- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr ja własnie przy Zuzi nie miałam cycnika do karmienia i latałam bez bo i tak co chilę mała domagała się cyca. Efekt? Wiecznie zalane bluzki bo ciekło ze mnie jak z krowy. Nawet jak stanęłam przed lustrem to mleko ciekło, bez naciskania, po prostu. Później właśnie kupiłam mega wielki cycnik taki zwykły i chciałam wyjmować cyca górą lub dołem, efekt? Zalane włosy, zalana Zuza, zalane wszystko i niewygodnie karmić...
allegro.pl/2szt-bialy-czarny-stanik-do-k...cja-i1647046451.html wzięłam te, ale tam można dostać dodatkowo jeszcze jeden stanik za grosze i właśnie zastanawiam się nad tym trzecim...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
No załamka Teraz zawsze kopiuję to wszystko na wszelki wypadek i zazwyczaj ta kopia mi się przydaje, bo wylogowywuje mnie często
Olka1730 pytałaś o to meldowanie maluszka, ale prawdę mówiąc nie wiem jak to jest w Twoim przypadku. Jak będę miała więcej czasu to poszukam jakichś informacji, ale najlepiej zadzwonić do urzędu miasta i się podpytać.
A co do Sudocremu to jak dla mnie on jest beznadziejny. Zostaje na skórze bardzo długo, robi się taka sucha skorupa, ciężko go zmyć, kiepsko działa
U mnie w szkole rodzenia i potem położne polecały maść Tormentiol
Do kupienia jest w aptece. Jest super wydajna i działa cuda. Przy jakichkolwiek krosteczkach czy odparzeniach jednokrotne użycie i widać poprawę.
W ulotce jest napisane, żeby nie stosować u noworodków i niemowląt, ale wszystkie położne u mnie go polecały i pytałam się lekarzy pediatrów później, więc też powiedzieli, że można. My stosowaliśmy i nadal stosujemy. Na prawdę polecam.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Kamilka 430 pieluchow no .... sporo trzeba przyznac A proszek mam teraz FAIRY NON-BIO dla bobasow, wlasciwie to zel do prania bo akurat byla promocja duza butla 3F gdzie normalnie mala tyle kosztuje. Mam zamiar wogole kupowac ten proszek bo z tych wszytskich to chyba najtanszy jest ,a w calkiem sporym kartoniku , przynajmniej wiekszym niz persile i inne A pozatym musze ci powiedziec ze masz za ladne te pazurki,ze tez ja niemoge miec takich choc w polowie
Rika ja o cyckonoszach to narazie tylko mysle ciezko jest mi sie zdecydowac na jakikolwiek Juz nawet sie zastanawialam czy wogole kupowac ,ale sytuacja jak opisalas ,sklania mnie do zakupu
ERROR~tez tak mam czesto ,nawet b.czesto za czesto i wylogowuje mnie rownie czesto Na dluzsza mete jest to wkurzajace
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/2-pak-za-25-90-biustonosz-sta...80d-i1650531161.html
Na początek kupiłam dwa na wypróbowanie a później dokupiłam sobie podobne u jakiejś babeczki na bazarku, takie 100%bawełna i wtedy byłam już w trakcie karmienia, więc mogłam sobie przymierzyć i dopasować
Co do proszków do prania to ja używam Lovelli cały czas Już niby tyle razy miałam przejść na te zwykłe proszki, ale u mnie ta Lovella jest bardzo wydajna. Jak kończyło nam się duże opakowanie to dowiedziałam się, że jestem w ciąży to stwierdziłam, że nie opłaca mi się teraz nic zmieniać i będę obu maluszkom prać razem ubranka
Ja dodatkowo włączam podwójne płukanie, bo tyle się naczytałam o tych wszystkich proszkach, że wolę być ostrożna:)
Często też swoje rzeczy piorę w tym proszku i jak dla mnie bardzo ładnie się sprawdza
Jak coś jest bardziej zabrudzonego to dodaję vanishu i też włączam dodatkowe płukanie
Mój Mały miał na początku uczulenie na pleckach i położna stwierdziła, że może to być od proszku i żebym wszystkie rzeczy prała mu w płatkach mydlanych i najlepiej ręcznie
Na szczęście mój Men nigdzie nie mógł znaleźć tych płatków mydlanych, więc zaczęłam stosować i mnij proszku i włączać zawsze dodatkowe płukanie i już wszystko jest ok
Pewnie jakbyśmy kupili te płatki mydlane to dziś bawiłabym się w pranie ręczne a ja tak nie lubię prać
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo mi nie bardzo sie podobaja te zwykłe bawełniane a na allegro przejrzałam i sa tylko te czarne-białe praktycznie
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
cgi.ebay.co.uk/Lace-White-Nursing-Matern...&hash=item7b681bff66
Śliczne są te ale już droższe
cgi.ebay.co.uk/Beige-Triumph-Nursing-Mat...&hash=item7b6825a6b1
Ten mają ale tylko rozmiar 38D
cgi.ebay.co.uk/Cotton-Nursing-Breastfeed...&hash=item35b2257863
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamilka bardzo ładne te staniczki, ciekawe gdzie w Polsce można by takie kupić
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale oprócz kupek to jeszcze przecież siusiają te nasze Maluszki a to już mi nikt nie wmówi, że raz na tydzień
No te staniki zwykłe nie wyglądają jakoś rewelacyjnie to fakt. Ja też lubię różne ozdobne i fikuśne staniczki, ale tu chodziło mi o wygodę i w miarę tani produkt Bo to tylko na chwilę karmienia
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde Aniuw no nie wiem czy na taką chwile te staniczki....ja bym chciała jednak dłuzej pokarmić piersia
No a zobaczcie to:
www.24opole.pl/6716,12_lat_wiezienia_dla...oscic,wiadomosc.html
MASAKRA
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I to taką mega kupę Ale zawsze miałam wyliczone o jakich porach unikać spacerów
Ile ja się z teściową kłóciłam bo chciała małej termometr w tyłek wsadzać żeby kupę zrobiła...
Najważniejsze przy tak rzadkiej kupie jest to, żeby dziecko puszczało bąki a te bąki tak śmierdzą że czasem myślałam że kupa jest ale nie...
Kamilka24 co do pieluch to tak jak pisałam. Dziecko może nie mieć "odpowiedniej" wagi do danego rozmiaru pieluszek a pieluszka może być dobra. Wszystko zależy od tego ile ciałka mają dzieciaczki. Jak jest chudzinka to rozmiar będzie mniejszy a jak pączuś to większy