BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu #633325 przez Oposek
dzień dobry :)

U nas piękna pogoda, dużo na powietrzu, dużo z innymi dziećmi, więc czas się jakoś skurczył...
Filip się zlitował i zaczął porządnie spać- kolejną noc obudził się dwa razy tylko na chwilkę, drugi raz koło 6, ale uśpiłam Go z powrotem i wstaliśmy tuż przed 8... W porównaniu do nocek z 8-10 pobudkami, które mieliśmy przez 20 miesięcy różnica jest duża...
Powoli zaczynamy rozważać kupnu Mu większego łóżeczka, ale to już pewnie po wakacjach...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #633340 przez Oposek
Hoborku Filip nie zrezygnował z cyca sam, żmudnie żeśmy odstawiali od 11 lutego. No ale udało się w końcu :) Litek od razu wiedział, że nie będzie pracował w zawodzie, więc skończył studia i obronę zostawił na święte nigdy ;) Gratulacje dla Robercika, że tak pięknie śpi, ładniej niż Filip nawet teraz :)

Nati fajoskie jest stare zoo, przez całe dzieciństwo chodziłam tam przy każdym pobycie w Poznaniu :) Teraz też chodzimy, choć jednak co Malta to Malta :)
Gratki za szafy, ciuchy uporządkowałam, ale w reszcie bajzel- też się muszę zmobilizować.

Rose ale fajny prezent Dziadziuś Bianusi kupił :) Zdrówka dla Młodej, oby zęby szybciutko wyszły :kiss:

Basba pycha sernik, mniam :) A co ma na wierzchu? na tym truskawkowym musie? Współczuję nocki, oby te pleśniawki zniknęły bez śladu! :kiss:

Asia super, że Mikuś lubi swoje łóżeczko :) Ja ciepło wspominam czas, kiedy spaliśmy w trójkę, ale teraz już bym chyba nie dała rady- za bardzo się Filip wierci i rozpycha...

Masuska super, że Piotruś już nie ma objawy skazy, u nas też się wszystko na razie wyciszyło, nie zapeszając. A pomysł na jogurt super- brzmi pysznie! :)

Ania gratki za efekty bieganiowe, ja do biegania przekonać się nie dam, ale może zapiszę się na aquaareobic w końcu... My też zawsze szalejemy z młodym na placach zabaw, dobrze wiedzieć, że jest takich więcej :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #633341 przez basba
OO... zguby sie znalazły! A Oposek nawet napisała co u nich :lol:

Oposku strasznie się ciesze że Filip postanowił w końcu sie wyspać ;) Mam nadzieję ze to juz tak na stałe :) Ja też myślę nad przeniesieniem Wiki do normalnego łóżka... ale zwlekam z tym bo ona ostatnio strasznie w nocy wariuje i boje się ze mi wyleci z niego. Ale pościel juz ma wypraną jakby co :P

Aniu Toś gościa tekstem zabiła! :lol: A jak sto lat cie nie było to kurde nie wiem przespałam je czy jak... ;) Gratki za bieganie i pierwsze efekty. Trzymam kciuki! No A Szymiemu pogratuluj pierwszej miłosci ;) Teraz to już musisz uważać - wiesz zabawy w lekarza, itp.. ja juz to przechodziłam z Antkiem hehe...
A my weekend moajowy tradycyjnie spędzamy remontując, dobudowując, sadząc itd... mamy w planie wiate na saochody postawić co by odsnieżać nie było trzeba, HA! :P

Dziewczyny HELP!!! Co ja mam kupic na komunie na prezent. Kasy nie chcemy dawać bo nie wiadomo ile, zreszta tą dziewczynkę bedziemy widzieć po raz pierwszy w życiu :S Jej tato to mój chrzestny, a widujemy sie własciwie na pogrzebach :cheer: . Coś ich tknęło żeby nas zaprosic no i mam dylemat co kupic. Myślałam o złotej bransoletce (pewnie ze 200 zł kosztuje) co myślicie????

EDIT: Oposku na tej piance truskawkowej jest pokruszona beza :)

11 lata 11 miesiąc temu #633570 przez aga1040
Hej. Czasem podczytuje. Ale jakoś mam lenia na odpisywanie.

U nas po malutku. Brzuszek mam już dość ogromniasty :) chyba większy niż przy Kubim. Ale może mi się tylko wydaje. Oli wczoraj cały dzień wierzgał jak szalony a dzisiaj cisza. Aż się wystraszyłam czy coś nie tak. Bo wczoraj jakiś taki był figlarny cały dzień. Brzusio mi falował cały dzień. A dzisiaj jak z Kubim byliśmy na spacerku to cisza. Ale teraz zaczyna już się odzywać mój bąbelek kochany i delikatnie fika :-)

Ja nadal nie mam koncepcji na strój na komunie. Nie wiem czy zamawiać tamtą tuniczke czy wogóle dac se spokój i wcisnąć sie w jakąś starą kieckę. Nie mam pojęcia. Ale chce wyglądać ładnie hihi

Wczoraj Kubiemu i zmyślą też o Oli kupiłam fotelik SkoobyDoo.
No mały poprostu szaleje na jego punkcje. Także polecam. Fajna sprawa. A czaiłam się czy kupować czy nie i nie żałuje.

11 lata 11 miesiąc temu #633574 przez aga1040

11 lata 11 miesiąc temu #633722 przez masuska
Hey hey:)

Basbo, ciekawa jestem co z Wiki... Może zębiska? Rolety zaciemniają, nie aż tak rewelacyjnie jak bym czasem chciała, ale dajemy radę:) Przepis na ciasto ma Pani tu:
www.mojeciasto.pl/przepisy/ciasto-budyniowo-jagodowe-6893.html
Ja zamiast jagód dałam truskawki, bo promocja była:)
B.dobry pomysł z ta bransoletką:) Zawsze pamiątka i lepiej to, niż laptop, tablet, czy co tam się daje teraz.

Anka to dawaj mi do znajomych na tym innym forum:) Też się ogarniam, bo też na weselę idę w czerwcu i mam takie skromne marzenie wakacyjne... Biegać nie biegam, chcieć chciałam, ale czasu ciągle brak, a na podwórku ile roboty:(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oposku widzisz jakie pozytywne zmiany na wiosnę:)

Aga ten ze scoobym najbardziej mi się podobał:) Fajnie tak z brzuszkiem.... ehhh :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #633724 przez masuska
ooo jaaaa... miałam się pochwalić..... kupiłam sobie legginsy:) Ja stara koza kupiłam sobie... Galaxy:)

A coś fajnego było w DDTVN
dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/majonez-m...ma-zrobic,84560.html

11 lata 11 miesiąc temu #633730 przez masuska
Rosa jak Oliff?

11 lata 11 miesiąc temu #634161 przez masuska
Dzień dobry:) Dziś dzień wolny mam, poobijać się można... na podwórku rozgrabić ziemię muszę:P

11 lata 11 miesiąc temu #634236 przez aga1040
Dzień dobry. Druga :-)

A my już z Kubim po śniadanku i lecimy nie długo z koleżanką i dzieciaczkami na placyk zabaw.
Wieczorem znowu pewnie padne ;-) po spacerkach.
Buziaczki i miłego dnia :* :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #634288 przez natimp1
Hej Pituchy.....
Piękna pogoda .. ąż się chce..
Rose odmeldować się......

U nas jakos ok.. chłopaki oki, Jachu wczoraj zaliczył fryzjera i wyszedł z przepiękna fryzura i ukłutym uchem bo się ruszał:) płakał dopóki Pani nie zapytała czy chce lizaka.... ból od razu przeszedł.... ja na szczęście mam rezerwowe lizaki takie z apteki to podmieniłam.. pewnie to samo byle co ale przynajmniej bez cukru:)
laski a jest coś czym można zastąpić cukier .. w sensie jest słodkawe ale nie szkodliwe:) odpada miód.....

Basba .. ja bym kupiła kolczyki srebrne lub złote.. na bank nie wydasz multum kasy..a nie ma się co spuszczać jak to nikt bliski.... daj znać co z Wikula.. co tak szaleje...

Ania- pisz kiedy będziesz w Poznaniu .. ostrzegę zwierzęta w ZOO ze się zbliżasz:)

Asiu my na długi wekend wyjeżdżamy pod Poznań ale tam chętnie na grilla zapraszam... to za Ławicą niedaleko jest wiec na bank traficie..

Masuska ale u co Ty mi tu ze to nie przez rolety !!!!!!!:) ekstra ze u Pita spokój z uczuleniem

Oposku..a wogóle to byś tak napisała coś więcej o Filipie...

Aga.. jakieś zdjęcia:)?
Rose..... bo focha rzucę..

11 lata 11 miesiąc temu #634352 przez różyczka
Nie fochujska :kiss: ja laseczki przewodniczacą w komisjach jestem bo u mnie tez egzaminy leca, akurat mam przerwe miedzy dwoma cześciami egzaminu i weszłam,zeby forum nie padło tylko na chwilke :silly: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #634359 przez aska27
Dzień dobry :)

Masuska
a nie odpisałaś ,albo nie zauważyłam, byłas juz w Łodzi w sądzie? Jak tam zdrówko?

Nati
a nie możecie odpoczywać po drugiej stronie Poznania? :blink:
Też byłam wczoraj u fryzjera z Mikołajem, no i bez lizaka się nie obyło.
Co do cukru to ja używam brązowego /brzozowy lub trzcinowy/

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #634412 przez basba
Nati dzieki ze pytasz o Wilkule. A wiec wczoraj w akcie desperacji wykąpałam ją w czarcim żebrze (ziele ostrozenia) no i co... Wiki spała cała noc- na mleko 2 razy jedynie się obudziła. Spała do 8!!!!! Dzisiaj powtórzymy i jeszcze jutro. W wanience pełno fafołów pływało ( a zaznaczam że napar przez sito i pieluchę przedcedzałam). Pewnie mnie wyśmiejecie ale ja akurat w to ziółko wierze :) dla zainteresowanych do poczytania www.krystynanosal.pl/?art=2

Asia, Nati... moja Wiki ostatnio u fryzjerki na fotel się władowała po Antku z tekstem - Wikuni też- i ani drgneła jak ta jej te piórka rzycinała ;)

Rose no to jesteś usprawiedliwiona :)

Aga no właśnie dawaj jakąś fote!

Masuska poobijac z grabiami powiadasz... Miłego wolnego :)

11 lata 11 miesiąc temu #634529 przez Oposek
Dzień dobry :)

Masuska fajnie mieć dzień wolny, miłego leniuchowania :kiss:

Basba super, że Wikusia spała, oby tak dalej! :) A tekst u fryzjera bezbłędny! :)

Nati ja zamiast cukru ksylitol polecam. Naprawdę warto. A fryzura Synka na zdjęciu gdzie?
U Filipa w sumie niewiele nowego :) Ładnie zasypia, lepiej śpi, broi jak broił :)

Różyczkooblałabym te dzisiejsze egzaminy jak nic B) :blush:

Aga miłego rozrabiania na placyku :) Śmieszny ten fotelik!

Ania buziaka przesyłam :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka