BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 7 miesiąc temu #634565 przez masuska
Przegrabiłam pół podwórza i przekopałam takie fatalne zielicha.... Już mi odciski wychodzą:(

Nati polecam Ci cukier brzozowy - ksylitol, słodki i dobry dla zębów. Jest też stewia naturalny słodzik ale szczerze to nie wiem jeszcze co to jest. Z roślinki produkowane i ponoć zdrowszy od białego. Liście stewii mogą być dodatkiem do deserów.

Aska faktycznie zapomniałam, do łodzi jadę 30.04

Basba czarownico :lol: :lol: :lol: :lol:

Oposku dzięki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #634653 przez basba
Ejjj no od razu ze czarownica ;) Masusko nie tak glosno bo co sobie Nati pomysli. Jeszcze mi Wice Jasink
a nie odda ;)

Oposku no oni sa slynni ze swych tekstow ;)

A co wy tak slodzicie,co??

11 lata 7 miesiąc temu #634693 przez różyczka
Ksylitol czyli cukier brzozowy ponoc powyżej 3 r.ż. dopiero-takie info dla zainteresowanych
a stevie własnie zamierzam zakupic, roslina, 0 kalorii :blink: tylko ponoć ma charakterystyczny posmak-probował ktos może?

Masusko no mówi,ze dobrze, ale diabli ja tam wiedza :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 7 miesiąc temu #634704 przez aga1040
A ja tak się zlazłam na tym spacerze że chyba kręgosłup to mi d....ą wyjdzie. Kubek śpi. Ja padnięta i obiad robie. Mam nadzieje ze te nasze wypady Oliwierkowi nie zaszkodzą. No jak mi bedzie miał kto fote pstryknąć to wstawie. Bo meżulek w delegacji i oooo...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #634710 przez aga1040
U nas jeszcze 15 tygodni do porodu i już nie mogę się doczekać jak Oliwierka będę miała przy sobie całego i zdrowego!!!!!
Martwię się jak sobie poradzę. Czy Kubek będzie bardzo zazdrosny i w ogóle ale mam nadzieje ze damy rade. Najgorszy to początek.
Ania a ty jak sobie radziłaś z chłopaczkami?? Może wesprzesz tu koleżankę dobrym słowem :-)

11 lata 7 miesiąc temu #634721 przez aga1040
A i chciałam pokazac co se kupiłam
taką o to kurtałeczkę w która sie nie dopinam bo kupiłam ją żeby wykorzystać również po ciąży. A teraz już jest tak cieplutko że nie musze sie zapinać. A jak sie ochłodzi to ponczo se założe pod spód
oooo to ta allegro.pl/wloska-pikowana-kurtka-ramone...i1e-i3144847793.html

i dwie pary balerinek co bym nadążała kulać sie za Kubencjuszem ;-)
allegro.pl/granatowe-pikowane-chanelki-p...-38-i3199248756.html
allegro.pl/rozowo-kremowe-chanelki-prima...-37-i3199248918.html

11 lata 7 miesiąc temu #634807 przez masuska
różyczka napisał:

Ksylitol czyli cukier brzozowy ponoc powyżej 3 r.ż. dopiero-takie info dla zainteresowanych
a stevie własnie zamierzam zakupic, roslina, 0 kalorii :blink: tylko ponoć ma charakterystyczny posmak-probował ktos może?

Masusko no mówi,ze dobrze, ale diabli ja tam wiedza :S

/Siostrzeniec też tak mówi:)

Co do stevi to widziałam słodzik, miałam kupić ale się rozmyśliłam. Roślinę chcesz kupić? Daj namiary:)

Basbo, basbo jak widać Nati trzeba cukrować:)

Aga, fajowe:)

Ja dziś znalazłam fajny sklep na allegro. Szczególnie kurtki mi się podobają
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1775093

11 lata 7 miesiąc temu #634858 przez różyczka
No własnie Masusko mialam pytac o Twojego siostrzeńcabo przeciez on tak samo :)
no stevia to jest roslinka własnie o bardzo słodkich lisciach, mozna ja kupic w różnej postaci, tabletek, płynu, proszku itd.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 7 miesiąc temu #635109 przez aska27
Różyczko pewnie,ze po 3 r.ż, po co wcześniej dziecku zlecać cukier :/ albo w ogóle wyeliminować, ja się staram ograniczać,ale moja mama i siostra mają głeboko gdzies i Mikołaja częstują słodyczami,a potem mały żyg.. sił mi brak.

A jak Bianka,juz bez gorączki?

Aga tylko 15 tyg :blink: a z chłopakami dasz sobie radę, aa i fajne zakupy!!

BasbaWiki to prawdziwa kobietka, od małego wie co dobre, fryzurka musi być! :laugh: :blink:

Mikołaj dzisiaj znowu był w klubie malucha,ale jakos tak średnio zadowolony.
Potem "pomagał" mi w ogrodzie,ja sadziłam gradiole,a on przesadzał truskawki :dry: stwierdził chyba,ze mają za dużo ziemi i podsypywał winogrona, no szok jak wyglądał. Wsadziłam go do wanny,a jego ciuchy prania, po chwili patrze co tak stuka, a Miki załadował do pralki gumowe kaczki, kotka i żółwia :cheer: no szok.

11 lata 7 miesiąc temu #635151 przez aska27

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #635192 przez masuska
Hey:)

Aśka ale ostre to na kwejku:)

Dziś dzień pełen roboty. Na wieczór znów walka z ziemią, ale też miałam chwilę zrobić coś dla siebie:

11 lata 7 miesiąc temu #635275 przez aska27
Masuska E K S T R A !

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #635548 przez basba
Dzień dobry!

U nas podejrzenie rózyczki u Antosia... :dry: Jadę dzisiaj na 13 do lekarza. Póki co czerwone poliki, a na całym ciele wysypka. Ponoć jeszcze węzły są przy tym powiekszone ale dowiedziałam sie o tym w drodze do pracy i nie sprawdziłam. Heh... Wiki pewnie znowu od niego załapie :S

Wiki po 2 kąpanku w ziółka zaszczyciła nas jedną pobudką :P :lol: Czary mary, hokus pokus ;) Jeszcze dzisiaj nam kąpanko zostało.

Masuska no bluzeczka super wyszła! W zestawieniu ze spodenkami fajny komplecik stworzyłaś (mimo iz to nie mój styl, naprawdę wyglada na tobie fajnie )iiiiii jakie ty masz szczupłe giry :).

Asiu no prosze jakiego ogrodnika małego masz :) A co do pralki nie takie cuda ja w niej znajdywałam... ale przemilczę sprawę :silly: Ważne że Miki miał zabawę w ogródku, choć szkoda troszkę tych truskawek i wiogrona :woohoo:

Aga łeeee... 15 tygodni to teraz zleci. Choć zapewne ostatnie 4 będą się dłuzyc. Najważniejsze ze dobrze się czujesz! A zakupy bardzo fajne zrobiłaś :) Nie denerwuj się, Kubi na pewno pokocha brata. Musisz go tylko dobrze przygotowac na jego przybycie. Ja Antosiowi (co prawda był rok starszy) duzo czytałam ksiazeczek o narodzinach rodzeństwa, pokazywałam mu zdjecia jak był baaaardzo malutki, no i po prostu duuuzo rozmawiałam. Efekt tego był i w sumie jest nadal taki że Antek jest bardzo opiekuńczym i troskliwym bratem, a jak przyszłam ze szpitala to pierwsze co chciał to zobaczyc siostrę. Nie zapomnę tekstu: "No pokażcie mi w końcu tą dzidzie" :blush: Tak wiec glowa do góry.

EDIT:
Moich rozważan ciąg dalszy... wyczytałam:
"Zacznijmy od objawów charakterystycznych dla tej choroby. Na pewno większość z czytelników kojarzy wysypkę w postaci czerwonych plamek. To właśnie główny element różyczki. Rozprzestrzenia się on właściwie na całym ciele, a swoją drogę rozpoczyna od okolicy czoła, a dalej wędruje w dół. Objaw wysypki jest podobny do tego, który występuje przy odrze, jednak w tym drugim wypadku jest ona bardziej intensywna. W przypadku różyczki nie jest ona ani bolesna, ani nie swędzi i zazwyczaj po 3 do 5 dni. Kolejnym z objawów tej choroby, zresztą charakterystycznym dla tej grupy schorzeń jest gorączka. Czasem pojawia się również powiększenie węzłów chłonnych, a także bolące rany w jamach ustnych (rzadki objaw)."
Zastanawiam sie teraz czy Wiki tego też nie przechodziła/przechodzi... Wysypke miała jeden wieczór na pleckach i brzuszku + policzki czerwone (poliki to ona ma czasem czerwone od słońca przez te zapalenie mieszkowe skóry). Wysypka znikneła chyba kolejnego dnia wiec nie łączyłam tego z jakąś chorobą... kurde próbuje posklejać to wszystko co działo sie przez 2 tygodnie i mam amnezje jakąś. Miała też 2 noce gorączkę (38) i dwa dni stan podgorączkowy.
No nic nie mam co myśleć i gdybąc obu zabiore do lekarza i tyle!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #635727 przez aska27
Basba masz racje,weź Antka i Wiki,niech lekarz oceni.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #635736 przez basba
Hehe Asiu dobre,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka