chyba to z pogody idzie bo chyba wszędzie ciche dni!

12 lata 4 miesiąc temu #408158 przez natimp1
Witajcie Kochane

Jakieś ADHD mnie od wczoraj dopadło, wczoraj całą chatę wysprzątałam ( hehe 43 metry ), dziś od rana w pracy 2 segregatory a pracuję od 8 zaczynam a jest za 15 :), nie wiem co to

no ale a propos postów..
AniaW ciężko mi to przez palce przechodzi -ale wyglądałaś pięknie, oczywiście chłopaki przewyższają wszystko co możliwe .

Oposku w sprawie szkoły i przedszkola jestem tego samego zdania , i uważam ze lepiej zmienić właśnie program przedszkolny niż dawać wcześniej do szkoły...
a właśnie literalizacja krzyżowa , nie pamiętałam tej nazwy to to ze lepiej gdy no patrzy przez dziurkę tym okiem co piszę ręką, bo mi rehabilitantka kazała tak Maksiego sprawdzić.

Rika ale jak biega z cycem :):):)

Różyczko ściskam, tak mnie olewasz ostatnio ;) ale i tak Kocham nad życie .......

Masuska strzelam focha, i to takiego ze wszystkie wyprzedaże i promocje biedronkowe w Twojej okolicy zlikwiduje -a nam fotę to co!!!!! gnębicie nas kochane gnębicie, ani jednej foty wspólnej ze spotkanka nie widziałyśmy

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408188 przez basba
basba napisał:

Patrzcie jakie cudo wyczaiłam... jak ma któraś ochotę dla córy - ja wiki kupiłam na wiosne w smyku podobne:

allegro.pl/dzieciece-futerko-next-jesien...013-i2537582089.html

Tu masz Hoborrku jeszcze- tylko trochę droższe
allegro.pl/next-body-spodnica-tutu-rajst...6cm-i2547243347.html

Oposek widzę że i Filipek ma duzo zęboli. Moja Wiki ma na dole jedynki i do góry jedynki i dwójki...

Ty Natimp juz tak nie słódź ;)

Hoborrku!!!!!!!!! Kochana tu ci podawałam linki!!!! a Oposek też super wyczaił te spódniczki. Ta z tego nexta jest na podszewse dłuższej i do tej podszewki jest podoczepiany ten tiul- spódnica tak nie sterczy ze pupe widać... :)

Natimp daj mi troche tego twojego ADHD... dzisiaj by mi się przydało :) Mam zamiar wziąc się za okna i firanki ale odwlekam to już chyba 2 tygodnie. :S

Ha... i sie zaczęło. Wodzianki (nie mylić z wodzianką Wojewodzkiego ;) ) sie skumplowały i teraz fotek nawet nam nie chcą pokazać :P Oj nie ładnie, nie ładnie...

No własnie Rika jak biega z cycem???

Masuska gratki dla Pita za te zębole. Duzo już ich ma!

Różyczka ściskam... :kiss:

aga my cichych dni nie mamy :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #408199 przez natimp1
a bierz basba te adhd bierz - bo Tomek drugi dzień tego nie zniesie ;)
Basba jutro o 14 czekamy na Ciebie w Poznaniu z Aśką....

Mój Jaśko ma 5 zebi i jestem z nich bardzo dumna, bo 3 ostatnie wyszły w ciągu ostatnich 4 tygodni :) a Pit to faktycznie uzębienie że jest się czym chwalić..
Hmm czy któreś dzieciątko jest jeszcze takie szczerbiutkie jak Janek?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408204 przez basba
Kurde Natimp o 14 to ja do kościoła musze jechać z prezentem na ślub kuzynki męża. :dry: W sumie to mieliśmy iść na to wesele ale nie mam weny ani najmniejszej ochoty. Heh... A wam kochana życzę udanego spotkania :)

12 lata 4 miesiąc temu #408276 przez Rika
Dzień dobry :)

No dziewczyny normalnie biega po domu w bodach i spodenkach i w bodach po boku są napy lub nie ma nic i jest nakładane na ramie :) rozbiera się z tego wieczorem np po kąpieli wyjmuje rączki z bodów jak ma luźne lub tylko odsłoni cyca, ściska go żeby był większy i gania Olę :)

12 lata 4 miesiąc temu #408282 przez hoborr
Dziękuję dziewczynki za wszystkie linki do tych spódniczek:) Musze coś kupic bo się wścieknę!!!
Oposku chyba nie myślałaś że jestem taka szalona żeby na siebie włożyc taką kiecę??:L):) A swoją drogą ciekawe co by dyro powiedział jak bym tak wystąpiłą na rozpoczęcie roku?):) Nie mówiąc o uczniach:)

Różyczko :kiss:

A ja już nie będe więcej prosić o zdjęcia z nad morza! Pewnie opalały się toples i teraz nie chcą się paradować!! :P :P :P

Rika , Oposku ja jestem szczęśliwa bo u mnie w szkole tez jest przedszkole i jak tak mega wyposażone że samam bym tam się chciała bawić:) No i 3 latki tez maja książki i różne zajęcia - jestem pewna że dziecku tylko na dobre może wyjść:) NI emówiąc już o różnych dodatkowych zajęciach :) Jakby sie dało to adę poślę jak będzie miała 2,5 roczku! U nas już 2 latki przyjmują. Trzeba tylko się bez pampersiaka obchodzić:)

12 lata 4 miesiąc temu #408290 przez natimp1
Różyczko dawaj w takiej sukni dawaj... na dzień nauczyciela np.. dzieciaki by osiwiały.

12 lata 4 miesiąc temu #408331 przez różyczka
natimp1 napisał:

Różyczko dawaj w takiej sukni dawaj... na dzień nauczyciela np.. dzieciaki by osiwiały.

pani mnie chyba z kims myli :lol:

zeby nie bylo KOchana, ze Cie olewam :) : pamietaj, ze zawsze ze wszytskim w tyle jest Bianusia - zeby ma 4 - teraz dopiero na Mazurach wyszedl jej ten 4, a 3 pierwsze na roczek
i nadal nie chodzi, nawet za 1 reke :)

nie dosc, ze nie mam mocy na pisanie to brak niektorych klawiszy sprawia, ze pisanie jest koszmarem i trwa bardzo długo, dlatego miedzy innymi słabo sie udzielam ostatnio - to tak tytułem usprawiedliwienia :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 4 miesiąc temu #408347 przez przyszla_mama
laseczki kochane

ja wpadlam tylko sie przywitac, wysciskac was wszystkie i kazda z osobna.

obiecuje niebawem (mam nadzieje w weekend) nadrobic zaleglosci i wiecej popisac :)

Aniu - wygladalas pieknie, ale ciag dalszy jeszcze rowniez bedzie :)

Buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408396 przez aniaw
Dziękuje babeczki za miłe słowa :kiss:
Tobie Natimp w szczególności, bo wiem jak trudno było Tobie to napisać :lol: :P :kiss:

Masuska ile zęboli, super :laugh:

Olka jak tam się czujesz?

Hoborku ale Tobie dziewczyny wynalazły spódniczek :laugh: Jak zamówisz wszystkie bedziesz miała ciuszków do chodzenia do pracy,aż do porodu :lol:

Oposek hello :) Wiesz ja też ogladam się za ciuszkami dla dziewczynek :blush:

Rika śmiesznie Zuzia musi wygladać :) Kurka ja też na nic czasu ostatnio nie mam ;)

Natimp prześlij mailem troszke tego Twojego ADHD :lol:
A tak a propos skojarzyło mi się:
demotywatory.pl/3883587/Kozka-z-ADHD :lol:

Basba myślałam, że potowarzysze Tobie dziś przy śniadanku, ale moje bobasy miały inne plany :S Bawili się razem a jak ja zajmowałam się czymś innym Dominik zawsze niby to przypadkiem dostawał czymś w głowę :S

Różyczko jak chcesz ode mnie jakieś klawisze to mam Del i Backspace, bo Dominik oderwał i teraz naciskamy na takie gumowe pipki wystające i działa :S

Przyszła_mama co tam u Was??

A u nas ciche dni za nami, nocka była przeprośna nie mylić ze sprośna :silly:

Oj my to wiecznie sie o coś kłócimy, ale zaraz póxniej przytulamy się do siebie, bo ile można się fochać bez sensu, życie jest zbyt krótkie :lol:

W drodze do Gdańska pożarliśmy się nieźle :angry: Zasnęłam pod koniec podróży i mój Tomi nie chciał mnie budzić i zawiózł do Sobieszewa, bo myślał, że tam ma być spotkanko :cheer:
Jak się obudziłam i podałam mu adres Gdańsk - Wrzeszcz to się troszkę wnerwił ;) Dalej ja miałam pilotować a że mapy czytac nie potrafie to wywiozłam nas poza zasięg zakupionej mapy :lol: Ja miałam niezły ubaw a Tomi czerwieniał ze złości, że musi zatrzymywac się i kombinowac jak dojechać :laugh:
Za to juz na miejscu on postanowił wyczytując na mapie, że skoczymy na spacerek obejrzeć stadion Arena i wybrał drogę na skróty :S Podobno miało to być 15minutek a jak wyruszyliśmy z wózkiem z buta tak trafilismy na rozkopana droge, wielki plac budowy, objazdy, brak chodnika i szliśmy jezdnią dośc ruchliwą. To się na niego wkurzałam. szliśmy blisko 2 godz ale na koniec uznaliśmy to za śmieszna przygodę, bo i romantyczny spacer i zdjęcia przy zachodzie słońca na palcu budowy robiliśmy sobie :lol: Stadion zaliczony a na koniec ostatni tramwaj nam uciekł, więc musieliśmy wracać na piechotę a juz 21sza dochodziła i maluchy mega marudne były ze zmęczenia ;) Ale daliśmy radę :)
I jeszcze jedna historyjka mi się przypomniała jak w Gdańsku wracaliśmy w ulewie z tej plaży to wtedy ja też pilotowałam i miałam chyba jakieś przebłyski, bo nawet udało mi się prawidłowo drogę znaleźć :lol:
My to w ogóle taka włoska rodzina jesteśmy :lol: Jak się kłocimy to już na całego a wtedy moja siora ma z nas niezła polewke :laugh:

A dziś na znak protestu mykam do koleżanki nocować :lol: Troche się nie widziałyśmy i ona własnie z urlopu wróciła i podobno przywiozła pyszne winko i piwo belgijskie :blink:
Matko a tu jeszcze 3 godz pracy :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka