BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #136407 przez kaska191919
KamilkaTwoje paznokcie wygl;adają jak by francuski był i jak tipsy :) pozazdrościć, moje teraz fakt rosną nie łamią się ale końcówki nie są tak białe i nie moge im nadac tak fajnego kształtu jak Twoje :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136408 przez Rika
Masuska fajne pazurki ale ja nie lubię takich kolorowanek. Wolę takie bardziej eleganckie :lol:

Kamilka ja też często pomaluję tylko jakimś bezbarwnym i wyglądają jakbym franca miała :)
Zimą zamówiłam mnóstwo ozdób, brokatów, lakierów i tak kombinuję. Akrylowe pazury miałam tylko raz i powiedziałam że nigdy więcej!!! Masakra jak mi się zniszczyły płytki! :(

Wy też tak macie że cały dzień fajny humorek a na wieczór hormony buzują? Ja już nie wytrzymuję. Tak mnie wszystko wkur..a że mam dość :angry:

Jak będę miała chwilę i wenę to zrobię zdjęcie pazurków u stóp jak ostatnio zrobiłam.

13 lata 6 miesiąc temu #136409 przez dorotas29
Różyczka- ja niestety też obgryzam paznokcie :blush: , chociaż od maja są dość ładnie wyprowadzone , bo wstyd ludziom takie dłonie pokazać...mąż się śmiał, że mam -obrzynki-

Rika- brzuszek ,jakby niżej, a pazurki ekstra!

Przy Julce nigdy nie prała, w tych specjalnych proszkach,tylko w normalnym naszym, albo w vizirze,albo persilu lub innym,nigdy nie miała problemów ze skórą.
Teraz za namową koleżanek z forum :blink: , kupiłam ten, co był w promocji w biedronce,ale tylko paczkę, potem będę postępować,jak z Julki ciuszkami, wszystko razem, do jednej pralki z jednym proszkiem :)

13 lata 6 miesiąc temu #136410 przez różyczka
Kamilka żartujesz? To są TWOJE PAZNOKCIE?? Jestem w szoku bo wygladają jak tipsy!
No naprawde pozadroscic :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #136412 przez hoborr
Jej dziewczyny śliczne macie paznokcie!
Mi siora często żelowała i zdobiła różnymi cudeńkami ale teraz to jakoś nie mam natchnienia w tej ciąży! Ogólnie zapustoszona jestem - najgorzej włosy - odrosty mam już takie że ich w sumie nie widać:) Pomaluję jak już się dzidzia urodzi.

No i mam kolejne pytanie. Sprawdzałam na necie i rzeczywiście jest w tesco promocja na pieluszki pampers. Ale dalej nie wiem czy te akurat będą dobre. Przewidywana waga mojej niuni to ok 3,5 - 4 kg. I jakie ja mam kupić te pieluszki? Czy takie 2-5 kg nie będa za małe? I jak juz bym miała kupić takie po 180sz/paczce to ile tych paczek? Czy dzidzia urośnie szybko i z czterech kg się zrobi pięć? Ile mniej więcej się zużywa tych pieluszek na dzień? 10? Nie mam pojęcia?

A te w promocji to 4-10 kg! To przecież straszny rozrzut w kilogramach! Coś mi tu nie gra!

Pomożecie?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #136413 przez Kamilka24
Dzięki dziewczynki, nigdy nie miałam tipsów ani żadnych innych przyklejanek, bo po doświadczeniach mojej siostry z doklejankami (nie mogła doprowadzić swoich paznokci do porządku chyba przez pół roku a miała przedtem takie jak ja) nie chciałam ryzykować. Ta odżywka z Rimmela naprawdę dużo daje, jestem z niej b.zadowolona, a co do paznokci to praktycznie co dzień je piłuję po bokach...

Hoborr Ja mam ten sam dylemat ( choć kupiłam już w promocji 430 szt pampersów 2-5 kg) mam nadzieję, że się nie okażą się za małe i się nie zmarnują :unsure: :huh:

13 lata 6 miesiąc temu #136415 przez aniaw
Hej dziewczyny :laugh: My właśnie wróciliśmy z targów :)
Było super a teraz opycham się arbuzem i spróbuje poczytać o czym dziś pisałyście :)

Z targów mam sporo ulotek, promocyjnych kuponów do sklepów dzidziusiowych, mnóstwo gratisów, próbek itd :lol:
Były też ciekawe wykłady, prezentacje i nawet robili Szymusiowi zdjęcia na castingu do tv :lol:
A i udało nam się pogadać z pediatrą, bo akurat zebrało nam się sporo pytań :)

Troszkę mnie jednak wymęczyło to łażenie, ale było warto :)

13 lata 6 miesiąc temu #136418 przez Rika
Hoborr ja mimo fajnej promocji nie kupuję ich. Nie iem tak do końca z jaką wagą urodzi się mała. Np przy Zuzi miałam pieluszki najmniejsze rozmiar 1 do 2 miesiąca gdzie normalnie dziewczyny miały przez miesiąc albo kilka tygodni...
Później bardzo długo mieliśmy rozmiar 2, później 3 były do ok 9 miesiąca a od 10 kupujemy 4. Zuza jest drobniutka. Rozmiar 3 zmieniłam na większy bo mała miała czerwone odciśnięte place od gumek i mimo że z wagą jeszcze się nie zgadzało to były dobre...

13 lata 6 miesiąc temu #136420 przez Rika
Ja na początek wolę kupić mniej i zobaczyć jak to będzie. Nie kupowałabym tak dużo pieluszek na początek zanim dziecko się urodzi. Ale jak kto tam chce :)

Narazie mam jedną paczuszkę pieluszek 42 pieluszki 2-5 kg, jeśli będą OK to kupię taki rozmiar. Z Zuzą też nie robiłam wielkich zapasów. jak się kończyła paczka to kupowałam 2 kolejne i było ok Jak widziałam ze już są za małe to kończyłyśmy paczkę i kupowałam większy rozmiar.

Dziewczyny jak z tymi cycnikami do karmienia? Zadałam pytnie i nikt nie odpowiedział :(

Ile kupiłyście?

13 lata 6 miesiąc temu #136422 przez aniaw
Fajniutkie macie te paznokcie :laugh:
Ja z racji swojego zawodu muszę mieć króciutkie i raczej lakier bezbarwny, albo jak najbardziej naturalny. Poza tym ja jakoś nie mam talentu do malowania paznokci :dry:

Przed każdą jakąś poważniejszą imprezą to troszkę zapuszczałam paznokcie a potem wizyta u kosmetyczki i wtedy tak podziwiałam jakie mam śliczne te paznokietki i starałam się dbać o nie jak najdłużej :lol:

Wiecie ja ciągle mam problemy z tym, ze mnie wywala z tego forum :angry:
Też za każdym razem kopiuję wiadomość przed wstawieniem :angry:
Nawet pisałam o tym na forum w dziale " Z życia portalu" tam gdzie jest miejsce na sugestie, ale raczej nikt nie miał takiego problemu. Myślałam, że to tylko u mnie :huh:
A po za tym często mam problem z wejściem na to forum i pojawia się Error :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #136424 przez hoborr
Weszłam na stronę pampersa i już wiem wszystko. Jest po prostu kilka rodzajów tych pampersów. Pewnie kupię jedną paczkę żeby do szpitala starczyło pampers new baby rozmiar 1 (2-5kg). A potem się zobaczy:)

Dzięki Rika za podpowiedź.

Kamilka a Ty się nie martw że masz za dużo pieluszek. Najwyżej zostanie Ci dla drugiego dzidziusia lub na prezenty dla koleżanek;)

13 lata 6 miesiąc temu #136426 przez masuska
hehe mam podobne pazury do Kamilki, ale nie aż takie białe. Też używam odżywek, są genialne. A na paznokciach lubię takie fiu bzdziu:) tylko że teraz już nie maluje.

Pampersów mam tylko jedną paczkę 2ek i 2 paki 3ek, więcej na razie nie kupuje. Boję się też że jakieś będą odparzac, więc wolę testować różne.

Rika ile tego czopa jest? Znów mam ciągnące się smarki, co pójdę do wc to coś jest na papierze, lub wkładce

13 lata 6 miesiąc temu #136427 przez hoborr
Rika ja nie mam jeszcze żadnego cyckonsza specjalnego do karmienia. Miałam w głowie że kupie jeden jakiś większy i cycka wywalę górą! Bo mam duże i nie mam teraz z tym problemu. Ale może jutro jak się napatoczy jakiś to kupię dla spokojności...

Aniu mi się pierwszy raz zdarzyło że mi zjadło cały tekst...

13 lata 6 miesiąc temu #136428 przez różyczka
Rika ja jeszcze w ogóle nie mam żadnego stanika, cała ciążę chodze bez bo każdy mnei denerwował i uciskał albo drażnił, nie mogłam dobrać odpowiedniego rozmiaru bo w obwodzie mam sporo ale miseczka nie za duża za to i nie wiem co poczac teraz :huh: gdzie szukać jakis fajnych staników, bo te białe bawełniane nie bardzo mi sie podobają :dry: a z allegro boję sie kupić bez przymierzania...
Możecie poradzić jakis konkretny sklep dziewczyny?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #136430 przez aniaw
Rika ja mam chyba z 5 tych staników, ale zostały mi jeszcze po Szymusiu :)
Mam nadzieję, ze teraz też będą dobre na mnie.
Na początku kupiłam 2 na próbę a że bardzo mi odpowiadały to dokupiłam jeszcze 3. Teraz mam zapas i na pewno mi to wystarczy.

Co do pieluch to jestem takiego zdania jak Rika. Nie ma co przesadzać na początek z tymi najmniejszymi pieluchami. Głównie, że dzidziusiowi mogą one nie podpasować (my musieliśmy wypróbować kilka firm zanim wreszcie znaleźliśmy te dla Małego najlepsze). Jak już później jest się pewnym pieluch to można korzystać z takich mega promocji, bo to faktycznie się opłaca. Gorzej jak dziecko ma uczulenie np i później nie ma co zrobić z taką ilością pieluch a pieniądze wywalone na marne.
Ale życzę Wam, żebyście od razu trafiły z odpowiednimi pieluszkami :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka