BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #138627 przez piernikarczyk07
Kamilka na samym końcu pod suwaczkami ma link do swojej NK proszę :silly:

nk.pl/#profile/31563538

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #138637 przez różyczka
aaaaaaa juz kumie (tak mówi moja funfela zawsze) :)

ładna babeczka z naszej Kamilki :)

Oposku ja bede rodziła w szpitalu klinicznym więc studentów tam multum i myslę, że chyba nie bede protestowała, niech sie uczą :blink:
Przy pierwszym porodzie nie pamiętam studentów za to na obchodach po porodzie pełno ich przyłaziło i pamiętam jak lekarz sprawdzal stopień zwijania sie macicy i podchodzac do mnie kazał każdemu dotknać po kolei brzucha - po czym stwierdził, ze ja to chyba wogóle nie mam macicy hehe :lol: Tak szybko się zwinęła skubana :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #138639 przez Viszka11
hejka

Kamilka-ja zawsze o TOBIE MYSLE>>>>> :silly: :lol:

Dorotka-nio niestety smutne sa takie Historie....ale coz rozni sa ludzie...i rozne zeczy sie obrazaja..

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #138640 przez kaska191919
Kamilkapoznaję sukienkę Twoją :P jak dobrze pamietam parę miesięcy temu ją nam pokazywałaś :) jak kupiłaś na zaś :)

13 lata 6 miesiąc temu #138649 przez Green
czasem uda mi sie napisac to co mysle w sposob taki ze 2-ga osoba wie o co kaman :silly:

Ponawiam pytanie o Ziajke masc do cycow? Ktos ma/mial slyszal cos dobrego/zlego ?

Ale mi sie dzis reka czepie :ohmy: nieumiem jej utrzymac :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #138650 przez Viszka11
Green napisał:

czasem uda mi sie napisac to co mysle w sposob taki ze 2-ga osoba wie o co kaman :silly:

Ponawiam pytanie o Ziajke masc do cycow? Ktos ma/mial slyszal cos dobrego/zlego ?

Ale mi sie dzis reka czepie :ohmy: nieumiem jej utrzymac :dry:

moze od cisnienia!?

13 lata 6 miesiąc temu #138651 przez Rika
Różyczka Mi też przy Zuzi udało się bez diety ale w sumie po co dieta? Gdyby to zależało od diety to dzieci na MM nie miałyby kolek! A niestety też mają. Moja Zuza miała kolkę 3-4 razy. Zobaczymy co tym razem nam los zgotuje...

Piernikarczyk07 ja też na wymaz długo czekałam bo oni zwykle wysyłają gdzieś dalej próbki i trzeba czekać...

Hoborr ja cały dzień dzisiaj mam skurcze. A nie powinno być więcej niż 20 w ciągu dnia... niestety u mnie już 20 dawno było. Śmieję się do męża że szykujemy się na pełnie :D

Masuska ale karmiąc piersią i katując się dietami odbierasz potrzebne składniki odżywcze sobie i dziecku... Na odchudzanie przyjdzie czas :)
Rzeczywiście zaćmienie dzisiaj jest, ciekawe czy to będzie miało coś wspólnego ze zniknięciem którejś z nas :D

Kaska191919 ja tak jak Masuska od kolan do szyi tylko widzę

Dorotas29 witaj w klubie wodników :D

Masuska i Kaska191919 nie ma co przejmować się rozstępami. Ja mam po pierwszej ciaży całe cyce w rozstępach i już ich nie widać. Dopóki podczas kąpieli pocierałam mocno gąbką całe ciało to nic nie miałam , a była połowa ciąży więc pomyślałam, ze skoro nic nie wyszło to nie wyjdzie i przestałam... no i po 3 dniach było widać efekty :(
A na solarium w ogóle nie można chodzić bo szkodzi :) ale jak komuś nie przeszkadza postarzała i śmierdząca świniaczkiem skóra to nie ma innych przeciwwskazań :)

Piernikarczyk07 mnie boli w kroczu dlatego myślę że na dniach urodzę bo z Zuzą miałam tak samo ale co ciąża to inaczej :)

Oposek ja nie zgodziłam się i tym razem też się nie zgodzę. Poród to rzecz intymna, rodzinna, nasza a nie do oglądania dla innych...

Co do NK to ja z mężem usunęliśmy konta po zmianie regulaminu i tym sposobem straciliśmy kontakt ze wszystkimi dalszymi znajomymi. Ale z drugiej strony i tak nikt się do nas nie odzywał od kiedy mieszkamy tutaj i mamy dziecko, wszyscy o nas zapomnieli. A od kilku dni chodzi za mną myśl, żeby znów założyć konto... zobaczymy.

Ale i tak kto ma wiedzieć co u nas to wie :)

Dziewczyny, w nocy jadłam arbuza i mi między zęby wlazł i chciałam go wyjąć, od tamtej pory czuję dyskomfort. Rano myłam zęby, patrzę i mi się ząb pokruszył!!! I to jedynka górna :( jestem załamana :(

13 lata 6 miesiąc temu #138656 przez Viszka11
Rika napisał:

Różyczka Mi też przy Zuzi udało się bez diety ale w sumie po co dieta? Gdyby to zależało od diety to dzieci na MM nie miałyby kolek! A niestety też mają. Moja Zuza miała kolkę 3-4 razy. Zobaczymy co tym razem nam los zgotuje...

Piernikarczyk07 ja też na wymaz długo czekałam bo oni zwykle wysyłają gdzieś dalej próbki i trzeba czekać...

Hoborr ja cały dzień dzisiaj mam skurcze. A nie powinno być więcej niż 20 w ciągu dnia... niestety u mnie już 20 dawno było. Śmieję się do męża że szykujemy się na pełnie :D

Masuska ale karmiąc piersią i katując się dietami odbierasz potrzebne składniki odżywcze sobie i dziecku... Na odchudzanie przyjdzie czas :)
Rzeczywiście zaćmienie dzisiaj jest, ciekawe czy to będzie miało coś wspólnego ze zniknięciem którejś z nas :D

Kaska191919 ja tak jak Masuska od kolan do szyi tylko widzę

Dorotas29 witaj w klubie wodników :D

Masuska i Kaska191919 nie ma co przejmować się rozstępami. Ja mam po pierwszej ciaży całe cyce w rozstępach i już ich nie widać. Dopóki podczas kąpieli pocierałam mocno gąbką całe ciało to nic nie miałam , a była połowa ciąży więc pomyślałam, ze skoro nic nie wyszło to nie wyjdzie i przestałam... no i po 3 dniach było widać efekty :(
A na solarium w ogóle nie można chodzić bo szkodzi :) ale jak komuś nie przeszkadza postarzała i śmierdząca świniaczkiem skóra to nie ma innych przeciwwskazań :)

Piernikarczyk07 mnie boli w kroczu dlatego myślę że na dniach urodzę bo z Zuzą miałam tak samo ale co ciąża to inaczej :)

Oposek ja nie zgodziłam się i tym razem też się nie zgodzę. Poród to rzecz intymna, rodzinna, nasza a nie do oglądania dla innych...

Co do NK to ja z mężem usunęliśmy konta po zmianie regulaminu i tym sposobem straciliśmy kontakt ze wszystkimi dalszymi znajomymi. Ale z drugiej strony i tak nikt się do nas nie odzywał od kiedy mieszkamy tutaj i mamy dziecko, wszyscy o nas zapomnieli. A od kilku dni chodzi za mną myśl, żeby znów założyć konto... zobaczymy.

Ale i tak kto ma wiedzieć co u nas to wie :)

Dziewczyny, w nocy jadłam arbuza i mi między zęby wlazł i chciałam go wyjąć, od tamtej pory czuję dyskomfort. Rano myłam zęby, patrzę i mi się ząb pokruszył!!! I to jedynka górna :( jestem załamana :(

ja tez nie mam NK po tej zmianie skasowalam....i juz...

oo ja tez jem tylko Dzis Arbuza

13 lata 6 miesiąc temu #138658 przez Rika
A ja nie wiem co mam z tym zębem zrobić :( na leczenie nie pójdę bo bez znieczulenia się nie dam :(

13 lata 6 miesiąc temu #138670 przez dorotas29
Green- nie używałam Ziajki i nic na jej temat nie słyszałam, teraz np. z tej serii używam płynu do zmywania makijażu i się sprawdził , miałam też balsamy i kremy do twarzy, Julka krem do pupci,ale to nie było to. Do brodawek przy Julce używałam kremu Maltan, teraz mam Bepanten,bo jest zarówno do piersi, jak i do pośladków niemowlaczka.
Któraś z Was pisała, że idzie się troszkę na dole poskubać :blink: - otóż jakiego ja szoku wczoraj doznałam, gdy podczas próby depilacji stwierdziłam,że ja tam nic, ale to nic nie widzę :blush:
Kubuś zasłonił cały mój dolny świat :blush: na maxa,wiedziałam, że brzuch jest nisko, ale żeby aż tak, toż to normalnie szok...wzięłam lusterko i z wygibasami półgodzinnymi próbowałam doprowadzić się do porządku :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #138672 przez aniaw
cześć dziwczyny :)
sie wkurzyłam, bo sie rozpisałam, nie zdążyłam skopiować postu i mi wszystko szlag wziął :angry:

O mnie już też zapomniałyście :blink: Żartuję oczywiście :) Kurcze fajnie, że jesteście i że do Was się dołączyłam, bo jakoś tak raźniej czekać :laugh:

Maaaatko, ale się rozpisałyście, muszę nadrobić :ohmy:

13 lata 6 miesiąc temu #138674 przez różyczka
Rika można w znieczuleniu robic zeby w ciązy! Tylko w I trymestrze sie tego nie stosuje, bo wiadomo ksztaltują sie wszystkei organy wtedy. Ale teraz idź bo jeszcze stracisz całego!

Tą diete to bardziej ze wzgledu na uczulenie chyba dziewczyny stosują, zresztą na kolki pewnei też :unsure: Moje dziecie miało 1 kolke w życiu.

Green sorki, ze nie moge pomóc ale w życiu nie śłyszałam o tej maści :unsure:

Booooszszs wszystko mnie wpienia dzisiaj :angry: Czyżby to już na sobotni przyjazd teściowej :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #138683 przez dorotas29
Rika- mi się ząb ukruszył z Julką w 38 tygodniu, na placku ziemniaczanym i to tej miękkiej części, przez kilka dni nie bolało, myślałam, wytrzymam, pójdę po porodzie...ale nie dało rady. w 42 tygodniu poszłam do gabinetu i przedstawiłam sytuację,a chodziło o to,że ja nawet buzi nie otworzę u dentysty bez znieczulenia. Kazali przyjść następnego dnia- fotel ustawili w dogodnej dla mnie,a nie dla nich pozycji, znieczulenie dali-mówili, że specjalne,że kobiety w ciąży mogą je otrzymać. Bali się tylko, żeby mi się od całkowitego leżenia na plecach przez dwie godziny nie zrobiło słabo, stała nade mną jeszcze jedna babka,w razie czego miałam machać rękoma.. :laugh: Zęba zabezpieczyli, kazali przyjść po porodzie Julkę urodziłam po trzech dniach :laugh: ale to raczej nie za sprawą znieczulenia, po prostu była już najwyższa pora!!! Zatem idź lepiej do dentysty!

13 lata 6 miesiąc temu #138686 przez aniaw
Dorotas29 mam nadzieję, że uda się Tobie jakoś odnowić kontakt z koleżanką. Na pewno wymaga to czasu i cierpliwości. Nic na siłę.
Ja miałam troszkę inną sytuację.
Moja koleżanka ma już córeczkę o pół roku starszą od mojego Szymcia. Po kilku miesiącach od narodzin Małej dowiedziała się, że znów jest w ciąży. Bardzo się cieszyła. Były wielkie plany, że dzieciaczki razem będą się wychowywały. Obie się cieszyłyśmy i plotkowałyśmy codziennie.
Jakiś czas się nie odzywała a jak zadzwoniłam okazało się , że już nie ma w brzuszku dzidzi :( Doszło niestety do zamarcia płodu. Ja nie wiedziałam jak się wobec niej zachować :(
Nasze kontakty ograniczały się do mailów, pewnie może bardziej z mojej strony to jakoś się troszkę popsuło, choć starałam się zachowywać normalnie.
Później ja dowiedziałam się, że jestem w ciąży i długo zwlekałam zanim jej powiedziałam...
I wiecie co, ona też zaszła w ciąże ponownie :laugh: Jak to usłyszałam to jak kamień z serca. Mogłyśmy znów( przynajmniej w moim mniemamiu) gadać jak dawniej, spotykać się itd.
Ona miała trochę trudności z tą ciążą i długo musiała leżeć w łóżku i brała leki na podtrzymanie, ale udało się. Niby termin miała tak jak my na lipiec - początek lipca, ale urodziła w zeszły poniedziałek zdrową dziewuszkę :laugh:
I juz jest w domku i teraz ma dwie cudowne córeczki i czeka aż ja urodzę :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #138687 przez Kamilka24
Ach dziękuję dziewczynki, jesteście kochane a już myślałam, że macie mnie w d...e haha :silly: :lol:

Green ja czytałam o Ziajce i chcę się skusić na ten krem dla mam na rozstępy, ale nie wiem, jest taki wybór tych produktów, że masakra jakaś :S

Rika Różyczka ma rację idź teraz bo później może być już "za późno"

Masuska z tym goleniem to jakaś porażka- ja nie daję rady i chodzę obrośnięta jak diabeł tasmański, nie mogę dosięgnąć :dry: jestem jak stara babuszka, nic sama nie zrobię...

Mnie boli w kroczu już długo ale teraz to spać przez to nie mogę, a dzis w nocy myślałam, że urodzę i na dodatek było gorąąąąco na dworze zero wiatru, wszystkie okna pootwierane ale nic nie dało- męczyłam się do rana.

A cha a co do nk to dzięki tej stronce mam kontakt ze wszystkimi starymi znajomymi- nawet przez nk udało nam się zorganizować spotkanie klasowe z technikum po latach :lol: Jak dla mnie fajna rzecz.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka