- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
I ja mam doła dziś starsznego! Zostało mi do kupienia kilka ostatnich rzeczy! Zrobiłap piękną listę i dalej męża z samego rana wyciągnełam na zakupy! A tu dupa zbita! Wszystko pozamykane. W taki dół wpadłam że tak ryczałam jak małe dziecko. Normalnie szok. Cała się porozmazywałam... Objechaliśmy całe miasto i wszystko pozamykane.
Ale Tomuś mój kochany znalazł jedną lodziarnie i kupił mi takiego mega mega wielkiego lodziaka że go zjeść nie mogłam i mi trochę przeszło. No i mieliśmy jutro jechać po południu ale mama zamówiła mszę świętą za moje szczęśliwe rozwiązanie i idziemy do kościoła...
Riczko jak zwykle dobrze doradzasz. miałam się obejść bez cyckonosza ale widzę z tego co piszesz to nie dam rady. Najgorzej teraz jkak dobrać rozmiar. Wziełabym ten naj naj większy i z głowy. Bo normalnie mojej cycki są w rozmiarze DD lub nawet E. A z pokarmem to pewnie skali braknie łełe
Dorotka ja dziś miałam pierwszy koszmar! Nie miałam czasu żeby dziecko nakarmić, przewinąć i jakieś miało rączki nie równe! Ale to wiem że przez moja teściową! Bo zawsze opowiada że jak urodziła to sprawdzała czy ma dziecko ręce i nogi! masakra,,,
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Objadłam się ciastem drożdżowym:) pychota:) z pół blachy z Mężem wciągnęliśmy.
Wszystkie sklepy są dziś zamknięte? Kurcze a ja też chciałam Męża wysłać na zakupy!
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Zamówiłam dziś wózek allegro.pl/3w1-espiro-atlantic-2011-fote...pka-i1647016615.html szary kolor zobaczymy czy będę żałować....
masuska ja szczerze też mam dość mojego stanu chciałabym żeby mały był już z nami bo ciągle martwię się czy z nim wszystko ok
Mój mężulek tak strasznie martwi się czy zdąży na poród że co weekend pyta się mnie czy mogę urodzić w sobotę czy niedziele
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr ja napisałam tylko to co ja miałam ale jak widać nie było tak źle skoro nie kupiłam stanika i ciągle odkładałam na później
Teraz zaopatrzę się w nie, bo wiem, ze są przydatne szczególnie przez pierwsze miesiące gdzie mleko cieknie bez naciskania piersi :/
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze myślę o tym staniku, ale zamówie jak coś to jeden w poniedziałek.
Piernikarczyk staram się podejrzec ten wózek, ale z komórki mi się nie otwiera. Postaram się ale wiem że na pewno cudny:) też mam szary z wstawka moro:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Własnie wrocilismy, a jechaliśmy z samego rana zeby dokupić już wszystko do końca dla Bianeczki, mieliśmy liste, kase wyplaconą nawet z bankomatu bo ponoć miały być dziś problemy z płatnoscią kartami kilku banków w tym PKO czyli naszym też, no i wszystko na marne
Sklepy pozamykane na 4 spusty
Jedynie rybka na plaży w Sopocie podniosla mnie troche na duchu i szum morza ukoił bo prawie się poryczałam ze złosci
Nic nie słyszałam o żadnym święcie niestety
Natimp współczuję tych przygód, oby wszystko dobrze się skończyło, TRZYMAM KCIUKORY
Ja tez mam już dosyć chodzenia w ciązy, sapania, toczenia sie jak bambaryła itp.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Muszę jeszcze dokupić chusteczki higieniczne do szpitala i antypotka bo mam tylko tego w spray'u... Tylko nie wiem czy się opłaca ale cóż...
Albo poczekam do jutra i jutro dokupię resztę rzeczy.
A możecie polecić jakiegoś antypotka w sztyfcie? ja ciemna jestem w tym temacie :/
Masuska a dlaczego nie chcesz urodzić 13?
I wiecie co, spakowałam torbę, normalną i tam mam wszystko co przyda się później a dodatkowo w torebkę wezmę rzeczy do porodu czyli:
-2 opakowania chusteczek hig.
-woda do picia
-podkład poporodowy na łóżko
-2 podkłady ginekologiczne
-2 pampersy dla Oli
-body, kaftanik, śpioszki, pieluszka tetrowa, czapeczka, niedrapki dla Oli
-koszula do porodu
-szlafrok
-ręcznik
-żel pod prysznic
Jeszcze muszę dokupić jakieś klapki do szpitala.
Postanowiłam tak to rozdzielić bo pamiętam po porodzie jak położne prosiły o podkłady i inne rzeczy to mąż nie mógł znaleźć mimo, ze wszystko było na wierzchu ale tak upchane że szok... A teraz torba duża zostanie na sali poporodowej a przy sobie będę miała tylko potrzebne rzeczy
I zdecydowałam jeszcze, ze mimo ze szpital zapewnia ubranka dla dziecka to ja spakowałam swoje
Nie mam pojęcia gdzie kupić takie klapki, a chciałabym japonki pod prysznic i zwykłe klapeczki czy kapcie do szpitala bo tam będę śmigać w skarpetkach
Za pierwszym razem śmigałam na bosaka bo była taka fajowa podłoga i tak fajnie było Znaczy w skarpetkach po sali a kapcie zakładałam tylko jak musiałam wyjść na korytarz
Tam gdzie rodziłam rok temu, jakiś miesiąc przed moim porodem został odnowiony oddział poporodowy i noworodkowy przez Fundację Polsat
Są dwuosobowe sale z oddzielną łazienką, prysznicem... jak w hotelu
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Mój men nie zrobił zakupów, czyli na obiadek będę musiała zaserwować koleżance jakieś mrożonki
W sumie już powinna tu być, ale jedzie dziś pierwszy raz do mnie sama autem, więc mam nadzieję, że się nie zgubi po drodze
Rika a Ty gdzie rodziłaś Zuzę? w Otwocku?
Kurcze 2800zł za kawalerke to jakaż masakra
Nie stać mnie byłoby za chiny na takie mieszkanko
Ja do tej pory pracowałam i jakoś dawałam radę Ale jak w czwartek gadałam z szefową to powiedziałam jej, że już sobie odpuszczam i będę tylko pod telefonem (bo zrobili mnie kierownikiem lecznicy i wszystkie sprawy ważniejsze mam na głowie )
W ogóle ustawiliśmy się z moim Menem tak, że on pracuje od rana potem wraca i ja wychodzę do pracy i wracam późno jak już Mały śpi Nie stać nas na opiekunkę, więc musimy sobie sami radzić. Ostatnio tylko czasem przyjeżdżała moja mama (tyle, że ona ma 2 godz do nas) i siedziała z Małym aż mój nie wróci z pracy (dobrze, że tylko mijałyśmy się z moją mamą, bo na dłuższą metę bym z nią nie wytrzymała ).
Przez ostatni miesiąc tylko zmienił mi się grafik i teraz mój ma ten urlop, więc Szymuś jest trochę zdezorientowany, bo wszystko jest inaczej niż dotychczas ale chyba się cieszy, że widzi oboje rodziców
A jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy co mi powie
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A takie ceny niestety były za to co nam się spodobało teraz w życiu bym tyle nie dała, ale jak ktoś ma za dużo pieniędzy, zero obowiązków to głupieje... a teraz by sie one przydały...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trochę ochłonęłam, więc pisze.
Męża wysłałam na zakupy i tylko mi się lody przydały:) Przejechalismy się teraz kupić coś na grila, ale niestety już wsio zamknięte, chyba że cepki lub monopolki z żulkami:)
Nie lubię 13tego, bo całe życie mieszkam pod 13tka, kiedyś też miałam z własnej głupoty wypadek 13 października w piątek i wylądowałam w szpitalu.
Postanowiono, kupuje jeden cyckonosz taki sztywny, jutro się tym zajmę.
Siostra mi dziś wróży że w nocy się zacznie i jutro urodze, bo jej powiedziałam o smarkach, od wczoraj miałam trochę, ale dziś już się skończyło koło południa. A koleżanka dodała że po 3 dniach od odstawienia luteiny urodziła dzidziulka:)
A jeszcze o antyperspirancie. Od wesela używam tylko w sprayu, super się sprawdził wcześniej tylko lady speed stick.
Jeszcze jedno w Otwocku 38 lat temu urodziła się moja siostra:) a ja już na mazurach:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Booszsz jak sie nażarłam nalesników z truskawkami i z musem jabłkowym A żeby było smiesznie robiąc ciasto na nalesniki okazało sie, ze nie mam jajek a sklepy zamknięte oczywiscie ale tak sie napaliłam, ze zamiast jajek dodałam 2 rozgniecione dojrzałe banany - polecam nalesniki wyszły pyszne!
Dziewczyny wiem, ze ja znowu o żarciu ale tak już mam w tej ciązy
A tak w ogóle na pocieszenie pomyślcie sobie, ze ja mam termin na 30 lipca co oznacza w praktyce, ze mogę urodzić równie dobrze 15 sierpnia np. i to tez będzie w terminie, wiec uszka do góry - jak Wy bedziecie już tulić swoje maluchy ja będę przypuszczalnie nadal sie toczyć a na forum przestane w ogóle wchodzić żeby sie całkiem nie załamać jak zaczniecie zamieszczać zdjecia swoich dzidziusiów...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mam własnie takie "B", bo normalnie mam -A chyba z tym, ze obwód pod biustem w ciązy zrobił mi sie aż 85 i miska B przy tym obwodzie jest na mnie za duża Teraz w ogóle chodze sobie bez ale nie wiem jaki kupić na "po".
Doradźcie coś proszę...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W sumie to ją też mogę urodzić w połowie lipca. Jak to Rika kiedyś pisała że chodzą dziewczyny z rozwarciem i akcja się nie rozwija:)
Stanikiem zajmę się później, tzn jutro. Sprawdzam strony z kalendarzem ciąży i na którejś było napisane że w 37-38 tygodniu można kupować stanik na taki rozmiar jak się ma teraz bo się rozmiaru nie zmieni. Czyli jak mam kupić 80 C-D. Ale muszę jeszcze się pomierzyć.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
O Masuska dzięki za wieści z tym rozmiarem! Bo ja sie bałam że mi jeszcze urosną niewiadomo jakie!
- happymamma
- Wylogowany
- rozmowna
- You have bound my heart with subtle chains...