- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- happymamma
- Wylogowany
- rozmowna
- You have bound my heart with subtle chains...
- Otrzymane podziękowania: 0
Która z Was co czyta polecajcie proszę????
"Jeżynowe wino" Joanne Harris - kupiłam "na oko" na kiermaszu książek, nie znam pozostałych tej autorki, ale ta jest świetna, polecam
Co do poradników, jestem tego samego zdania - ogłupiają, wyolbrzymiają, zmiana pieluchy wg nich wymaga skomplikowanej insrukcji obsługi w 15 punktach, trzeba je traktować z przymrużeniem oka
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Co do poradników to staram się nie czytać, szkoda nerwów.
Książkę bym poleciła, ale to nie jest babską literatura, a nawet nic ambitnego. Lubię fantasy i teraz właśnie chłone na potęgę. Jeśli kogoś interesuje to polecam Eragona:)
Miałam dziś ochotę na pasty rybne. Zrobiłam, ale już mi się nie chce, zjadłam za to winogrona i pół kilo arbuza:)
Mam fajna metodę na piwkowanie mężów. Koleżanka praktykuje. Wylicza mężowi co, ile i za ile wypił, lub przepalił i mówi: wydałeś tyle i tyle, teraz ją sobie kupię bluzęczke za ta sama kwotę. Z racji tego że jest oszczędny to działa i się ograniczył
Mój mąż za to dziś na budowie naszego domku, wczoraj mnie wkurzyl więc nie odzywam się do niego. Ale chyba mi przechodzi.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Urodzisz i sama zdecydujesz co będzie dla Was najlepsze i najwygodniejsze
Ja np nie kupowałam przewijaka. Za "stelaż" do wanienki długi czas robiła nam ława i teraz też mam zamiar tak zrobić
Położę miękkie kolorowe materiały lub ręczniki, będę tam przewijała małą a wieczorem stawiała wanienkę
I Zuzi też na ławie robiłam masaże po kąpieli Później jak zaczęła się przekręcać na boki to przeniosłam się na łóżko i ława tylko wieczorem była używana do wanienki
Zaraz pokażę Wam moje paznokietki jakie zrobiłam bo przecież na porodówce trzeba jakoś wyglądać
I brzuch, który wydaje nam się ze opadł, ale same oceńcie.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I brzuchalek
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój wrócił ok 2 do domu (tak mówi ) ale wisi mi to bo nie ja rano źle się czułam i miałam kaca A robić trzeba więc to jego wybór czy będzie robił skacowany czy nie
I teraz wszyscy zdychają po imprezie a muszą załadować stara i nie ma ze boli...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
12 X SMIERĆ. OPOWIEŚĆ Z KRAINY USMIECHU. Michał Pauli -koleś trafia do tajlandzkiego więzienia za przemyt narkotyków i dostaje 12 wyroków smierci, historia autentyczna polskiego chłopaka.
DZIEWCZYNKI ZE SWIATA MASKOTEK - o prostytucji nieletnich
I tak bym dalej jechała z tymi okropieństwami gdyby nie to, ze mój mąż zakazal bo się "dziecko popsuje"
Zaczęłam więc w ciązy szukać bardziej pozytywnych książek i przeczytałam ZIELONE DRZWI - autobiografia Kasi Grocholi - fajna, sympatyczna
Teraz na Dzien Matki dostałam od córki MAKATKA - autorka jest Grochola wraz z córką Dorotą Szelągowską i nie moge dobrnąc do połowy bo tak mnie nudzi...
A od "zająca" np. dostałam Niepublikowane dotąd zapiski Marlin Monroe- ciekawe jesli kogos to obchodzi, mnie akurat tak bo się Marlin fascynuję ale to ksiązka góra na 2 wieczory
Jak widzisz Olka lubię bardzo różne ksiązki ale najbardziej zaczytuję sie w kryminałach:
- polecam całą trylogię MILENIUM Stiega Larssona:
MĘZCZYŹNI, KTÓRZY NIENAWIDZA KOBIET
DZIEWCZYNA, KTÓRA IGRAŁA Z OGNIEM
ZAMEK Z PIASKU, KTÓRY RUNĄŁGrube ale wciągaja na maksa.
A już w ogóle trillery medyczne Robina Cooka ubóstwiam:
MARKER
DOPUSZCZALNE RYZYKOi mnóstwo innych, które napisał.
W między czasie w ciązy łyknęłam jeszcze NIELEGALNE ZWIĄZKI Grazyny Plebanek - o tym, jak wyglada romans z punktu widzenia faceta.
A jak ktos lubi się pośmiać to polecam EMMA PRAGNIE DZIECKA
a w ogóle to uwielbiam czytać
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Mąż ostatnio kupił w biedronce z promocji Carsberga dwie zgrzewki prawie 70 zł wydal, to ja teraz też jemu mówię że na piwo wydał, albo na wódkę narazie wypił dwa piwa, ale boję się myśleć o dniu w którym zechce to wypić
Rikapazurki superanckie ja jakoś nie maluję teraz, nie mam weny, a u stóp to cieżka robota jest, ale czuję że mam zaniedbane pazurki u rąk patrząc na Twoje i chyba mnie zmotywowałaś do dzialania, ale moje to takie nie będą piękne
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
A brzus faktycznie jakby nizej ,przynajmiej tak na tej fotce wyglada
Ksiazki, ksiazki tez lubie czytac jak mnie najdzie ale odkad wrocilam z Pl jakos sie niemoge przemusic
Magazyny , czaspopisma mamo to ja , pierwszy roczek ,twoj maluszek ehhh mam cala sterte od znajomych i najbardziej co mnie ciekawi w tych gazetkach to przykladowe tabelki z zywnosci dla maluszka tzn co np mozna zaczac i w jakim miesiacu podawac niuni,albo zabawne sytuacje opisywane przez rodzicow np co powiedziala lub zrobila nasza pociecha w jakiejs sytuacji
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A pazury mam na maksa obgryzione Aż mi sie wstyd zrobiło Rika
A ja bym chciała zeby mi brzuch troszke opadł bo mogłabym wtedy normalnie oddychać, wiem, ze potem jest większe parcie na pęcherz ale to akurat nic nie zmieni u mnie bo ja mam cały czas regularnie kopany przez nozki mojego dziecka ten pecherz więc i tak chodze ciagle do kibelka...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika fajne pazurki. Teraz już nie maluje bo nie powinno się mieć malowanych pazurow w szpitalu, bo po nich widać jak się coś dzieje nie tak. Szybko sinieja. Ale ładne:) te twoje. Brzuch to nie wiem czy opadł. Po moim jakoś nie widzę, ale ja się nie znam.
Czekam na dzień jak będę mogła zrobić tak mężowi:) dżiny bym sobie kupiła na ta wielką du.e i jakąś tunikę
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam jaka wysypkę w zgięciu łokci i posmarowałam sobie SUDOKREMEM na próbe czy rzeczywiscie jest to taki CUDO-KREM Póki co nie znika.
mam pytanko do dziewczyn, które juz prały ciuszki: który proszek ładniej pachnie? LOVELA CZY HELP? W ogóle, który polecacie?
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska ja do pierwszego porodu też miałam pomalowane pazurki i kolczyki i pierścionki i nikt mi nic nie powiedział na ten temat... Co szpital to inaczej.
Różyczka ja od samego początku z Zuzą używam Lovela(sa) i proszek i płyn chociaż czasem są takie plamy ze trzeba użyć odplamiacza lub vanischa (czy jak to tam się pisze). A jak długo używasz tego samego zapachu to przestajesz go czuć dlatego mam też w zapasie silan i lenor i płuczę na zmianę raz tak raz tak i zawsze ubranka inaczej pachną i czuć zapach a nie ciągle taki sam
A może masz jakieś uczulenie? Mnie tak wysypuje jak zjem za dużo bananów :/
Dziewczyny ile kupiłyście staników do karmienia?
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
a co do poznokci pomalowanych to u nas tak jak masuska pisała też mówili żeby nie malowac jak już to na taki bezbarwny, a kolczyki też nie bo jak by musieli reanimowac i coś tam działać urządzeniami to nie można mieć metalu w ciele, nawet sztuczne zęby trzeba ściągnąć jak dobrze pamiętam