BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #135344 przez różyczka
Viszka - skoro mi sie udało nie dawać klapsów raz na jakiś czas a nawet NIGDY to znaczy, ze można tak wychowywać - wybór jest po stronie rodzica-ale nie rozumiem dlaczego się upierasz, ze TRZEBA. Zapewniam Cię, ze NIE TRZEBA :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #135346 przez przyszla_mama
Ja nigdy nie dostalam klapsa i uwazam skromnie :) ze wyroslam tez na dobrego czlowieka :) mam ogromny szacunek do mojej mamy i moze liczyc na mnie w kazdej sprawie. mysle ze tak jak Różyczka pisze, najwazniejsze tlumaczyc, tlumaczyc, tlumaczyc..
klapsa jest dac latwiej i szybciej... no ale ja sie wymadrzam, a dopiero sie przekonam jak to jest niebawem.. mam nadzieje ze bede potrafila tak jak Ty Różyczko wychowac moje dziecko...

a mam do was dziewczynki pytanie, wiem ze juz pewnie z milion razy o tym pisalysmy, ale tak podsumowujac, ile zakupic tych wkladow poporodowych, wklejalas link Rika do nich, ile paczek, jedna dwie? i tak z takich rzeczy dla mamy to co potrzebne w sumie,
wklady poporodowe, podpaski duze np bella pisalyscie, wkladki laktacyjne, i majtki poporodowe, cos jeszcze z tej kategorii?:) po paczce wystarczy?

i jeszcze ile pielujesz wziasc dla dzidziusia do szpitala, jesli szpital wymaga, paczke??? bo tego to juz zupelnie nie wiem

szukalam kochane na stronach ale nie starczylo mi cierpliwosci zeby znalezc, takze jesli nie problem wklepce jeszcze raz

Rika, fajnie ze tam gdzie kupowalas wklady tyle rzeczy u jednego sprzedawcy i z tego co widzialam za pzesylke raz sie placi, moze sie skusze :)

13 lata 6 miesiąc temu #135347 przez dorotas29
Witajcie piątkowo!!!

Basba-zdjęcia synusia prześliczne, od razu wyobraziłam sobie mojego Kubusia i się wzruszyłam :silly:

Rika- ciekawe, co Ci dzisiaj powie lekarz :blink:
Co do czopu, to odszedł mi ok 5 nad ranem, od północy miałam skurcze co 10min, czop był raczej w całości, podbarwiony krwią,później jeszcze troszkę krwawiłam taką żywą krwią przez trzy godziny i przeszło...

Ale mam ostatnio sny...rano budzę się tak wymęczona, jakby mnie przejechała ciężarówka, wczoraj śniło mi się, że karmiłam piersią malutką laleczkę ;) , a dzisiaj miałam cesarskie cięcie...ehhh, coraz więcej myśli krąży mi po tej mojej głowie...

13 lata 6 miesiąc temu #135349 przez dorotas29
Dziewczyny,bierzecie jakieś witaminy na tym etapie ciąży???

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #135354 przez różyczka
Hej Dorotas :)
Ja sie zmuszam do brania witamin bo mój gin upiera sie,że zapotrzebowanie jest wieksze i powinnam brać, ale różnie to bywa...raz wezme w tabletce, raz wypije taka musującą a innym razem zapomne :blink:

No własnie przyszła_mamo ja też nie wiem ile tych podpasek i podkładów :unsure:
I wogóle mam problem taki śmieszny bo....ja nie używam od wielu lat podpasek tylko tamponów a moje ulubione gacie to stringi, nawet w ciązy :) zdaje sobie sprawe, zę tampony po porodzie nie wchodza w grę w ogóle ale nie wiem skąd wziać takie majtki żeby mi podpaske przytrzymały :unsure: czy te siatkowe poporodowe były by okay?

13 lata 6 miesiąc temu #135361 przez dorotas29
W kwestii majtek i podpasek:
po porodzie z Julką wzięłam do szpitala dwie paki tych dużych podkładów, ale nie starczyło, mąż dokupił trzecią paczkę, z której poszła połowa, potem używałam na noc tych długich bella niebieskich zwykłych, w dzień normalnych cienkich, zmienianych bardzo często :blink:
A majtki- miałam paczkę-7sztuk tych jednorazowych, ale trochę się pupa pociła :blink: i te siateczkowe ,wielorazowe, które po praniu wysychają po chwili,2 sztuki, wzięłam też bawełniane zwykłe 3 sztuki, teraz też jestem tak zaopatrzona :)

13 lata 6 miesiąc temu #135362 przez dorotas29
Aha, i jeszcze kupiłam dwie paczki po 5 szt. takich podkładów na łóżko seni, w razie mega wycieku :) , jak się nie zużyję, to podłożę pod prześcieradło Kubusia ,gdyby miał się posiusiać

13 lata 6 miesiąc temu #135368 przez różyczka
Dorotas uściślajac - gdy piszesz dwie paki podkładów tych duzych to masz na myśli podpaski?

13 lata 6 miesiąc temu #135375 przez dorotas29
Do szpitala miałam te
allegro.pl/podklady-poporodowe-bella-mam...-cm-i1638039073.html dwie paczki plus potem trzecią,a na noc te zwykłe długie podpaski bella

13 lata 6 miesiąc temu #135383 przez różyczka
Acha, bo mi sie już to myli wszystko-myslałam, ze podkłady to jest to co na przescieradło pod tyłek sie podkłada w razie jakby podpaski przeciekały w szpitalu/i dzidzi zeby materacyka nie przesikała/, a podkłady to również PODPASKI :huh:
Dziękuję Dorotas :)

13 lata 6 miesiąc temu #135396 przez dorotas29
Różyczko, pod pupę miałam to
allegro.pl/podklady-do-przewijania-30-sz...x60-i1637799615.html
dodatkowo w razie przeciekania w szpitalu :)

13 lata 6 miesiąc temu #135397 przez olka1730
Witam piątkowo :laugh:
dziewczyny dostaniecie w szpitalu podkłady dla siebie nie bierzcie z domu,po co ;) Ja mam 1szt,paczkę podpasek Bella mama,poza tym resztę pokupowałam zwykłe bella(chyba z 2 opakowania)i jedną dużą paczkę podpasek z biedronki również bella....to nie jest towar z pod lady wszędzie teraz jakby co podpaski dostaniemy ;) mąż Wam dokupi
Podkłady wiem ze tez zapewnia szpital,na czas pobytu...
Majtki z siateczki pakowane po 2szt,mam jedno opakowanie do szpitala biorę.
Myślicie ze starczy?????

Laktator mam,ale czy będzie potrzebny zobaczymy ;)

Kurcze wiecie czego nie mam,nic do kapania.....bo nie moge sie zdecydować :dry: koleżanka pracuje w aptece,i juz chciałam kupować ten Olitum mega butla 68zł(mowie a co tam kupie będę miała spokój)ona mi na to ze mam najpierw zobaczyć czy dziecko będzie miało skore atopowa :ohmy: i później zakupić,i d.....pa ;) wyszłam bez,a jak będzie wszystko dobrze mam kupić zwykły Nivea i nie panikować ten 2w1.Powiedziała ze ten Olitum jest dobry ale drogi i same napędzamy się,a jak przyzwyczaimy dziecko od pierwszych chwil to już potem kąpiemy tylko w tym...hmmm.Juz sama się pogubiłam niby doświadczona matka :silly: a zgłupiałam.I powiedziałam do męża,żeby pamiętał o środkach do kąpieli aby zakupić po porodzie(hehe cwaniara ze mnie)co kupi to będzie,najwyżej pójdzie drugi raz do apteki i kupi coś innego jak jedno nie będzie pasować będziemy próbować drugie.Ale wiecie co stawiam na Nivea ;)
Rózyczko dzięki za podpowiedz z tym Tantum Rosa,biorę do szpitala i zrobię tak jak pisałaś w razie czego.

13 lata 6 miesiąc temu #135413 przez aniaw
Cześć dziewczyny :)
U mnie wreszcie super pogoda, bo chłodno, całą noc padało i wreszcie oddychać można :laugh:

Co do tych rzeczy do szpitala to u mnie trzeba mieć ze sobą wszystko i dla mamy i dla bobasa.
Dla siebie mam koszulę do porodu i dwie takie do karmienia plus szlafroczek na wszelki wypadek, choć zazwyczaj nie używam, ale jak będzie np tak chłodno jak u mnie dziś to się przyda :)
Podkłady-czyli te duże podpaski Bella biorę 2paczki. Mi wystarczyło w zupełności - ale to dziewczyny zależy od tego kto jaki ma wypływ poporodowy i kto ile dni spędzi w szpitalu.
Zawsze może ktoś Wam podrzucić. (Ja spakowałam minimum, bo więcej nie zmieściłoby mi się do torby :blink: )
Majtki super sprawdzają się te siatkowe - mi wystarczyła jedna paczka, bo łatwo się je pierze i szybko schną :) W tych takich jednorazowych troszkę pociła mi się pupcia :P
Takie typowe podkłady na materac to przydały mi się tylko 2 szt - 1 w szpitalu a jeden w domu - ale jak już pisałam ja takiego dużego wypływu nie miałam.
A co pieluszek dla maluszka - mi wystarczyła jedna mała paczka (wychodzi ok 8 pieluszek dziennie) i teraz też wzięłam tyle.

różyczka tak jestem lekarzem weterynaii :) Co do studiów to trwają 5,5 roku i rzeczywiście trzeba być pewnym, że chce się to robić w życiu bo nie jest łatwo ;) Dużo osób rezygnowało nawet po 4 roku :dry: Cały czas trzeba się dokształcać, nawet po skończeniu studiów, ale ja to uwielbiam i praca sprawia mi przyjemność. Dostać się jest też ciężko, ale dla chcącego nic trudnego :woohoo:
Ale te studia są bardzo ciekawe i nie ma czasu na nudę :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #135425 przez różyczka
Aniuw dam do przeczytania tej mojej latorośli to co napisałaś, ona na razie jest w gimnazjum więc troszke czasu jeszcze ma, ale ziwrzaki to jej hobby, mamy w domu cały zwierzyniec, z psami jeździłysmy na szkolenie 2 m-czne i ona była zachwycona, namiętnie jeździ konno i fascynuje ją filozofia Natural w podejściu do koni, wszyskie wizyty u weta to ona, bo nic ją nie przeraża, tresuje nasze psy jak konie-musza skakać przez przeszkody, które ona dla nich buduje wogrodzie :)podaje im leki jak trzeba, no w ogóle ma takie podejście, ze niektóre rzeczy tylko ona daje rade zrobić :) jak kiedys kot nasz pers kochany rozdarł sie na płocie to ona trzymała łapkę jak wet ją zszywał bo to była niedziela póxny wieczór i trzeba było szybko zareagować, a ja i mój mąż prawie zemdleliśmy z wrażenia - ją nic nie rusza, ostatnio po operacji mojego psa też ona rany mu przemywała, leczyła, czysci mu uszy itp. I ta pasja trwa już lata, przerabialiśmy już wszystkie chyba zwierzaki w domu, obecnie mamy 2 psy, kota i rybe,a ona każda wolną chwile spędza w stadninie :)

13 lata 6 miesiąc temu #135433 przez różyczka
Olka ja chyba tez kupię te kosmetyki Nivea - mam wrażenie, ze one sa najpopularniejsze, nasze dziewczyny tez w iększosci chyba Nivea kupuja/tak mi sie wydaje/, wąchałam tez oliwikę Hipp i ślicznie pachnie choć ja osobiscie oliwki kupowac nie będę bo uważam, ze balsam do ciałka jest lepszy. I to jest racja, ze te kosmetyki z apteki kupuje się dopiero gdy sa problemy ze skórą dzidzi, a na poczatek wystarczą te zwykłe pielęgnacyjne.

A z tym rozpuszczaniem Tantum Rosa w butelce po mineralnej z dziubkiem to rzeczywiscie wydaje sie nieżły patent - nawet nie pamietam gdzie to wyczytałam- tak czy siak zamierzam wypróbować :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka