BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #135845 przez aska27
Hej Mamuśki!
Musze się pochawalić,ze zaczął mi się .tzn nam :blink: 36 tydzien szok!

aaa tak z mniej przyjemnych rzeczy.. miałam mieć w środę obronę tego .... awansu a dzisiaj dowiedziałam się,ze moje dyr nie powiadomiła kuratorium i MOZE będę miała tak jak wcześniej było ustalone teraz w środę ..moze 20 (poniedziałek) a moze nie.. szlag... i tyle z mojego chodzenia do pracy!!! Ale mimo wszystko staram się być dobrej myśli :)

oj.. musze poprać ciszki dla mojego synka.. no i spakować torbę, po ostatnim ataku, bólach mąż mnie teraz "maltretuje" żebym przygotowała torbę..tak w razie "W".

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #135846 przez aniaw
dziecko-i-prawo.wieszjak.pl/becikowe/250...e-o-swiadczenie.html

Teraz wystarczy zaświadczenie od lekarza, że przynajmniej raz było się u lekarza w czasie ciąży :)

13 lata 6 miesiąc temu #135854 przez olka1730
znowu jakieś nowości..ok,zakodowałam ;) dziękuję bardzo:)

13 lata 6 miesiąc temu #135855 przez Rika
Właśnie o tym pisałam. Pytałam lekarza i on mi powiedział a wcześniej czytałam o tym.
Nie zawsze kobiety dowiadują się o ciąży "szybko". Przykładu daleko szukać nie musicie :D

13 lata 6 miesiąc temu #135905 przez Green
Czesc :)
No tu zeby byc nabierzaco to przeba chyba min 3 razy dziennie zagladac co by potem zadlugo nienadrabiac zaleglosci :)
Czy tylko mi sie wydaje czy jakies lipcowki chca uciec na czerwcowki :unsure: :)

Dzis jestem mega padnieta zaraz sie ulokuje na wyrku i zalacze jakis filmik chyba. Bylam dzis na zakupach i u optyka stwierdzil ze wzrok sie mi poprawil :S niewiem jakim cudem bo ja odnosze wrazenie ze widze gorzej :dry: Na wyniki moich badan wciaz musze czekac ,podobno w poniedzialek maja byc ,oby bo inaczej zwariuje :huh: Mam zle przeczucia co do tych wynikow :dry:
Wkoncu udalo sie mi przemoc i upiec ciasto ale cos chyba niewyszlo tak jak trzeba ,ale za to lody proponowane przez Rozyczke(?) mroza sie i wstepnie stwierdzam ze sa pyszne :woohoo: ktoras tez pisala o rybka mintaju bodajrze ja mialam dzis na obiad i wiecej niekupie fuuuuj ,blee zostane jednak przy pandze :blink:

Cos jeszcze mialam napisac ale mi ucieklo ,ehh jak mi sie przypomni to dopisze :)

13 lata 6 miesiąc temu #135912 przez olka1730
Dziewczyny donoszę ze podczytałam iż promocja na pampersy w Tesco za 184szt 99zł :laugh: niby sie opłaca :ohmy:
.....ale sprawdźcie same w gazetkach ;)

Ja i tak juz nigdzie nie wychodzę,wiec lipa :( no tak mnie brzuch sciaga na dół i twardnieje ze podarowałam sobie wycieczki :P net okno na świat normalnie hehe

13 lata 6 miesiąc temu #135924 przez Rika
Oczywiście ze opłaca się kupić te pampersy. My zawsze kupowaliśmy dla Zuzy takie mega paki, teraz też kupujemy. Teraz wystarcza nam jedna paka na miesiąc i zwykle poluje na promocje :)
Tylko że im większy rozmiar tym mniej pampersów...
My już mamy 4.

13 lata 6 miesiąc temu #135943 przez masuska
Zastanawiałam się ostatnio czy przekroczymy 300 stron do lipca, ale w takim tempie to i 400 realne:) fakt trzeba zaglądać parę razy dziennie. Piernikarczyk trochę posiedzi na wieczór i iwanek:)
Dostałam dziś opiernicz za to że chodzę do kuchni, albo na górę. Poczułam się jak inkubator:(
Dziewczynki ostatnia porcja luteiny zainstalowana teraz już tylko zostało czekać.
Wiecie jak nigdy nie lubiłam tak teraz oglądam opole i nawet nie chce mi się przełącząc.
Jak coś to spokojnej nocki i kolorowych snów. Buziaki.

13 lata 6 miesiąc temu #135957 przez Viszka11
różyczka napisał:

Viszka - skoro mi sie udało nie dawać klapsów raz na jakiś czas a nawet NIGDY to znaczy, ze można tak wychowywać - wybór jest po stronie rodzica-ale nie rozumiem dlaczego się upierasz, ze TRZEBA. Zapewniam Cię, ze NIE TRZEBA :)

Oki.zlego slowa uzylam

OLka-Błażej fajne imie....zdrobniale to moze Błażko-tak moja Kolerzanka wolala na Synka

Viszka11
10-06-2011 21:06:31

Byla dzis u Pani Ginekologo i wiemy ze Kasia nadal jest Kasia
a nie Piotrusiem mrgreen ze dobrze sie miewa.....wierci kopie mame i ze wazy juz 1840g/43cm :lol:

ide spac bo mialam meczacy dzien....

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #135987 przez piernikarczyk07
Chciałam powiedzieć, że ja dziś cały dzień sprzątałam ( może to coś przyśpieszy he) ale w przerwach czytałam wszystko co pisałyście wiec jestem na bieżąco cały czas :silly:

Tez oglądam Opole :)

13 lata 6 miesiąc temu #135990 przez dorotas29
Padam na twarz, kolorowych snów!!!

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136007 przez różyczka
Xela :lol: widze Cie :lol: skrobnij choc pare słów..
strasznie dawno sie nie odzywałaś...co u Ciebie? :) jak się miewasz? :)

Viszka super, ze z Kasią wszystko oki, duża dziewczyna z niej już i fajnie, ze nadal dziewczyna, bo nie będzie bynajmniej Matiemu zabierała autek :blink:

Ja też włączyłam OPole ale dopiero teraz ...i strasznie ktos rzępoli :dry:

Masuska ja to bym chyba nie zasneła z podekscytowania, w ogóle to zaczniemy niedługo jakies zakłady chyba, która z Was pierwsza pojedzie na porodówke- Rika czy Ty :) Piekarniczyk Was ściga hehe :)
Doszły te koszule nocne i sa takie ładne, ze żałuję, że nie kupiłam 4 od razu a tylko 2 :dry:
No nie miałam takich fajnych koszul nigdy, zawsze spałam w jakiś leginsach, koszulkach, zimą w dresie bo u mnie straaasznie zimna zawsze...a te sa takie ładne, ze az sobie ubrałam od razu i posżłam w nich sprzatać chatę hehe :laugh: Mi tam nic nie wypada, moze mam za małe cycki :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136014 przez różyczka
Green to ja tego mintaja dziś miałam i był taki okropny, ze fuuuuj normalnie, chyba pecha miałyśmy obie...
A co do tych lodów to maja wadę niestety z czasem twardnieją na kamień :( i już misie odechcialo ich robić...teraz mam aktualnie szał na arbuzy - w Kauflandzie 1,70 za kg i są PYSZNOSCIOWATE :P :P

Olka dobry pomysl z tym wydrukowaniem i przygotowaniem naszym menom tych formularzy i zaświadczenia.
A dziewczyny tak sobie myślę...karta ciązy nie jest takim zaświadczeniem, że sie było pod opieką gina?
Aniaw w tym artykule co zapodałas jest napisane, ze cyt.:"Opiekunowie faktyczni oraz prawni nie muszą przedstawiać zaświadczenia lekarskiego". No to jak w koncu z tym jest?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #136019 przez Rika
Różyczko oczywiście że karta ciąży jest takim zaświadczeniem :) Tylko że oni chcą mieć to na takim "oświadczeniowym" papierku z którym trzeba ganiać lekarza o podpis i pieczątkę...

No to robimy zawody :) która pierwsza he he

My z Zuzą też zajadamy się arbuzem :)

Ja dzisiaj cały dzień sprzątam i nie widać efektów :(

Ochrzaniłam mamę, siostrę i koleżankę za... NIC. Bo zadzwoniły...
Chyba mi hormony buzują przed porodem...

13 lata 6 miesiąc temu #136024 przez aniaw
Niestety karta ciąży nie jest odpowiednikiem takiego zaświadczenia.

Lekarz wypisać musi osobno odpowiednią kartaluszkę, którą się oddaje do urzędu razem z innymi dokumentami a przecież szkoda byłoby oddać całą kartę ciąży bo ja mam swoją na pamiątkę :laugh:

Przykro mi, że u was jakieś niepyszne te rybki były a my usmażyliśmy sobie gotowe paluszki rybne i były przepyszne :silly:

Kurcze jak ja dawno nie jadłam arbuzów, chyba jutro sobie nabędę :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka