BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #135439 przez różyczka
A i jedno ładne imię dla chłopca mi przysżło do głowy - BŁAŻEJ
zaczynam gadać sama do siebie na forum... :blink: nie jest dobrze... hehe

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #135441 przez olka1730
no to dziewczynki co dziś na obiadek robimy ;) po wczorajszej improwizacji dziś już ten numer nie przejdzie :silly: może kluski ziemniaczane..boczek mam

..a może macie coś łatwiejszego i szybszego :blink: na myśli

13 lata 6 miesiąc temu #135451 przez aniaw
różyczko to faktycznie widać, że to jej pasja :laugh: I niech tak trzyma dalej :)
Ja też zawsze się wychowywałam ze zwierzakami. mimo, że studia są ciężkie to na prawdę satysfakcjonujące :)
Czasem po studiach dopiero okazuje się, że to co było naszą pasją i to jak wyobrażaliśmy sobie ten zawód trochę nie przystaje do rzeczywistości :dry:
Nie da się niestety wszystkim zwierzaczkom pomóc to po pierwsze a po drugie trzeba myśleć, żeby utrzymać się z tego zawodu a czasem bywa różnie.... Ale przecież nie da się pomagać wszystkim za darmo, no chyba, że ma się jeszcze jakieś inne dochody lub bogatego męża :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #135452 przez olka1730
BŁAŻEJ ładnie, a jak zdrabniamy??

Wiecie ze My nie jesteśmy jeszcze zdecydowani co do imienia :ohmy: i planuj coś z tym moim chłopem...miał być chłopiec jest według zamówienia ;) a on mi kiedyś wypalił a może Mietek :huh: no załamałam sie znam samych Mietków co za kołnierz nie wylewają.Mówię jeszcze sie nie narodził a już pije hehe :silly:

Mi się Mateusz podoba,Jakub,Bartek(Bartków u nas na ulicy juz 3)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135459 przez różyczka
fuuuuj.... ja się obiadłam takim warkoczem drożdżowym z wisniami i teraz zgaga mnie zżera :S
och to kara za grzechy na pewno/to znaczy niepotrzebne kalorie :silly:

A co to są te kluski ziemniaczane z boczkiem? Skąd Ty jesteś Olu? :) Czy to takie sląskie kluski? Czy kopytka? bo slina mi zaczyna lecieć :P

Zdrabniamy : BŁAŻEJKU CHODŹ DO MAMUSI :)

13 lata 6 miesiąc temu #135467 przez hoborr
Cześć Dziewczynki!

Olka nie jesteś sama! My też nie wybraliśmy jeszcze imienia! Jakiś miks imion mam w głowie ale co rusz to jakieś inne wyskakuje lub wraca do łask to poprzednie i masakra. No ma być dziewczynka - ale jak urodzi się chłopiec??? To chyba padnę! Zupełna pustka! Tobiaszek już mi się nie podoba, a Franek - coś też coraz mniej...

Byłam wczoraj u Gina i mam zmniejszoną dawkę leków na to ciśnienie i już nie wisi nade mną groźba CC! Ufff. Ale mnie nastraszył że powinnam mieć torbę spakowaną i naładowany telefon. W razie czego mam dzwonić do niego "w nocy o północy"! Liczę ruchy i już sie stresuje bo dziś od rana prawie się nie ruszała - i zjadłam w nerwicy kawał czekolady , co zaowocowało porządną serią kopniaczków! I znowu ulga!

13 lata 6 miesiąc temu #135473 przez różyczka
Mateusz -super :)

Aniaw ja to bym chciała dla niej i żeby te studia zrobiła i żeby bogatego męża znalazła :blink: a kto powiedział, że nie mozna mieć wszystkiego? hehe :laugh:
Ale ją fascynuje bardzo psychologia zwierzat -,nie wiem czy ona nie postanowi zostać jakąś treserką albo terapeutką behawioralną futrzaków :)

13 lata 6 miesiąc temu #135474 przez hoborr
różyczka napisała:

Zdrabniamy : BŁAŻEJKU CHODŹ DO MAMUSI

jak słodko!

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135479 przez różyczka
CO TO ZA KLUSKI JA SIE PYTAM? :laugh: :laugh: :silly:

Moja kumplelka ma synka Franka, oraz... Maksa, Tytusa i Karola - bo ma ich 4 w sumie :lol:

Dla mnie FRANUŚ jest ekstra :)

13 lata 6 miesiąc temu #135481 przez masuska
PLACKI ZIEMNIACZANE!!! Uwielbiam i będę marudzic.

Zasnełam dziewczyny gdzieś koło 8mej i wstałam o 10tej. Jak mi się dobrze śpi. Nawet w szpitalu na tych plastikowych materacach było ok.
U mnie nie dają tych podkładow pod tyłek więc kupiłam w rossmanie dla dzieci, ostatnio w promocji było i sztuka wychodziła za 1zł, w paczce jest 10 sztuk. Podkładow poporodowych, czyli podpasek wzięłam 2 paczki, w razie czego mąż kupi. Dał sobie radę z wkładkami w biedronce ostatnio, więc myślę że jak powie w aptece co mi potrzeba to będzie ok. Szczerze to bałam się że przywiezie mi podpaski, ale dał radę. Widać muszę bardziej wierzyć w męża. Co jeszcze trzeba? Majtki, koszule, tantum rosa, kosmetyki, kapcie, coś do wiązania włosów, telefon, ładowarka, szlafrok, wkładki laktacyjne, ja mam jeszcze próbkę maltanu. Woda z dzióbkiem do porodu i pomadke do ust. A jeszcze skarpetki i chyba wsio. Sprawdze dziś torbę, czy wszystko poprawnie spakowane.

Aniuw moim marzeniem było zostać weterynarzem, ale zobaczyłam jak zapładniali krowę u sąsiadów i czar prysł.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135488 przez różyczka
masuska napisał:
"Aniuw moim marzeniem było zostać weterynarzem, ale zobaczyłam jak zapładniali krowę u sąsiadów i czar prysł.[/quote]"

hahahahaahah :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: poległam normalnie po tym tekscie :)
Witaj śpiąca królewno :) czy Ty aby nie rodzisz jutro? :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #135491 przez olka1730
Kluski ziemniaczane to te lane z deski :laugh: pychota do tego boczek podsmażony na patelni z cebulką.Ja to jeszcze posypuję wegeta podsmaze na patelni wszystko i juz na talerzu dodaje ketchupu ale to jak kto chce...mniam,mniam....możesz dodać jeszcze kapustę gotowana

13 lata 6 miesiąc temu #135500 przez olka1730
Rózyczkatez myślałam o Franku,Franciszek podobało Mi sie na początku ciąży ;) i uparcie ze Franuś....ale oczywiście musiałam sobie zrymować :angry: i wyszło
Franek obsrał ganek :ohmy: co w zyciu moze nie raz nie dwa sie zdarzyć :silly: jak pampers nie przytrzyma :lol:

Aj dzisiaj chyba na pogodę mnie tak ciska :blink: wybaczcie kolezanki

13 lata 6 miesiąc temu #135501 przez różyczka
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olka niezła poetka z Ciebie :lol: :lol: :lol: no skulam sie z kanapy chyba :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #135518 przez masuska
różyczka jaki humor ma dziś:) wariatka:)

Ja jeszcze nie rodze. Nawet się nie czuje. Ale wiecie mąż do mnie dzwoni co chwilę i pyta, jak się czujesz? Szczerze to zarabiscię. Po suficie mogłabym chodzić jak bym nadzoru nie miała i pilnowania czy leże. Masakra.
Powazka z ta krowa, obrzydliwe to było. Rękawica po łopatki i szoruje. Różyczko tylko spokojnie:)

Nie znam tych klusek ziemniaczanych. Mamę pytałam i ta też nie wie o co cho.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka