- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
klapsa jest dac latwiej i szybciej... no ale ja sie wymadrzam, a dopiero sie przekonam jak to jest niebawem.. mam nadzieje ze bede potrafila tak jak Ty Różyczko wychowac moje dziecko...
a mam do was dziewczynki pytanie, wiem ze juz pewnie z milion razy o tym pisalysmy, ale tak podsumowujac, ile zakupic tych wkladow poporodowych, wklejalas link Rika do nich, ile paczek, jedna dwie? i tak z takich rzeczy dla mamy to co potrzebne w sumie,
wklady poporodowe, podpaski duze np bella pisalyscie, wkladki laktacyjne, i majtki poporodowe, cos jeszcze z tej kategorii? po paczce wystarczy?
i jeszcze ile pielujesz wziasc dla dzidziusia do szpitala, jesli szpital wymaga, paczke??? bo tego to juz zupelnie nie wiem
szukalam kochane na stronach ale nie starczylo mi cierpliwosci zeby znalezc, takze jesli nie problem wklepce jeszcze raz
Rika, fajnie ze tam gdzie kupowalas wklady tyle rzeczy u jednego sprzedawcy i z tego co widzialam za pzesylke raz sie placi, moze sie skusze
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Basba-zdjęcia synusia prześliczne, od razu wyobraziłam sobie mojego Kubusia i się wzruszyłam
Rika- ciekawe, co Ci dzisiaj powie lekarz
Co do czopu, to odszedł mi ok 5 nad ranem, od północy miałam skurcze co 10min, czop był raczej w całości, podbarwiony krwią,później jeszcze troszkę krwawiłam taką żywą krwią przez trzy godziny i przeszło...
Ale mam ostatnio sny...rano budzę się tak wymęczona, jakby mnie przejechała ciężarówka, wczoraj śniło mi się, że karmiłam piersią malutką laleczkę , a dzisiaj miałam cesarskie cięcie...ehhh, coraz więcej myśli krąży mi po tej mojej głowie...
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sie zmuszam do brania witamin bo mój gin upiera sie,że zapotrzebowanie jest wieksze i powinnam brać, ale różnie to bywa...raz wezme w tabletce, raz wypije taka musującą a innym razem zapomne
No własnie przyszła_mamo ja też nie wiem ile tych podpasek i podkładów
I wogóle mam problem taki śmieszny bo....ja nie używam od wielu lat podpasek tylko tamponów a moje ulubione gacie to stringi, nawet w ciązy zdaje sobie sprawe, zę tampony po porodzie nie wchodza w grę w ogóle ale nie wiem skąd wziać takie majtki żeby mi podpaske przytrzymały czy te siatkowe poporodowe były by okay?
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
po porodzie z Julką wzięłam do szpitala dwie paki tych dużych podkładów, ale nie starczyło, mąż dokupił trzecią paczkę, z której poszła połowa, potem używałam na noc tych długich bella niebieskich zwykłych, w dzień normalnych cienkich, zmienianych bardzo często
A majtki- miałam paczkę-7sztuk tych jednorazowych, ale trochę się pupa pociła i te siateczkowe ,wielorazowe, które po praniu wysychają po chwili,2 sztuki, wzięłam też bawełniane zwykłe 3 sztuki, teraz też jestem tak zaopatrzona
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
allegro.pl/podklady-poporodowe-bella-mam...-cm-i1638039073.html dwie paczki plus potem trzecią,a na noc te zwykłe długie podpaski bella
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję Dorotas
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
allegro.pl/podklady-do-przewijania-30-sz...x60-i1637799615.html
dodatkowo w razie przeciekania w szpitalu
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
dziewczyny dostaniecie w szpitalu podkłady dla siebie nie bierzcie z domu,po co Ja mam 1szt,paczkę podpasek Bella mama,poza tym resztę pokupowałam zwykłe bella(chyba z 2 opakowania)i jedną dużą paczkę podpasek z biedronki również bella....to nie jest towar z pod lady wszędzie teraz jakby co podpaski dostaniemy mąż Wam dokupi
Podkłady wiem ze tez zapewnia szpital,na czas pobytu...
Majtki z siateczki pakowane po 2szt,mam jedno opakowanie do szpitala biorę.
Myślicie ze starczy?????
Laktator mam,ale czy będzie potrzebny zobaczymy
Kurcze wiecie czego nie mam,nic do kapania.....bo nie moge sie zdecydować koleżanka pracuje w aptece,i juz chciałam kupować ten Olitum mega butla 68zł(mowie a co tam kupie będę miała spokój)ona mi na to ze mam najpierw zobaczyć czy dziecko będzie miało skore atopowa i później zakupić,i d.....pa wyszłam bez,a jak będzie wszystko dobrze mam kupić zwykły Nivea i nie panikować ten 2w1.Powiedziała ze ten Olitum jest dobry ale drogi i same napędzamy się,a jak przyzwyczaimy dziecko od pierwszych chwil to już potem kąpiemy tylko w tym...hmmm.Juz sama się pogubiłam niby doświadczona matka a zgłupiałam.I powiedziałam do męża,żeby pamiętał o środkach do kąpieli aby zakupić po porodzie(hehe cwaniara ze mnie)co kupi to będzie,najwyżej pójdzie drugi raz do apteki i kupi coś innego jak jedno nie będzie pasować będziemy próbować drugie.Ale wiecie co stawiam na Nivea
Rózyczko dzięki za podpowiedz z tym Tantum Rosa,biorę do szpitala i zrobię tak jak pisałaś w razie czego.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
U mnie wreszcie super pogoda, bo chłodno, całą noc padało i wreszcie oddychać można
Co do tych rzeczy do szpitala to u mnie trzeba mieć ze sobą wszystko i dla mamy i dla bobasa.
Dla siebie mam koszulę do porodu i dwie takie do karmienia plus szlafroczek na wszelki wypadek, choć zazwyczaj nie używam, ale jak będzie np tak chłodno jak u mnie dziś to się przyda
Podkłady-czyli te duże podpaski Bella biorę 2paczki. Mi wystarczyło w zupełności - ale to dziewczyny zależy od tego kto jaki ma wypływ poporodowy i kto ile dni spędzi w szpitalu.
Zawsze może ktoś Wam podrzucić. (Ja spakowałam minimum, bo więcej nie zmieściłoby mi się do torby )
Majtki super sprawdzają się te siatkowe - mi wystarczyła jedna paczka, bo łatwo się je pierze i szybko schną W tych takich jednorazowych troszkę pociła mi się pupcia
Takie typowe podkłady na materac to przydały mi się tylko 2 szt - 1 w szpitalu a jeden w domu - ale jak już pisałam ja takiego dużego wypływu nie miałam.
A co pieluszek dla maluszka - mi wystarczyła jedna mała paczka (wychodzi ok 8 pieluszek dziennie) i teraz też wzięłam tyle.
różyczka tak jestem lekarzem weterynaii Co do studiów to trwają 5,5 roku i rzeczywiście trzeba być pewnym, że chce się to robić w życiu bo nie jest łatwo Dużo osób rezygnowało nawet po 4 roku Cały czas trzeba się dokształcać, nawet po skończeniu studiów, ale ja to uwielbiam i praca sprawia mi przyjemność. Dostać się jest też ciężko, ale dla chcącego nic trudnego
Ale te studia są bardzo ciekawe i nie ma czasu na nudę
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym rozpuszczaniem Tantum Rosa w butelce po mineralnej z dziubkiem to rzeczywiscie wydaje sie nieżły patent - nawet nie pamietam gdzie to wyczytałam- tak czy siak zamierzam wypróbować