- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ja wszystko kupowałam przed urodzeniem Małego i sól morską do noska i czopki przeciwgorączkowe i płyn do przemywania oczu itd. Masakra jakaś
A ja dziewczyny nie używałam żadnego kremu na brodawki i teraz mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebny Nie kupowałam, bo stwierdziłam, że jak będzie konieczność to do apteki rzut beretem. Ale na szczęście nie musiałam zastanawiać się jaki będzie najlepszy
A stosowanie już teraz jakiegoś na wszelki wypadek też uważam za przesadę, ale to tylko moje zdanie. Każda z nas ma przecież inny organizm i inne potrzeby
Tak miałam ochotę dziś na te naleśniki z truskawkami, ale jak wróciliśmy z zakupów to jakoś nikomu nie chciało się ich robić
Ugotowaliśmy makaron z kurczaczkiem i sosem Próbowałyście tego sosu słodko-kwaśnego w słoiku z biedronki? Przepyszny a przygotowanie dania szybciutkie
A później czytam, że Rika też podobny obiad miała gotować
A w ogóle narobiłyście mi też smaka na tę fasolkę A zazwyczaj nie mam teraz zbytnich zachcianek, ale ta fasolka..... Ech może jutro
Wiesz Rika ja też nie cierpię chodzić z Małym do lekarzy i zawsze się z nimi wykłócam Ale dla mnie to już normalka i ze swoimi lekarzami tez często ostro dyskutuję
A mój Szymuś ma już prawie 12 kg i nosi rozmiar 86 Ale szybko rośnie, aż trudno w to uwierzyć jak ogląda się zdjęcia jak wyglądał kilka miesięcy temu
A mam pytanie jeszcze Rika o co chodzi z tymi nagimi zdjęciami Maluszków w internecie, nie wiem może przegapiłam jakąś dyskusję...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Jutro wybieram się po torbę z biedronki, dziś nie zdążyłąm. Mam nadzieję, że jeszcze będzie i dołączę do Waszego klanu;)
Dziś byłam u lekarza i myślałam, że jak mnie boli kręgosłup i mam skurcze to powie, że już niedługo, a tu nic. Rozwacia nie ma, główka wysoko, brzuch też... Twierdzi, że jeszcze się spotkamy za dwa tygodnie.
Za to kupiliśmy wózek! posziśmy zobaczyć, ale się zdecydowaliśmy i wróciliśmy już z nim.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
A jeśli możesz to napiz, jakie masz naklejki na ścianę? bo ja też chcę kupić do pokoju Filipka, ale jeszcze nie wybrałam.
Dobrze, że rozmawiacie o kremach na brodawki, też muszę kupić!
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Od trzech godzin nie robiłam nic innego, jak chociaż w 5% ogarniałam mieszkanko.
Nie mam już siły, z resztą Kuba się buntuje, brzuch mi twardnieje i na dzisiaj koniec.
Zajadam lody balonowe,ale też już chyba przestanę, bo mi się zrobiło niedobrze ,bleee
za bardzo jestem chyba zmęczona, zaraz się kładę.
Pa Kuleczki!!! Do jutra!!!
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Byłam dzis na wyjedzie Dniowym z Matim za Miastem u Znajomej...
Super bylo dzieciaczki sie pobawily w 5 osobowym składzie plus 2 ciężarne!! Wiec niezła imprezka
Mati juz padł a Ja zaraz ide....
buzka;*
dobranocka
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Olka kupiłam kosmetyki nivea bo większość naszych dziewczyn polecała i wzięłam żel do mycia ciałka i wlosków (nie płyn do kapieli), balsam do ciała (bo wolę to zamiast oliwki), krem ochronny do pupy (żeby sie nie robily odparzenia, bo jak sie zrobią to mam próbkę sudokremu) i chusteczki nawilzane, wszytko to slicznie pachnie no i teraz tylko ten kremik na slońce bo przez tą babe z apteki nie mam
Tą listę tworzyłam sobie na bieżaco czytając to co kupowałyście i dopasowując ją do siebie, oczywiście ubranek mam wiecej, nie ma na niej laktatora np., tej maści na brodawki, podgrzewacza do butelek, bo narazie uważam to za zbędny zakup, brodawki podobno najlepiej wlasnym mlekiem podobno smarować , nie ma tez na tej liście czegoś czego jeszcze nie kupilam ale rozważam - a mianowicie detektora oddechu/chyba kupimy na allegro uzywany.
Karuzele, leżaczek, mata edukacyjna i tego typu rzeczy mam nadzieje, ze dostaniemy w prezencie a jesli nie to kupimy później.
Dobrze aniaw że przypomnialaś to dokupię jeszcze cos na kolke, czopki przeciworączkowe, a sól morska do noska mam, pępek i oczka chyba woda poprostu będe przemywała.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
O nagich zdjęciach dzieci było bo znalazłam na nk zdjęcie noworodka, takiego jeszcze w mazi ubrudzonego. Chyba 297 strona lub 296.
No to dziewczynki się popakowały. Jutro zajade do biedronki może mnie skusi.
Ach może dziś w nocy lub jutro rano pęknie 300 strona:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
naklejki kupilam takie jakby z gąbki, wypukłe, kolorowiaste i byly po 3,50 za szt., nie jest to jakaś konkretna firma, wiec ciezko mi opisaćm ale jest to motylek i kwiatek, takich sporych rozmiarów , do tego literki tez takie do przyklejenia na ścianę - jak zawiesze to strzele fotkę ja mam nieduzy ten kącik dla Bianki w naszej sypialni i praktycznie cały jest już zagracony ale na kolorowo
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dorotas szczerze współczuję, znam smak takiego bałaganu.
Różyczka jak się do roboty wzięła:) to powiesz ile tak na raz wydałaś?
- martela89
- Gość
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aska27 ja przy pierwszym porodzie nawet nie myślałam o maści na brodawki :/ w ogóle miałam takie podejście do wszystkiego, wszystko wydało mi się takie naturalne że nawet przez myśl mi nie przeszło żeby mieć jakiekolwiek problemy...
Aniaw ja urodziłam w 38 tygodniu i torbę pakowałam jak miałam skurcze co 5 minut
A jak przyjechałam to też wszystko było wysprzątane, prałam i prasowałam wcześniej bo pogoda ładna a ze sama w domu byłam to musiałam czymś się zająć
Ale mój panikował jak mnie skurcze obudziły powiedziałam ze jak będziemy jechać to go obudzę i żeby spał a on co 5 minut pytał czy już.
A Ty też nie szczepisz czy o coś innego się kłócisz z lekarzami?
Mi ogólnie chodzi o takie zdjęcia maluszków, np zdjęcie z porodu moim zdaniem powinno być tylko dla nas a nie żeby cały świat je widział, a już szczególnie wtedy gdy dziecko jest nagie... Tak jak z kąpieli np wstawiać zdjęcie dzieci do netu jak nago leżą lub jak na nocniku siedzą... ja nie chciałabym żeby ktoś wstawił moje zdjęcie jak siedzę na kiblu na NK...
A napisałam tylko swoje zdanie bo Masuska zapodała zdjęcie jakie znalazła na NK
Oposek fajny wózek ale ja bym się na taki nie zdecydowała
Różyczka my na kolkę mieliśmy Infacol ale on chyba jest od 1 miesiąca.
Taaa ja tu nadrabiam a zapomniałam napisać że znów wymiotowałam
Okropnie się czułam ale już mi lepiej. nie licząc tego, że często brzuch mi się napina. Mąż pojechał na noc i jak coś to mam dzwonić. Ale chyba jeszcze nie czas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tych wczorajszych dużych zakupów najdroższa była posciel bo 200 zł 1 komplet z ochraniaczami, drugi na zmianę za 35 zł wziełam zeby już nie przeginac, ale termometr mój stary sie uparł na taki za 125 zł ten bezdotykowy no i te nowe ubranka co kupowałam do wyprawki - czyli te pajacyki, spioszki itp. tez nie były takie najtańsze. Ale tak sobie obliczyliśmy, ze tak naprawde to praktycznie cala inwestycja zwróci się nam z becikowego+wypłata za urodzenie z ubezpieczalni, więc luz / i licze tu całość inwestycji a jeszcze wozek i wanienka nam zostały/
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ten Infacol sie sprawdził?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zgadzam się Rika z Tobą co do tych zdjęć. Ludzie często przesądzają. Zauważyłam że w poradnikach dotyczących pielęgnacji maluszka nie pokazją genitalii.
Ach ten mój syn to dziś tak szaleje, no nie poznaje dzieciaka. Cały dzień szaleństwo.
Idę lulac. Buzka.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I teraz mój pęcherz na ten temat nie mówi nic...
Ja jestem spod wodnika
A nam infacol się sprawdził, chociaż różne są opinie. Jak małą bolał brzuszek to dawałam jej infacol, robiłam masaż a jak miała kolkę to dodatkowo ciepłe okłady lub kąpiel, przytulanko i takie tam. Po infacolu 15 minut i mała jak nowo narodzona
Dziewczyny używają też sab simplex. Ja nie próbowałam bo skoro infacol nam pomagał to nie było sensu kombinować. I nic nie podawałam "profilaktycznie" Jak małą bolał brzuszek to dopiero dostawała lek.
Masuska no właśnie też nie zauważyłam żeby pokazywali to i owo w gazetach czy artykułach dziecięcych.
Jak kto uważa ale ja np nie dałabym takich zdjęć, uważam je za bardzo intymne.