BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu #470128 przez masuska
Rika Piotr ostatnio nawet przez sen wołał "nam nam" no i też ciągle coś podjada, a najgorzej jak ktoś je, albo jak gotuję. No musi zajrzeć, spróbować i wtedy daje na spokój.

Tapet nie mamy, bo nie lubię, ale myślę cały czas o ścianie za tv, bo chcę tam coś zrobić ale nie wiem jeszcze co:)

A ja czekam na telefon ze sklepu czy kabina jest:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470157 przez basba
Melduje sie! Natimp nie krzycz babolcu ty jeden! :silly:

Własnie niedawno wróciłam od dermatologa. Opryszczka wywaliła mi już w 3 miejscach :angry: Przepisała tabletki i zmieniła maśc. Mam nadzieję ze pomoże bo normalnie nie daje juz rady :dry:

Pytacie ile mleka dzieci piją... no więc Wiki:
-rano 6/7 - 240ml
- czasem przed drzemką 11 - 150 ml
- wieczorem 19:30-240 ml
Kolo 9 je śniadanko -parówka przewaznie + chlebek, po południowej drzemce kisiel/budyń/jogurt/serek do wyboru, o 16 zupa, o 17:30/18 drugie danie, 19:30 mleko :)

Co do dywanów te co pokazałyscie są malutkie. Ja kupowałam z wykładzin na wymiar (oczywiście zamawiałam na allegro ;) )

Jeszcze co do wyłażenia z łózeczka- moja tez nie wychodzi :) Szczebelek też nie wyjmuję.
Myślę ze za pół roku będzie spała juz w normalnym łóżku.

12 lata 1 miesiąc temu #470176 przez Oposek
Dzień dobry:)

Masuska Filip je cyca teraz 3 razy- przed snem, przed drzemką i rano. Ale ile ciągnie to nie wiem;)

Różyczko to trzymam kciuki za szczepienie :kiss:

Basba mam nadzieję, że leki pomogą! :kiss:

Rika mi się te dywany Haby bardzo podobają, ale nie kupuję nic i póki co nie mam zamiaru. Filip i tak mało się bawi na podłodze, w mieszkaniu mamy mega ciepło, więc się nie boję że się przeziębi. Na podłodze fajniej się autkami jeździ:) Zawsze ma też dywan w salonie, jakby co ;)

Nati Jaś coraz lepiej? dobrze, że wizja szpitala się oddaliła, resztę sobie ogarniesz pomalutku:)

Hoborku, Aniu gdzie Wy?:)

12 lata 1 miesiąc temu #470183 przez Oposek
Jeszcze zabawki z Tchibo, niektóre naprawdę fajne. Na początku są ubrania, trzeba przewinąć w dół.

www.tchibo.pl/-t400010965.html?cs=1

Miłego dnia!

12 lata 1 miesiąc temu #470205 przez hoborr
A ja weny nie mam - wybaczcie!

12 lata 1 miesiąc temu #470233 przez natimp1
Oposku ale u mnie nie ma powolutku..a jak się Filipo budzi w nocy to co dostaje?????

U nas z tym jedzeniem to tak jak U Pitka.. jak widze to biorę.. proste..a teraz juz na tyle fajny , ze jak jest głodny pokazuje ze chce na krzesełko i wcina..
Basba ..szacun dwa dania.. zaimputowałaś mi - niech tylko mała bierze przykład, co by Janek w dorosłym życiu dostał to czego mu matka nie daje :)

Rika fajne kolory w pokoju dziewczyn

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470237 przez Oposek
Nati mój Książe też je dwa dania od 10 miesiąca:) Zupę jemy razem, przed drzemką, a drugie danie w trójkę, jak tatuś wróci. On w nocy dostaje wodę z normalnego kubka, na siedząco, ale często tylko się przytuli, pogłaszczę Go i śpi. Jak rosła pierwsza trójka to trochę rozpaczał i dostał cyca, ale nie pomogło. więc więcej nie dawałam;)

12 lata 1 miesiąc temu #470304 przez natimp1
Matko w jakieś kompleksy wpadne... mój raz dostaje zupę krem.. a innym razem konkrety...
Ej laski ... ja Was proszę...

12 lata 1 miesiąc temu #470323 przez masuska
Nati, łączę się z Tobą w bólu. Kupimy sobie nocniki w kropeczki i będziemy lepsze od nich:)

Idę na rozmowę w sprawie pracy. 3majcie kciuki.

12 lata 1 miesiąc temu #470348 przez Oposek
Nati Ty nie wariuj z tymi kompleksami- Ty pracujesz i pewnie jesz w pracy, ja gotuję jedną zupę dla mnie i Filipa i tylko sobie mocniej doprawiam na talerzu, więc nie jest to dla mnie żadna filozofia. Przynajmniej sama mam co zjeść. Na drugie też już od dawna je to, co my, tyle że dla Młodego nic nie smażę, nie mielę, nie przecieram. Wychodzi prościej i zdecydowanie taniej niż słoiki. Jak wrócę do pracy to pewnie tyż to trzeba będzie inaczej rozwiązać.

Masuska trzymam mocno mocno kciuki za rozmowę! :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #470388 przez Rika
Nati ja właśnie chciałam dziewczynkom zrobić inny pokój niż wszystkie, zwykle ludzie robią różowe pokoje a my chcemy uniknąć różu, jedynie stolik chyba będzie różowy i na dywanie będą różowe dodatki ale ogólnie pokój jest jasny i wiosenny :)

Masuska ja tak wczoraj czekałam na telefon w sprawie szafy i skoro facet mówi że sprawdzi i oddzwoni to czekałam a nie dzwonił więc olałam go i znalazłam inna szafę :) to jemu powinno zależeć na klientach a nie mi...

A co do szafy to taką mamy w naszej sypialni, jest piękna, oryginalna, miesci wszystko co potrzeba, jedynie do wnętrza nie bardzo pasuje... ale trudno, lepszy cyc niż nic :D

pokazywarka.pl/zpua94/

12 lata 1 miesiąc temu #470397 przez Rika
No dobra niech Wam będzie, pokażę Wam mieszkanie ale to jeszcze nie koniec, dzisiaj będzie montowany zlew i kuchenka, w sypialnie trzeba dorobić listwy, ogólnie jeszcze wszędzie jest rozpierducha, w łazience np i w przedpokoju, jedynie dziewczyn pokój jest na błysk i czeka na przyjecie mebli :) w jadalni jeszcze trzeba postawić stół ale póki co będzie stary bo nie stać nas teraz na nowy a będzie to koszt ok 2 tys. zł... nie licząc karniszy, dywanów, okapu, z którego kupnem też musimy się wstrzymać i oświetlenia. W sobotę jedziemy oglądać oświetlenie w Otwocku i dywany też zobaczymy, jak nam się uda to i o Warszawę zahaczymy, w tym wszystkim ograniczają nas możliwości finansowe, święta za pasem a tu jeszcze comiesięczne rachunki trzeba opłacić i żyć też za coś trzeba...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470401 przez Oposek
Rika zapomniałaś jeszcze dodać, że Wasza piękna, oryginalna szafaw sypialni jest także przyszłościowa:) Wciąż można dokładać kolejne półki! :)
No ja chciałam różowy pokoik dla Filipka, najlepiej z kucykami Pony, ale mąż nie był przekonany;) Pies ogrodnika z Niego- pewnie sam chciałby mieć taki;)

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #470416 przez Rika
Oposek szczerz? te pokoje są okropne :D

12 lata 1 miesiąc temu #470424 przez Oposek
Rika no coś Ty?:) Kurcze, a już chciałam Filipkowi taki zrobić :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka