- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
Dokładniejestem Aleksandra zwana Olą
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Później miałam KTG. Po tym badaniu lekarz zdziwił się że mam takie mocne skurcze (powiedziałam że w domu jest gorzej) i kilka z nich dochodziło do 100 na skali więc powiedział że są porządne... i ze cofa wszystko co powiedział wcześniej i że MA NADZIEJĘ że dotrwam do kolejnego KTG za tydzień
A to ze skurcze mam częste to chodzi o napinanie się brzucha... Jest częste i coraz bardziej nieprzyjemne i odczuwalne...
Już jestem spokojna. Dotrwałam do matury, dotrwałam do wizyty u gina, dotrwałam do przyjścia paczki z zamówionymi rzeczami więc mogę rodzić... a Zuzy urodzinki? No cóż... Ola i tak sama zdecyduje kiedy chce wyjść i mimo jej tak młodego wieku ja jako matka nie mam wpływu na tą decyzję...
Co ma być to będzie. Ciąża donoszona, zaraz spakuję torbę i nic nam nie zostaje tylko wyluzować się i czekać
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
A więc pakuj torbę i czekaj, co ma być , to będzie, niczego nie jesteśmy w stanie przewidzieć, trzymam kciuki!!!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
RIKA Ja miałam przy przyjęciu do szpitala podobne skurcze, jak brali mnie na Fenoterol to były koło 50-60%. teraz brzuch się stawia jak wcześniej, więc może być i tak że się nie długo zacznie. Dodatkowo odpuściłam sobie dziś leżenie i zabrałam się za torbę do szpitala i trochę po dorzucałam, finał jest taki że jestem spakowana w dwie torby. A APARAT właśnie się ładuję.
Zaraz pójdę się położyć bo coś mnie kuje w środeczku i podbrzusze pobolewa, ale czuję się świetnie, mogłabym góry przenosić
Dziewczyny pamiętajcie o reklamówce na ciuchy te w których przyjedziecie do szpitala. W żaden wór szpitalny nie dam wsadzić.
A Rika z tym zapłodnieniem to nic przyjemnego, ANIAW może opisać, ja chciałabym zapomnieć
Mam jeszcze pytanie, jakie ciuszki szykujecie na wyście? długi, krótki rękaw, pajac czy co?
Ja wzięłam takiego pajaca na krótki rękaw, bez "stópek", skarpetki i czapkę. Myślę żeby syna zapakować w kocyk, lub becik. Chyba starczy, a jak będzie zimno, to mam jeszcze jednego pajaca, ale zabudowanego całego.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie sobie oglądam:
www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/trzeci-trymestr/tydzien-38.aspx
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
A tak serio to zauważyłam że mój facet szczególnie wieczorami ma różne zachcianki co do wymyślania potraw i podjada sobie jakby był jakimś śmietnikiem Cały czas się śmiejemy, że to on jest w ciąży, bo u mnie takich zachowań o dziwo brak
Co do tego zapłodnienia to faktycznie dla niewtajemniczonych obserwatorów może być delikatnie mówiąc nieprzyjemny widok Ale każdy na studiach musi odbyć takie zajęcia Ja teraz zajmuje się małymi zwierzaczkami, więc zupełnie już o tym zapomniałam
Nie ma o czym gadać szczególnie przed obiadkiem
Rika a więc to już Twoja ostatnia prosta Trzymamy kciuki, więc pakuj torbę
Co do urlopu dla faceta po narodzinach dziecka to przysługuje mu 2 dni okolicznościowego i tydzień ojcowskiego. Tylko z tym ojcowskim jest tak, że można go dostać dopiero po okazaniu aktu urodzenia. Przynajmniej u mojego tak wymagali w pracy. Tak było w zeszłym roku. ten ojcowski mieli powiększyć o jeszcze jeden tydzień, ale nie wiem czy od tego roku. Muszę poszukać i jak coś znajdę to wrzucę linka
Ja na wyjście biorę ceniutki pajacyk a jak będzie trzeba to przykryję maluszka kocykiem. Jak będzie bardzo gorąco to zostanie tylko w bodziaczku albo w rampersiku i ewentualnie nakryję pieluszką tetrową. To wszystko zależy przecież od pogody
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aniaw mój też ma zachcianki, gorsze ode mnie. Szkoda że dałam mu posmakować bagietki z masłem czosnkowym. Teraz jak robiłam sobie jedną to muszę robić 2, albo i czasem 3. I coś słodkiego i plater szynki na koniec:) dobre było jak karpatke mu się chciało:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Aniaw ide robić rybe, mam zamrożone jakie filety z mintaja czy coś takiego, usmażę w panierce bo narobiłas mi smaka
Rika natchnęło mnie podczas drzemki co do Twojej osoby i ....tylko nie strzelaj! i...studiów Pomyślałam, że jak już sie namyślisz kiedyś w końcu co do studiów jednak to pedagogika - specjalność wychowanie przedszkolne np. i ... otwierasz przedszkole/albo żłobek, teraz przepisy bardzo sie zmieniły i jest to proste jak barszcz/ i wtedy....bedziesz poświecać sie temu CO LUBISZ ROBIĆ NAJBARDZIEJ (tak kiedyś napisałaś) i myslę, ze jednoczesnie masz do tego wspaniałe predyspozycje I bedziesz uczyć tam maluchy jak sie sprzata zabawki np., jak sie pokazuje "mniam, mniam" (Zuza na filmiku) a Twoje córki/albo dzieci własne będa sie tam kręcić przy Tobie i bedziesz jednoczesnie zarabiała kasę/a to każdemu się przydaje
I tylko mi nie pisz, ze ZA CO? Bo ja całe studia na stypendium przeleciałam - naukowym bo starałam się mieć odpowiednią srednią + socjalnym bo o takie tez można na uczelniach sie starać, 3 lata szybko zlecą a po licencjacie już masz wykszt. wyższe zawodowe, a kase na przedszkole/żłobek/akademię krasnoludków itd. dostaniesz z PUP przy otwieraniu działalnosci - moja kumpelka zgarnęła w sumie 28 tyś. - raz 14 tyś. na rozpoczęcie działalnosci a potem następne 14 tyś. na rozszerzenie jak zatrudniła osobę do pomocy :)To jest bezzwrotna "pożyczka" - taka dotacja.
Ufff, ale sie rozpisałam hehe Rika tylko nie bij
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za dużo o mnie myślisz
Idę wyprać nowe rzeczy które przyszły bo śmierdzą mi "nowością"
A taką dotację właśnie moja mama dostała na otwarcie sklepu
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Dobra, to już koncze temat
Masuska ogladałam własnie ten 38 tydz. - jejkuuu jak ja Ci zazdroszczę! Że to już tak blisko A co było z ta karpatką?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE
potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od
10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającą do dodatku z tytułu urodzenia dziecka1) tez już wypisałam poprosze panią doktor aby Mi już wypełniła,po porodzie jak znalazł,a u pani doktor zawsze dużo ludzi i dojeżdżam do niej 30 km w jedna stronę...no chyba ze się nie zgodzi przed narodzinami a wizytę mam 15 czerwca
O te badania na paciorkowca podpytam bo Ja nie miałam
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
cholera zapomniałam o tym badaniu na paciorkowca!!!
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od
10 tygodnia ciąży do porodu, uprawniającą do dodatku z tytułu urodzenia dziecka
nie wiedziałam,ale na stornie podają ze ma być,poza tym lepiej jeden papierek za dużo niż o jeden za mało wiesz wtedy jak ciebie przeciągną w urzędzie babsztyle
zmykam na Klan serialowa jeszcze jestem hehe