BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu #526272 przez aniaw
Hoborku oni pytali czy te rolady z cukierni bo zastanawiali się gdzie reklamacje złożyć :lol: żartuje oczywiście :kiss:

Rose ja wcale się nie żale, że wałka nie mam tylko to dobry powód żeby wreszcie nabyć :lol: Jakoś tak mi się zachciało pichcenia z chłopakami :lol:
A wyobraź sobie, że Tomi do mnie dzwoni i mówi, że przeciez mamy wałek w szufladzie :blush: Nawet nie wiem co mam :S

Asiu jak imiona wybrane to do wiosny niedaleko :lol:

A Tomi już był z chłopakami na sankach :) Beze mnie ;) Poszedł po najmniejszej linii oporu bo pewnie nie chciał mnie wozić :S

Jutro muszę też na chwilę do pracy przyjechać bo mam 2 pacjentów na podanie leków ;)
Trzymajcie kciuki za kotkę, bo niestety cienka jest ;) Ostre zapalenie watroby i nerek i parametry wątrobowe we krwi ma prawie 10x podwyższone ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #526288 przez olka1730
Biedna Rose :kiss:

Witam....

u nas sniegowo,ale balwana ulepic sie nie da :dry:

Nocnik to u nas wiedza tajemna,niezgłębiona jeszcze.... :S

Dzis serwuje barszcz ukraiński :) z hortexa :lol:

Anka pacjent w dobre rece trafił,wyjdze z tego...kciuki trzymam

Hoborr juz niedługo i będziesz po ;) bólach

11 lata 11 miesiąc temu #526296 przez natimp1
Świrnięta Rose,,a anie sorki Biedna Rose miało być :silly:

laseczki.. u nas tak pięknie na dworze śnieżek pruszy, ale nie jest mega zimno, byliśmy z Jankiem na 1,5 h spacerze..cudnie było...

teraz czas na obiadek i amina warty ..tomek na spacer z jJankiem a ja w domu z Maksim..nie chce go jeszcze na dwór puszczać bo on buzi nie umie trzymać zamkniętej -po Ani W

Rose ekstra z tymi majtami.. ja od dzisiaj ruszam nocnik pod kontem kupowym.. siki jakos chyba nie.. młody tylko naśladuje tomka i Maksa, i podchodzi do ubikacji ściąga rajstopy i wypina brzuch...:)

oki wstawiam łososia do piekarnika bo głodna

Asiu Tomek zostaje w Poznaniu ale ma tu prace, tylko na nizszym stanowisku niz by tam dostał..

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #526329 przez masuska
Biedna Rose

aska27 napisał:

a mnie chyba znowu coś ominęło.. Masuska staracie się o dzidzię,czy cos pokręciłam?

Oj nieeee! Pokręciłaś, jest wręcz odwrotnie. Robimy wszystko co by dzidzia nie było, nawet się nie bzykamy, za często:) - ale to ze zmęczenia.
Pamiętam z tą wiosną, ale mnie się nie chce jeszcze. Mam parę rzeczy do zrobienia, np. MUSZĘ IŚĆ NA DYSKOTEKĘ!!! i to pilnie. O tak mi się chcę:)

Iwanek była, czy mi się pochrzaniło?

11 lata 11 miesiąc temu #526348 przez przyszla_mama
Dziekuje Wam wszystkim za te ciepłe slowa i za przywitanie :kiss: :kiss: :kiss:

to prawda, swieta i nowy rok do wesolych nie nalezaly, ale cale szczescie juz wszystko dobrze. no i za rok mam nadzieje swieta mały spedzi tradycyjnie, przy choince i rozpakowujac prezenty, a nie pod kroplowkami..

Rika ja jeszcze tylko na koniec napiszę, że nie musisz się z nami żegnać. To nasze wspólne miejsce, także Twoje. Chcesz to piszesz, nie to nie. Nie musisz się tłumaczyć. Ja tam mam syndrom kwoki, odliczam nasze forumowe kurczątka i wciąż mam nadzieję, że pojawi się i Ewa i Iwanek i Lucy i Pierniczek i nawet Paulinka No bo Przyszła Mama już jest Będę czekać także na Ciebie.

zgadzam sie z Oposkiem i Różyczką. chociaż ja to dalej nie rozumiem calej sytuacji i nie ogarniam :( :(

Rózyczko - jesli nie masz checi to nie odpisuj, bo na pewno o tym nie raz pisalas, ale ile Bianka razy budzi sie w nocy? i budzi sie na mleko czy rozbudza sie i nie moze zasnac juz? i czy spi w dzien jeszcze?

bo mlody tez sie budzi mi w nocy i zlopie mleko, ostatnio jedna mloda mama zszokowana byla, ze jak moge na to pozwalac :ohmy: :ohmy: jak to jak? :) normalnie, a co ja mam zrobic, dziecko potrzebuje, chce to pije :) a ona mi tu z teoriami wszystkimi zaczela wyjezdzac i ze jak to jej dziecko przestalo pic mleko w tym i tym miesiacu pffffff :) :)

caluje i sciskam, jeszcze sie odezwe :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #526378 przez aska27
Ale sie Was fajnie czyta Baby :) :kiss: od razu uśmiech na buzi :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #526390 przez masuska
aska27 napisał:

POPIERAM:)

11 lata 11 miesiąc temu #526452 przez różyczka
masuska napisał:

aska27 napisał:

POPIERAM:)

lubie to! :lol:

A tak serio to sie wzruszyłam ta Biedna Rose na maksa teraz :blush:

i jak tu Was nie kochać :unsure: :)

Olka fajnie to napisałas...niezgłebiona dziedzina :laugh:

Ania powiedz Tomiemu,ze faceci gotujący sa mega seksi :blink:

ja takiego kiedys bede chciała miec :lol: do tego jeszcze żeby był mądry, bystry, dowcipny, miał pomysl na siebie, byl obrzydliwie bogaty i przystojny oraz zadbany rzecz jasna i żeby był rosjaninem czy innym ukraińcem :lol: bo wschodni akcent mnie podnieca :silly:
a tak konkretniej to moze być jeden z braci Kliczko....wiecie...tacy słynni bokserzy to są :) obaj mają nawet doktorat :ohmy: :lol:
fajnie wymyslilam nie? :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #526514 przez masuska
Biedna Rose

Majaczy!

:lol:

11 lata 11 miesiąc temu #526567 przez iwanek1
Nie,no muszę coś napisac,bo coś ostatnio jestem wspominana :P
Masusko nie jestem w ciąży niestety,bo się boję :silly:Na dyskotekę też bym poszła :silly:
Biedna Rose :kiss: dziękuje za :kiss:
Oposku no napisałam coś,malutko ale jest.
Może bym i popisała,ale ja Was czytam :blink: :lol: ,o czym pewnie wiecie,a Wy mnie nie,więc trudno się wstrzelic w forum po takiej przerwie :blush:
Ale stwierdzam jakAsia,że po przeczytaniu co napisałyście juz mam lepszy humor:)

Różyczko pewnie Cię nie pocieszę,ale Hanka tez mało śpi a,właściwie nie śpi w nocy :angry: ,a ja wróciłam do pracy w tym tygodniu i zadowolona nie jestem :angry:
Aniaw,przyszła mamo,Natimp :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #526607 przez hoborr
Dobry wieczór!

Asiu już przepis podaję:) :
Składniki:
Ciasto: 8 jajek, 8 łyżek cukru pudru, 10 łyżek mąki przennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżka kakao, szczypta sody.
Masa. 500ml mleka, budyń waniliowy, 3 żółtka, łyżka krupczatki, cukier waniliowy, 2 łyżki cukru, kostka masła, likier jajeczny 0 kieliszek, 50g czekolady.
1 opakowanie galaretki
1. Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku . Ubić. Następnie dodać mąkę, sodę i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jedne j kakao. przelać do blaszek. Piec 15 - 20 minut w 180 stopniach. Wyciągnąć na mokrą ściereczkę.
2. Mleko wstawić na gaz. Trochę odlać i pododawać: budyń, mąkę, cukry i żółtka. Wylać na gotującą resztę mleka. Ugotować budyń.
Masło na głądka masę, dodać budyń przestudzony. Podzielić na dwie części. DO jednej likier do drugiej czekolada - ja dałam łyżkę nutelli. I ogólnie cukier puder bo masa była mało słodka. - ale to mój gust.
A w między czasie galaretkę - najlepiej czerwoną rozpuścić na talerzu.
Biszkopty posmarować masami, na środku ułożyć galaretkę. Ciasto zwinąć - przy pomocy ściereczki. mniam mniam mniam:)

Asiu a jakie masz imoina - może podpatrzę - no jakby mi sie ten Nataniel znudził do porodu:)

Aniu trzymam kciuki za kotkę:) I cały czas dla mnie to jakaś masakra że kotu się próby wątrobowe robi.. Moja sis ma pieska - jakąś miniaturkę latrelka miniaturowego - czy jakoś tak. Non stop z nim jeździ do lekarza. A to na szczepienie, a to na jakieś zabiegi.. ja to jestem 100 lat za murzynami. A t0o chyba przez to że u mnie na podwórku to tylko kury, psy, koty i całą zgraja perliczek, 4 kaczki i gołębie. - łażą jak chcą. Ech te Tomaszki - mój tez lubi z Aduisą na sanki chodzić. A jak mnie kiedyś wzioł to sanki do samochodu przyczepił i tak mnie woził:) - ale to już było daaawno:)

Olka u nas też nocnik to raczej zabawka niz przedmiot uzytkowy:)

Masuska ja chodziłam w tym roku na szkolne dyskoteki ale była zabawa!!!!I Nie Iwanek a Ufolka była:)

Przyszła mamusiu a jak się teraz czuje Areczek?

Różyczko kochana! JA może napisze tylko to co się u nas dzieje... Nie pisałam tu nic żeby nie zapeszać... ALe Aduśka dokładnie od 1 stycznia ni z tego ni z owego zaczeła spać w nocy i nie jeść. Do tej pory norma to 1 - 2 butelki - tak po 90ml. I pewnej nocy poprostu sięni eodudziła. ja wstawałąm non stop co sie dzieje - a ona spała. I przez to 9 w sumie nocy śpi ładnie. A jeszcze w grudniu była masakra w nocy. I dlaczego tak jest?? Może po prostu musi dorosnąć Bianeczka do tego momentu i koniec. Ada 1 stycznia skończyła równe 1,5 roku. I to był przełom. A może Bianka tez na półtora roczku Cię zaskoczy? Życzę Ci tego z całego serca!

Natimp ale mi smaka narobiłas tym łososiem ! Jak możesz!! ?? Dobry był chociaż???

A żeby nie było moje dziecko takie święta - to za to usypiąć nie che... sama zasypiałą włóżeczku a teraz zabiera majdan cały: podusię, pieluszkę, smoczek i leci przez pół domu spać do dziadka. On ją odnosi po 10- 15 minutach śpiąca do łóżeczka. A usypia leżąć przy nim lub na rękach :S :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #526611 przez hoborr
MAtko ale długi post strzeliłam... to do mnie nie podobne.. :S

11 lata 11 miesiąc temu #526621 przez różyczka
hoborr napisał:

MAtko ale długi post strzeliłam... to do mnie nie podobne.. :S

No własnie chciałam to samo gadać :)
To juz pewnie tak na zapas było,a teraz znowu iles dni z rzedu tylko "dzien dobry", "dobranoc" itp. :laugh: ale my Tobie teraz wszystko wybaczamy....Ty wiesz :blink:
Niesamowite to co napisalas o Adusi! dziekuje Ci za to życzenie i oby sie spełnil bo ja juz tylko własnie na taki cud czekam :)
a rolada brzmi fenomenalnie, tylko powiedz-czy dobrze rozumiem,ze ściętą galaretke walimy na ten krem czy jak?

Iwanek cześć :)
Masuska pisze,ze majacze a sama tez miala omamy,ze Ciebie widziala :laugh:
a Hania w nocy tez chleje mleko jak Bianka?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #526649 przez różyczka
przyszla_mama napisał:

Rózyczko - jesli nie masz checi to nie odpisuj, bo na pewno o tym nie raz pisalas, ale ile Bianka razy budzi sie w nocy? i budzi sie na mleko czy rozbudza sie i nie moze zasnac juz? i czy spi w dzien jeszcze?

bo mlody tez sie budzi mi w nocy i zlopie mleko, ostatnio jedna mloda mama zszokowana byla, ze jak moge na to pozwalac :ohmy: :ohmy: jak to jak? :) normalnie, a co ja mam zrobic, dziecko potrzebuje, chce to pije :) a ona mi tu z teoriami wszystkimi zaczela wyjezdzac i ze jak to jej dziecko przestalo pic mleko w tym i tym miesiacu pffffff :) :)

jasne,ze odpisze tylko kliknij prosze na spojler bo nie chce przynudzac juz dziewczynom ciagle na ten temat :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aniu Ty na tej waszej stronie na FB na fotce z wlosami tak do konca ucha...to normalnie sam seks :blink:
(żeby byla jasnośc mam te 50 twarzy Greya ale jeszcze nie zaczełam czytac)

11 lata 11 miesiąc temu #526659 przez hoborr
Różyczko zastygnięta galaretkę pokrojoną w grube paski ułozyłam wzdłuż biszkopta i potem ona jest w samym środu tej rolady:)
Tylko dziś ta ciemna to mi trochę pękła bo kakao dałam za duzo - sypnełam na oko i było ciasto za ciężkie.

Ja wiem że Wy mi wszsytko wybaczacie:) Kochane moje dziołchy forumowe:) :kiss: :kiss: :kiss: :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka