BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #136431 przez różyczka
Aniaw a gdzie kupowałas te staniki? Możesz polecić jakiejś konkretnej firmy?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #136433 przez Rika
Masuska nie mam pojęcia il,e tego czopa jest :( ale jak odchodził mi przy Zuzi 12-13 dni to sądzę ze dużo bo całkiem sporo go codziennie odchodziło. Poza tym on jest w całości bardziej zbity a mi wychodził partiami... nie mam pojecia :(

Hoborr ja własnie przy Zuzi nie miałam cycnika do karmienia i latałam bez bo i tak co chilę mała domagała się cyca. Efekt? Wiecznie zalane bluzki bo ciekło ze mnie jak z krowy. Nawet jak stanęłam przed lustrem to mleko ciekło, bez naciskania, po prostu. Później właśnie kupiłam mega wielki cycnik taki zwykły i chciałam wyjmować cyca górą lub dołem, efekt? Zalane włosy, zalana Zuza, zalane wszystko i niewygodnie karmić...

allegro.pl/2szt-bialy-czarny-stanik-do-k...cja-i1647046451.html wzięłam te, ale tam można dostać dodatkowo jeszcze jeden stanik za grosze i właśnie zastanawiam się nad tym trzecim...

13 lata 6 miesiąc temu #136434 przez Rika
Aniaw to jednak wezmę ten dodatkowy 3 :) Zawsze to wygodniej a tak z cycami wiszacymi latać już mi się nie uśmiecha. W sumie to nie wiem dlaczego podjęłam wtedy taką decyzję :) chyba z letnistwa. Stanik zakładałam jak gdzieś wychodzilismy (taki zwykły) i była masakra :/

13 lata 6 miesiąc temu #136438 przez aniaw
hoborr ja mam tak cały czas jak piszę jakąś dłuższą odpowiedź, albo jak odejdę na trochę od kompa :angry:
No załamka :angry: Teraz zawsze kopiuję to wszystko na wszelki wypadek i zazwyczaj ta kopia mi się przydaje, bo wylogowywuje mnie często :angry:

Olka1730 pytałaś o to meldowanie maluszka, ale prawdę mówiąc nie wiem jak to jest w Twoim przypadku. Jak będę miała więcej czasu to poszukam jakichś informacji, ale najlepiej zadzwonić do urzędu miasta i się podpytać.

A co do Sudocremu to jak dla mnie on jest beznadziejny. Zostaje na skórze bardzo długo, robi się taka sucha skorupa, ciężko go zmyć, kiepsko działa :angry:
U mnie w szkole rodzenia i potem położne polecały maść Tormentiol
Do kupienia jest w aptece. Jest super wydajna i działa cuda. Przy jakichkolwiek krosteczkach czy odparzeniach jednokrotne użycie i widać poprawę.
W ulotce jest napisane, żeby nie stosować u noworodków i niemowląt, ale wszystkie położne u mnie go polecały i pytałam się lekarzy pediatrów później, więc też powiedzieli, że można. My stosowaliśmy i nadal stosujemy. Na prawdę polecam.

13 lata 6 miesiąc temu #136445 przez Green
pieluszki ,mam 2 paczki HUGGIES rozm.2 od3-6kg po 35 szt. z czego jedna pake mam zapakowana do szpitala.Pozniej bede dokupowac jak braknie.

Kamilka 430 pieluchow no .... sporo trzeba przyznac :) A proszek mam teraz FAIRY NON-BIO dla bobasow, wlasciwie to zel do prania bo akurat byla promocja duza butla 3F gdzie normalnie mala tyle kosztuje. Mam zamiar wogole kupowac ten proszek bo z tych wszytskich to chyba najtanszy jest ,a w calkiem sporym kartoniku , przynajmniej wiekszym niz persile i inne :) A pozatym musze ci powiedziec ze masz za ladne te pazurki,ze tez ja niemoge miec takich choc w polowie :dry:

Rika ja o cyckonoszach to narazie tylko mysle ciezko jest mi sie zdecydowac na jakikolwiek :dry: Juz nawet sie zastanawialam czy wogole kupowac ,ale sytuacja jak opisalas ,sklania mnie do zakupu :blush:

ERROR~tez tak mam czesto ,nawet b.czesto za czesto i wylogowuje mnie rownie czesto :angry: Na dluzsza mete jest to wkurzajace :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #136446 przez aniaw
Ja staniki kupiłam na allegro, coś w tym stylu, takie zwykłe najprostsze:
allegro.pl/2-pak-za-25-90-biustonosz-sta...80d-i1650531161.html

Na początek kupiłam dwa na wypróbowanie a później dokupiłam sobie podobne u jakiejś babeczki na bazarku, takie 100%bawełna i wtedy byłam już w trakcie karmienia, więc mogłam sobie przymierzyć i dopasować :)

Co do proszków do prania to ja używam Lovelli cały czas :) Już niby tyle razy miałam przejść na te zwykłe proszki, ale u mnie ta Lovella jest bardzo wydajna. Jak kończyło nam się duże opakowanie to dowiedziałam się, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że nie opłaca mi się teraz nic zmieniać i będę obu maluszkom prać razem ubranka :)
Ja dodatkowo włączam podwójne płukanie, bo tyle się naczytałam o tych wszystkich proszkach, że wolę być ostrożna:)
Często też swoje rzeczy piorę w tym proszku i jak dla mnie bardzo ładnie się sprawdza :)
Jak coś jest bardziej zabrudzonego to dodaję vanishu i też włączam dodatkowe płukanie :)

Mój Mały miał na początku uczulenie na pleckach i położna stwierdziła, że może to być od proszku i żebym wszystkie rzeczy prała mu w płatkach mydlanych i najlepiej ręcznie :angry:
Na szczęście mój Men nigdzie nie mógł znaleźć tych płatków mydlanych, więc zaczęłam stosować i mnij proszku i włączać zawsze dodatkowe płukanie i już wszystko jest ok :)

Pewnie jakbyśmy kupili te płatki mydlane to dziś bawiłabym się w pranie ręczne a ja tak nie lubię prać :huh:

13 lata 6 miesiąc temu #136449 przez Rika
Taaa pranie ręczne... jakbyśmy i tak miały mało obowiązków jako matki... :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #136464 przez dorotas29
A co tam- natchnęłyście mnie i mam na wszystkich paznokciach kolor soczystej wiśni :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #136480 przez Kamilka24
Kupiłam tyle pieluch bo z kim rozmawiałam to nie miał problemów z uczuleniem po Pampersach, pytałam mojej kuzynki i szwagierki co ostatnio urodziły, że tak 8 pieluszek dziennie im idzie, to te 430 szt starczy mi na około 50 dni a wątpię, że dzidzia przez miesiąc przybierze na wadze 2 kilogramy :silly: Tak sobie myślę, że moja jak się urodzi to będzie w granicy 3500g :lol: i tak sobie obliczyłam ale cóż jak coś nie tak będzie to trudno, człowiek uczy się na błędach ;) i tak za te 430 pampersy Pampersa dałam około 180zł, więc nie jest źle...

13 lata 6 miesiąc temu #136487 przez różyczka
Któras z Was dawała kiedyś linki do takich slicznych staników do karmienia, chyba nawet w jakies kwiatuszki one były, na pewno jakiś wzorek miały... Masuska czy to nie Ty przypadkiem?
Bo mi nie bardzo sie podobaja te zwykłe bawełniane a na allegro przejrzałam i sa tylko te czarne-białe praktycznie :(

13 lata 6 miesiąc temu #136502 przez Kamilka24

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136505 przez różyczka
Apropo tego ile zuzywa sie pieluch - czytałam, ze dzidzia karmiona piersią moze robić kupę raz na tydzień i jest to podobno normalne i taka naszła mnie releksja ...:) że jak nam się taka dzidzia trafi to spora oszczędnośc pieluch, co nie? :blink:

Kamilka
bardzo ładne te staniczki, ciekawe gdzie w Polsce można by takie kupić :unsure:

13 lata 6 miesiąc temu #136518 przez aniaw
Fajnie byłoby tak raz na tydzień zmieniać pieluchy :lol:
Ale oprócz kupek to jeszcze przecież siusiają te nasze Maluszki a to już mi nikt nie wmówi, że raz na tydzień :lol:

No te staniki zwykłe nie wyglądają jakoś rewelacyjnie to fakt. Ja też lubię różne ozdobne i fikuśne staniczki, ale tu chodziło mi o wygodę i w miarę tani produkt ;) Bo to tylko na chwilę karmienia :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136529 przez różyczka
Ale gdyby tylko siusiały to pól biedy bo po 1 sikanku nie trzeba zmieniać pampersa tak jak po kupie od razu :)

Kurde Aniuw no nie wiem czy na taką chwile te staniczki....ja bym chciała jednak dłuzej pokarmić piersia :dry:

No a zobaczcie to:
www.24opole.pl/6716,12_lat_wiezienia_dla...oscic,wiadomosc.html
MASAKRA :ohmy:

13 lata 6 miesiąc temu #136573 przez Rika
Moja mała jak miała jakieś 2 miesiące to robiła kupę raz na tydzień a później co 2-3 dni zwykle o 19 :)
I to taką mega kupę :) Ale zawsze miałam wyliczone o jakich porach unikać spacerów :)

Ile ja się z teściową kłóciłam bo chciała małej termometr w tyłek wsadzać żeby kupę zrobiła... :angry:

Najważniejsze przy tak rzadkiej kupie jest to, żeby dziecko puszczało bąki :) a te bąki tak śmierdzą że czasem myślałam że kupa jest ale nie... :)

Kamilka24 co do pieluch to tak jak pisałam. Dziecko może nie mieć "odpowiedniej" wagi do danego rozmiaru pieluszek a pieluszka może być dobra. Wszystko zależy od tego ile ciałka mają dzieciaczki. Jak jest chudzinka to rozmiar będzie mniejszy a jak pączuś to większy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka