BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136759 przez różyczka
No właśnie ja tez czytałam, ze na taki rozmiar kupowac jak mamy teraz no ale...ja sie łudziłam, że my w szpitalu po porodzie zostawimy od razu conajmniej 10 kg :) , no wiec nie ma bata obwód pod biustem musi sie zmienić.
Ogladam sobie własnie koncert Lady Gagi w New Yorku na HBO2 - niesamowita jest :lol: i w dodatku naprawde potrafi spiewać i pięknie gra na fortepianie.

Dzięki za pocieszenie Masusko i Happymammo :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #136763 przez hoborr
Różyczko ale bym pooglądała! Ale niestety jak jest FORMUŁA to telewizor należy do mojego mężusia:) I choć oglądając śpi to ja i tak nie moge na nic przełączyc bo on od razu się buzi i udaje że ogląda:) Ale ja patrze cale dnie w tv, to choc w niedziele niech tam oglada.

13 lata 6 miesiąc temu #136772 przez masuska
Za to my oglądamy mój ulubiony polski film:) kogel-mogel na tvnie:)

A ja koncert gagi oglądałam jakiś czas temu ten z born this way, super było, ale i tak wolę Madonne:) mam super koncert na dvd:)

Z tymi cyckami było tak napisane, a jak w praktyce to się okaże:)

13 lata 6 miesiąc temu #136773 przez dorotas29
Rika- ja od bardzo dłuugiego czasu używam na przemian fa i nivea w kulce i jestem bardzo zadowolona...

Normalnie dzisiaj zadrapię swój brzuchol do krwi, już smarowałam go wszystkim i nic...tylko jest strasznie czerwony...

13 lata 6 miesiąc temu #136774 przez dorotas29
Masuska- dzięki za przypomnienie o filmie :) właśnie włączyłam :)

13 lata 6 miesiąc temu #136785 przez kaska191919
Różyczka ja mam termin z OM na 20 , a z Usg na 30 :) myslę że na forum raczej zawsze ktoś będzie bo jest nas troszkę a ja tez już nie wiem raczej miałam nadzieję i przeczucie że szybciej urodzę a jak teraz powiedział że 30 :dry: to już nie wiem, mi się wydaje że wcale oni nie wiedzą kiedy bo moim zdaniem to oni mają jakieś normy i tak tylko ustalają, bo teraz wyszło że dzidzia ma 2 kg to temu później termin bo niby mniej jakby się rozwineła, ale jak u mnie mama rodziła w terminie małe dzieci??nie wiem czy wiecie o co mi chodzi :huh: a u mnie za każdym razem z usg inaczej wychodzi, na 21, 17, 30 wiec juz nie wiem.

Ja używam Dove w kulce i ostatnio kupiłam z Avon, ale w te upały to i tak cała mokra byłam, jak już teraz pogoda inna to i pod pachą nie ma potopu.

Mnie dziś pierwszy raz kuło w pochwie :blush: tak w środku kuło, że bolało ostro, miałyście tak???

13 lata 6 miesiąc temu #136795 przez basba
Czesc Dziewczynki...
ja od wczorajz mlodym u rodzicoww siedze. Brat wybyl wiec dorwalam sie do jego kompa... U nas w koncu remont sie zaczal... choc jestem nim zalamana- dziura pod okno wycieta... ale zabita OSB bo okna nie zrobili :ohmy: . Plytkarzmial byc we wtorek- nie przyszedl... w srode tez nie... zapowiedzial sie na 100% w piatek no i oczywiscie go nie bylo,nie odbierajac przy tym telefonu. Malarze mieli wejsc od poniedzialku... beda ponoc od wtorku... oszaleje!!!!!!!!! Co za ludzie.
Nasza maluda ma zakaz wychodzenia wczesniej! Mam nadzieje ze poslucha mamusi ;) Ja we wtorek do lekarza jade... chyba ostatni raz przed urlopem mojego gina. Potem to sie chyba z nim spotkam juz na ginekologii 11 lipca- zobaczymy co wtedy zdecyduje.
Ahhhh...wiem ze zrzedzea ale mega doline zalapalam... No nicmilego wiecfzorku wam zycze !!!

13 lata 6 miesiąc temu #136797 przez Rika
Masuska a przyjeżdżacie jeszcze do Otwocka???
Jak powiedziałam przez telefon szefowej że czop zaczął odchodzić to dzwoniła 2 razy dziennie i pytała czy już bo jak jej odszedł czop to na 3 dzień urodziła...

Różyczka i Masuska ja od zawsze używam w spray'u ale do szpitala postanowiłam kupić w sztyfcie. A w spray'u kupuję adidasa albo nivea pearl i też zmieniam co jakiś czas bo ile można wąchać to samo :)

A co do staników to różnie to bywa. Różyczka jak masz problem to lepiej wydać więcej i mieć dopasowany biustonosz i wygodny. Najlepiej iść do "specjalistycznego" sklepu z bielizna gdzie znają się na tym, doradzą, podpowiedzą.

Hoborr mam tak samo z moim mężem :D

Dorotas29 to skóra się rozciąga :/ postaraj się nie drapać. Może kupić Ci łapki-niedrapki? :) Mnie też strasznie swędzi ale staram się nie myśleć o tym...

A w kulce nie chcę bo się lepi i taki dyskomfort czuję :/

13 lata 6 miesiąc temu #136805 przez dorotas29
Rika- zaraz chyba pożyczę sobie te łapki od Kubusia, chociaż będą za małe, więc na noc założę chyba zimowe rękawiczki :)

Wiecie co,zaraz oszaleję jeszcze z innego powodu-strasznie stawia mi się brzuch, normalnie kosmos,nie mogę ani leżeć,ani siedzieć...

13 lata 6 miesiąc temu #136843 przez olka1730
Witam,Witam.... :)
Dzieki za sugestie co czytać,połowę z tej listy mam juz przerobione ;) Grocholę polecam Osobowość Ćmy...jak dla Mnie najlepsza,Zielone drzwi Mnie zmęczyły....Millenium broni się samo :) fantastyki niestety nie czytuje,choć polecają Mi Pilipiuka ze sie przekonam.Ciężkich klimatów nie ruszam,odpuściłam sobie ;)ale jest taka seria ksiazek Pisane przez życie Różyczka tam to dopiero,wlaśnie twoje klimaty zerknij na necie,na faktach..."Tatusiu dlaczego" i inne....powiem ze jak sie czyta ciary na plecach ze takie zeczy ludzie wyprawiają własnym dzieciom.... Ale ciekawy tytuł podsunęła Mi jedna z kolezanek,zapisałam i w najbliższym czasie zerkne(oczywiście przed porodem,bo później to juz chyba nie będzie czasu na nasze słabości hehe)

Generalnie Mi brzuchol twardnieje naście razy dziennie :P ,czasami mam az takie parcie wiedzie jak na WC bym chciała,ale spokojnie nie panikuje w koncu jeszcze czas ;) no i noga w pachwinie mi drętwieje czasami....kurcze uroki ciąży :silly:

Posty Mi wcina regularnie,wiec luzik.....nauczyłam sie kopiować,bo często wywala z forum ;)

Moja siostra stwierdziła ze mam duuuuzy brzuchol,i tocze sie jak kulka :P oby tylko upałów znowu nie było,wtedy juz jestem nie do zycia,a tak jak dzis to spoko lokko :blink: nawet chodzę :silly:
Ale tez mam juz dosyć swojej niezdarności....i jak tutaj byc nie zaleznym jak sobie nawet stopy ciężko wytrzeć ręcznikiem hehe, a pomalowac paznokcie od nóg to juz kosmos :ohmy:

Kurcze zauwarzyłam ze i ja juz do was zagladam jak do rodzinki,cioteczek :laugh: dzien bez was,dniem straconym hehe

13 lata 6 miesiąc temu #136845 przez masuska
Kaska takie kucie to też czuje raz na jakiś czas, ale jakoś nic przez to się nie dzieje.
Rika w Otwocku byliśmy ostatni raz jak byłam mała, ale tam rodziny nie mamy żadnej, pojechaliśmy tylko do znajomych rodziców.
Też używam rexone na zmianę z nivea.
Proszę bardzo dorotas:)
Basba u mnie 3 tygodnie szli komin stawiać.
Komu tam się brzuch stawia? Na lewy boczek się kłaść, a jak coś to nospa, bo tam chyba wczesny tydzień.

13 lata 6 miesiąc temu #136850 przez olka1730
Wiecie co jakoś unikam tej nospy,jak diabeł swieconej wody ;) Masuska racja,położę sie i czekam odpuszcza po paru minutach...a poza tym juz przyzwyczaiłam sie ze brzuchol sie stawia...mam tak juz od jakiegoś czasu ;)

Córka przerabia Zmierzch,zauważyłam ze czyta w kazdej pozycji ;) i wszędzie :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #136854 przez olka1730
Polecam Garnier invisimineral 48h,nie zostawia białych śladów ma świeży zapach i cena przystępna 9zł

13 lata 6 miesiąc temu #136856 przez olka1730
AnkaW nie szukaj już doszłam z tym meldunkiem :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136858 przez różyczka
Olka fajnie, ze Twoja czyta - moja ma jakies straszliwe opory przed czytaniem książek choc widzi mnie z książkami w reku i w domu tez jest mnóstwo książek, więc obcuje z nimi a mimo to nie bardzo lubi :dry:

Kaska
dlatego własnie mysle, ze najbardziej wiarygodny, niezmienialny i prawdopodobny termin to ten z Ostatniej Miesiączki, bo te z usg ciągle się zmieniaja i mozna zgłupiec/choc i tak podobno tylko 5 % dzieci rodzi sie w tym terminie a reszta do 2 tyg. przed albo do 2 tyg. po. Rozbieznosc ogromna bo az 4 tyg. w sumie a człowiek by wolał wiedzuiec dokładnie no ale cóż :S

Mi tez brzuch sie napina ciagle, zwłaszcza jak chodzę, ale w pipce to nic nie boli tylko uczucie mam takie dziwne dosyć, jakby Bianki stopy miały mi zaraz tamtędy wyjsc :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka