BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #134610 przez Rika
Miałam mieć wizytę, KTG i USG na 12. Mąż miał mieć dzisiaj wolne bo był na noc ale o 7 pojechał do roboty i wrócił o 12 :( no i się spóźniłam. Lekarz już wychodził ale na szczęście zgodził się zrobić USG. Wizyta jutro.
No i... mała dalej jest małą dziewczynką. Z wielkości główki i kości udowej wychodzi ponad 38 tydzień a z wielkości brzuszka 34 :( dlaczego?
Lekarz mówił że jest ok, narządy są ok i nie ma czym się przejmować, że po prostu nie będziemy mieli grubaska tylko chudzinkę...
sama nie wiem.
Mała waży ok 2800 g z tych pomiarów a łożysko mam 2 stopnia dojrzałości...
Co najważniejsze mała leży główką w dół.
I zaczął odchodzić mi czop...
Zobaczymy co jutro powie po badaniu na "samolocie"

A co do staników to ja normalnie noszę 85B a kupiłam 85D i zastanawiam się czy nie lepiej było kupić większy w obwodzie ale myślę że powinno być OK. Przecież rosną cyce a nie obwód pod nimi :)

,3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #134611 przez różyczka
JAKA ZAJEBIASZCZA!!!! :lol: :lol: :lol:
A jakie ma super włosy :woohoo:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu #134622 przez masuska

Proszę, ale na komputer musiałam iść po schodach na piętro!!! Będę lać:P

Śliczne włoski mała ma.

Rika ja też mam takie rozbieżności, tzn na pierwszym USG w szpitalu było, że główka 36 tydzień, a reszta 34, przy wyjściu już wszystko było na 36 tydzień. Ale to zależy od USG. Łożysko też mam już 2 stopień dojrzałości, powie mi któraś o co chodzi?

13 lata 7 miesiąc temu #134628 przez asia26
Kamilka Olenka przepiekna pogratuluj szwagierce :) a masuska te kocyki sliczne sama sie musze w taki zaopatrzyc a raczej nie ja tylko moja Oliwke :) wogole trzymam za Was kciuki wyjatkowo mocno bo ja rok temu bylam w Waszej sytuacji (3 lipca termin 2 lipca byl porod 29 czerwca wody odeszly i nie pytajcie skad te rozbieznosci bo to masakra jakas :() i dlatego jestescie mi wyjatkowo bliskie :*

13 lata 7 miesiąc temu #134632 przez masuska
asia i tak długo bez wód? czy się sączyły. Oliwka urodziła się tego dna na który mam termin:)

No kocyki są ładne i w fajnej cenie, pewnie polar, ale do wózeczka lub do łóżeczka, czemu nie:) Mama jkuż pojechała więc nie długo będę miała:)

13 lata 7 miesiąc temu #134643 przez dorotas29
Rika, super,że z córeczka wszystko w porządku!

Kubuś strasznie uciska mi dzisiaj na krocze,aż nie mogę chodzić i na dodatek coś mi strzyknęło w kostce i też boli jak chodzę :(

13 lata 7 miesiąc temu #134647 przez przyszla_mama
Rika kochana nie martw sie, jesli lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku to musi tak byc.. Ty jestes drobniutka kobietka i Twoje coreczki beda drobne i sliczne :) a najwazniejsze, ze wszystkie narzady rozwijaja sie tak jak powinny, koniecznie daj znac jakie wiesci po jutrzejszej wizycie

wiecie tak poczytalam co wszystkie piszecie o kwestii szlafrokow w szpitalu i moze faktycznie macie racje... tak sobie pomyslalam jakbym teraz miala w domu zalozyc szlafrok nawet ten moj cienki, umarlabym chyba... i tak na golasa spie i biegam w cieniuchnej bluzeczce zwiewnej.. wiec moze faktycznie Różyczka zbedny wydatek...

u mnie dzisiaj sianokosy.. dzizas.... biedny ten moj maz, na noc ma do pracy...
zrobilam mega obiad dla wszystkich i padaaaamm...... nie wiem czy starczy mi sil na SR...

Kamilka, niunia sliczna!!!!!! :):):) podobnego mam siostrzenca, tez sie urodzil z taka bujna czuprynka :)

13 lata 7 miesiąc temu #134650 przez Rika
Masuska nie wiem o co chodzi z tym łożyskiem ale 2 stopień dojrzałości w naszej sytuacji (termin) jest OK :)

Ja jestem zła na męża. Mieliśmy jechać na zakupy do biedronki ale już nie mam ochoty ;(

Kamilka24 malutka piękna :) i ma tak samo na imię jak moja będzie miała :) moja Zuza była rudziutka jak się urodziła :D chcecie zobaczyć? :D

Asia26 ja też rok temu miałam termin na 3 lipca a urodziłam 22 czerwca, teraz jak widać powtórka z rozrywki :D

13 lata 7 miesiąc temu #134658 przez kaska191919
Kamilka malutka sliczna( pewnie ona w Polsce???) jak tam u Was to będziecie razem spacerować z dzidziami:D
A stanik fajny, ja jutro mam rano do gina i po wizycie ide na zakupy to też jakiś kupię :)
Masuskawidzialam te kocyki już parę dni temu, cena jest zarąbista, i kocyki ładne, ale ja już mam 3 kocyki i poduszki 3 i pościel do wózka więc narazie dam sobie spokój :P
Różyczka współczuję Ci tej opuchlizny, ja raczej tak nie mam, ale na szkole rodzenia byął dziewczyna której stopa to aż z buta wychodziła(góra) z 5 cm, masakrycznie to wyglądało.
Rika głowa do góry :silly: nie ma co się martwić na zapas, a jak lekarz mówi że jest Ok, to tak jest, nie mamy wyjścia musimy im ufać :dry:

13 lata 7 miesiąc temu #134659 przez dorotas29
Rika- ja mam 1 stopień łożyska, 2 stopień ma się około dwóch tygodni przed rozwiązaniem, a trzeci tuż przed, tak powinno być .To stopień obumarcia łożyska,moim zdaniem w Twoim przypadku wszystko jest ok,z resztą lekarz nie kazał Ci się martwić- zobaczymy, co powie jutro,a co najważniejsze, będziesz mamą ślicznych, drobniutkich dziewczynek, żyć nie umierać! :laugh:

13 lata 7 miesiąc temu #134662 przez różyczka
Masuska jesli chodzi o ten stopień dojrzałosci łozyska to nie wiem fachowo o co biega ale pamiętam z pierwszej ciązy właśnie jak lekarz powiedział, ze mam odstawić już leki na podtrzymanie bo łozysko się "zestarzało" :S Moze chodziło to, ze nie było j uz tak wydolne i dlatego lepiej było już zeby moja córcia wyszła wcześniej- no i wyszła :)

13 lata 7 miesiąc temu #134663 przez masuska
Rika dawaj fotkę:)
Ciekawa jestem jak mój syncio będzie wyglądał. Już doczekać się nie mogę. Jakoś odetchnęłam z ulga jak uświadomiłyscie mnie że to już 37 tydzień:) a malutki może być mój skarb. Najważniejsze że wszystko ma rozwinięte:)
Kaska właśnie te koce są od poniedziałku. Jak nie chodzę to nikt mi nie sprawdzi czy coś fajnego jest:( w sklepach. Dobrze że dobrałam się do kompa to nadrobiłam promocje.
Nie wiem czy pisałam ale ma być od jutra w rossmanie sudocrem 60g za 11zł, ale nie wiem czy się opłaca.
Burza idzie, wreszcie:)

13 lata 7 miesiąc temu #134664 przez różyczka
Rika napisał:
Kamilka24 malutka piękna :) i ma tak samo na imię jak moja będzie miała :) moja Zuza była rudziutka jak się urodziła :D chcecie zobaczyć? :D

Ja chce zobaczyć :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #134669 przez różyczka
No u mnie własnie popadało!!! Uff co za ulga!

Masuska to już prawie koniec 37 tyg. u Ciebie kobieto wiec nie masz kompletnie czym się przejmowac bo spokojnie można rodzić juz w takim terminie :)

Podsuńcie pomysł na jakiś szybki obiad...

13 lata 7 miesiąc temu #134685 przez Kamilka24
No Masuska Ty chyba jako pierwsza urodzisz... tak myślę, potem Rika :silly:
Niedługo zaczniesz 38 tydzień, jestem ciekawa jak będzie wyglądał poród- tak się boję jak sobie pomyślę :ohmy:

Na obiadek mam nuggetsy z kurczaczka :S chyba z ziemniaczkami albo frytkami :)

Rika pokaż małą jak była malutka :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka