BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #134762 przez masuska
z zachcianek, właśnie się dowiedziałam że kolega męża przywiózł mi z zakopanego oscypka, jupi:) zrobię go sobie na grillu:)
Ale mam dziś twardy brzuch. Cały czas jak kamień.

Tak sobie myślę że jakbym miała nie długo rodzic, to może urodze przed koleżanka, która miała termin na miesiąc przede mną i nadal nic. Nie wiem jak to jest w Anglii, robią cesarkę po terminie, czy jak? Green, kamilka wiecie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #134812 przez Oposek
Hej Dziewczyny:)
Ja mam II stopień dojrzałości łożyska (skala Granumma) od 28 tygodnia i nic się nie dzieje. Lekarka powiedziała, że jeżeli nie ma zwapnień i są dobre przepływy to jest to zupełnie naturalne. II stopien można mieć od początku trzeciego trymestru i normalnie urodzić w terminie. Nie mam żadnych skurczy ani rozwarcia.

Któraś z Was pytała o masaż Shantala. Ja miałam go na studiach i bardzo polecam. Jest łatwy dla każdej Mamy, a przynosi szybkie efekty, szczególnie ten na kolkę :)

Idę poczytać dokładnie co napisałyście, bo jeszcze nie miałam czasu. Od rana pakujemy kartony, bo jutro przeprowadzka...

Rika maleńka Zuzia śliczna:)

13 lata 6 miesiąc temu #134837 przez dorotas29
Rika- moja 4-latka zachwycała się Twoją Zuzią :)

Upału dzisiaj nie ma ,a mi nogi strasznie spuchły i spać mi się chce...

13 lata 6 miesiąc temu #134845 przez Rika
Aj ta moja Zuzia :P

Kurcze szukałam szlafroka i okazało się że wywiozłam go i zostawiłam w Piszu!!! :dry:
Świetnie...
Trudno, pożyczę "zieloną żabkę" od teściowej :)
Dzisiaj już się cieszyła że to już niedługo i żebym lepiej zaczęła się pakować bo ostatnim razem jak zasugerowała zakupy wieczorem to rano już mnie nie było :)

Mam nadzieję że jutro przyjdą te rzeczy zamówione z allegro...
Chciałabym już się spakować i być spokojna.

Dorotas29 może ciśnienie, zmiana pogody??? Wiesz że kobiety w ciąży to jak stare babcie :D

Oposek właśnie to miałam na myśli z łożyskiem :)

13 lata 6 miesiąc temu #134875 przez Oposek
ja też czekam na rzeczy z allegro i mam nadzieję, że lada dzień będą i będę się mogła spakować.
A mnie dziś ogarnęła panika, bo zdałam sobie sprawę, że za 4 dni zostanie mi równy miesiąc do terminu. AAAAAAAAAAA!

Jak to wszystko szybko zleciało...

dorotas29 mi się też spać od rana chce, mimo że chłodno. Może to faktycznie cisnienie?

13 lata 6 miesiąc temu #134902 przez dorotas29
Dziewuszki, tak mnie wzięło na rozmyślania i cieszę się, że jesteście. Od razu robi się raźniej na duszy, że człowiek nie jest sam z tymi problemami,że jest parę innych osób w podobnej sytuacji, z podobnymi przeżyciami i dni szybciej mijają... :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #134913 przez dorotas29
Wiecie co,mam problem z łupieżem,używam nizorala i innych szamponów p/łupieżowych, ale od miesiąca nie mogę się go pozbyć,macie może jakieś sprawdzone sposoby?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #134921 przez Rika
Dorotas Ja nie miałam nigdy problemu z łupieżem a dopiero w ciąży tak masz?

Oposek rzeczywiście minęło nie wiadomo kiedy :D szczególnie jak ktoś dowie się w połowie :D

Rany a mi ten czop ciągle odchodzi. Czyli mam do dwóch tygodni i może zacząć się poród... Z Zuzą odchodził mi 13 dni albo 12 nie pamiętam... To wszystko przez ten seks w nocy... ale ciężarnej się nie odmawia :)

Jak już przyjdą mi rzeczy to mogę rodzić :D chociaż i tak wolałabym poczekać do lipca ale teraz wiem na 100 % że nie dotrwam.

Wiecie, tak sobie pomyślałam co do wielkości brzuszka Oli że może ona taka tam ściśnięta leży i brzuszek ma ściśnięty i może dlatego taki pomiar wyszedł... hmm jak myślicie? Wymyśliłam coś mądrego?

Nie wiem czy to widziałyście ale wklejam na poprawę humorku :) jak to pierwszy raz widzieliśmy z mężem to ryczeliśmy ze śmiechu :D

13 lata 6 miesiąc temu #134941 przez masuska
no fajnie tak z wami dziewczyny:)
Dorotas mój mąż miał kiedyś problem i stosował większość popularnych środków, przeszło mu po zwykłym szamponie z biedronki takim dużym, najtańszym.
Rika, to tylko usg, najważniejsze że wszystko Ola ma rozwinięte poprawnie. Zastanawiam się nad czopem, ciekawe jak to u mnie jest. Takie smarki to już miałam 3 razy na majtkach, ale nic lekarz nie mówił.
Oposek nie panikuj. Jak weszło to musi wyjść:)

13 lata 6 miesiąc temu #134942 przez aniaw
Cześć dziewczyny :)

Uwielbiam te reklamy z TP :laugh: Strasznie mnie śmieszy ta z nerkami i flirtowaniem :lol:

Rika Zuza taka śliczniutka a te włoski na zdjęciu to rzeczywiście wyglądają jak blond :)
A Ty Rika daleko masz do lekarza? Bo ja mam teraz po przeprowadzce godzinę drogi i często muszę sama jeździć i i to jeszcze autobusem i jeszcze zabieram ze sobą Szymusia :)

Dorotas29 ja teraz w ciąży dostałam łupieżu i stosowałam Nizoral i kilka innych szamponów i nic. I wiesz koleżanka poleciła mi taki zupełnie zwykły i tani szampon przeciwłupieżowy z Biedronki :) Care&Go 2w1. Ładnie pachnie, odświeża włosy, łupież zniknął a i włosy są fajniutkie po nim. Spróbuj :)

13 lata 6 miesiąc temu #134959 przez aniaw
Wiecie byłam dziś z rańca na badaniach krwi. Do lekarza idę dopiero w poniedziałek.
Ale mnie zaskoczyli w tej przychodni, bardzo pozytywnie :) Taka była kolejka a jak się zapytałam kto ostatni to w ogóle bezdyskusyjnie kazali mi wejść bez kolejki :laugh: Czy ja mam taki wielki :lol: brzuch? :lol: Zazwyczaj nie wpycham się w kolejkę, więc jak dobrze się czuję to czekam sobie spokojnie :) Ale miło mi było bo duszno było strasznie a ja jeszcze na głodniaka to faktycznie ciężko byłoby mi czekać :huh:

A Wam często się zdarza, że przepuszczają Was w sklepie, albo w urzędach czy w innych publicznych miejscach?

Ostatnio w Biedronce Pani poprosiła mnie z końca kolejki, żebym nie czekała tylko od razu podeszła do kasy :) Ale miny czekających w kolejce były różne :silly:
Ale czasem trzeba przecież korzystać ze swoich przywilejów :P

A jak mnie mój Men dziś wkurzył :ohmy:
Niby ma właśnie urlop to stwierdził łaskawie, że mnie zawiezie na te badania (ech łaskawca). A u nas rano to mega korki i jeszcze są objazdy, bo przecież pozamykali drogi bo niby metro budują... Masakra :angry:
Całą drogę - 45min - klął, trąbił na inne samochody i wkurzał się na maxa :ohmy: Dawno go takiego nie widziałam. Moje tłumaczenia, że nerwy nic nie pomogą skończyły się tylko wielką kłótnią, że ja tylko go krytykuje i siedzieć za kółkiem nie chcę a tylko się mądrze :unsure:
Tak mnie zdenerwował, że myślałam, że się poryczę.
Jeszcze się w między czasie dowiedziałam, że on ma teraz urlop i nic nie może sobie odpocząć, bo ciągle coś od niego chcę :dry: A przecież miał wziąć ten urlop, żebym ja mogła odpocząć przed porodem...
Powiedziałam, że wrócę sobie sama do domu i trzasnęłam drzwiami auta pod przychodnią :ohmy:

Wyobraźcie sobie, że po badaniach ten czekał na mnie jakby nigdy nic, przymilał się i w ogóle nie widział żadnego problemu :unsure:
Miał szczęście, że był z Szymusiem i Mały wyciągał do mnie rączki to już pojechaliśmy razem do domu ;)

13 lata 6 miesiąc temu #134964 przez Rika
Masuska właśnie to takie smarki są, ja akurat nie wyobrażam sobie pomylić czop z upławami bo upławy zupełnie inaczej wyglądają niż czop... a Ty masz rozwarcie? Czop bez rozwarcia nie wyjdzie raczej.
Mi aż się ciągnie jak się podcieram :dry:

Aniaw ja do lekarza chodzę do przychodni do Józefowa a ogólnie lekarz z Józefowa jest, nawet niedaleko mieszka :)
Do przychodni mam 15 minut drogi. Jak miałam samochód to sama jeździłam bo to była chwila... dzisiaj musiałam z mężem iść. Nie chciałam Zuzy zostawiać z jego babcią na tak długo :/ a że jego brat był chwilę w domu to z nią posiedział.
Jak idę na badania to zwykle rano i wybieram takie dni kiedy teściowa ma na popołudnie. A wyniki z Zuziulą odbieram.

13 lata 6 miesiąc temu #134967 przez Rika
Aniaw ja w pierwszej ciąży to miałam takie przygody że ho ho... szkoda gadać.

A teraz zwykle w pobliskim sklepie panie wręcz każą mi brać bez kolejki mimo że ja mówię że mam czas i mogę poczekać to one od razu lecą i mnie obsługują i olewają tych co stali przede mną :)
Ale to tylko tutaj w sklepie...

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #134969 przez Green
rika:
A co do staników to ja normalnie noszę 85B a kupiłam 85D i zastanawiam się czy nie lepiej było kupić większy w obwodzie ale myślę że powinno być OK. Przecież rosną cyce a nie obwód pod nimi

Wiec u mnie wyglada to tak ze przed ciaza mialam 34B a teraz mam 36D wiec jak widac u mnie obw. pod biustem tez sie zwiekszyl :P az sie boje co bedzie pozniej :ohmy: Bo poki co z rozmiaru to cieszy sie tylko maz :P Ja bym tam wolala swoje skromne 34B :blink:

Masuska ja wczoraj kupilam bardzo podobny kocyk ale bez podusi z 1 str. jest polarkowy a z 2 str. ma zwykla bawelniana podszwke.

A jesli chodzi o porody przez CC po terminie to jakies 10 dni po terminie przebijaja wody plodowe i czekaja(niewiem ile) ,a jak nic sie niedzieje nadal to wtedy CC ,tak bynajmniej slyszalam ile w tym prawdy,niewiem :unsure:

Kamilka jak przeczytalam co napisalas o siostrze twojego ktora urodzila,to mnie zatkalo a to dlatego ze przeczytalam ze 3 dni temu twojemu urodzila sie siostra :silly: :woohoo:

U mie dzis malutka szaleje ,szaleje ze hej w brzuszku zastanawiam sie czy jakiejs impr tam nierobi? :S Dzis kupilismy karuzelke do lozeczka zakupy.linkbaby.pl/do/item/K3799/Karuzel...Price-Las-Tropikalny
wszystko fajnie tyle ze dosc cicho gra, niby ma 2 poziomy glosnosci ,ale i tak cichutko jest . Z drugiej strony jakby byla glosniejsza to niewiem czy by zamiast uspakajac dziecko by niewkurzala? :unsure:
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #134973 przez Oposek
Green Kocyk śliczny, gdzie kupiłaś? Bardzo mi się podoba...
A co do dużej różnicy wieku między rodzeństwem to mój mąż ma trzyletnią siostrę. Jest między nimi 26 lat różnicy :lol: Więc i tak się zdarza;)

Dziewczyny, macie już te pieluchy porodowe? jak takie coś wygląda i gdzie się to kupuje?
I drugie pytanie- kupujecie laktator przed porodem? zupełnie nie wiem...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka