- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Dziewczyny jak widać większosć z nas ma taką sytuację z jakąś inną babeczką, która ma prolemy z ciążą, posiadaniem dzieci itp. i ja sobie myślę, ze żadna z tych kobiet nie obwinia nas za to,ze nie może donosić ciąży czy w nią zajść.
Poprostu jest im bardzo ciężko gdy innym się udaje, bo one obwiniają WTEDY PRZEDE WSZYSTKIM SIEBIE - że sa wybrakowane jakieś, że inni mogą mieć dzieci a one nie więc pewnie nie zasługują na to itd.
Każde spotkanie z naszym brzuszkiem powoduje, ze te emocje i mysli napływają do głowy, jest im smutno, chce sie płakac często i pewnie dlatego ograniczaja te kontakty, w taki sposób próbują sobie z tymi emocjami radzić...
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Później nadrobię resztę. Zuza wstała i buty za mną nosi żebym ją na spacer wzięła
Ale ja mam złote dziecko normalnie
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do Twojej sytuacji dorotas29 ja byłam w takiej samej tylko odwrotnie...
Ja i męża siostra byłyśmy w tym samym czasie w ciąży, ona miała termin na grudzień a ja na styczeń. Ona ma teraz śliczną córeczkę, a ja niestety poroniłam w 3 miesiącu ciąży.
Było mi źle, bardzo źle ale nigdy nie pomyślałam "czemu ja a nie ona" itp...wręcz przeciwnie. Zrobiło mi się strasznie przykro jak zauważyłam ze wszyscy zaczeli unikać przy mnie rozmów z nią o jej dzidzi...ona sama bała się przy mnie cokolwiek powiedzieć więc chowali ubranka i inne rzeczy które kupowała dla swojej córci...Musiałam się wkurzyć, narobić krzyku i od razu lepiej się zrobiło hehe
Całe dnie siedziałyśmy i wypytywałam ją jakie to uczucie hihi (miała mnie juz dosć), straciłam dzidziusia ale nie przezyłabym gdybym straciła drugiego (tego jej) więc trzymałam za nią mocniej kciuki niż za siebie
dorotas29 każdy odczuwa inaczej, najwyraźniej jej jest tak lepiej...
Tydzień czekam już na wynik wymazu Pewnie wyszedł źle i cały czas powtarzają pytanie
PS
Ja rodzę ostatnia
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny a ja to mam takie przeczucie że pierwsza urodzi ta która się najmniej tego spodziewa, także Rika śpij spokojnie;)
Uprałam 15 pieluszek tetrowych razem z prześcieradełkami do łóżeczka i teraz pieluszki są różowego koloru! OJOJ Ale mam łeb!
A i w nocy się uspokoiłam bo dzidziuś kopał - bo wczoraj to już od zmysłów odchodziłam. Nie wiem czy wam też lekarz kazał liczyć ruchy od 9 do 21 i zapisywac o której godzinie będzie 10 ruch? To przez te pomiary mam takiego stresa...
O kurcze zapomniałm o tabletce, lecę mierzyć ciśnienie.....
pa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Kaska świetny awatarek:)
Rika, dziś w DDTVN mówili że nie dość że pełnia, to jeszcze ciekawe zjawisko, bo pełne zaćmienie księżyca, o godzinie 21:20 będzie najlepiej widoczne. Może to coś nam przyniesie i czerwcówkom:)
Różyczko i Riko, a ja chcę się katować, jak ja chcę wreszcie jakieś ograniczenia w żarciu. Wczoraj mówię do siostry że fajnie bo na święta bigosu nie będę jeść, a ona że jak to nie, że będę mogła już normalnie jeść. Jednak ja wolę nie wiedzieć o tym, po katować się trochę i wreszcie wrócić do normalnej figury, a dodatkowo, wyrobić sobie jakieś zdrowe nawyki żywieniowe!
No Różyczko, jak się mi powiedziała to nie wiedziałam co zrobić. Kurczę z taką wadą, a on bardzo się napaliła na maluszka. Wcześniej może nie koniecznie, ale teraz widzę że robi coraz więcej w tym kierunku. A druga sprawa słyszałyście wczoraj o matce i córce, jedna chce oddać drugiej macice do przeszczepu. Oto link wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,...eszczepic_corce.html
Jak wczoraj w tv o tym mówili to ten zespół na który cierpi córka powoduje że brak jej narządów i dróg rodnych. Ma tylko jajniki.
Piernikarczyk i Ty też Skorpionik:) Jak miło:)
A ja mam od wczoraj wynik i uff na szczęście paciorków nie wyhodowano:) Normalnie okaz zdrowia jestem, jak nic tylko dzieci robić
Hoborrku będziesz miała pieluszki inne niż wszyscy:) Świetny pomysł Liczyć mi nie kazano, ale sama dla swojej spokojności staram się pamiętać czy nie ma większego odstępu niż 3 godziny. Jak jest to albo słodycz, albo szturcham dziudziula:)
Tą wiadomość pisałam na bieżąco przy czytaniu postów od każdej jednej:)
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Z tymi porodami, to nigdy nie wiadomo...koleżanka z pracy miała termin na 21 maja, ja na 2 czerwca, różnica- teoretycznie miała być między naszymi córciami niewielka. Ona urodziła 15 kwietnia-tego dnia jeszcze siedziałyśmy na ławce do godz 18, o 19 odeszły jej nagle wody... i już się potoczyło... ja urodziłam 19 czerwca...miało być 12 dni,a są dwa miesiące...
a według przysłowia: ostatni będą pierwszymi...
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaśka, właśnie na koniec wychodzą te cholery jedne, ja się tak boję tych rozstępów, ale i tak nigdy brzuch nie pokazywałam, bo miałam fałdkę tu i tam, ale. Na biodrach mam takie białe nie widoczne z okresu dojrzewania, a jak się opalę to już w ogóle nic nie widać, także myślę że nie będzie się czym przejmować puki są małe to jest szansa że da się je zamaskować lub zbledną na tyle że nie będzie ich widać
Sprawdzam sobie co jakiś czas czy nam dziewczyny się wykruszają, no i wychodzi na to że Luz_de_luna i Patka22o2 nie logowały się od miesiąca:( Szkoda. Jeszcze nie wyrzucam z listy, ale jak coś mam oko.
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hehe, o 12tej idę się golić Ciekawe czy dam radę