BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu #533506 przez Oposek
Dorotas Filip jak Bianka- budzi się często od urodzenia :) Teraz i tak kultura, bo śpi od 20 do 24-1 w nocy, więc przynajmniej wieczór mam dla siebie :)

Rose ojtam zrzędzisz od razu :P

Ufolka pewnie samych we dwoje ich prędko nie zostawisz, bo dzieci mają różne głupie pomysły, ale nie będzie aż tak źle :) Przyzwyczai się Amelka, że nie można Oliwce robić krzywdy:) Ania a jak było u Was? bo między Szymusiem i Dominikiem dwa lata różnicy, prawda?

Hoborku no racja, zawsze zdążysz:) Jeszcze w ciąu dnia musisz oooooojoj napisać :) A Ty Kochana kupiłaś w końcu to nosidełko/ chustę, czy się rozmyśliłaś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533510 przez Oposek
Ania W no jak to o czym/ o kim plotkujemy? O Tobie :P :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533514 przez aniaw
Oposek między moimi chłopakami 1rok i 3 mce różnicy :)
Szymi był bardzo nieostrożny i ciągle chciał na nim usiąść albo podeptać, więc luz :lol:
Jak Mały spał to Szymi go nie zauważał i żył swoim życiem i ze swoimi rodzicami :lol: Dopiero jak Mały zaczynał płakać ten biegł ze smoczkiem, żeby go zatkać i żeby nie przeszkadzał mu w zabawie :lol: Oczywiście miał instynkty opiekuńcze i bardzo chciał od razu nosić go na rękach :lol: Bujał go w bujaczku czy huśtawce - czasem zbyt intensywnie, ale też się liczy :lol: Pacnięcie zabawką w głowę to był standard, więc trzeba było uważać :S
Jak mały zaczął siedzieć to przynajmniej można mu było podać i zaraz zabrać zabawkę, więc frajda dodatkowa :lol:
Nauka chodzenia i popychanie lub zmuszanie do siadania - szkoła życia :lol:
Wiesz nawet teraz nie można ich samych zostawić na dłuższą chwilę bo Dominik zaraz krzyczy i już wiadomo, że Szymi mu coś zrobił. Przy nas Szymi podchodzi do Dominika, całuje w czółko i mówi przepraszam, ale jak się odkręcimy to on swoje ;)
Są momenty, że się bawią juz razem, biegają, śmieją się, coś kombinują, skaczą po łóżku, robią sobie posłania na podłodze i znoszą koce - fajnie tak na nich patrzeć :)
Ale Dominik papuguje wszystko po Szymonku i chce bawić się dokładnie tą rzeczą, którą Szymi ma w ręku ;) No i tu się zaczyna wojna :S Chyba, że Szymi ustąpi i odda mu zabawkę a sam weźmie sobie drugą podobną lub identyczną :lol: Ech można o nich godzinami pisać :S

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533515 przez aniaw
Oposek jak o mnie to nie mam co czytać forum, poczytam w gazetach :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #533517 przez ufolka
aniaw napisał:

Oposek między moimi chłopakami 1rok i 3 mce różnicy :)
Szymi był bardzo nieostrożny i ciągle chciał na nim usiąść albo podeptać, więc luz :lol:
Jak Mały spał to Szymi go nie zauważał i żył swoim życiem i ze swoimi rodzicami :lol: Dopiero jak Mały zaczynał płakać ten biegł ze smoczkiem, żeby go zatkać i żeby nie przeszkadzał mu w zabawie :lol: Oczywiście miał instynkty opiekuńcze i bardzo chciał od razu nosić go na rękach :lol: Bujał go w bujaczku czy huśtawce - czasem zbyt intensywnie, ale też się liczy :lol: Pacnięcie zabawką w głowę to był standard, więc trzeba było uważać :S
Jak mały zaczął siedzieć to przynajmniej można mu było podać i zaraz zabrać zabawkę, więc frajda dodatkowa :lol:
Nauka chodzenia i popychanie lub zmuszanie do siadania - szkoła życia :lol:
Wiesz nawet teraz ni można ich samych zostawić na dłuższą chwilę bo Dominik zaraz krzyczy i już wiadomo, że Szymi mu coś zrobił. Przy nas Szymi podchodzi do Dominika, całuje w czółko i mówi przepraszam, ale jak się odkręcimy to on swoje ;)
Są momenty, że się bawią juz razem, biegają, śmieją się, coś kombinują, skaczą po łóżku, robią sobie posłania na podłodze i znoszą koce - fajnie tak na nich patrzeć :)
Ale Dominik papuguje wszystko po Szymonku i chce bawić się dokładnie tą rzeczą, którą Szymi ma w ręku ;) No i tu się zaczyna wojna :S Chyba, że Szymi ustąpi i odda mu zabawkę a sam weźmie sobie drugą podobną lub identyczną :lol: Ech można o nich godzinami pisać :S

ojej :ohmy: :laugh: :lol: :woohoo: nie wiem czy mam się bać czy śmiać :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #533521 przez hoborr
OPosku nic nie kupiłam. Ani niani, ani chusty, ani pościeli... zawsze wszystko na ostatnia chwilę...

Aniu - fajnie że ranki się goją. A to co piszesz o chłopakach - to mi chyba w nocy spać nie pozwoli.....

No więc: ojojojojoj

DOBRANOC! :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #533522 przez ufolka
hoborr napisał:

Ufolka a ja nie mam proszku do prania:) Także prasowanie poczeka:)

a w czym pierzesz Adusi ubranka ? :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #533525 przez hoborr
Ufolko piorę w vizirze - a małemu to muszę w specjalnym. Levellę uzywałam i teraz penwnie tez będę:)
A reakcja Twoja na wpis Ani - podobna do mojej:)

11 lata 11 miesiąc temu #533526 przez aniaw
Ufolka to są chłopaki niewyżytych i rozbrykanych rodziców, więc co się dziwić :lol:
Ja podobno moją siorę maltretowałam na podwórku jak miałam kilka lat i aż sąsiadka przychodziła na skargę do mojej mamy, że latam ze szczotką za siorą :ohmy:
A w domu jak mieliśmy piec kaflowy to sprawdzałam jak długo moja siora wytrzyma z ręką przytrzymaną do kafelka mocno ciepłego i nie zacznie krzyczeć :ohmy:
Moje dzieci na prawdę są grzeczne, bo w porównaniu do mojej wyobraźni jak to może wyglądać to zupełny lajcik :lol:
Wy z mężem jesteście spokojni, dobrze ułożeni itd, Amelka grzeczna, spokojna damulka więc będzie kochać swoją siostrzyczkę od pierwszego wejrzenia :kiss:
Moje chłopaki też się kochają tylko czasem tak trudno okazać im tą miłość :)
Jak jeden idzie na spacer to zaraz ogląda się na drugiego czy ten też już gotowy i czy idą razem, bo jak nie to zaraz krzyk :lol:
Buziaki przed spaniem to już rytuał i Dominiś dumnie wyczekuje w swoim wyrku jak Szymi przyjdzie pocałować go na dobranoc :)
Plus jest taki, że Dominik wszystko zaczyna szybciej robić i ma za wzór brata, więc ciągle do przodu :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533538 przez basba
Ja pierdziu... padam!!!!!!

Na jutro zostało wnieść drewno koło kominka, odkurzyć i podłogi pomyć, Zrobic coś do jedzonka i luzzzz a w niedziele od nowa to samo bedzie buahaha!!! :lol: Nie wiem czy smiac sie czy płakać :dry: :S

No ależ tu się gwarno zrobiło!!! Dziewczynki prosze mi tu jeszcze Lucy przyprowadzić i Kamilkę i bedzie git!!!!! ;)

Dzisiaj śmiac mi się chciało z jednego gościa- zawiozłam mu kase za wynajem tablicy reklamowej a że miałam cos do załatwienia jeszcze to mu kasę dałam na dworze i mu mówie ze sie spiesze, niech mi tylko pokwitowanie podpisze ze pieniądze przyjał. A on do mnie z tekstem: Pani to wiecznie gdzieś biegnie, by pani weszła na chwilę. A ja: pan wybaczy ale na kawe to ja czasu nie mam :cheer: ale miał minę hehehe

Anka weź tu dziewczyn nie strasz! Na początku to wiadomo oczy dookoła głowy ale potem jaki luuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzzz ;)
Super że ranki sie goją i ze Dominik taki dzielny!!! A ty to niezła artystka byłaś i tak ci zostało...

Hoborr kobieto się bierz! Duzo czasu ci nie zostało...

Różyczko ja rozważam zakup stoperów do uszu... Ja sie obydwoje nakręcą to łeb pęka! :silly: Musze się zebrać w sobie i nagrac co nieco... tylko pojęcia bladego ja nie mam jak wstawiac tu filmik :S

11 lata 11 miesiąc temu #533542 przez ufolka
Ania tak, to prawda że dzieci super się rozwijają jak jest starszak w domu, u mojej kuzynki też to widać:) troszkę niepokojące to co piszesz, ale zdaje sobie sprawę że Amelka jeszcze mała jest i że trzeba będzie pilnować, póki się nie nauczy hehe no ale wiedziałam na co się decyduję :) z jednej strony trzeba będzie mieć oczy naokoło głowy, a z drugiej fajnie tak poczytać o tym, jak Twoje dzieciaczki się razem bawią, całuski dają itd :) i tak szczerze to nie mogę się doczekać hehe

Hoborrku ja też jakiś czas prałam w normalnym proszku, ale jakiejś wysypki dostała, nie wiem do tej pory od czego i z powrotem zmieniłam, w Dzidziusiu piorę albo właśnie w Lovelli :) a teraz i tak dwójki ciuszki będę prać razem w dziecięcym proszku :)

Basba w końcu weekend idzie, czyli jedno wielkie sprzątanie :dry: patrzę że u Ciebie tak jak u mnie hehe

uff, poprasowane, "władca pierścieni" się kończy w tvn więc idę się kąpać, poczytam i spać :) Dobranoc

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #533586 przez różyczka
Dzien dobry sobotnio :)
ja w pracy od 8.30, oczy zapuchnięte jak u potwora jakiegos, ale sińce od permanentnego niewyspania mocno pomalowane na żółto (neutralizuje fiolet :blink: ) wiec nikt nie krzyczał na mój widok na szczęście :blink:

Basba
ja mam konto na youtube załozone i tam ładuje filmik a potem wkleja sie tu link do niego poprostu, zaznaczasz tam opcję "niepubliczny" i wtedy widza go tylko Ci, którym dasz link do niego :) nagraj koniecznie :)
widzisz...a Bianka do Was ciagle dzwoni i chce gadać tylko ona nie wie,ze Wiki juz po polsku mówi i cięzko jej bedzie Bianke zrozumiec :laugh: sorry jeszcze raz :blush:

Ania super napisałas o swoich synkach :)
a Domnik superhero normalnie :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu #533705 przez hoborr
Dzień dobry:)

11 lata 11 miesiąc temu #533815 przez Oposek
dzień dobry :)

Mąż się Filipem rano zajął, teraz Młody śpi, a ja jeszcze w piżamie :blush:
I niiiiiiiiiiiiiiiiic mi się nie chce...

11 lata 11 miesiąc temu #533898 przez masuska
Dzień Dobry:)

Z dobrych wieści to tyle że Piotrek kocha nad życie nową książeczkę o Straży Pożarnej:) Dobrze że mamy prawie za płotem strażnicę to w wakacje będzie miał co oglądać:) Droga dobra wiadomość to taka że wygrałam w zdrapce 100zł:) Mężowi ani słowa, bo to na jakieś pierdołki pójdzie:)

Hoborrku, a masz zamiar chustę kupić?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka