BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #136335 przez masuska
ja pralam w Lovelli i mnie polecić, ładnie delikatnie pachnie.

Rika tak patrzę na ten twój brzuszek i jednak poprawie wcześniejszą wypowiedź, jednak myślę że jest niżej. Na pewno ja mam jeszcze wysoko. A teraz się zastanawiam o co z tym chodzi. Jak główką syn napiera na szyjkę i jest ona bardzo krótka i częściej latam do łazienki, to czemu brzuch mi się nie obniżył? Zastanawiajace.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #136336 przez różyczka
Jesli nawet mam na cos uczulenie to dopiero teraz się ujawniło, ale nie jadłam nic nowego :unsure: hmmm... może za duzo arbuza? :silly:
a może to uczulenie na...nudę?? :lol: może być...idę spac zatem- zawsze to jakas czynnosć sensowna - moze mi zejdzie ta wysypka... :blink:

I rozumiem, ze Zuzka od lenora czy silana nie ma zadnego uczulenia? Bo ja to w ogóle nie przypominam sobie, zebym prala ubranka córki w jakims innym specjalnym dla dzieci proszku, ale wtedy były troche inne czasy...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #136337 przez Rika
Może Piotruś wyciągnął bardziej nóżki? Albo na początku ułożył się nisko i nie widać różnicy. Ja w pierwszej ciąży całą ciążę miałam wysoko a opadł dopiero przed porodem 3 dni. Nie zwracałam aż tak na to uwagi bo nie u wszystkich opada.

13 lata 6 miesiąc temu #136338 przez kaska191919
ja wczoraj kupiłam 2 kg truskawek, i zjadłam na surowo, i z cukrem i koktajl zrobiłam, też myślalam czy nie dostane uczulenia od takiej ilości :cheer: ale nie jest Ok narazie

13 lata 6 miesiąc temu #136340 przez hoborr
Dziewczyny opisałam się jak głupia i wszystko szlag trafił!

13 lata 6 miesiąc temu #136341 przez Rika
Różyczka Zuza nie ma uczulenia :) jedynie dostała uczulenie od wybielacza bo źle wypłukałam ubranka :( ale to zdarzyło się tylko raz.

Ja nie wiedziałam że mam uczulenie na banany (a właściwie na jakiś składnik który w nich wystepuje) i raz zjadłam całe dwa kilo sama :) przed TV jak małpa a rano darłam się na mamę że proszek zmieniła (nie wiem czemu bo nigdy od proszku nie miałam uczulenia :))
No a ona z tekstem ze po co tyle bananów żarłam jak mam uczulenie... dobrze wiedzieć... Miałam 16 lat wtedy :)

13 lata 6 miesiąc temu #136342 przez Rika
Hoborr ja już nauczyłam się kopiować długie wiadomości przed dodaniem :dry: teraz Twoja kolej, często tak jest ze się usuwa wszystko, nie wiem czemu :(

13 lata 6 miesiąc temu #136344 przez hoborr
Teraz napiszę w skrócie!

Prałam w Lovella i mi pasuje!

Jeździec Miedziany Pauliny Simons to moja ukochana książka! Już pisałam o niej ajkiś czas temu! Milenium też czytałam i byłam i jestem dalej zachwycona!

Riczko u mnie w szpitalu nie można mieć paznokci pomalowanych ale co szpital to obyczaj - tak jak napisałaś!

Idę jutro po arbuza!

Dzięki za cynk z tą promocją na pieluszki!

A i Nie jestem pewna czy przypadkiem ja nie wyskoczę pierwsza z tym porodem ale siedzę cicho bo się trochę boję! Mąż sam zauważył że mam jakoś inny - troche niższy brzuch!

A i ostatnio to czuję ruchy bardziej na dole niż górą! Nie wiem czy mnie łaskocze rączkami czy co? Ja to zawsze muszę się czymś przejmować!

Zmniejszyłam dawkę leków na ciśnienie i znowu mam troszkę za wysokie! MASAKRA!

13 lata 6 miesiąc temu #136348 przez masuska
Rika a myślałam że u wszystkich. Może jestem tym wyjątkiem, a z szyjka to problem był już od 7 miesiąca.

Nie słyszałam o biżuterii, ale wiem że w Biskupcu, Kętrzynie i w Olsztynie przed zabiegami i opracjami każą zmywac pazury. Chciałam sobie na porodówke włosy pofarbowac i cholera nie chce mi się.

Paznokcie też lubię malować:) nawet bardzo.

Hoborrku nie zniechęcaj się. Wiem że wkurzające ale napisz.

Mnie w połowie ciąży wyskoczyła wysypka na piersiach. Wielkie były i czerwone. Myślałam że to od kiwi bo też się obżarlao. Ale okazało się że to przez to że zaczęła się produkcja siary i tak mi organizm zareagował.

Lovelli będę używać aż się nie skończy, mam 3 opakowania, jednego to może z pół zużyłąm dopiero.

13 lata 6 miesiąc temu #136349 przez hoborr
A i najnowsze wieści dotyczące imienia!

Na pierwsze miejsce wysunęła się ADA! Faustynka i Emilka spały na dalsze pozycje!

W woli wyjaśnienia!
Słowa mojego męża skierowane oczywiście do mnie: Emilek jest na świecie pełno - nawet w rodzinie mamy, Faustynka pięknie ale może dla drugiej córeczki a Ada to prawie jak AGA i będzie bliżej do mamusi! I jak będę mówił do Ciebie Agusia to do córeczki Adusia i będzie miał dwa kochane HOBORKI! No i jak tu nie oszaleć! Choć Adrianna podobało mi się już długo nie pomyślałam że jemu skojarzy się z moim imieniem...

13 lata 6 miesiąc temu #136352 przez masuska
jak ładnie wymyślił:)

Zastanawiam się jak to będzie z tym rodzeniem, mnie to chyba za prędko nie weźmie. Zaczynam wątpić w to.

Teraz wciągnełam całe opakowanie migdałow w czekoladzie. Ale mi Piotrek wariuje:) aż miło:)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136387 przez Green
Odnosnie proszkow do prania zadna niekupowala np. persila ? U nas jest dla dzieciaczkow bardzo chodliwy wlasnie Persil i Formil,niewiem jak tam u was ale u nas troszke trezba dac za taki proszek dla niuni :dry: Plynu do plukania niekupuje dla malej bo uwazam ze te dzieciece proszki juz i tak wystarczajaco ladnie pachna i intensywnie, chyba ze pozniej zmienie zdanie to kupie :)Kamilka a ty w jaki zainwestowalas?

Chyba wogole jestem jedyna z Nas wszytskich ktora liczy jednak na to ze urodze w terminie czyli 6 lipca ,ewentualnie przyjmuje do wiadomosci ze moze zaczac cos sie dziac od 1.o7. ale wczesniej niechce :P

Rika ja robie dokladnie tak samo jak ty z pisaniem ,jak napisze to w 1 kolejnosci kopiuje caly tekst przed dodaniem ,bo z tym forum to czasem mozna oszalec jak ci sie caly tekst kasuje z niewiadomego powodu :angry:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136394 przez masuska
Ja nie spotkałam Persila dla dzieciaczków, jedyne znane mi marki to Lovella, Jelp i Dzidziuś. Kiedyś był też Cypisek:)

Kaska1919 śliczny ten kombinezonik, też mam taki ale kremowy z misiem:)

Pazurki to ja chcę takie, ale mi żółtych brakuje. Robiłam coś podobnego w odcieniach niebieskiego i całkiem nie głupio wyszło, ale szybko zmyłam.

13 lata 6 miesiąc temu #136396 przez różyczka
No ja też robię KOPIUJ bo tyle razy mnie wywaliło już z tego forum, ze nawet swojego czasu myślałam, ze to moze jakieś przeznaczenie :unsure: że moze mam w ogóle tu nie pisac :huh: ze moze macie mnie dosyć? :laugh:
No ostatnio to miałam taka sytuację, ze pisałam do Was o czymś baaaardzo smutnym co mnie męczyło i...pomimo zrobienia KOPIUJ nagle padł mi komop i doopa :( nie zapamiętało się wiec uznałam, ze widocznie tak miało być, że nie miałam Was denerowować no bo w końcu same cieżaróweczki tutaj :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #136406 przez Kamilka24
Hej dziewczyny :lol:

Green Ja w sklepie best one znalazłam proszek Lovela, bo mają b. dużo Pl produktów, ale za malutki proszek dałam 4 funty, więc to nie mało... poprałam ciuszki malutkiej ( starczyło na 3 prania :dry: ) i chyba kupię jakiś BIO bo to one chyba są dla dzieci :unsure:

Masuska ale świetne pazurki :P, widzę, że lubisz Simpsonów :S Rika też fajnie to wykombinowałaś :blink:

Ja mam swoje naturalne nie muszę nic robić (nawet francuskiego nie mam)zawsze miałam białe końcówki od maleńkości- tylko jedynie odżywka z Rimmela, czasami pomaluje na jakiś kolorek ale szybko mi się nudzi :silly: Wielki problem to paznokcie od nóg... nie sięgam i są okropne :angry:
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka