BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #134329 przez różyczka
Happymamma a Ty jak sie czujesz? Bo ja naprawdę nie wiem jak dozyje do dnia terminu :(
wiem dziewczyny, że marudzę od samego rana ale bardzo mi źle naprawdę :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #134330 przez happymamma
Różyczko ja mam od wczoraj tak spuchniete stopy, ze ledwo człapie :( Poza tym ok :) No, może jeszcze tylko masakryczna zgaga :dry:

13 lata 7 miesiąc temu #134337 przez masuska
różyczka napisał:

Masuska masz na myśli te koszule? ze wypadają cycki? allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-d...-xl-i1572837316.html

Tak dokładnie o te. Dziewczyny mi w szpitalu na te narzekały, więc sobie podszyłam je na zakładce, ale i tak mi wcześniej nie wypadały więc nie wiem o co cho. Może przy karmieniu, albo przy nawale jak podrosną. Zobaczymy. Już ich nie zwrócę.

Ja na szczęście nie puchnę, ale była ze mną dziewczyna, która momentalnie urosła. Szok, jaka wielka była. A jak wychodziła to patyczak.

A co do tego porodu w taksówce w Łodzi to daję linka:)
www.polskatimes.pl/fakty/kraj/413147,lod...e,id,t.html?cookie=1

13 lata 7 miesiąc temu #134340 przez przyszla_mama
ja tez cierpie na puchniecie nog... nie zawsze,ale od czasu do czasu dopada mnie ta przypadlosc...
a moze by tak moczyc nogi w chlodnej wodzie... moze to przyniesie ulge..?

dopiero ranek a ja juz zmeczona ta pogoda, wieczorkiem szkola rodzenia.. ciekawe o czym dzisiaj bedzie :)

13 lata 7 miesiąc temu #134343 przez piernikarczyk07
Jeśli chodzi o puchnięcie nóg i rąk to ja pewnie przebijam wszystkich :huh: Nie wchodzę w żadne buty, kapcie...dłoni nie ścisnę za nic w świecie...MAM SPUCHNIĘTĄ TWARZ A NAWET USTA!!!! No i żeby było śmiesznie hmm nie "odpucham" nawet po nocy :( :angry:

różyczka czuję się tak źle jak Ty :dry: :X

13 lata 7 miesiąc temu #134351 przez happymamma
przyszla_mama napisał:

ja tez cierpie na puchniecie nog... nie zawsze,ale od czasu do czasu dopada mnie ta przypadlosc...
a moze by tak moczyc nogi w chlodnej wodzie... moze to przyniesie ulge..?

dopiero ranek a ja juz zmeczona ta pogoda, wieczorkiem szkola rodzenia.. ciekawe o czym dzisiaj bedzie :)

Ja moczę-troszkę pomaga :) Kupiłama też krem chłodzący na opuchnięte i zmęczone nogi perfecta mama (kosztuje ok.9 zł). Pod prysznicem polewam profilaktycznie tez łydki naprzemiennie zimna i ciepła wodą :)

13 lata 7 miesiąc temu #134359 przez przyszla_mama
piernikarczyk07 3maj sie dzielnie kochana, ta koncowka to juz taka ciezka..

ale napisalas cos waznego dla mnie, o tyym ze nawet usta ci puchna :S mi wlasnie usta co jakis czas puchna, a bylam przekonana ze to od alergii, bo to truskawki dwie zjadlam, to maliny, ale powtarza sie to czesto, a staram sie juz unikac takich owocow, wiec moze mi puchna zwyczajnie tak jak Tobie.. i nie ma to zwiazku z zadna alergia..

ja jeszcze dzisiaj ide na spotkanie z kolezankami, wykorzystuje czas poki jeszcze jestem na chodzie i jakos tam wygladam:) bo pozniej to nie zamierzam nawet z domu wychodzic....

czekam z utesknieniem na moj wiatrak, az mi oddadza z gwarancji wrrrr :angry:

13 lata 7 miesiąc temu #134362 przez przyszla_mama
happymamma o widzisz nie wiedzialam z tym balsamem, jak beda mi spuchniete nogi bardziej doskwierac, warto sprobowac :)

13 lata 7 miesiąc temu #134369 przez różyczka
JEZU CHRYSTE!!! "pogotowie zabrało leżacą na trawniku zszokowaną matkę i noworodka do szpitala" :ohmy: :ohmy: Ostatnio w ddtvn też była laska co urodziła w domu bo pogotowie nie zdazyło dojechać, cały porod trwał godzinke...

Piekarniczyk troche mi raźniej teraz po tym co napisałaś...przez te spuchnięte paluchy wytłukłam już w domu prawie wszystkie naczynia, szczególnie kubki :S

Chce odczepić ten brzuch choć na 1 popołudnie i wyjsć w obcisłej sukience w butach na obcasie gdzies na drinka z kumpelkami :cheer:
Przyszła_mamo ja tez staram sie korzystać ale z takim samopoczuciem to nie mam frajdy ze spotkań, bo wszyscy czują sie dobrze tylko ja stękam :dry:

Balsam chłodzący jest okay gdy puchną tylko stopy, ale dziwne jest uczucie gdy posmarujesz sie nim cała, a poza tym niektórych miejsc nie można nim smarować, np. twarzy a ja mam spuchnięte nawet pod oczami :S

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #134377 przez Green
rozyczko a co do tego szlafroka , a gdybys tak np. pozyczyla od mamy,siostry, bratowej albo jakiejs dobrej psiolki? Rodzic w nim niebedziesz przeciez :cheer:

Artykol faktycznie mocny niechcialabym tak rodzic :ohmy:

13 lata 7 miesiąc temu #134387 przez różyczka
Wiesz co Green...chyba tak własnie zrobię, popytam psiapsiółek, moze któras ma taki cieńszy jednak....i pożyczy a jak nie to kupię ten co przyszła_mama poleciła (dzieki za link :))- 30 zł to nie tak dużo, nawet jesli go nie ponoszę to spróbuję potem sprzedać na allegro/bo mam plan spakowac wszystkie ciążowe ubrania w paczkę i wystawić na licytację jak sie nauczę to robić :blink: bo jeszcze nigdy nic nie wystawiałam.

Po ile u Was są czeresnie? U mnie 22 zł :ohmy: kupiłam wczoraj pół kg bo nie mogłam wytrzymać ale to była taka garstka,ze nawet nie poczułam... tylko żal pozostał...
Ale 22 zł za kg to chyba przegiecie :S

13 lata 7 miesiąc temu #134392 przez happymamma
różyczka napisał:

Balsam chłodzący jest okay gdy puchną tylko stopy, ale dziwne jest uczucie gdy posmarujesz sie nim cała, a poza tym niektórych miejsc nie można nim smarować, np. twarzy a ja mam spuchnięte nawet pod oczami :S

Różyczko a wyniki moczu masz ok??

13 lata 7 miesiąc temu #134411 przez różyczka
Wiem skad Twoje pytanie happymamma ale wyniki mam REWELACYJNE, cisnienie bajka, lekarz mówi, ze wyniki krwi i moczu jak sportowiec, że tylko pozazdrościć takiej kondycji :unsure: , a patrzac na moje palce u rak powiedział, ze PARÓWECZKI to to jeszcze nie są :cheer:

Wychodzi na to, ze to wszystko jest tylko w mojej głowie, że nie mam PRAWDZIWYCH powodów do narzekania tylko marudzę i zrzędzę :( Niektóre z Was maja naprawde niemałe problemy z ciążą, leżałyście w szpitalu itd :( a u mnie na szczęscie bez komplikacji ale ryczeć mi sie chce takie mam samopoczucie i gdy lekarz mówi, ze tylko pozadroscić kondycji to czuję sie taka lekcewazona przez niego :(

13 lata 7 miesiąc temu #134427 przez różyczka
\Happymammo a tak w ogóle to nie mogę napatrzeć sie na Twój avatar :) Podczytując Was na sierpniówkach wiem, ze to Twoja Alicja przytula braciszka Jasia na nim :) Cud, miód, malina...

13 lata 7 miesiąc temu #134434 przez masuska
ja mam czeresnie za darmo ostatni rok drzewko rośnie.
Ja też różyczko mam wszystko w normie. Żadnych sztucznych witamin nie biorę a tu klops. Nawet nie puchne. Także wychodzę z założenia że jakiś problemik musi być w ciąży, bo tak bez objawów to co to za ciąża:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka