BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu #534772 przez różyczka
Fajne to ciasto ale 1,5 h w lodówce czekac to ja bym nie dala rady :laugh: , szybciej cos upiec :blink:

dzis zamierzam nie dac Biance mleka w nocy hahahahha :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #534813 przez masuska
Wstręciucha! Nie dać dziecku jeść:P Żarcik:)

Laurki już zrobione, synuś z tatusiem w wyrku, ale słyszę że jeszcze nie śpią. A ja:) wciągam sałatkę:) Kawki bym się napiła i ciasto zjadła:) No ale już nie wymyślam:)

11 lata 11 miesiąc temu #534939 przez aska27
Masuska laurki cudne, pomysł ekstra. Na pewno spodobają się dziadkom! :)

Różyczko trzymam kciuki za dzisiejszą postną noc :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #535036 przez różyczka
różyczka napisał:

dzis zamierzam nie dac Biance mleka w nocy hahahahha :laugh:

jak wczorajto napisałam to az sama sie ubawilam normalnie :)

ale UDAŁO SIE :lol:
co prawda jestem zbąbąna na maksa bo calą noc tłumaczyłam panience,ze nie i koniec, ale tak skutecznie,ze rano jak juz wstała to sie obraziła i wcale juz nie chcialanawet na sniadanko, wolała jajecznice z szynka :blink:
jedna osoba mi zasugerowala,ze wszystko co nowe na poczatku działa, ostatnio jak próbowałam ze zmniejszaniem mleka tez do pewnego momentu szło całkiem calkiem, a potem opór i miałam doła,ale efekt był taki,ze jednak zeszlismy wtedy z ilości i juz do tcyh 5 butli po 210 juz nie wrócilismy, wiec teraz sie zaparłam i koniec z nocnym zarciem. Butle wywalone :) powrotu nie ma :)

Wczoraj moja córka skończyła 1,5 roku wiec taki dobry moment na przełomowe zmiany, no nie? :blink:

a tak w ogóle to dzien dobry :) miłego dnia :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #535080 przez olka1730
Witam poniedziałkowo.......

..no widze ze Rozyczka wojne zaczyna z corka,wytoczyłas ciezką artylerie przeciwko corce,hmmm bitwy ona wygrywała,matka wojne zwycięzy ....zartuje oczywiscie,ale wiem ze Ty sie nie obrazasz i na miętko podchodzisz ;) wiec jakby co powodzenia zycze :) jestem z Toba :) ja nadal karmie w nocy :dry: bo jak wpada w szał,to tylko ino drap biegusiem robię tak matke wyćwiczył :P no ale ja wstaje 2 razy w nocy

11 lata 11 miesiąc temu #535094 przez masuska
Dzień dobry w dniu Babci:)

11 lata 11 miesiąc temu #535111 przez basba
Dzień dobry poniedziałkowo :)

U nas niedzila minęła pod znakiem dnia prababci i pradziadka :)
Pradziadkowie dostali kolandarze i słodycze i byli mega szczęśliwi że prawnuki ich odwiedziły ;)
Moich rodziców odwiedzimy za 2 tygodnie a męża ojca jutra (bo mieszka obok :P ).

Ufolka ja ci powiem szczerze że weekendów nie cierpie! Kojarzy mi sie tylko i wyłacznie z gruntownym sprzątaniem (w ciągu tygodnia tylko odkurzam), wielkim praniem (zwykle 3 pralki idą) i prasowaniem (a tu juz cały stos ubran). Jak siadam koło 16 to jest sukces... :dry: Dla tego staram się rozłożyć pracę na piątek i sobotę ;) No ale... ;)

Różyczko, Aniu... filmik nagrany - co prawda krótki bo miejsce na kamerce mi się skończyło i musze wszysytko zgrać, ale ksiazeczka o zwierzatkach "omówiona" ;) Napisz mi tylko Różyczko jak możesz jak to teraz załadować i gdzie sie zaznacza ten profil niepubliczny :woohoo:
Różyczko nic sie nie stało ze Biancia do mnie czasami przekreci ;) nastepnym razem nie rozłanczaj :lol: co by dzieczyny (te duże i małe) mogly pogadac :laugh:
Film obejrzałaś?
Super że udało ci się twój plan wprowadzić w życie... Życzę wytrwałości kochana a Biance dłuuuuuuuuugiej nocy!!!

Aniu fajnie tak się spotkac ze starymi znajomymi... tyle tematów do nadrobienia, co??? Jak migdałek? Mam nadzieje ze sie zmniejszył... Teletubów ja nie cierpie i nigdy nie włanczam, ale ciocia obczaił ze lecą i ze Wiki je uwielbia wiec jej włancza :lol:

Hoborrku ja z francuskiego robiłam pierożki. Z miseczki wycinasz kółka, pośrodku wkladasz farsz(albo na słodko jakiś dżem, albo ser+szynka+warzywka... co lubisz) składasz dociskając brzegi widelcem i zapiekasz. Kochana nie wiem czy masz dzisiaj również imieninki w każdym bądź razie wszystkiego naj!!!!!! :kiss:

Jej Oposku jak ci dobrze! Mnie Wiki wyciąga z wyra za rękę z tekstem... "wstań, prosze, idziemy...." :S

Masuska jakie śliczne laurki...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #535180 przez aniaw
Hej :laugh:

Ja wczoraj cały dzionek w łóżku spędziłam bo byłam ledwo żywa i antybiotyk łykałam ;)
Popsuła mi się cała lewa strona jamy ustnej, lewa strona dziąseł na szczęce i żuchwie, lewy policzek, lewa strona języka, migdał, gardło :ohmy: Jestem uszkodzona lewostronnie :ohmy:
W życiu czegoś takiego nie miałam :huh: Ale pracowac trzeba ;) Nie mogę dotykać, opuchło, boli ;) Ech na szczęście dziś lepiej :)

Tomi wczoraj spisał się na medal bo dziećmi się zajmował, z szymim był na sankach bo Dominik akurat zasypiał, więc go ominęło ;) , zrobił obiadek - pysznego łososia w piekarniku ala Rose i dawał radę :kiss:

Rose trzymamy kciuki za wojnę :kiss: A jakie ciacho w końcu robiłaś? :)

Masuska też czytam, że dzielnie walczyłaś w kuchni :) Laurki extra :)

Olka mój tez budzi się 2x a czasem prześpi całą noc :)

Basba fajnie, że weekend udany :) Mnie Domik też na siłę za rękę wyciąga z łóżka i gada po swojemu :S

Nati wszystkiego najlepszego z okazji dnia babci :lol: :kiss: :P

Asiu co tam u Was???

A gdzie reszta się pytam???

Dobra wracam do pracy :kiss:

Ps. miałam dziś przedstawiciela handlowego mojego ulubionego :blush: Matko ponad godzinę gadaliśmy i nawet nie wiem kiedy czas minął, taki superaśny facet :silly: No ale ja już po ślubie :S

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #535205 przez aniaw
Zapomniałam Wam napisać jaka miałam akcję w autobusie do pracy...
Rano jest mega ścisk u nas w autobusach - ja mam luz bo wsiadam na poczatkowym przystanku, więc zawsze miejscówę siedzącą mam, więc jeszcze godzinke moge się kimnąc :lol:
Na jednym z przystanków wsiadła starsza babeczka (no tak koło 50siątki) i jakoś niefortunnie popchnęłe druga babke w podobnym wieku. A tamta jak się wydarłą, że ta się rozpycha i dała jej normalnie w głowę :ohmy: Tak od tyłu w czapkę otwarta ręką :ohmy:
Tamta oburzona się odwinęła i ta też palnęła :ohmy: One się szturchały i przepychały i wyzywały jak jakies dzieci :ohmy: No masakra i nie wiadomo było śmiac się czy interweniować :huh: Babki się poszturchały a później wyzywały cały jeden przystanek aż na kolejnym jedna z nich wysiadła :S Pierwszy raz cosik takiego widziałam :ohmy:
A jakie wyszukane wyzwiska od buraków, łajz i wieśniaków szły :ohmy:
Nieźle rozpoczęły dzień babci :lol:

A tu coś słodkiego:
demotywatory.pl/4021429/Poczekaj-piesku-zaraz-wracam

Basba czekamy na filmik :)

11 lata 11 miesiąc temu #535245 przez olka1730
Anka zapusciłam wodze fantazji:lol: ubawiłam sie,zaluje ze ja w drodze do pracy nie mam takich akcji bo pewnie zaczęłabym sie śmiać :S teraz bacie to juz nie te bacie :silly: co kiedys wyzwolone jakies teraz :woohoo: ,dobrze ze kijek w rece nie mialy do Nordic Walking.

11 lata 11 miesiąc temu #535255 przez basba
hehehe Anka ty to masz zawsze jakieś ciekawe przygody ;) .. Olka ma racje z tymi kijkami :laugh:
Filmik postaram się dzisiaj wstawić :lol:

A mam takie pytanko z innej beczki... macie jakieś sprawdzone odżywk - koniecznie bez spłukiwania i koniecznie zeby nie były to spraye i pianki (najlepiej taki fluid czy cos). Ja w mokrych wlosach chodzę spać wiec po spreyach i piankach poduszka jest cała mokra a jak nie nałoże po umyciu odżywki to mam masakryczne siano :S

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #535411 przez Oposek
dzień dobry:)
Kto kupić ciastolinę/ piankolinę w Biedronce i powie, czy warto?
Bo ja tylko do Lidla dotarłam (i polecam)

11 lata 11 miesiąc temu #535528 przez różyczka
hahahhahahahahahah :laugh: Anka :laugh: szkoda,ze mnie tam nie było :)

Basbo czekamy na filmik :)

Oposku ja nie kupić :laugh:
ale tatko kupic Biance dzis w lidlu recznik i kocyk z Hello Kitty i mate muzyczna :)

pokręcilo mnie cos w karku na maksa i koleżanka zapodałam mi jakis środek z codeina-no chodze jak po dopalaczu :laugh: szkoda,ze znowu pozamykali te sklepy z dopalaczami wpomorskim :blink:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #535682 przez aska27

11 lata 11 miesiąc temu #535730 przez Oposek
Basba ja nie jestem dobra w takich kosmetycznych sprawach, ale używałam jedwabiu do włosów i baaaardzo mi pasował :) W rosmanie można w maleńkich buteleczkach kupić i wypróbować.

Masuska świetnie brzmi ten Twój przepis na ciasto francuskie, ale nie jestem w stanie ogarnąć opisu zawijania. Chyba za głupia jestem :blush: :blink: Świetny pomysł na laurki, naprawdę!!! Bardzo mi się podoba. A jak żeście odbijali gwiazdki? My poszliśmy na łatwiznę i mamy kalendarze oraz buziaki, u nas 3 Babcie, 4 Prababcie i 2 Dziadków, więc jakoś czasu/ weny zabrakło.

Rose trzymam mocno kciuki, żeby się udało z tym mlekiem! choć wtedy już zostanę sama z budzącym się dzieckiem i o kim będę myśleć o 3 rano, kiedy Młody się obudzi szósty raz w ciągu godziny? :blink: :kiss: Ręczniczki z Hello Kitty piękne są! Nie myśl sobie, Twoje przepisy też wykorzystam :P :)

Aniu niezłe te emerytki, ja tylko raz widziałam, jak babeczka rzuciła na siedzenie siatkę niemal od drzwi i krzyknęła "zajęte!" :lol:

ciąg dalszy nastąpi...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka