BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468421 przez masuska
Nati a ostatnio na FB było pytanie o smoki. Ile czasu dzieci je używały. Znaczna większość odpowiedzi była typu, ja to mam szczęście bo moje dziecię woli cycusia. Z dyskusji wywnioskowałam że smok to ZŁO, a przecież to jest świetny uspokajacz, więc nie wiem z czego cała afera wyszła.

Lepiej smok niż kciuk:) A z odstawieniem jeszcze jest czas:)

Kupiła sobie Pani ta marynarkę?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #468439 przez natimp1
a se kupiła i zadowolona, oczywiście to nie mega ekstra .. bo podszewki nie ma, ale jest oki jak za ta cenę.. mało tego w wekend się obrobiłam w ciuchy, bo my z laskami jak już pisałam robimy wymiankę ciuchową... sprzątamy w szafach i wszystko świgamy na środek.. mam 2 nowe spódniczki, 3 bluzki z krótkim .. takie imprezowe( w końcu ciągle się chodzi po imprezach to musiałam brać:), 2 sweterki eleganckie na guziki, jeden sportowy, dresy podszywane, kurtkę alpinusa jesienną i zajebistą sportową bluzę lotto ..:)

dla mnie temat smoczka, jest generalnie dziwny, np Maksi nie był taki wrazliwy jak Jachu, jak miał 14 mcy to mu nie dałam i tyle, maks w ogóle jest na zasadzie nie dadza to trudno, ale jak dają to głupi nie będę i nie pogardzę, Janeczek natomiast jak mu źle to chodzi i pokazuje ze dyda chce.... i się wycisza ... więc generalnie dostaje do spania, no i w przypadku choroby tyle ile potrzebuje..ale u niego jest tak ze jak próbujesz mu wyciągnąć po 10 min i jest afera to zostawiasz a on za chwile ni z tąd ni z owąd sobie odstawi..
zobaczymy jak będzie.. ja bez ciąży nie umiałam sie od fajek odzwyczaić w nerwach to od razu faja, wiec co tam będe mu zabraniać... ma jeszcze trochu czasu

a jeszcze jakieś dzieciaki na ZP w ogóle używają

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468447 przez Oposek
Dziewczyny, ja myślę, że nie da się wychować dziecka tak, żeby nikt się nie przyczepił. Telewizji nie, bo do drugiego roku źle wpływa na fale mózgowe, cukier niezdrowy, butelka, niekapek, cyc, czy smoczek po roku to ryzyko wady wymowy. Nie bawi się samo to źle, bo nie rozwija kreatywności, bawi się samo to źle, bo nie ma odpowiednich wzorców społecznych. Do picia sama woda, ale koniecznie conajmniej 20 minut po posiłku. Szczepić koniecznie! nie szczepić w żadnym wypadku! I tak dalej... We wszystkim umiar.
A lasek, które notorycznie zwracają uwagę innym, że nie można i nie powinno się nie rozumiem w ogóle. To chyba taka próba podbudowania się- jestem taka zajebista, bo rodziłam naturalnie/moje dziecko woli cycusia/ wodę/ nocnik w zielone kropki :)
Jak moja macocha, która jest logopedą setny raz pyta, kiedy zamierzam odstawić od piersi to mówię, że koło 18stki ponoć zanika odruch ssania. A jak ostatnio zawstydzała mojego syna i mówiła "już masz prawie półtora roczku i ssiesz cyca? będziesz seplenić!" to Jej Litek powiedział " już po 50tce i sałatka z majonezem? miażdżyca murowana" :)

Nati Jasiek potrzebuje smoka to potrzebuje i hoooooooj ;) Wyzdrowieje to może przyjdzie czas na odstawianie, teraz najważniejsze, żeby doszedł do siebie.
Mój smoka nie chciał niestety, po 6 tygodniach odrzucił, ale ssie cyca do tej pory i piekło mnie za to zaniedbanie pochłonie;)

12 lata 2 miesiąc temu #468456 przez natimp1
Oposku co Ty gadasz .. chwala u nas jak nic takie karmiące - butlą są ble ... od roku niby mleko ze szklanki, czy przez słomkę.. cyc ekstra... przynajmniej u nas .......
mój pił wczoraj ze słomki, i cale popołudnie sral.. bo podkradł bratu.. heheh
ja tam uważam ze wszystko pośrodku.. byłam bardziej zasadnicza przy Maksim,,, nie oglądał bajek b. długo ale skoro teraz Maksi ogląda bajk e przed pójsciem spać... to niby gdzie mam Jacha zamknąc,,,,??? do piwnicy mi się nie chce schodzić..a Maksi nie może być ograniczany ciągle.... poczekaj bo Janek to i to,..,,,,, wystarczy ze wiekszość słodyczy je w łazience albo jak Jachu idzie spać:)

12 lata 2 miesiąc temu #468460 przez Oposek
Natiprzeczytaj mojego edytowanego posta wyżej:)

Niektórym nigdy nie dogodzisz, co robić- przecież się nie zastrzelę ani nie zamknę w piwnicy, bo też mi się schodzić nie chce;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468499 przez Oposek
Asia super, że Mikołajek już nie wymiotuje, musiałaś się denerwować :kiss: Ja też toczę wojnę z rodziną o słodyczę i stawiam na swoim :P Jeszcze się chłopak naje słodkiego w życiu. Super ta kartka :) Słodziak ze śmieszka!!!! :kiss:

Masuska jawiem, że są duplo od półtora, ale On- moim zdaniem- nie jest jeszcze w ogóle zainteresowany zabawami inscenizowanymi. Zresztąja już chyba nie będę nic DUPLO dokupować, matrz duże zestawy, potem się LEGO kupi i tyle. Chyba, że to będzie jakiś wielki hit u Niego. Narazie buduje z drewnianych, magnetycznych i tych pseudo duplo, ma też takie nakładane FP i kocha je, choć jest tylko 6 w zestawie. Pluszowymi rzuca po całym domu:) Takie dostał na chrzest, póki co czekają:
allegro.pl/lego-duplo-5649-wielka-farma-...tis-i2769000320.html
allegro.pl/klocki-lego-duplo-straz-pozar...osc-i2755009508.html
Superancko, że niedziela się udała:):):) Z puzzli polecam te baby.

Rika Mam nadzieję, że z dziewczynami już ok! wiadomo- każde dziecko jest inne i może u Twoich Panienek się to sprawdzi:) unasczęsto jest tak, że idziemy gdzieś, Młody bawi się czymś chętnie, potem dostaje od nas identyczną zabawkę i się kurzy :) A w to, że odczepią się od Twojego laptopa to bym specjalnie nie wierzyła;) My mamy w salonie brązowy dość włochaty dywan z IKEA i jest cudny i mięciutki, ale sprzątanie go to żadna przyjemność... Na szczęście mąż wybierał i On go głównie odkurza;) A co do dziecięcych dywanów to kocham HABA, ale kosztują fortunę, więc póki co Filip nie ma żadnego;)
planetamarzen.pl/pl/p/HABA-2908-Dywan-Meadow-135x105cm/1533
planetamarzen.pl/pl/p/HABA-3086-Dywan-Jungle-140x140cm/1555
planetamarzen.pl/pl/p/HABA-8147-Dywan-Drogi-133x133cm/1607
planetamarzen.pl/pl/p/HABA-2936-Dywan-Dreamland-145x105cm/1535
planetamarzen.pl/pl/p/HABA-8158-Dywan-Caro-Lini-160x130cm/1613

Basbamy też rodzince tylko na urodziny i święta, poza dziećmi. A ze znajomymi na Gwiazdkę po drobiazgu dla dzieciaków i tyle:) aaa no i prezent losowany do 20 zł na jakaś literę :)

Ania super, że weekend się udał i pomysł z różami super:) zdjęcia rewelacyjne i jakie widoki u Tomka ładne:)

Nati TSH ok :)

Hoborku ja czytałam Call Girl, ale tak sobie mi się podobała...Jest jeszcze chociażby "Sto pociągnięć szczotką przed snem" i "Zapach twojego oddechu", ale jakoś mnie też nie powaliło. My mamy podobne puzzle, o takie www.drewniane-zabawki.com/Zabawki-k291/Z...awki-Goki-p5383.html
W Leclerku od 13 listopada będą sanki z oparciem, drewniane za 59,99. Można dokupić śpiworek do nich osobno. Będą też sanki dla maluszków, też z oparciem- niebieskie za 39,99. Bardzo ładne:)
Filip naGwiazdkę dostanie właśnie namiot z Ikea i piłeczki, mam nadzieję, że to będzie strzałw dziesiątkę. Póki co budujemy domki z koca i stołów:)

W ogóle Dziewczyny- od 13 listopada do 6 grudnia w Leclerku maaaaasaaa zabawek. Naprawdę ogromny wybór w dobrych cenach. Dla maluszków i starszych dzieci też.

12 lata 2 miesiąc temu #468520 przez masuska
uuuu A leklerka to ja już wieki nie widziałam, bo w Olsztynie przeją go Carrefur. A szkoda, wielka szkoda.

No to jestem zajebista:) z definicji zajebistości w/g Oposka:) Tylko kurde nie mam nocnika w kropeczki :P

Oposku ja mam tych lego dla starszaków 2 kartony, po większości chłopaków z rodziny. Przez to R-maruda nie chce w ogóle duplo. Ale Duplo to na teraz a tamte na dużo później, więc. Muszę starego przekonać, a że ostatnio mam jak:P

Różyczko słoneczko, gdzie jesteś.

Nati przez Ciebie mam ochotę na zakupy Ty Ty ... strojnisiu imprezowa:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468536 przez różyczka
Masusko ja nie wyrabiam serio... :S
ale ciagle próbuje tu wejsc i cos podczytac ale nie daje rady bo co chwile cos
ale Basbie zostawiam :kiss: :kiss: :kiss:
koniecznie daj znac co lekarz powie

i jeszcze mi sie ten oposkowy "zapach z Twoich ust" rzucił w oczy :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu #468622 przez Oposek
Basba i jak???

12 lata 2 miesiąc temu #468625 przez różyczka
Oposek napisał:

Basba i jak???

a o której miała Basba isc?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu #468627 przez Oposek
lekarz między 15 a 17 przyjmuje

12 lata 2 miesiąc temu #468812 przez Oposek
Aniu Tobie się podobały takie zwierzątkowe czapki, w 5 10 15 są śliczne- misiowe za 24 zł.
O takie:
www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/czapka-5x2308?c=81
W zeszłym roku były też fajne misiowe HMowskie, jest trochę używanych na allegro.
allegro.pl/hm-mis-uszka-swietna-czapka-s...-86-i2765461315.html
allegro.pl/nowa-hm-ciepla-czapka-na-pola...116-i2767986558.html

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468849 przez aska27
Nati życze zdrówka i wysyłam buziaki! A co do smoczka to ja tak chciałam,zeby Mikołaj polubił, podawałam mu,a ten wypluwał no moze ze dwa razy skorzystał :blink: Bardzo mi się podobają dzieci ze smokami i nie uwazam,ze to złe skoro dziecku pomaga się uspokoić :)

Aniu rzeczywiście sanki są bardzo drogie :angry: ale fajne są te Wasza :)
U nas teście zapowiedzieli ,ze dadzą Mikusiowy na święta ...oby śniegu było tej zimy sporo :)

Basba wszystko bedzie ok... na pewno! Ściskam mocno kciuki i czekam na wieści!

Oposku ale fajne czapy :) rzeczywiście pełno teraz takich :blink: śliczne.

12 lata 2 miesiąc temu #468857 przez aska27
aa i jeszcze coś Wam pokaże :blink:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #468869 przez aska27
i jeszcze coś na dobry wieczór :laugh: :lol:

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka